Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thesirhot

Allah aşkına ne diyorsun? 2 tane düzgün cümlen yok, yok brunson olayı yok hayvan üreticisi... Ülkede çiftçiler birbirleri ile yarışırcasına traktöre, biçerdövere para yatırmaya devam ederse, yine çiftçiler ve hayvancılar kooperatifçilik yapmazsa, ülkede tarım ve hayvancılık devlet politikası haline getirilmezse daha çok inek keser, anız yakarsınız.

Devletin görevi vatandaşın iyiliğine çalışmaktır, devlet memurunu, işverenini denetlemezse daha çok çay içen, telefonla oynayan memur görürsünüz, ama bunu tüm memurlara mal edemezsiniz.. 2007 yılında mezun oldum tam 5 sene sonra 2012 de kpss ile mühendis memur olarak göreve başladım ve ancak 2012 nin 9. ayında evlenebildim..Benle aynı liseden mezun olup hayata hemen atılan bir eleman 7 ay sonra dede olacak.
    Aylık hafta içi 22 günün yaklaşık 17 gününde arazideyim, aylık imzaladığım hakediş miktarı 500.000 liraya yakın, yani yılda 6 trilyon para eder, noktası yanlış olunca sayıştaycı gel bakalım buraya diyor.. Ondan sonra elemanın biri iki tane zırtapoz memur bunun önünde diz çökmedi, buyrun efendim demedi, doğru düzgün ilgilenmedi diye yok efendim gereksizmiş, maaşları şöyleymiş böyleymiş... işvereni maaşını asgariden gösterip kalanını eline verince sesi çıkmaz, ülkenin yarısını zerre ilgilendirmeyen futbol takımlarının borçlarına devlet kıyak yaparken de sesi çıkmaz.. Ben ise 5500 lira olarak aldığım öğrenim kredisini ödeyemedim diye e haciz konacak korkusu ile 12500 lira kredi çekerek kapattım, eli boşun birisi gelip tüm memurlara laf etsin ha?
    He hocam wallaha iyi yazmissn, kpss den anlamazlar cekilen cileleri anlamazlar. Orda gordugu 1 memuru genele yayarak yerin dibine sokmaya calisir. Tek sozum madem cazip kpss kueum sinavi mulakat yds sarti bunlari bi zahmet yerine getirsinler sonra konusalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim memurum isini bilir

Turgut ozal

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu hükümetin en sevdiğim özelliklerinden biride insanların gözünü açması ve hakkını aramasını sağlamış olması

Şimdi insanlar 10 saniye kaybetse işi yavaşlasa hemen biyerlere şikayet edebiliyor eskiden böyle miydi hayır

Memur olarak çalışan kimsenin giriş çıkış ve çalışma saatleri bellidir günlük yapması istenen iş gücü bellidir
    Fazla gayret eder fazla iş yaparsa kişinin vicdanına kalmış

• Size öyle denk gelmiş olabilir ancak bahsettiğiniz memur zihniyeti günümüzde pek kalmadı. Ben gittiğim kamu kurumlarında işlerimi hemen halledebiliyorum.
  • dedikleriniz son derece dogru ben ve pekcok kişinin basına geliyor.

fakat buraya konu acmanın dısında bimer, cimer veya sikayetvar gibi sitelere mümkünse memurların ismi ile şikayetinizi iletmeniz herkes için hayırlı olur.

bu tip konularda hep aklıma kore, japonya gibi ülkeler gelir. Adamlarda iş ahlakı ile zirve yapmış sıfırdan kalkınıp kendi markalarını yaratıp dünya ekonomisinde söz sahibi olmuşlardır.
  • Her memurluk değil ama daire büro tipi yerlerde çalışan memurların %70 i sabah nasıl yarım saat geç giderim akşam nasıl yarım saat erken çıkarımın derdinde arada geçen sürenin 1 saati öğle arası %50 si goy goy %50 si mesai Türkiye gerçeği yapacak bi şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaqu -- 11 Aralık 2019; 22:47:55 >
  • Tek Yol Devrim Başka Çare Yok !

• adliyelerdeki katipleri bir görün o çok çalışıyor denilen vergi daireleri, hastaneler ve emniyetteki arkadasların bile aslında calısmadıgını göreceksiniz. en çok iş yapıp en az maaşı alan, üzerinde binbir tane hakim ve savcıya hizmet eden onların işi olan herşeyi katibin yaptığını bileniniz çok azdır aranızda.. üstüne üstlük başarı sağlayınca amirin başarısızlık ve yanlışta direk senin üzerine kalan iş yükü de cabası.. kamu kurumlarında en az maaşı alanda katiptir. buna karşılık o çok zor şartlar altında çalışıyor denilen polislerimiz (%30luk kısım hariç, çünkü kendi ağızlarından duyduğum %70lik kısımın yattığı şeklinde) maaşları gayet tatmin edici, öğretmenler de aynı şekilde, hatta hastane personelleri bile.. din adamlarına verilen 3600 ek gösterge ile aldıkları maaşlar ve ülkede adalet sistemi bu kadar kötüyken ve personel yetersizliği bariz ortadayken de din görevlisinin öğretmenden ve katiplerden fazla olması kabul edilemez.. bizden fazla maaş alması da.. eğer gerçekten yatmayan memur görmek istiyorsanız adliyelere bi uğrayınız.. yeri gelir hakim, savcı, yeri gelir müdür yeri gelir mübaşir, hizmetli olursunuz.. vatandaş size sorduğunda cevap vermek zorundasınız (aslında değil ama bedava danışma bürosu gibi görür) avukatlara para kaptıracağından bedava senden hizmet almak ister cevap olarakta avukata danışın denildiğinde söylene söylene çıkar gider sen oturur ona o gereken cevabı verememekle kalırsın.. sabır işidir. 0 hata ile çalışmak zorundasın, izin alamazsın aldığında döndüğünde masadaki işini senden başkası yapamaz. yapmaz değil yapamaz oda yoğun çünkü. vatandaş geldiğinde işinin hemen olmasını ister anlatırsın anlamaz.. açtığı yeni bir davadır ama sana gelir bana karar ver. napcan araba alacağım. devletin ihtiyacı olanlara tanıdığı ötvden muaf engelli aracını 5 yılda bir alır satar ondan oluşan boşluktaki vergiyi senin benim cebimden alırlar.. sonra o engelli aracını alan vatandaş gider son model lüks otomobilini avmde engelli yerine park eder gerile gerile yürür, sen eşinle çocuğunla avmde yer bulacağım diye döner durursun. ama yok o 5 sene sonra o aracıda satıp yeniden 0 lüks otomobil alacak ve senin ömrün boyunca çalışıp alamayacağın kadar arabaya tek seferde çok rahatlıkla sahip olacak.. haa bunlar sadece küçük anekdotlar... siz siz olun adliyelere gittiğinizde işinizi güleryüzle yaptıracağınızı sakın unutmayın, diretmeyin gülümseyin bi kolay gelsin diyin, sıkmayın boğmayın emin olun işiniz olması gerektiğinden de kısa sürede sonuçlanır. bizlerin ihtiyacı olan en önemli şey moral ve motivasyondur. bu kadar iş yükünün altında ezilip ben halimden çok memnunum diyen yoktur..

not: beğenmiyorsan çalışma diyen arkadaşlar illaki olacaktır, özelde ne zorluklarla çalışan arkadaşlarda olacaktır ve düşünecektir. saygı duyuyorum ama bu benim mesleğim ve her meslek gibi bizde hak ettiğimizi almak ve daha iyi şartlarda çalışmak isteriz. ben 4 alıyorsam sen daha fazlasını al kardeşim daha iyi şartlarda çalış gocunmam ama gelip de bana beğenmiyorsan çalışma deme..

diyeceklerim bu kadar saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

10 yıllık infaz ve koruma memuruyum.
    Burada memurlara laf atan insanlara tek diyeceğim, gelinde bizim yaptığımız işi yapında görelim.
    Sanki özel sektörün içinde herkes akşama kadar durmaksızın çalışıyorda burada memurlara laf atıyor.
    Tamam dediğiniz tipte memurlar mevcut, ama bu onların amirlerininin ihmalkarlığından kaynaklı.
    Tut bakalım tutanağı bak nasıl it gibi işine asılıyor.

Cezaevinde çalışmak diğer yerlere benzemez.
    İti kopuğu serserisi, delisi ile uğraşıyoruz.
    aldığımız maaş dibine kadar helal.

Özel sektör çok iyiydi de bizmi tercih etmedik?
    Yıllarca asgari ücretin üç kuruş üstüne sabah girdiğin saat belli, akşam çıktığın saat belli olmayan saatlerde çalıştık.
    patron takımının canı cehenneme, işçisine zam yapmaya geldimi, eh piyasa bozuk falan safsata ile zam yapmaz, ama kendisine son model 500 binlik araba alır.
    yıllık iznini kullandırtmamak için kırk takla atar.

Özel sektörün dişlilerinde harap olacağıma, memur olurum adam gibi yaşarım dedim..
    Allaha şükür saatim belli, maaşım yeterli...
    ağzına sağlık kardeşim, bende katibim senin durumunu en iyi ben anlarım bizimde işimiz aynı. polis tutar getirir al napıyorsan yap, hapcısı uyuşturucu bağımlısı, iti kopuğu delisi serserisi, mal paylaşamayanı, mirası reddedeni, anasını babasını kısıtlattırıp ötvden muaf olarak araba alacam diyenini.. bitmez bizim işte bunlar.. sabır çeke çeke eridik resmen. ben bu kadar iş yapıp ezilip bu kadar maaş alırken, o belediyelerde ve bazı kamu kurumlarında kitap okuyarak, laklak yaparak, örgü örerek maaş alanlara hakkımı helal etmiyorum. öteki tarafta iki elim yakalarında olacak..

• Ne yorumlar var.
    Öyle bir serzeniş var ki. Arkadaşlar ülkenin geneline bakınca her yer böyle insanlarla dolu. Diyorsunuz ee benim vergileriyle maaş alıyor bana hizmet vermiyor. Değil verginle para karşılığında satın aldığın hizmet, mal hiç mi üçkağıda uğramıyorsunuz. Parasını veriyorsun bir şey alıyorsun defolu çıkıyor satıcı kırk takla atıyor geri almamak için. Bu memurluğa özel birşey değil toplumun genelinde var böyle insanlar. O zaman esnaflık ne güzel meslek. Tüm esnafların hepsi dolandırıcı.
    Bir çoğumuz çalışan insanlarız. O zaman bizim mesleğimize küfürler hakaretler ediliyorsa biz de mi öyleyiz?
    Bu tarz konuları uygun bulmuyorum. Şikayet hakkın var. Gidip şikayet edebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurlar yatiyor diyorsaniz adliyelere bakin, bazilari hafta sonu nobete kaldigi gibi aksam mesailere de kaliyorlar. Ve yapılan is sifir hatasiz olmali.

• seçeneğin yok çünkü.. özel sektör gibi değil, mecbursun orada o işi yaptırmaya.. zaten devletin verdiği ödüller de cezalar da ekstra olarak ceza gibidir. yani ödediğin paranın cezası ile kalmazsın sistem seni uğraştırır durur.
  • Yorunlari genelleme yaparak yapmamiz yanlis zor memurluklarda var kelle koltukta olan tarzlar.simdi burada asil tartisilmasi gerekeni bazi arkadaslar dile getirmis halkin odedigi vergilerle maasini alan ve gorevini yapmayan memurlar.kim oldugu hangi gorevde oldugu fark etmez maasini aliyorsan vergimi eksiksiz benden aliyorsan GOREVINI YAPACAKSINNN..Vesselam

• Bu is amirlerde biter arkadaşlar

• Kesinlikle ve kesinlikle adliyede çalışanlar emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Hele de katipler bir çok sorumluluğu var duruşmalarda parmakları yazmaktan kırılıyor. Öğlen yemeğini kaçırıyor. En piskoat en cins hakimlere denk geldi mi söylemediğini bırakmıyor. Ama bizim katiplerde suç var. Bir kere iki katip yanyana gelip birşeyler yapalım demedi demiyor da.
  • Bankamatik memurları yok mu,tabi ki var,örneğin Nüfus teşkilatı haftasonu dahil özveriyle çalışan ender kurumlardan biri. Ne çay kahve içecek vakitleri ne de lavaboya gidecek vakitleri var. Randevulu randevusuz yüzlerce vatandaşın işini canla başla görmek için emek veriyorlar. Fazla mesai ücreti de yok. Hatalı işlem yapsalar kendi ceplerinden ödüyorlar. En son ehliyet, pasaport işlemleri de Nüfus teşkilatının işlemleri arasına eklendi. İş yükü iyiden iyiye arttı. Gün içi nefes alacak vakitleri yok. Randevusu 10 dakika geciken Vatandaş Cimer'e yazıyor. Diken üstünde ve zamanla yarışarak çalışıyorlar.

Eskiden memurluğa burun kıvıranlar küçümseyenler çoktu, şimdi herkes memur olmak istiyor, KPSS den 90-95 puan almak bile çoğu zaman düz memurluk ataması için yetmiyor.
  • Memura karne geliyor

• Özel şirketleri de görüyoruz, yana yakıla çalışanda var, tüm gün yatan da.

Şikayeti olan Müdüre talebini iletsin, çalışmadan maaş alan haram yiyen kim olursa olsun, ister Memur ister özel şirket çalışanı gün gelir bunu hesabını verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Memura karne geliyor

https://www.paralimani.com/memura-karne-geliyor-haberi-65953
    Ne yazık ki eski haber, gündemde yok. Ama bunun da suyu çıkar emin olun. İnisiyatif kullanan amir istediğine istediği notu verir. Dairelerde kıyamet kopar.
  • Salla başı al maaşı.

Şu tür konularda hep aynı cevap, çalış sende atan.He canım ülke de zaten liyakat esaslı herşey, herkes hakettiği yerde aynen.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.