Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • normalde memurluğun kalkması lazım ama rant kapısı. bitmez gitmez. bu dingil toplum bunu bitirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Ozaman sen sus boşver kralsın
    Herkes sanıyor ki memur olunca sürekli paşa paşa yatıyorsun. Ben mütercim olarak atandım boş günümüz çok ender oluyor, boş olduğumda zaten ancak DH falan girip takılabiliyorum, yoksa nerdee. Dairede boş durabilen memur da yok, genel olarak zaten bizim kurum aşırı yoğundur.
    Konuyu açan arkadaşın bahsettiği gişe memurlarıdır ki onların yerlerinde olmak istemezsiniz. Günde türlü türlü insanla muhatap olmak... Siz daha yolda yürürken pek tekin hissetmediğiniz insanlarla muhatap olmak istemezken bu insanlar işleri gereği sürekli muhatap olmak zorunda kalıyor. Nereden mi biliyorum? Çünkü bir süreye kadar ben de sürekli tuhaf tuhaf insanlarla muhatap oluyordum. Her türlü insan geliyor, dediğini anlamayanı, işini senden iyi biliyormuş edasıyla davrananı, emir kipiyle hitap edeni, içeri girer girmez sanki sırf kavga çıkarmak için girmiş gibi davrananları, sanki ahırdan çıkıp gelmiş gibi kokup bütün odanın içine edenleri, sabah evden çıktığında ağız bakımını yapmayıp yüzüme 20 cm'den konuşmakta ısrar edip nefes almakta zorlayanları... saymakla bitmez.

Kendini bu adamların yerine koy, bir de aldığın maaşın yaklaşık 4000 TL gibi zar zor geçinebileceğin bir tutar olduğunu düşün. Düşman başına. O yüzden ben özellikle gişelerde veya odada çalışıp da sürekli olarak insanlarla muhatap olmak zorunda olanlarla saygı duyuyorum. Neler yaşayabileceklerini çok güzel bir şekilde deneyimledim.

• Memurluk güzel değil aslında özel sektör çok kötü.
    Haftada 5 gün 8-5 çalışılacak yer göster hemen çıkayım devletten. Daha düşük maaşa bile razıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Bugüne kadar rüşvet isteyeninden, keyfe keder sistem kapalı diye iş yapmayanın kadar 20 kişiden fazla kişiyi şikayet ettim. Hem partiye, hem savcılığa, hemde belediye başkanlığına. Bugüne kadar alınan sonuç sıfır. Şikayet ettiğim için soruşturma yiyip ardından terfi alan memur var. Milletin 1 ayda çıkardığı ruhsatı ben 6 ayda çıkaramıyorum çünkü ahlaksızlık ile işim yok.
    Allah sizden razı olsun. Bu şekilde uygulama yapanlarında cezasını versin inşallah.

Konuya hakim değilim ama böyle şeylerin yaşandığını duyuyoruz, yinede ne konuşuluyorsa genelleme yapmadan konuşulmalı. Şerefiyle evine ekmek götüren, işini hakkıyla yapan insanların vebalini ve ahını alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

Devletin memur alımları, ihtiyaçtan değil millet aç kalmasın iş sahibi olsun diye yapılıyor. Zaten vergi dairelerinde iş kalmadı. Önceden beyannameler elden kesilir, tahakkuk edilirdi. Şimdi internet vergi dairesi geldi. Beyannameleri mali müşavir onaylıyor, tahakkuk servisi mali müşavirler oldu. Dilekçeler internet vergi dairesinden veriliyor. Vergiler bankalardan, atmlerden, internet bankacacılığından yatırılabiliyor. Yakında vergi dairelerinden vezneler de kalkar. Tahsilat işi de bitecek. Memurlara kurum içi eğitim verilmediğinden. Yeni memur olanlar hiçbir şey bilmeden dımdızlak ortada kalıyor. Kardeşim gelir uzmanıydı oradan biliyorum. Memur olarak atandığı Beşiktaş vergi dairesinde masası yoktu, bilgisayarı yoktu. Amiri sen ne yapıyorsun diyormuş. Yer yok müdürüm diyordu. Otur bir yere eski memurları izle diyormuş. İşte kurumun hali bu. Kurum içi eğitim yanındakini izleyerek öğrenme. Tam bir komedi. Kpss'den 70 üstü puan al. Kurumun açtığı sınavı kazan. Sonrasında mülakat. En sonunda olduğun şey yazıcıdan ödeme emri yazdırmak. A grubu memurluk kariyer mesleği diyorsun. Yaptığın iş yazı yazdırmak. Veznede tahsilat yapmak, gelen dilekçeleri kayda almak. Bunları sokaktan adam çağırsan 1 kere göstersen oda yapar. İşte insanlar kariyer mesleği diye geliyor. Sonrası hüsran olunca. Hayal kırıklığına uğrayınca, motivasyonu düşük, yüzü asık, mutsuz memurlar türüyor. Ama her şeye rağmen maaşları iyiç Bu gün bir gelir uzmanı 5.700 tl'ye yakın maaş alıyor. Karı koca gelir uzmanı olsan 10 bin maaş. Sosyal haklar da cabası. Tek tesellisi bu zaten.
    Dostum gelir uzmanı dediğin kişi vergi dairesinin memurudur. Baktığın zaman vergi dairesinin memur alımı olmadığını oluyorsa da tek tük olduğunu görürsün.

Eskiden memur sınıfında olanların hepsini uydurma bir sınavla gelir uzmanı yaptıklarını da görürsün.

Sebebi normal bir memura göre daha nitelikli ve daha fazla çalışmalarıdır. Bu adamlar iyi veya kötü kanun ve yönetmeliğe göre iş yaparlar o yüzden nitelikli olarak çalıştıkları yerler var.

Tabiki bahsettiğin işler nitelik gerektirmiyor, ama o işlerde var ve birinin yapması lazım.

Sonuç olarak gelir uzmanlığı öyle kapalı kutu bir meslek değil giren herkes bilerek giriyor, maaşıda, işide. Bence yapılan iş mantıklı, sonuçta nüfusta tc kimlik numarası girerek ikametgah veren memurlar bu adamlar aynı değil ve ona göre maaş almalarıda gayet doğal.

Diğer yerlerdeki uzmanlar gibi bir hava bekliyorlarsa maalesef o en başta anlattığım " vergi dairesi memuru " mevzuu yüzünden mümkün değil. Maaşlarını yesinler işlerini yapsınlar ne mutsuz olacaklar.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Ben size katılmıyorum. özellikle Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde çalışanlara Mevlam Sabır versin. Aldıkları maaşı sonuna kadar hak ediyorlar. Sırada beklerken sorulan sorulara biz tahammül edemezken her gün yüzlerce kişiye cevap verip işlem yapmak zor. Devletin personel dağılımı yoğun olan Müdürlüklere göre tekrardan gözden geçirmesi gerekli. Örnek Karşılıklı olan Tarım Müdürlüğünde memurlar çay tost muhabbet ederken. karşılarındaki Tapu ve Nüfus müdürlüklerinde nefes alınmıyor.
  • Sorun Memuriyet değil. Bunlar hep torpil

Bu vaziyet sadece devlet kurumlarında yok,özel sektörlerde de var:
    6 sene önceki çalıştığım yerde ben 2000 yazılımcı maaşı alıyordum, 2 saat mesaiye kalıyordum, patronum yeni mezun grafiker kardeşini, 4000 le işe başlattı. 1 saatlik işi 7 saatte yapıyor günün geri kalanında Lol oynuyordu.Yeminle temel grafik tecrübemle ben ondan daha hızlı yaparım.
    tam saatinde de çıkmasını biliyordu
    ŞİMDİ NERDE BURDA ADALET
    BU DÜZEN DEĞİŞMELİ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodog -- 11 Aralık 2019; 17:2:15 >
  • Askerlik arkadaşım, ceza evinde memur hemşire-sağlık görevlisi, kendini kesenleri dikip pansuman yapıyor,çalışma saati de; sabah 07:00, akşam 4e kadar çalışıyor. İnternet yasak, telefona sadece belli saatlerde izin veriliyor. Onları da düşünmek lazım
  • sen yanlış yere denk gelmişsin , bazı kurumların muhasebe departmanlarına bak da yarım saat bile bazen aralık vermeden çalışanları gör . özellikle küçük şehirlerde önemli ödeme işlemlerini tek kişiye verdilerse . aptal saptal yerlerde gördüğün ilgisiz amirinden tut memuruna kadar gevşek ve zati iş yetiştirme dertleri ve mecburiyetleri olmayan memurların yerlerine denk gelmen sana genelleme yapma hakkını vermez. evet doğru memurluk iyi meslek ama kafa yorucu bir meslek , gün geliyor aklında 10 tane işi tutup birini bile aksatmadan halletmen gerekiyor , çünkü amirine karşı mahcup olma derdin ve sorumluluğun var . günü geldiğinde müdürlerle de uğraşıyorsun mevzuat dertlerinden dolayı . aslında amirin derdi pek yok ama memurlar iş yetiştirememe derdinde müdürler ise bakanlıklardan çekinme derdinde . eşşek gibi çalışanlar da var bu ülkede hele de maaş işleriyle uğraşanlarda . düştüğün yere göre değişir . kimisi ayda 3 4 gün çalışır gerisi günlerde tek tük işler gelir hep boştur kimisi akşama kadar oturur bilgisayar başında kimisi de akşama kadar kafa kaldırmaz işlerden eve kafası dağılmış şekilde gider .

• normalde bazı yerlerde 5 memurun yaptığı işi 1 kişi rahat yapabiliyor

ama 5 kişilik işi 1 memura yıkıldığı yerlerde var

ahir zamandayız pek dengeli bir zamanda değiliz adalet arama
  • özel sektörden bahsedersek torpilin olsa bile 3 seneden fazla kalma ihtimalin yok . zamanında şerefsizlerin yaptıklarından dolayı tutulduğum ve kilit işler yaptığım kamu dairesinde habersiz bildirisiz işten atıldım . ilerde başhekim referansım olur diye yaptığım işleri memura anlattım öğrettim . hiç bir zorunluluğum olmadığı ve işten çıkarılma sinirim olduğu halde . diyeceğim şudur özelde kendini iyi yetiştirmiş biri olarak önemli pozisyonlardan birisinde isen iyi de maaş alırsın yeri gelir istifa edip başka işlere de girersin . yurtdışında da yaşarsın ev de alırsın araba da . önemli olan kendini yetiştirmek , onla bunla memleketin haliyle sektörlerin haliyle güçlükleriyle kendini avutup iş bulamamaktan dert yanarsan kaybedersin . senin de aklın var sende sıkı çalış iyi üniversitelere gir azmin bitmesin yabancı dili geliştir . yazılımcı ol mühendis ol tasarımcı ol . yollar her zaman açık . yeterki çaban olsun . ben zamanında ege de okuyup yüksek ihtisas yapıp yurtdışında yaşayan hıyarın birini tanıyorum . adamın havasından geçilmiyor aldığı maaşla yurtdışında ev aldı . ben o sürede iyi ve güzel bir görevde bile 4 senede anca araba toplayabildim . moralinizi güçlüklerle bozup pes etmeyin . ha şunu da bilin artık üniversite bitirmek marifet değil . adam gibi iş bulmak çok zor . yetiştireceksiniz kendinizi . en azından bir yabancı dil bilmek çoğu yerde iş bulabilme imkanı açar çoğunuza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 11 Aralık 2019; 17:22:48 >

• Yetkim olsa anında memurların yarısını işten atarım, kalan yarısının maaşlarını da yarıya indiririm.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 7:6:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her memurun üniversite bitirip, KPSS ile atandığını mı düşünüyorsun? Eskilerin çoğu emin ol senin çeyreğin kadar okul okumamıştır.

Günümüzde zaten memur olmak için okumak, çalışmak falan gereksiz. Torpilin varsa memur olursun, liyakat falan hak getire. O yüzden herhangi bir devlet dairesine gidince arkadaşın yaşadıklarını yaşıyorsun.
  • Bence okuduğunuzu doğru anlayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuduğumu gayet iyi anladım, sen ne yazdığının farkında değilsin.
  • Vuh kullanıcısına yanıt
    Pardon da herkes senin istediğin şekilde köle gibi çalışmak zorunda değil.

Zengin senin paranla zengin olmuştur.
    3 milyon paşa memur senin paranla çay içiyor.

Gel de gülme.

Ailenden ya da akrabalarından zengin olan ya da memur olan var mı merak ettim ?

Artık gördüğünde dersin " benim paralarımla içtiğiniz o çaylar haram zıkkım olsun" diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurlugun M sinden anlamayan o kadar cok kisi bom bos yorum yapmis ki, hani zannedersin oturup gunlerce gozlem yapmista tum yaptigi isleri ogrenmis gibi. Memur degilim bu arada hemen saldirmayin. Memurluk rahat belki ozel sektore gore ama sanildigi kadar degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 0:4:48 >
  • Devlet memurları aldığı maaşla yaptığı iş ters orantılı, malesef yaptıkları iş ve iş yükü az alınan ücretlere fazla ,o ucretlere özel de daha fazla çalıştırıyorlar insanları ustelik iş garantisi yok ama memurlar yine dee full time aglıyor devlet benim vergilerimden ucretini verdigi bu personellerden dusuk verim alıyor ve devlete işi düsen malesef çile çekiyor kuyruklar bitmiyor bunun sebebi de devlet dir iş garantisini kaldırcak hepsi sözleşmeli perfomansa dayalı olması gerek o zaman herkes işine sahip çıkar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.