Ailede iki çalışan memur varsa istediğini alır. Abimle yengem çalışıyor memur gibi yaşamıyorlar vay açız vay geçinemiyoruz demiyorlar. Aylık 3000'e yakın para oluyor ellerinde. E daha ne olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Orijinalden alıntı: x15
quote:
Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.
Ben aynı işyerinde 17 senedir çalışıyorum. yemin ederim hiç ikramiye görmedim. Memurlar haline şükretsin. devlet kapısı sağlam kapıdır.
Akrabamda öğretmen dolu. Hepsi ilkokul öğretmeni. Mesleğe başladıktan bir kaç sene sonra iki ev ve araba aldılar. Yani memurlar o kadar kötü durumda değiller.
Dalga mı geçiyorsunuz? Bir memur 1-2 sene çalışmayla nasıl ev araba alabilecek..? Öğretmenin aldığı maaş 1400 tl..Memurlar içinde en az kazananlardan..Evi arabayı almayı bırak İstanbul gibi büyük şehirlerde kiralık ev bulamıyorlar..Sınıf öğretmenleri içlerinden en iyisi zira onlar ek dersle birlikte 1800 civarında para alıyorlar..Bu parayla ancak geçinilir..Etrafınızda gördüğünüz babadan anadan dededen kalma mirası yiyen 3-5 memuru temel alıp genelleme yapmayın..
Türkiyede bireyselleşme olmadığından hala feodal yapı hakim olduğundan..Koca koca adamlar aileleriyle birlikte yaşarlar, evlenirken ev araba alırken babadan dededen yardım alırlar..Yoksa 1400 tl maaşla hangi memur evlenip yuva kurabilir?
Ben mirasyedilerden bahsetmedim burda. Akrabalarımda 6 tane sınıf öğretmeni var. Hepsinin durumu da öğretmen olduktan sonra iyi oldu. Hepsi öğretmen olduktan sonra araba aldı. Hepsi öğretmen olduktan sonra ev aldı. Bu altı aileden sadece 2 ailede karı koca çalışıyorlar. Diğer dört ailenin sadece bir evi ve bir arabası varken karı koca çalışanların iki evi bir arabası var. Bana öğretmenleri anlatmayın. Bu örnekler benim akrabam. Bu ev ve araba paralarını heralde okuttukları çocuklardan döve döve toplamadılar. Kim ne derse desin. Her şeye rağmen memurlar, özellikle öğretmenler iyi durumda sayılır.
Filmerde görüyorum da, öğretmen maaşıyla bu kadar oluyor. Memur maaşıyla şu kadar oluyor şeklinde edebiyatları. Üzgünüm ama hiç inanmıyorum.
yukarıda örnek verdim,memurlar arasında iyi arabalara binenler var.fakat bu kişiler sadece devletin verdiği maaşa bakan insanlar değil.uzman doktorlar falan konumuzun dışında tabi,veya valiler.
çevremde değişik kurumlarda çalışan o kadar çok memur varki.herhangi bir ek geliri olmayıp,sadece devletten aldığı maaşla 3-5 yılda 2 ev ve arabası olan memur tanımıyorum.muhtemelen 30 senelik memurlardır.müsade edinde karı koca çalışan insanlar 25-30 yılın sonunda 2 tane ev sahibi olsunlar.çok mu zenginlik göstergesi 2 ev sahibi olmak?
ayrıca belirteyim en düşük maaşı alan memurlar öğretmenlerdir.
Ben kısaca durum değerlendirmesi yapayım. 6 yıllık öğretmenim 2 yıldır da evliyim eşim de öğretmen. Ocak 15'te alacağımız maaş 1.600. 200-250 arası da ek ders ücreti alıyoruz. Şu an ev ve araba kredisi ödüyorum. İki yıl içinde borçlarım bitecek ama hiç bir zaman 45-50 bin limit üzerinde bir arabaya sahip olabilmeyi ummuyorum. 50 bin kredi ile C 180 K veriyorlardı toplam ödemede 53 bine geliyordu + 25-30 da peşinat. Hiç borcum olmasa alır mıyım? Asla almam. Çünkü herhangi bir arıza sıkıntı durumunda çok üzülürüm. Yani bir arabayı aldıktan sonra yürütebilmek de önemlidir. Bizim açımızdan yıllık vergi, yakıt, bakım masrafları, sigorta-kasko giderleri önemlidir. Bu kriterlerim doğrultusunda Bravo aldım ve verdiğim karardan memnunum.
quote:
Orijinalden alıntı: antares07
yukarıda örnek verdim,memurlar arasında iyi arabalara binenler var.fakat bu kişiler sadece devletin verdiği maaşa bakan insanlar değil.uzman doktorlar falan konumuzun dışında tabi,veya valiler.
çevremde değişik kurumlarda çalışan o kadar çok memur varki.herhangi bir ek geliri olmayıp,sadece devletten aldığı maaşla 3-5 yılda 2 ev ve arabası olan memur tanımıyorum.muhtemelen 30 senelik memurlardır.müsade edinde karı koca çalışan insanlar 25-30 yılın sonunda 2 tane ev sahibi olsunlar.çok mu zenginlik göstergesi 2 ev sahibi olmak?
En düşük maaşı alanlar öğretmenlerdir diyorsunuz ama her türlü sosyal haktan yararlananlar da onlar. İkramiye+ek ders ücreti+teşvik. Teşvik derken kasdettiğim şu: Yeni eğitim öğretim yılına başlarken her sene öğretmenlere ödenen para.
Ayrıntıya girmeyecektim ama akrabalarımdan biriyle bu konu üzerine yaptığım sohbeti anlatıyım. Kendisi öğretmen.
Ben: Ne iş yaa. Hem açız edebiyatı edebiyatı yaparsınız. hem de lüks hayat yaşarsınız. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
O kişi: Ya biz aç filan değiliz ki. Fakat öyle davranmak zorundayız. Herkesle bir hareket etmek zorundayız. Böyle yapmazsak elimizdeki avantajları kaybedebiliriz.
quote:
quote:
En düşük maaşı alanlar öğretmenlerdir diyorsunuz ama her türlü sosyal haktan yararlananlar da onlar. İkramiye+ek ders ücreti+teşvik. Teşvik derken kasdettiğim şu: Yeni eğitim öğretim yılına başlarken her sene öğretmenlere ödenen para.
Ayrıntıya girmeyecektim ama akrabalarımdan biriyle bu konu üzerine yaptığım sohbeti anlatıyım. Kendisi öğretmen.
Ben: Ne iş yaa. Hem açız edebiyatı edebiyatı yaparsınız. hem de lüks hayat yaşarsınız. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
O kişi: Ya biz aç filan değiliz ki. Fakat öyle davranmak zorundayız. Herkesle bir hareket etmek zorundayız. Böyle yapmazsak elimizdeki avantajları kaybedebiliriz.
yaş 35 in altında ise hala öğretmen olabilirsiniz.tabi önce öss yi başarıp sonra kpss yi kazanmak şartıyla. ciddiyim,hiçbirşey için geç değil.
quote:
quote:
quote:
yaş 35 in altında ise hala öğretmen olabilirsiniz.tabi önce öss yi başarıp sonra kpss yi kazanmak şartıyla. ciddiyim,hiçbirşey için geç değil.
Yok. Derdim o değil. Akrabalarımda öğretmen çok olunca onların üzerinden yorum yapıyorum. İnsanlarımızda şükür kalmamış. Çok kazanan da açım diyor. Az kazanan da açım diyor. Kızdığım olay bu aslında. Ben memurlar dört dörtlük hayat yaşıyorlar demiyorum. Sadece özel sektöre göre daha iyi durumdalar diyorum. Devlet gibi sağlam kapı var mı.
haklısınız aç insan yok ülkemizde.herkes bişekilde karnını doyurabiliyor.mesele insanların istedikleri hayat standartını yakalayamamaları.2000-3000 tl kaliteli bir hayat yaşayabilmek için yetersiz gerçekten. asgari ücreti zaten tartışmaya gerek yok.
Öğretmenler ikramiye mi alıyorlar? Tüh! Ben öğretmenim, babam, amcam, kayınpeder, eşim ve baldızım öğretmen. Hepsi de yıllardır ikramiyesiz çalışıyorlar. Uyandırayım
quote:
Orijinalden alıntı: bende345
Öğretmenler ikramiye mi alıyorlar? Tüh! Ben öğretmenim, babam, amcam, kayınpeder, eşim ve baldızım öğretmen. Hepsi de yıllardır ikramiyesiz çalışıyorlar. Uyandırayım
Yok. Uyandırma. Kanun teklifi verildi. Sadece yılda 3 defa mı, yoksa 4 defa mı, onu tartışıyorlardı. Verilsin canım. Gözümüz yok. Ama adaletli verilsin. Öğretmenler de limon satmaya gitmesin.
Neyse. Artık bu konu sıktı. Adamın açtığı konu saptı gitti. Velhasıl kelam. Memur 5 senede orta halli bir araba alırsa özel sektörde çalışan 10 senede alır.
Aslında yanlışlık memur - işçi kıyaslamasında. Devlete bağlı kurumlarda çalışanların hayat standardı her zaman daha iyi. Bu memur da olabilir. Belediyede işçi de olabilir.
quote:
Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.
Katılıyorum.
80'lerde "memur zihniyeti" denilirdi (sanki kadroları kendileri şişirmiş gibi, ayrı konu). İşim gereği değişik firmalarla çalışıyor, farklı kurumları görüyorum. Artık asıl memur zihniyeti özel sektördedir. 40'ını geçene ne çalışıyorsunuz diye soruyorlar. 40'ı devireyim şu köşeye ilişeyim koltuğumu ısıtayım anlayışı normal olmuş. Musluk başında bir "lak lak" işi veririler. Stajerleri işgücü olarak görmeye başlamışlar. Pazarlamayı mucize zannediyorlar, musluk orada görünüyor çünkü. Başarısız olunca da piyasayı suçluyorlar. Hayat boyu rekabet nedir bilmemişler çünkü. 60'larda mezun olmuş üzerine bir sayfa bilgi eklememiş, okulları suçluuyor. Öyle mühendisler var ki, yeni mezun biri izin verilse bilgisiyle altından girip üstünden çıkacak. Kurumsallık sıfır gibi. Şoförler şehir dışında 3000km yapıp ertesi gün de şehir içinde araba kullanıyorlar. Halbuki yasalara göre günaşırı iş seyahatllerde ertesi gün izinli sayılmaları gerekiyor. Sosyal güvence primleri dediğiniz gibi eksik yatıyor, büyük firmalarda bile böyle. Fazla mesailer ödenmez. Otosan gibi büyük firmaların dahi bazen ödemediğini bilirim. İşini iyi yapanı ayırdedecek teknik kurumsallığımız yok. Kendi nüfusuna oranla dünyanın en çok göç veren ülkeleri arasında ilk 5'e, bazen ilk 3'e giriyoruz... Yabancı sermayeli firma lafı iş ilanlarında reklam olmuş. Yeri firmalar yabancı firmalardan iş almak istiyorlar. Ür-Ge'nin adı Ar-Ge olmuş, onun için de teşvik alıyorlar. Nasıl ayakta kaldığını anlamadığım firmalar var. Avrupa rekabetiyle bir yıl dayanamayacak bu gibi firmaların patronları bana kalırsa devlet memurudur zaten.
"Memur zihniyeti" asıl özel sektörde var. (Yanlış anlaşılmasın, devşirme anlamıyla kullanıyorum. Keşke memur zihniyetleri olsa). İyi olan da onların arasında kalıyor. Bu genel durum tabii. İstisna firmalar, rekabet ölçeğini evrensel tutan dürüst firmalar da var.
benim memurum işini bilir :) hesabı şaka bir yana istanbulda kamu lojmanında oturuyorum eş çalışıyor aylık elime 3.000 tl para geçiyor ama gecinemiyorum hala eksilerdeyim
Konu sahibinin asıl öğrenmek istediği nedir ben onu merak ediyorum aslında.
quote:
Orijinalden alıntı: saruhan33
benim memurum işini bilir :) hesabı şaka bir yana istanbulda kamu lojmanında oturuyorum eş çalışıyor aylık elime 3.000 tl para geçiyor ama gecinemiyorum hala eksilerdeyim
Herkesin gelirine göre gideri var da ondan geçinemiyor millet. Lüks harcamayı seviyoruz. Adamın 1300 TL maaşı var. Evine zar zor bir tane 82 ekran LCD alıyor. Seyrediyor. 2500 TL maaş alan aynı televizyondan yatak odasına da alma peşinde. Daha çok maaş alan hem bunların yanında hem hanımına hem de kendine bir tane notebook almaya çalışıyor.
Misaller uzar, gider. 150 milyar maaş alan bile geçinemiyorum der. İşte örnek. Gümrükçüler rüşvet alırken yakalandı. Halbuki devlet bu gümrük müdürlerine sırf rüşvete meyletmesin diye 100 milyardan fazla maaş veriyor. Ama adam hala daha çok olanın peşinde.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: saruhan33
Herkesin gelirine göre gideri var da ondan geçinemiyor millet. Lüks harcamayı seviyoruz. Adamın 1300 TL maaşı var. Evine zar zor bir tane 82 ekran LCD alıyor. Seyrediyor. 2500 TL maaş alan aynı televizyondan yatak odasına da alma peşinde. Daha çok maaş alan hem bunların yanında hem hanımına hem de kendine bir tane notebook almaya çalışıyor.
Misaller uzar, gider. 150 milyar maaş alan bile geçinemiyorum der. İşte örnek. Gümrükçüler rüşvet alırken yakalandı. Halbuki devlet bu gümrük müdürlerine sırf rüşvete meyletmesin diye 100 milyardan fazla maaş veriyor. Ama adam hala daha çok olanın peşinde.
en mantıklı açıklama. insandan insana değişir ve gelire göre haracama yapıyorsun. ben gelirime göre harcama yapmaktayım ama bazı arkadaşlarım var maaşının yarısını biriktiriyor ben asla yapamam gözümde bişey kalsın istemem eşim de çalışıyor 1.5 yıılık memurum ev olayına erken olduğu için girmedim önceliği arabaya verdim çünkü yaşım genç evi Allah nasip ederse zaten ileride alırım tayinciyim acelesi yok şimdi 35.000 e araba alıp borcu bittiğinde ev olayına girerim sanırım. herkesin harcama olayı farklı.
haklarını aramazsan hakkını arayana tu kaka dersen destek yerine köstek olursan memura %4 zam yapılırken benzine %20zam yapılırken ah vah eder mersoyada binemedim dersen daha bize binen çok olur .
benzine son 1 yılda %20zam gelmiş verginin vergisi alınıyor araçta %90 vergi alınıyor kimsenin gıkı çıkmıyor .
adam petrol şirketlerinin promosyon dağıtmasını engelliyor bi bok yaptım sanıyor .neymiş fiyat artıyomuş .bre zındık sen her litre benzinden 2.3 tl vergi almıyormusun bu ne perhiz bu ne lahgana turşusu sen önce kendi evinin önünü süpür.vergiyi %10 yap benzin olsun max 2 tl .yok bayi çanak dağıtıyomuş .gayet de iyi yapıyorlar ben o çanağı dükkandan alsam 10tl .100 tl benzin alıyorum bedavaya geliyor petrol şirketi onu toplu aldiğindan daha ucuza bize verme imkanı oluyor.
bildiğim çok güzel küfürler var allah biliyo bazen içimden edesim geliyor.
memur maaşıyla mersoya binilmez ama elin öğrencisi jaguara biniyo.
dünya kullanım ortalaması %1-3 olan mısır dan üretilen şeker türkiyede son 3 yılda %15e çıkmış .şeker fabrikalarını kapattılar bilerek şeker pancarından üretimede engel olamya çalışıyorlar nedense.mısırdan üretilen şeker fruktoz içeriyor buda direk pankreas kanseri ile bağlantılı.mısır da gdo lu zaten. bu mısırdan üretilen şeker şuan türkiyedeki içecek bisküvi vs nin hepsinde kullanılıyor .nedeni glukozdan daha çok tatlı olması.
siz siz olun %100 şeker pancarı yazmayan hiç bir gıdayı tüketmeyin ...buda topic dışı oldu ama çok önemli bi mevzu.
memur mersoya bi,nemiyorsa birincil derecede sorunlusu kendisidir kendini yönetenleri daha dikkatli düşünsün.
Memur mersoyu nasıl alabilir? bu sorunun cevabı bulmak istiyorum. Soru basit ama cevabı zor. Bu kadar vergi zamlanırken, bu kadar benzin zamlanırken hele hele Dünyanın en ekonomik arabasıyla(mercedes değil de fiat arabaları diyelim) ile bile TR'de geçinmek zor. En iyisi arabasız kalmak galiba.
quote:
Orijinalden alıntı: kaiser şoze
memur mersoya bi,nemiyorsa birincil derecede sorunlusu kendisidir kendini yönetenleri daha dikkatli düşünsün.
Peki kimi seçelim. Söyleyin. İçimizden aday çıkarma şansımız olmuyor. Aday olanlardan birini seçiyoruz mecburen. Bunların hepsi ekonomi konusunda birbirinin aynısı ise biz ne yapabiliriz. Yunanistandaki gibi yakıp yıkalım mı? hadi onu da yaptık diyelim. Bu hükümetten kurtulduk. peki yerine daha iyi kimi getirebiliriz. Benzini 1 TL yapıcam diyip soluğu dışarı kaçmakta bulan ve ülkemize milyarlarca lira (bu rakam katrilyonlara varıyor. türkiyenin bütçesini sıfırlamak gibi birşey) tazminat davası açanlara mı? Artık isim verecem. Yeter. Admin mesajı silerse silsin. MHP'ye mi yoksa CHP'ye mi verelim. Ya da Saadete mi?
Kime?
topaz42
+ 1
quote:
Orijinalden alıntı: svs.jokerr
Memur derken Adliyede icra dairesinde da calışanda memur . Hademeside , Mahsenden dosya cıkaranda memur
Aylık tahmini kazanç bilinmiyor
2 Yılda mersoya binebilir
hele birde gümrük muhafaza da falan çalışıyorsa 5 6 ayda bile alabilir
quote:
Orijinalden alıntı: genelkurmay89
quote:
Orijinalden alıntı: svs.jokerr
Memur derken Adliyede icra dairesinde da calışanda memur . Hademeside , Mahsenden dosya cıkaranda memur
Aylık tahmini kazanç bilinmiyor
2 Yılda mersoya binebilir
hele birde gümrük muhafaza da falan çalışıyorsa 5 6 ayda bile alabilir
5-6 ayda sıfır CLS den bahsediyorsun değil mi? AMG olanından