Şimdi Ara

Memur olanlar cevaplasın. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

Memur derken
    Adliyede icra dairesinde da calışanda memur .
    Hademeside ,
    Mahsenden dosya cıkaranda memur

Aylık tahmini kazanç bilinmiyor

2 Yılda mersoya binebilir

En düşük memur maaşıOgretmeninki 1575 alıyor yeni başlayan okul hademesi 1610 alıyor çok zor değil hesaplamak yani en kötü ihtimal Ogretmen olabilir

Adliyede çalışan bir memurum 4.5 senede 12 bin tl lik aracı kredi ile zor aldım genelleme yapyalım arkadaşım incitici oluyor.
    Rüşveti en az saydığın memur kısmı yer çünkü anında cezaevi vede ihraç ile karşı karşıyadır. bakmanı öneririm adliyedeki büyük operasyonların altından kimler çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: antares07

yukarıda örnek verdim,memurlar arasında iyi arabalara binenler var.fakat bu kişiler sadece devletin verdiği maaşa bakan insanlar değil.uzman doktorlar falan konumuzun dışında tabi,veya valiler.

çevremde değişik kurumlarda çalışan o kadar çok memur varki.herhangi bir ek geliri olmayıp,sadece devletten aldığı maaşla 3-5 yılda 2 ev ve arabası olan memur tanımıyorum.muhtemelen 30 senelik memurlardır.müsade edinde karı koca çalışan insanlar 25-30 yılın sonunda 2 tane ev sahibi olsunlar.çok mu zenginlik göstergesi 2 ev sahibi olmak?

ayrıca belirteyim en düşük maaşı alan memurlar öğretmenlerdir.

En düşük maaşı alanlar öğretmenlerdir diyorsunuz ama her türlü sosyal haktan yararlananlar da onlar. İkramiye+ek ders ücreti+teşvik. Teşvik derken kasdettiğim şu: Yeni eğitim öğretim yılına başlarken her sene öğretmenlere ödenen para.

Ayrıntıya girmeyecektim ama akrabalarımdan biriyle bu konu üzerine yaptığım sohbeti anlatıyım. Kendisi öğretmen.

Ben: Ne iş yaa. Hem açız edebiyatı edebiyatı yaparsınız. hem de lüks hayat yaşarsınız. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

O kişi: Ya biz aç filan değiliz ki. Fakat öyle davranmak zorundayız. Herkesle bir hareket etmek zorundayız. Böyle yapmazsak elimizdeki avantajları kaybedebiliriz.

şu ikramiye yi de açıklayın da ne kazandığımı bileyim
    teşvik dediğiniz eğitim öğretim ödeneği 540 tl
    benim bidgisayarda soru hazırlayabilmem için gerekli olan scientific maths programının lisansını karşılamaya yetmiyor (350 dolar)
    + kaynak kitap alınır kalem alınır kırtasiye sarfı alınır kağıt alınır eve gelirsin çoluk çocuğunla geçireceğin zamanda soru hazırlarsın
    sınav kağıtlarını değerlendirirsin dün 7 saat bugün de 5.5 saat okul çıkışı evde bunlarla uğraştım elime geçen para en düşük memur maaşının az üzerinde elhamdülillah geçiniyoruz ama 26 yaşıma kadar dirsek çürütüp baba dan para istememin bedeli de bu olmamalı arkadaşım sataşacaksan da en son sıralarda bir öğretmen olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: bakomat

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: antares07

yukarıda örnek verdim,memurlar arasında iyi arabalara binenler var.fakat bu kişiler sadece devletin verdiği maaşa bakan insanlar değil.uzman doktorlar falan konumuzun dışında tabi,veya valiler.

çevremde değişik kurumlarda çalışan o kadar çok memur varki.herhangi bir ek geliri olmayıp,sadece devletten aldığı maaşla 3-5 yılda 2 ev ve arabası olan memur tanımıyorum.muhtemelen 30 senelik memurlardır.müsade edinde karı koca çalışan insanlar 25-30 yılın sonunda 2 tane ev sahibi olsunlar.çok mu zenginlik göstergesi 2 ev sahibi olmak?

ayrıca belirteyim en düşük maaşı alan memurlar öğretmenlerdir.

En düşük maaşı alanlar öğretmenlerdir diyorsunuz ama her türlü sosyal haktan yararlananlar da onlar. İkramiye+ek ders ücreti+teşvik. Teşvik derken kasdettiğim şu: Yeni eğitim öğretim yılına başlarken her sene öğretmenlere ödenen para.

Ayrıntıya girmeyecektim ama akrabalarımdan biriyle bu konu üzerine yaptığım sohbeti anlatıyım. Kendisi öğretmen.

Ben: Ne iş yaa. Hem açız edebiyatı edebiyatı yaparsınız. hem de lüks hayat yaşarsınız. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

O kişi: Ya biz aç filan değiliz ki. Fakat öyle davranmak zorundayız. Herkesle bir hareket etmek zorundayız. Böyle yapmazsak elimizdeki avantajları kaybedebiliriz.

şu ikramiye yi de açıklayın da ne kazandığımı bileyim
    teşvik dediğiniz eğitim öğretim ödeneği 540 tl
    benim bidgisayarda soru hazırlayabilmem için gerekli olan scientific maths programının lisansını karşılamaya yetmiyor (350 dolar)
    + kaynak kitap alınır kalem alınır kırtasiye sarfı alınır kağıt alınır eve gelirsin çoluk çocuğunla geçireceğin zamanda soru hazırlarsın
    sınav kağıtlarını değerlendirirsin dün 7 saat bugün de 5.5 saat okul çıkışı evde bunlarla uğraştım elime geçen para en düşük memur maaşının az üzerinde elhamdülillah geçiniyoruz ama 26 yaşıma kadar dirsek çürütüp baba dan para istememin bedeli de bu olmamalı arkadaşım sataşacaksan da en son sıralarda bir öğretmen olmalı

Topaz42 arkadasım senin arkadasın durumumuz iyi ama fakir edebiyatı yapıyoruz diyorsa o onun sorunudur bütün öğretmenlere genelleyemezsin kiminin durumu iyidir aileden sağlam destegi vardır sıkıntı çekmez ama sadece Ogretmen maasiyla geçinip bide gecinemeyenlere fakir edebiyatı yapıyor diyorsa o arkadas tuvalete giymiyordur acikmamak ici bahsettigin tiplerden çok var 15 tatilde kurban bayramında memleketine gitmez para biriktirmek için sen onları normal görüyorsan onada söylenecek bisey yok

• yukarıda öğretmen için yazılan ağlamaklı rakamları anlayamadım. ben de öğretmenim. Özel ders ve kurs gelirlerini saymadan söyleyeyim. 1890 tl maaşım ve 710 tl de ek ders ücretim var eğer hafta sonu da çalışmayı kabul edersem 400 tl de oradan gelirim olur ama ben kabul etmiyorum. Yani bu hesapla 1890 tl ayın 15 lerinde 710 tl de ayın 5 lerinde alıyorum. Senede 2 ay tatil süresince bu ek dersi alamıyorum. Sıkıldım artık öğpretmenlik mesleğinin parası ile gündeme gelmesinden. Eşim de öğretmen o da bana yakın bir rakam alıyor. Aracım da imzamdaki aracım. Allah Herkese daha çok nasip etsin. Bence 1884 yılından kalma bir araca Mercedes bile olsa binmek ve o nun arızalardan dolayı çıkartacağı masrafı karşılamak çok mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commonwealth

yukarıda öğretmen için yazılan ağlamaklı rakamları anlayamadım. ben de öğretmenim. Özel ders ve kurs gelirlerini saymadan söyleyeyim. 1890 tl maaşım ve 710 tl de ek ders ücretim var eğer hafta sonu da çalışmayı kabul edersem 400 tl de oradan gelirim olur ama ben kabul etmiyorum. Yani bu hesapla 1890 tl ayın 15 lerinde 710 tl de ayın 5 lerinde alıyorum. Senede 2 ay tatil süresince bu ek dersi alamıyorum. Sıkıldım artık öğpretmenlik mesleğinin parası ile gündeme gelmesinden. Eşim de öğretmen o da bana yakın bir rakam alıyor. Aracım da imzamdaki aracım. Allah Herkese daha çok nasip etsin. Bence 1884 yılından kalma bir araca Mercedes bile olsa binmek ve o nun arızalardan dolayı çıkartacağı masrafı karşılamak çok mantıklı değil.

sen ful ek ders alıp ozel ders verıyorsun dıye bunu herkesın yapabıldıgınımı dusunuyorsun yenı baslayan ogretmenle hızmetlının maasını nette bulabılırsın.dunyadan seslenıyoruz sana sesımız geliyürmüüüü???

• Sesiniz gelüür. Aldığım ücretin yarısını bile almış olsam asla ağlamam. Hizmetli çok alıyormuş. Alsın o hizmetli olamaya devam edecek bense öğretmen. Mesleğimle gurur duyuyorum. Bu arada söyleyeyim Ben iki üniversite de lisans ve bir enstitüde yüksek lisans yaptım. Turizm rehberliğinden tutun havayolu sektöründe dispetcher olarak çalışmaya kadar bir çok iş yaptım. Bu işlerin çoğu da kazanç olarak öğretmenlikten fazla getirisi olan işler. Ancak hiçbiri bana öğretmenlikten aldığım kadar haz da vermedi. Hangi meslek mensubuna mesleğini yaparken ki zamanı hariç mesleki unvanı ile hitap edilir. Sen hiç karşılaştığın herhangi bir toplumda öğretmen olduğunu anladıklarında hocam hitabı ile karşılaşmadın mı? Bana bu yetiyor. Hiç mi mezun ettiğin öğrencinin hocam nasılsınız diye yolunu kestiğine şahit olmadın. Dediğin rakamlara gelir isek; o bahsettiğin rakamı kaç saat mesai için alıyor öğretmen? haftada 15 saat. Arkadaşlar ne yazık ki çok daha fazla süre mesaiyi bu rakamların yarısına çalışan birçok insan var ülkemizde. Başta da dediğim gibi mesleğimizin para ile anılmasından utanır oldum artık. Ben bir öğretmenim. İnsan yetiştiririm. Tornacı değilim ki parça başı ücret alayım. Elbetteki gönül ister öğretmenler daha yüksek ücretler alsınlar. Haa bu arada meslek hayatımın hiçbir döneminde okuldaki kağıtlarımı evime götürmedim. Evde asla sınav okumadım. Soru hazırlamadım.

• yazdıklarını fonda ayyuzlum parcasıyla okudum cok duygusal. bu iş ucret işi deıl kucultmeye calısma ogretmenı aşşalama meselesı mezun ettıgım ogrencı karsıma cıkıp nasılsın demedı ama bakkal hocam az daha okuyup ormancı olamadın mı dedı:) arkadasın okulundada mustahdem arkadasa hocam o paraya ben ogretmenlık yapmam demış.ama sen hala doktoruda ben yetıstırıyorum cumhurbaskanınıda ben yetıstırıyorum dıye kendını avutan mahmut hoca gıbı kalbını tutup egıtımcıyım ben tribine girenlerdensen yapcak bısey yok herkes sızın kadar maddı acıdan doygun olmayabılır.
    neyse bı ogretmen olarak halınızden memnunsanız bı suru ınasanın eylem yapıp hak aramasını gereksız goruyorasanız tartısmaya gerek yok.

Konu başlıkla alakasız bır yere gıttı baslıgı acan arkadastan ozurdılıyorum.... Baslık dısında baska bır yorum yazmıyorum artık, iyi forumlar...
  • O paraya ancak hademelik yapılır. Neden Kpss ye girip hademe olmuyorsunuz? Hatta ben öğretmenlerin bir yılda kazandığı parayı bir günde kazandıran bazı meslekleri de biliyorum üstelik sermayesi de çok ucuz. O işleri neden denemiyorsunuz? Ben sizi akıllı zannetmiştim. Neyse siz ayyüzlüm dinleyip gelirinizi artırmaya bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commonwealth -- 5 Ocak 2012; 21:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commonwealth

O paraya ancak hademelik yapılır. Neden Kpss ye girip hademe olmuyorsunuz? Hatta ben öğretmenlerin bir yılda kazandığı parayı bir günde kazandıran bazı meslekleri de biliyorum üstelik sermayesi de çok ucuz. O işleri neden denemiyorsunuz? Ben sizi akıllı zannetmiştim. Neyse siz ayyüzlüm dinleyip gelirinizi artırmaya bakın.

Ben akıllı değilim bütün egitim sendikalarida akıllı değil sadece siz akillisiniz iyi ki varsınız. Bol şans....
    Ayrıca neymiş o düşük sermeyeli çok kazandıran is yaptığınız bir is sanırım çok kazandırdığını bildiginize göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 6 Ocak 2012; 9:34:41 >
  • Siz 20li yaşlarda falan mısınız? Ya da ne bileyim çok zor bir ergenlik mi geçirdiniz? Bakın ben kendi düşüncelerimi aktarıyorum. Evet hiçbir sendikanın üyesi değilim. Sizin de polemik yapmak niyeti ile değil de sizin gibi düşünmüyor olmanın verdiği öfke ile yazdığınızı düşünüyorum. Sadece diyorum ki eğer amacınız para kazanmak ise seçeceğiniz meslek öğretmenlik olmamalı sermayesi daha düşük işleri yaptım. Dört çocuğu olan ve ikisi de üniversite okuyan bir emekli çocuğu olarak salatalık , limon sattım. fotokopi çektim, üniversite mezunu iseniz bilirsiniz,Ankarada Ulus gazetesi sattım, yani bu işlerde bile öğretmenliğin getirisinden çok para kazandığım oldu. Arkadaşım üslubunuzdan yaşınızın küçük olduğunu düşünerek yazıyorum. Evet bu ülkenin daha çok kazanıp daha çok tüketen öğretmenlerdense Mahmut Hoca gibi eğitimcilere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu mesajdan sonra sizi yok sayacağım. Üzgünüm ama bunu yapmak zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commonwealth -- 6 Ocak 2012; 22:44:17 >

• Allahu yehdik
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.