Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    galiba cevabı benim mesaja ek yapmışım yanlışlıkla, başım ağrıyor biraz, kusura bakma
  • Öncelikle hiç önemli değil donanımhaberin uygulaması çok fazla kaliteli değil o hatayı bende yapıyorum iğrenç bir kullanıcı arayüzü var...

-----
    Haklısın sistem zaten bozuk Türkiyede herşey yanlış ben doğru demiyorum.Memurluk özelliştirilmesin ama Özel sektör gibi verimlilik gelsin. Adam akıllı sistem kurulsun çok basit bunu yapmak.bu devirde ben hükemti yaerindr olsam memurları denetleyecek ayrı bir departman kurarım bu departmandaki kişiler memur olmuyacak ücretli insannmlar.olucak.ve bu ücretli insanlar devamlıda değişecek yerleri yani yozlaşma yapamıyacak kimse vatandaş oraya şikayet edebilecek senin demek istediğini çok iyi anlıyorum şikayet ediyosun birşey olmuyo çünkü şikayet ettiğin zaman o kuruma yazı gidiyor o kurumun yozlaşmış yöneticileri üstü hemen kapatıyor bunu bende biliyorum ama bunu ortadan kaldırmak okadar basitki aslında kimse el atmıyor ama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konu aslında güzel gidiyordu, insanlar düşüncelerini söylüyorlar, özelleştirilmeli diyen var, sebep sonuç ilişkisi kuran var mis gibi. Ama hala görüyorum ki abuk sabuk konuşan da bir ton insan var o yüzden artık toplu bir cevap vereceğim.
    Genelleme yapmış olmama kızan var. Ne diyeyim arkadaşlar "bazı kurumlarda memurluk ne kadar rahat, bazı kurumlarda çalışan bazı memurlar işini iyi yapmıyor, bana da onlar denk geldi ama diğer memurları tenzih ederim". Böyle bir dünya mı var? Benim anlatmak istediğimi bal gibi anlıyorsunuz ama ya memur olduğunuzdan, ya da bir memur yakınınız olduğundan çamura yatıp duruyorsunuz işte. Daha boş bir savunma görmedim.

"Burada dedikodu yapacağınıza çalışmayan memurları şikayet edebilirsiniz.Örneğin sizin işinizi kasti yapmayan bir memuru.Tabii ispatlayamazsanız bu size 657 sayılı kanunun 25.maddesi olarak geri döner."@x15
    Geçenlerde sosyal medyada dolaşan bir video vardı hepimiz izledik. Adam telefonu çıkarıp "Bakın işimi yapmıyor memurlar" der demez herkes çil yavrusu gibi dağılıyor ve adamı darp ediyorlar. Zaten sinir küpü olmuş bir haldeyim bir de devleti devlete şikayet etmek için kanıt mı toplayayım? Ayrıca kapalı kapı arkasında çalışıyorlar. Belgesel çekimi yapar gibi önce dışarıyı sonra içeriyi çekeceğim bir yandan derdimi anlatarak ve buna kimsenin gıkı çıkmayacak, sonra ben o videoyukanıt olarak sunup dava açacağım falan filan. Yazarken bile komik geldi maalesef.

"Ergenler dışındaki kitlenin geneli bu zaten. "Ben olamadım, kimse olamasın, herkes ateşe verilsin." kafasında gezdikleri sürece daha çok konu açarlar"@YeşilOk
    Memur olmaya çalıştığımı da sizden öğrendim teşekkür ediyorum. İsteyen ve hak eden memur olsun, işini hakkıyla yapamayanlar aleve verildin, yerlerine pozisyonu hak eden arkadaşlar gelsin diyoruz. Siz nasıl böyle anladınız çözemedim mevzuyu. İlla Bilal'e anlatır gibi anlatmamız lazım demek ki.

İnsan memur olunca 7/24 köle gibi çalışsın mı?
    Memur değilim ama bu konular ve konu sahibi gibi tipler sadece bizim ülkeye ait olan pislik kıskançlık hasetlik nefret hisleri ile konu açmış
    Bir şirketin genel müdürlüğünde çalışıyorum , sigara içme alanimiz her daim full , bilgi işlemciler langırt oynuyor kimisi masa tenisinde , kimisi gelmiş saat 9 da hayır memur olunca ne olacak sırtından kırbacı eksik etmeyelim mi böyle olunca mutlu mu olacaksin , lan hayatta nefes almaktan başka vasfı olmayan tiplerin memur eleştirmesinden artık baydim
    @Brother ToLGa
    Hocam gerçekten hakaret etmek istemiyorum ama şansınızı zorluyorsunuz. Kimse köle değil kimse de 7/24 çalışmasın. Eğer işyerinde o anda o çalışanı ilgilendiren bir iş yükü yoksa tabii ki rahatlamak için istediğini yapmalı çalışan. Benim derdim dışarıda sıra ilerlemiyorken içeride ağzını yaya yaya muhabbet eden, önünde işi varken instagram'da gezen, dışarıdan sıradan adam çağırması gerekirken çayıyla kahvesiyle meşgul olan adamlarla. Ki bunlara bile şükür, son gittiğimde ilgili birimde bir, 1, evet bir tane memur bile yerinde yoktu, hepsinin ayrı bir "işi çıkmış". Benim de iş tecrübem var, işyerinin serverlarında bir problem olsa, müşterilerin işi aksasa ona rağmen bilgi işlemciler langırt oynayabiliyor mu? Benim çalıştığım yerlerde müşteriyle ilgilenmeyip instagramda sörf yapsam işverenim o telefonu ağzıma sokardı. Haklı da, çünkü bana aylaklık yapmam için para ödenmiyor. Biz şimdi bu iş disiplinini memurlarda istedik diye sırtına kırbaç mı vuralım dedik? Vasfımı eleştirmek de size düşmez kendinizi adam mı sandınız haddinizi bilin..

madem öyle sende olsana elinden alanmı var.@kadircitak
    Memur zihniyeti.

''Büyük bir meblağ ceza yedim''
    Sen kanuna kurala uyma sonra ceza ye onuda 10 dakikaya halletmeyen memurları yargıla , yok öle nane :)mesai saatlerinde halledecen hadi bakimm :)
    @gacvokem
    Büyük kanun koyucu da teşrif etmiş. Ceza yiyenlerin eleştiri yapmaya hakkı yok mu? Sen benim ne sebepten dolayı, yersiz bir ceza yediğimi biliyor musun? Aynısı başına gelse burada ciyak ciyak ağlarsın. Velev ki haklı bir cezaydı, ben kurallara uymayınca büyük bedeller ödüyorum da neden memur tayfa mesai saatinde kafasına göre gidiyor geliyor takılıyor onlara her iş serbest onlar da çeksin cezasını ödeşelim hadi. Ceza yedik diye hiçbir konuda görüş belirtmeyelim mi hasta mısınız?

Tabi lan delisin. Memurluk gibisi var mı? Lisede millet okuldan kaçıp, serserilik yaparken sen öss'ye hazırlan. Üniversitede millet okula sınavdan sınava uğrarken sen sabahın köründe okulda ol. Yıllarça çalış, çabala. Kpss'ye hazırlan. Dersaneydi, kitaptı carttı curttu derken dünya para&emek harca. Sınavı kazan. Sonra mülakata gir. Torpilin olmadığı için yazılısından 90+ aldığın sınavlardan elen. Doğal olarak psikolojik olarak çöküş yaşa ama hemen toparlan çünkü mecbur tekrar sınava gireceksin başka çaren yok. Neyse ikinci üçüncü denemede falan filan şanslıysan atan. Siyasi tanıdıkları sayesinde torpille iş, mevki, makam sahibi olan, gücü elinde tutan cahil cühelayla uğraş. O da yetmesin çok bilgili, kültürlü, iş ahlakı üst seviyede vatandaşın birinin devlet dairesine işi düşsün. Sen de o sırada çay&kahve iç! Valla kıyak iş!@Lacrimane
    Hocam biz de yıllarca çalıştık çabaladık mühendis olacağız sonunda. Hangi iş emeksiz? Öyle bir anlatmışsınız ki sanki dünyayı değiştirmişsiniz, çağ açıp kapatmışsınız. Yaptığınız iş de KPSS'den yüksek almak. Torpille ilgili sorununuzu ben çözememem, benim de şikayetçi olduğum bir konudur. Ama ben ne diyeyim şimdi, "Ya benim de işim gücüm var halletmem gereken de, olsun ben şu memurun mesai saatleri içerisinde keyif çatıp çayını kahvesini bitirmesini bekleyeyim, çünkü o çok çalıştı kpss falan baya gerilmiştir şimdi, o mutlu olsun yeter ki benim işim aksasa da olur" mu diyeyim? Ben de buhrandayım memurlar bana da ısmarlasın bi şeyler ben vereyim belgeleri onlara, departman departman koşup benim işleri halletsinler onlar. Aman iki sene üstüste KPSS'ye girmiş vah vah üzerine gitmeyelim şimdi.

dedikleriniz son derece dogru ben ve pekcok kişinin basına geliyor.
    fakat buraya konu acmanın dısında bimer, cimer veya sikayetvar gibi sitelere mümkünse memurların ismi ile şikayetinizi iletmeniz herkes için hayırlı olur.
    bu tip konularda hep aklıma kore, japonya gibi ülkeler gelir. Adamlarda iş ahlakı ile zirve yapmış sıfırdan kalkınıp kendi markalarını yaratıp dünya ekonomisinde söz sahibi olmuşlardır.
    @kimliksiz41
    Hocam teşekkür ederim. O sinir harbinde düşündüm nasıl şikayet ederim diye ama CİMER aklıma gelmemişti. Bir dahaki sefere kesinlikle yapacağım.

Pardon da herkes senin istediğin şekilde köle gibi çalışmak zorunda değil.
    Zengin senin paranla zengin olmuştur.
    3 milyon paşa memur senin paranla çay içiyor.
    Gel de gülme.
    Ailenden ya da akrabalarından zengin olan ya da memur olan var mı merak ettim ?
    Artık gördüğünde dersin " benim paralarımla içtiğiniz o çaylar haram zıkkım olsun" diye"
    @divisive
    Bre andaval. Gerekiyorsa çay içsin gerekiyorsa kahve içsin. Amma ben burada üç kuruş parayla geçinirken, ülke boyu yemeyi içmeyi gezmeyi bırak evleri ısıtmayı bile doya doya yapamazken, ıkınarak vergimi, cezamı cartımı curtumu ödüyorsam, o adamlar da benim paramla sıcacık ofislerinde ellerinde kahve beni orada sırada bekletiyorlarsa ben bunu nasıl kabul edeyim? Yahu gerekiyorsa öğle aralarında jakuzi keyfi yapsınlar. Ama işlerini aksatmasınlar. Bunu anlamak bu kadar zor mu? Ailemde memur da yok zengin de yok. Bir tane kısmetse memur olacak bir eleman var, onun da zihniyeti çok şükür sizler gibi bozuk değil. Derdimi ona anlattığım zaman sebeplerini ve çözümlerini tartışabiliyoruz adam gibi. Naabak sen de kpss çalış demiyor.

Geçmiş olsun. Özel değilse neden ceza yediniz? Trafik cezası mı? Geçmiş olsun. Özel değilse neden ceza yediniz? Trafik cezası mı?@rapidos
    Hocam bir trafik cezasına istinaden kesilen çevre ve şehircilik bakanlığı cezası. Bu işlerle içli dışlıysanız biliyorsunuzdur elbet.

Bunun dışında bana hak veren ya da vermeyen fark etmeksizin insan gibi yorumlarını yapan arkadaşlara çokça da teşekkür ederim. Sizler de olmasanız ülkeyi cevap verdiğim örümcek kafalı adamlar ele geçirdi zannedip daha da küplere binecektim.
    İşini hakkıyla yapan memur gelip burda car car carlamaz. Neyden bahsettiğimi biliyor çünkü. Bak mis gibi anlatmışlar önceki sayfalarda, arkaplanı çok yoğun ama gişe memurları öyle falan filan diye. İşini iyi yapan memur da söylediğime alınmaz zaten.
    O yüzden gelip burada duyar kasmaya çalışan memurlar da adım gibi eminim ki kızdığım tür memurlar. Alayınızın

• bu durum devlet veya özel hemen her yerde var ,gittiğinizde dikkatli bakın 1 kişi deli gibi çalışıyordur ,diğerleri akşam olup gitsek gibi durumları olduğunu göreceksiniz

gerçi özel sektörde az yerde buna rastlanıyor ama yine de var yani

adil yöneticiler ve çok çalışana çok ,az çalışana az maaş sistemi olsa ,bakın o zaman işler nasıl değişiyor
    bizde tam tersi yaşanıyor ,çok çalışan doğal olarak çok hata yapacağı için ,mükafat yerine bolca azar işitiyor

ilginç başka bir konu ise ,eğer devlette o anlamaz intibası oluşturursanız size iş vermezler ,sizin yerinize başkasına yüklerler ,tabi yükledikleri kişi ise ,ne iş versen yapar denilen kişilerdir

dünya garip bir yer zaten :)

işçi gibi çalışan memurlar ,memur gibi çalışan işçiler için ise ne desek bilemedim :)
  • @Vuh

Şikayet hakkın var.Devlet bunun için cimer diye bir kurum oluşturmuş.Kanıt derken eline telefonu alıp sağı solu çek demedim.
    Çok muhtemel ki sen de o dediğin memurlar gibi tembel ve rahatına düşkün birisin.Oysa ki yapacağın şey basit örneğin başvuru numaranı,sıra numarası vs.alıp işinin zamanında yapılmadığını gerekli mercilere ileteceksin.

Tabii senin için bunlar zahmet olur.Ben de çalışmayan memurlardan rahatsızım ama onlardan ziyade senin gibilerinden daha fazla rahatsızım.Çünkü senin gibiler ancak yakınır.Problemleri hep başkası çözsün ister.Yakındığı şey hakkında hiçbir aktivite yapmaz.Bahsettiğin memurlar işini aksatıyorsa bu senin gibi olanları görmezden gelenler sayesindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesirhot

Allah aşkına ne diyorsun? 2 tane düzgün cümlen yok, yok brunson olayı yok hayvan üreticisi... Ülkede çiftçiler birbirleri ile yarışırcasına traktöre, biçerdövere para yatırmaya devam ederse, yine çiftçiler ve hayvancılar kooperatifçilik yapmazsa, ülkede tarım ve hayvancılık devlet politikası haline getirilmezse daha çok inek keser, anız yakarsınız.

Devletin görevi vatandaşın iyiliğine çalışmaktır, devlet memurunu, işverenini denetlemezse daha çok çay içen, telefonla oynayan memur görürsünüz, ama bunu tüm memurlara mal edemezsiniz.. 2007 yılında mezun oldum tam 5 sene sonra 2012 de kpss ile mühendis memur olarak göreve başladım ve ancak 2012 nin 9. ayında evlenebildim..Benle aynı liseden mezun olup hayata hemen atılan bir eleman 7 ay sonra dede olacak.
    Aylık hafta içi 22 günün yaklaşık 17 gününde arazideyim, aylık imzaladığım hakediş miktarı 500.000 liraya yakın, yani yılda 6 trilyon para eder, noktası yanlış olunca sayıştaycı gel bakalım buraya diyor.. Ondan sonra elemanın biri iki tane zırtapoz memur bunun önünde diz çökmedi, buyrun efendim demedi, doğru düzgün ilgilenmedi diye yok efendim gereksizmiş, maaşları şöyleymiş böyleymiş... işvereni maaşını asgariden gösterip kalanını eline verince sesi çıkmaz, ülkenin yarısını zerre ilgilendirmeyen futbol takımlarının borçlarına devlet kıyak yaparken de sesi çıkmaz.. Ben ise 5500 lira olarak aldığım öğrenim kredisini ödeyemedim diye e haciz konacak korkusu ile 12500 lira kredi çekerek kapattım, eli boşun birisi gelip tüm memurlara laf etsin ha?
    Brunson olayının ne olduğunu 2 sene sonra maaşın 7 bin lira olup peynirin kilosu 70 lira olduğunda maaşımla sadece 100 kilo peynir alabiliyorum diye dert yandığında anlarsın hatta şimdi bile dert yanıyor olabilirsin peynir 2 kat oldu maaşım %20 bile artmadı diye
    Bunu 2018 seçim öncesi köylülere anlattım anlamadılar ve kızdılar 2 ay sonra Brunson olayı olunca da para kazanamıyoruz diye dert yanmaya başladılar bu sefer.Kaçınılmaz olacakları 2-3yıldır yazıyoruz zaten ha ismi Brunson olayı olur ha s400 krizi veya anayasa kitapçığı olacak şeyler döngü şeklinde devam ediyor bu ülkede

Burda 5 yıl memur olmak için beklediğini yazmışsın asıl isyan etmesi gereken sistemi eleştirmesi gereken senken sistemi eleştireni eleştiriyorsun. 5 yıl iş bulamadıysan niye bu sistemi eleştirmiyorsun ? Memur olmak zorsa bu onun değerli mi yapar felsefedeki değerli nedire az bulunan katır tırnağı denmesi gibi. Ülkede emeklilik, memurluk ve yandaşlık dışında para kazanma imkanı kalmamışsa Afganistan'dan çoban gelir, sudanda tarım arazisi kiralanır ,Suriyelilere vatandaşlık verilir sonra açız veya para kazanamıyoruz diye dert yanılır yine

Mühendissin ama 5500liranın ne kadar vasat bir ücret olduğunun farkında bile değilsin saat 4 olunca ortadan yok olan işsizliği azaltmak veya yandaş olduğu için atanan memurlar zaten 4-5 alıyor sanırım, ki alım gücü daha da düşecek 2 yıl içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 15 Aralık 2019; 5:52:8 >

• Kriz döneminde garanti para kazanıldığı ve çalışma şartlarında değişim olmadığından en rahatı normal ekonomik koşullarda ise en garabetidir bizde iyi gibi görünmesinin sebebi bozuk ekonomi ve refahın olmamasıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hetşat kullanıcısına yanıt
    hz. peygamber ''alimler peygamberlerin varisleridir'' buyurmuştur. sizin küçümsediğiniz alimler peygamberin sözüne mazhar olmuşlar. bu bile yeter. ama sizler anlamazsınız tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeraw3

hz. peygamber ''alimler peygamberlerin varisleridir'' buyurmuştur. sizin küçümsediğiniz alimler peygamberin sözüne mazhar olmuşlar. bu bile yeter. ama sizler anlamazsınız tabi
    Bu sözü size aktaranlar alim dediğiniz kişilerin kendileri

Kafanı kullanmaya çalışsan biraz anlayacaksın olayı.
  • memur oldum, pişmanım. sevinemiyorum. allah benim belamı vermiş. (zabıt katibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

memur oldum, pişmanım. sevinemiyorum. allah benim belamı vermiş. (zabıt katibi

hocam her ay garanti maaşın var yarın işten çıkaracaklar mı diye düşünme durumu yok neye kafa takıyon

• Galiba bende memur olucam. Şuan okurken Özelde dayımın yanında çalışıyorum hatta okulum bitse memurun en az 3 katı para alırım ama şöyle bir durum var kendine vakit ayıracak enerji ve zamanın çok ama çok az kalıyor. vasıflıysanız özelde memurdan daha fazla kazanırsınız ama bu sefer iş hayatı hariç olan hayattan ödün vermeye başlıyorsunuz.

Ama memurluk öyle değil tatilin belli işe giriş çıkış saatin belli hafta sonun var. Memurluğun en büyük artısı bence bu.

• hetşat kullanıcısına yanıt

Bir de o kişinin alim olduğunu nasıl anlayacağız mesele o. Çevresine 20 kişi toplayan alim kesiliyor ya da kuranı hatmedip üzerine tefsir hadis ezberleyen.

Alimlik buysa bu ülke alim kaynıyor

• Shiro Battousai kullanıcısına yanıt

Adliyede memur olmak zor zanaat. Maaşı da düşük stresi de yüksek. Memur denmesi hata hatta.

Ben se memurum işimden çok memnunum. Halkla ya da yöneticilerle işimiz olmuyor. Hem kendi mesleğimi de yapıyorum bilgisayar başında. Allah herkese umduğu hak ettiği işi nasip etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield Maşuku

Adliyede memur olmak zor zanaat. Maaşı da düşük stresi de yüksek. Memur denmesi hata hatta.

Ben se memurum işimden çok memnunum. Halkla ya da yöneticilerle işimiz olmuyor. Hem kendi mesleğimi de yapıyorum bilgisayar başında. Allah herkese umduğu hak ettiği işi nasip etsin

hangi kurumda ne memurusunuz? bende zaten kpssye girmeye ve kurum değiştirmeye çalışıcam ama işsizlikten iyidir diyerek katipliğe imzayı atıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

hocam her ay garanti maaşın var yarın işten çıkaracaklar mı diye düşünme durumu yok neye kafa takıyon

Alıntıları Göster

zaten başka bi güzelliği yok gibi. adliye memurlugu cok farklı. gidip görmedim daha ama istifa eden şikayet eden çok. işinden mutlu tek tük insan gördüm belki ben de mutlu olurum bakalım nolacak

Bir kitte teknikerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield Maşuku

Bir kitte teknikerim

merkezi atama ile mi atandınız?

Evet hocam mülakatsız bir şekilde atandım merkeziden

• Hele ki hacı hocalar. Şu diyanetin bütçesini tarım ve hayvancılığı fonlamaya ayırsan et, sebze meyve fiyatları düşer. Asıl diyanet bu ülkenin ekonomisine yapışmış bir sülüktür. Yıllık 13 milyar bütçe ayrılıyor bunlara, daha geçende gene para istediler.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.