Arkadaşlar; Bir memur olupta Mercedes e200 yada 200e(en düşük model 1994 model) sahibi olan var mı? Varsa Memurluğa başladıktan kaç yıl sonra mercedesi alabilmiştir? Merak ediyorum. Bana sorarsan 10 yıldan kısa bir süre içinde alamıyorsun? Doğru mudur? Eğer 10 yıldan kısa bir süre içinde alabilen varsa o mercedes fiyatı nasıl biriktirmişler sormak istiyorum. Yani demek istediğim En düşük memur maaşı yani 1210 lira maaşı alan adam 10 yıldan kısa süre içinde alamaz gibime geliyor.
en düşük memur maaşı 1500 tl bekar olsan aylık 500 harcasan 2 yılsa 24 bine güzel bir merso alırsın
kardeşim memurluğunun 4. senesinde 1993 e200 aldı. mühendis+bekar+borcu var
memurlar da az maaş almıyorlar artık.Çift maaşlı çok onlara daha kısa sürede alırlar.
quote:
Orijinalden alıntı: at avrat kuma silah
en düşük memur maaşı 1500 tl bekar olsan aylık 500 harcasan 2 yılsa 24 bine güzel bir merso alırsın
Bence gülünesi bir durum olur.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Orijinalden alıntı: at avrat kuma silah
Bence gülünesi bir durum olur.
24 binlik merso icin 2 sene yemeyip icmemek gercekten komik..
benim tanıdığım çok sayıda,türkiye standartlarına göre lüks araca binen devlet memuru var. mesela arkadaşım devlet memuru captiva ya biniyor,sıfır aldı.aile destekli. başka bir arkadaşımda öğretmen,özel ders veriyor.devletten aldığının 3-4 katını çok rahat kazanabiliyor. 2010 s40 sahibi.
sadece maaşıyla alması zor tabiki ama aile desteğiyle ve/veya ek işler vesaire ile alınabilir. Bunlar iyi niyetli düşüncelerim
Memur derken Adliyede icra dairesinde da calışanda memur . Hademeside , Mahsenden dosya cıkaranda memur
Aylık tahmini kazanç bilinmiyor
2 Yılda mersoya binebilir
memur olana araç almak daha kolay hele ki 10 yıl gibi bir süre çok yeterli. hazır maaş kredi aynı gün onayda, biraz birikmişin de varsa, aile desteği, eşin de çalışıyorsa 50 bin liraya da araç alınır.
Bence eğer bekarsa ve ailesiyle yaşamaya devam ediyorsa ayda 500 tl ile rahat geçinir. Kalan paraylada kredi taksidi öder
Bu tamamen Memur olan kişiye göre değişir. Aylık 1800 TL maaş alıpta Memurluğunun 3. yılı doldurup Bankaya bir 2004 Golf parası kadar borçlu bir arkadaşımda var. Bir ay içinde 1500 TL parayı İddadan kaybettiğini bilirim.
yine 2-3 yıllık memur olup gece alemine düşkün ama maaş hesabı sürekli eksilerde olan arkadaşlarımda var. Adana da memur olup Kendi parası ile 2005 honda civic alanlarda var.
Ailenle beraber yaşamak maddi açıdan sana çok büyük destek olur. ve gerçekten tutumlu olursan 1 yıl sonra aırsın. yarısını peşin ödersin diğer yarısınıda kredi çekersin
quote:
Orijinalden alıntı: svs.jokerr
Memur derken Adliyede icra dairesinde da calışanda memur . Hademeside , Mahsenden dosya cıkaranda memur
Aylık tahmini kazanç bilinmiyor
2 Yılda mersoya binebilir
Mükemmel tespit.
Maalesef arkadaşlar ne 1500 TL si. Şimdilik yeni maaşım 1347 TL. Hem de 1000 TL değil 500 TL yi kenara atıyorum... Neyse kemer sıkma zamanı geldi desenize.
Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.
Ben aynı işyerinde 17 senedir çalışıyorum. yemin ederim hiç ikramiye görmedim. Memurlar haline şükretsin. devlet kapısı sağlam kapıdır.
Akrabamda öğretmen dolu. Hepsi ilkokul öğretmeni. Mesleğe başladıktan bir kaç sene sonra iki ev ve araba aldılar. Yani memurlar o kadar kötü durumda değiller.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.
Ben aynı işyerinde 17 senedir çalışıyorum. yemin ederim hiç ikramiye görmedim. Memurlar haline şükretsin. devlet kapısı sağlam kapıdır.
Akrabamda öğretmen dolu. Hepsi ilkokul öğretmeni. Mesleğe başladıktan bir kaç sene sonra iki ev ve araba aldılar. Yani memurlar o kadar kötü durumda değiller.
bu durum, özelde çalıştığın sektöre, o sektördeki şirkete, şirketteki pozisyon ve performansına göre değişir..
Memur var,memur var.Hangi memur bu?
quote:
Dalga mı geçiyorsunuz? Bir memur 1-2 sene çalışmayla nasıl ev araba alabilecek..? Öğretmenin aldığı maaş 1400 tl..Memurlar içinde en az kazananlardan..Evi arabayı almayı bırak İstanbul gibi büyük şehirlerde kiralık ev bulamıyorlar..Sınıf öğretmenleri içlerinden en iyisi zira onlar ek dersle birlikte 1800 civarında para alıyorlar..Bu parayla ancak geçinilir..Etrafınızda gördüğünüz babadan anadan dededen kalma mirası yiyen 3-5 memuru temel alıp genelleme yapmayın..
Türkiyede bireyselleşme olmadığından hala feodal yapı hakim olduğundan..Koca koca adamlar aileleriyle birlikte yaşarlar, evlenirken ev araba alırken babadan dededen yardım alırlar..Yoksa 1400 tl maaşla hangi memur evlenip yuva kurabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: x15
quote:
Dalga mı geçiyorsunuz? Bir memur 1-2 sene çalışmayla nasıl ev araba alabilecek..? Öğretmenin aldığı maaş 1400 tl..Memurlar içinde en az kazananlardan..Evi arabayı almayı bırak İstanbul gibi büyük şehirlerde kiralık ev bulamıyorlar..Sınıf öğretmenleri içlerinden en iyisi zira onlar ek dersle birlikte 1800 civarında para alıyorlar..Bu parayla ancak geçinilir..Etrafınızda gördüğünüz babadan anadan dededen kalma mirası yiyen 3-5 memuru temel alıp genelleme yapmayın..
Türkiyede bireyselleşme olmadığından hala feodal yapı hakim olduğundan..Koca koca adamlar aileleriyle birlikte yaşarlar, evlenirken ev araba alırken babadan dededen yardım alırlar..Yoksa 1400 tl maaşla hangi memur evlenip yuva kurabilir?
Ben mirasyedilerden bahsetmedim burda. Akrabalarımda 6 tane sınıf öğretmeni var. Hepsinin durumu da öğretmen olduktan sonra iyi oldu. Hepsi öğretmen olduktan sonra araba aldı. Hepsi öğretmen olduktan sonra ev aldı. Bu altı aileden sadece 2 ailede karı koca çalışıyorlar. Diğer dört ailenin sadece bir evi ve bir arabası varken karı koca çalışanların iki evi bir arabası var. Bana öğretmenleri anlatmayın. Bu örnekler benim akrabam. Bu ev ve araba paralarını heralde okuttukları çocuklardan döve döve toplamadılar. Kim ne derse desin. Her şeye rağmen memurlar, özellikle öğretmenler iyi durumda sayılır.
Filmerde görüyorum da, öğretmen maaşıyla bu kadar oluyor. Memur maaşıyla şu kadar oluyor şeklinde edebiyatları. Üzgünüm ama hiç inanmıyorum.