Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allaha şükür çok fazla devlet dairesi işim olmuyor.

Bir seferinde karşımdaki kadını boğacaktım. Yanındakiyle sohbet ediyor, karşısına geldim, bana baktı sonra muhabbete geri döndü. Neyse dedim hadi lafını bitirsin. Bitmiyor. Yanındaki de demiyor ki karşında vatandaş var sonra devam edelim. Ha şimdi döner ha şimdi döner derken bana geldiler. Bir parladım. Hiç oralı olmadı, ağzını yayarak "evet ne vardı" diye sordu. La havle dedim işimi yaptırdım ama böyle para kazanmaya can kurban dedim. Ne dert ne tasa ne güzel.
  • Senin gördüğün ne ki? Bunlar yine hizmet kısmı, olurda sağlam biri gelirde şikayet ederse birşey olursa diye çalışıyor gözüküyorlar. Hatta bunlar yine en iyi çalışanlar. Siz diğer kurumları görün vatandaşla işi olmayan birimleri görün. Boş oturmaktan sıkılıp esnerken sandalyeden yere düşüp sakatlanan ve rapor alan 1 ay işe gitmeyen arkadaşım var yahu. Ayrıca işte belediye seçimlerinde el değiştiren belediyelerde ayyuka çıktı, günlerdce işe hiç gitmeyen memurları konuştuk. Kimbilir devlette neler neler var.. Ama okadar öğretmen açığı olması rağmen kadrolu öğretmen almazlar bütçe açığı oluyor diye...

Bu ülke böyle işte sevmesini bilene.. yada başka birşey yapmasını bilene siz koyun adını artık.

Bu arada Askeri, Polisi ve Öğretmenleri tenzih ederim bu yazımdan... Bunların arasında da çalışmayan işini düzgün yapmayan var elbet ama birçoğuda yapıyor Allah Razı olsun.

• sadece memurlar mı? tüm sektörlerde işini yapmayan kaytaran insanı kandırdığını sanan insanlar var devlet memurluğu neden farklı olsun ki?
    taksicisinden ustasına bakkalından dönercisine aklınıza gelen tüm mesleklerde işini düzgün yapmayan insan var bu toplumun sorunu mesleklerin değil.
  • Katılmamak ne mümkün memur arkadaşların söyledi şeyler basma kalıp sosyal medyadan gördükleri şeyler adam diyor ki ben okudum çalıştım össy girdim siz kız peşinde gezdiniz böyle bir zihniyete ne anlata bilirsin ne dersin de fayda eder ki ben özel sektör çalışanıyım istisnasız çalışanların hepi de ilk okul mezunu 13 /14 yaşında çalışmaya başlamış mecbur kalmış çünkü üretmiş emek vermiş ekonomiye katkı yapmış ğibi ama yukarıda gerzek gerzek konuşan güruh'a göre onlar serseri,akılsız alt tabaka.İkincisi arkasında dayısı olmadığı için memur olamamış iki dil bilen mühendis arkadaşlarım var veya öğretmenlik okumuş atama bekleyen sözleşmeli dostlarım bunlar emek vermedi mi bunlar öss ösy her ne halta girmedi mi bu ülkede insanların nasıl memur olduğu ortada ve yine çok daha can alıcı bir nokta aynı ülke aynı ekonomi aynı yönetim farklı statüde çalışma hayatı birinde salla başı al maaşı diğerinde geber ulan banane çalışacaksın.yine memur öğretmen bi arkadaş anlatıyor haftalık mecbur olduğu için 15 saat derse girmesi gerekiyormuş günde 3 saat dersi var saat dediğim de 40 dakika haa..birileri yiyor kardeşim yiyor ülkeyi yesinler onada lafım yok günlerdir tapu dairesinde uğraşıyorum aslı astarı olmayan şeyler için bir oraya bir buraya para ödüyorum suratlar beş karış adam bizi dövecek sanki. Örnekleri çok fazla ama işini güzel yapan gerçekten emekçi olan memurlar da var ki vallahi koşup boynuna sarılasım geliyor onlar bu söylediklerimin kesinlikle dışında ve akdir ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MusaRami kullanıcısına yanıt
    Memurluk stressiz filan değil bu bir, ikincisi memuriyette de hafta sonu çalışılır; eğitim, çalıştay, konferans bilmem ne diye mesai dışı sürekli görevlendirmeler olur ve özelin aksine para da almazsın. Memurluk zannedildiği gibi bir şey değil bu ülkede.
  • m.ayan52 M kullanıcısına yanıt
    10 yıl özel sektörde çalıştım bunun 8 yılını büyük bir fabrikada çalıştım inanın orda da işini iyi yapanda vardı yan gelip yatanda yani bunu sadece memurlara yüklemek yanlış buarada 6 yıldırda memurum kimsenin torpiliyle de memur olmadım. Yeri geliyor akşam 8-9da işten çıktığım oldu haftasonu işe geldiğim oldu bunun için mesai ücreti felanda almıyoruz. öğretmenlerin 15 saat meselesine gelince, 15 saat maaş karşılığını doldurması için gereken saat yoksa 30 saat derse giriyordur çoğu öğretmen zaten sınıf, okul öncesi, özel eğitim öğretmenin haftalık ders saati 30, branş öğretmenlerinin ders saatleri değişiklik gösterebiliyor 30da olabilir 15te. ancak çoğu öğretmen dyk kursları egzersizler, evde eğitim felan haftalık 40 saat derse giriyor.
  • Şimdi nüfus müdürlüğünden geliyorum. İnsanımız sıkıntılı. Yanlış numara alıyor bağırıyor çağırıyor. Devlete alenen küfrediyor. Bakın "devlet" e. Biz ses çıkarıyoruz sen kimsin devlete küfür ediyorsun diye , kapıda tam 2 adım uzağında polis var. Hiç bir aksiyon almayı bırak görmemezlikten geliyor. Devlet yerine hepimizin bildiği şahsa olsaydı muamele aynı olur muydu , merak etmiyor değilim. Ulan maaş aldığın polisi olduğun devlete sayıyor sövüyor adam susup oturuyorsun iyiymiş gerçekten.

Memurlar zaten bildiğiniz gibi. Çoğu yerde işi yapan bir kaç kişi var diğerleri sürekli onlara soru sorarak bir şeyler yapmaya çalışıyor.
  • İşini aksatan memurlardan şikayetçi olmak için önce memur olarak atanmak mı gerekiyor?

Not: Kamu görevlisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bazen oturup düşünüyorum devlet ne için var diye ?

eğitim desen eğitim cılkı çıktı herkes özele gönderiyor
    hastane desen parası olan özel sigorta yaptırıyor özel hastaneye gidiyor
    sınır güvenliği desen sınır diye birşey kalmamış elek gibi
    emniyet toplum huzuru desen uyuşturucu içen bağımlı yada hapisane kaçağı elinde bıçakla bir bakmışsın seni öldürüyor kolluk kuvvetinin ne yaptığı muamma
    evine zarar gelse sigorta karşılıyor
    arabana zarar gelse sigorta karşılıyor bunlarada para ödüyorsun...

peki ben devlete bu kadar vergi ödüyorum ki harcadığımın en az yüzde 20 si devlete gidiyor karşılığında ne alıyorum ?

hadi onuda geçtim birde arada askerlik yaptım vatani görev diye yani diyeceğim şu devlet milleti sömürmek için mi var yoksa sadece bizim ülkede mi bu.?

biri çıkacak yol köprü diyecek arkadaşım arabası olan en kötü senede 500 lira devlete para ödüyor bırakta yapsın zaten karayolu ağının 10 da 1 i paralı...

düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
    Honda Civic yeni kasa satın alan kişileri satın aldıkları aracın parası kadar meblada parayı devlete verdiler. akıl almaz bir para. sonra ne oldu? araçların tamamı fabrika çıkışı sorunlu oldukları halde Honda firmasının o araçları sattığı vatandaşların hepsi mağdur oldular. neden? çünkü babaları onları korumadı. babaları haraç tahsil etmeye gelince %100 oran ile haraç aldı. ama, hakkını arama kısmına gelince baba ortalıkta yoktu. baba bu haracı neden aldı? Honda firması da burada bu topraklar üzerindeki insanların babasız olduklarını görünce tüm sorunlu Civic'leri burada kaktırdı ve hiçbir aracın sorununu üstlenmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İşte bu yüzden özelleştirmeye karşı değilim. Devletin fabrikaları da böyleydi. Yeni nesil bilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARlŞ

Tamam eleştirin, yazın, çizin ama kaynağınız eş-dost, feysbuk vs. olmasın.
    http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/istatistik/kamu-personelinin-butce-turlerine-gore-calisan-sayisinin-dagilimi-504

Alıntıları Göster
    Ne demek istiyorsun?

• Memurlar çalışıyor-çalışmıyor demeden önce devlet acaba çalışan memuru ödüllendiriyor mu, çalışan memur ile çalışmayan memur arasında fark oluyor mu, çalışan memur yükseliyor mu, şef falan oluyor mu yoksa torpille mi oluyor yükseliş? bu konulara bakmak lazım, ayrıca memurun aldığı para yine de çok değildir bence, bu ülkede 25 bin lira maaş alan bir milletvekili ne üretiyor? onu sorgulayan var mı?
  • Küçüklüğümden beri klasik memur tadı hakimdi evimizde, ebeveynlerim öğretmenlerdi ve evimiz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir birim gibiydi. O yaşlarımdan beri memurluktan nefret ederdim, kişisel gelişime katkı sağlamayı bırakın namuslu bir memursanız verdikleri 3 kuruşu burnunuzdan getiren, zıkkım ettiren çok "garip" bir sistem vardı. Solculara ve bu toprakların asli unsurlarına yönelik istilacı, işgalci tutumlardan bahsetmiyorum bile, annemin babamın kafası hep dumanlıydı

Bahsettiğiniz memurlar gibi bir "AK" saadet zinciri her yerde gözlenebilir, üniversiteler de böyle! Öğrenciler ve akademik personelin kendi içlerinde garip bir kafayla dans edip mutlu oldukları ve dışarıdan çok zavallı gözüken al gülüm - ver gülüm "ilişki"lerine dayalı bir akış, ekosistem mevcuttu. Askeri kurumlarla da benzeştiklerine eminim, hepsi ortalarından geçecek uçağı bekliyordu sanki...

O havayı koklayan bilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ablam geçen yıl memur oldu. Adliye de savcıya bağlı katip olarak çalışıyor. Hiç de kolay olmadı. Kpss den 85 den aşağı almazdı, genel kültürü de iyi okul dönemi klasik inek öğrenciydi 🤣 on yıldır uğraşıyordu anca oldu. Denildiği gibi torpil olmadan kendi hakkıyla on yılda kazandı. Sırf azmi için önünde saygıyla eğilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Ne demek istiyorsun?

Alıntıları Göster
    Daha açık nasıl yazarım diye düşündüm ama bulamadım, yine de deneyim; 5 milyon devlet memuru yerine demişsin ya, Türkiyede işçi, sözleşmeli, kit, bit, TSK dahil 3,5 milyon personel var, 5 milyonu aldığın kaynak nereyse onu teyit etmeden buraya yazıp yanlış bilgi verme demek istedim. Daha da ayrıntı istersen kurum kurum araştırıp bilgi verebilirim, ya da daha bilgili bir arkadaş bana yardımcı olur belki.
    Tanımadığım insanlarla senli-benli konuşmaktan hazetmem ama senin soru tarzına göre cevap yazmak zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 12 Aralık 2019; 13:58:7 >

• Aynen öyle valla çok rahatım. Günde 6-7 saat sabatan gidip öğleden sonra boşum. DH forum , oyunlar , diziler ile keyfim benim.

• Sen niye üstüne alındın ne alakası var söylediklerinin ? Memurların içinde işini hakkıyla yapanda var arkadaşın dediği gibi yatanda. Yatarak milletin hakkını yiyerek memur olacagıma olmam daha iyi tamamen fıtrat işi bu..

• Hangi kurumda devler memuru kamu personeli olduğuna bağlı

• O memurun 5/4’ü torpilli.Eskiden torpil bana deli saçması gelirdi.İş ararken farkına vardım.

• Memurların bir suçu yok. Sistem gitti onu bekliyorlar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.