Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 0:5:44 >
  • 10 dan 3 ü çalışıyorsa şanslısın. Benim gözlemlediğim 10 dan 1 i çalışıyor. 1 inin çalışmasının karşılığını 10 u yiyor. Bu durumda yapılan hizmet standart altı oluyor. Herşeyin elektronikleştiği dünyada bu kadar memura ne gerek var? O 10 kişiye verdiğin maaşı, çalışan 1 kişiye var. Adam hem işini yapsın, hem standart yükselsin.
  • ben burda memurlugun genelinden bahsettim (istisnalar kaideyi bozmaz)bakın ne guzel kendiniz de belirtmişsiniz demek ki bazı bolumler de de eleman az iş yükü yanlış dağılmış veya bazıları o bolumde yatarak maaş alıyor digerleri kahriını çekiyor iki durumda da devletin kapasiteyi yanlış kullandığını gösterir yeni düzenlemeler gerek memuriyete bu sart artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNet1 -- 11 Aralık 2019; 20:8:2 >
  • TheNet1 T kullanıcısına yanıt
    doğru işten kaçan çok insan var, vatandaş geliyor bana diyor ki ne iyi insansınız aşağıda da aynı birim var bana demediğini bırakmadılar diyor, çok karaktersiz insan mevcut maalesef
  • Allah aşkına ne diyorsun? 2 tane düzgün cümlen yok, yok brunson olayı yok hayvan üreticisi... Ülkede çiftçiler birbirleri ile yarışırcasına traktöre, biçerdövere para yatırmaya devam ederse, yine çiftçiler ve hayvancılar kooperatifçilik yapmazsa, ülkede tarım ve hayvancılık devlet politikası haline getirilmezse daha çok inek keser, anız yakarsınız.

Devletin görevi vatandaşın iyiliğine çalışmaktır, devlet memurunu, işverenini denetlemezse daha çok çay içen, telefonla oynayan memur görürsünüz, ama bunu tüm memurlara mal edemezsiniz.. 2007 yılında mezun oldum tam 5 sene sonra 2012 de kpss ile mühendis memur olarak göreve başladım ve ancak 2012 nin 9. ayında evlenebildim..Benle aynı liseden mezun olup hayata hemen atılan bir eleman 7 ay sonra dede olacak.
    Aylık hafta içi 22 günün yaklaşık 17 gününde arazideyim, aylık imzaladığım hakediş miktarı 500.000 liraya yakın, yani yılda 6 trilyon para eder, noktası yanlış olunca sayıştaycı gel bakalım buraya diyor.. Ondan sonra elemanın biri iki tane zırtapoz memur bunun önünde diz çökmedi, buyrun efendim demedi, doğru düzgün ilgilenmedi diye yok efendim gereksizmiş, maaşları şöyleymiş böyleymiş... işvereni maaşını asgariden gösterip kalanını eline verince sesi çıkmaz, ülkenin yarısını zerre ilgilendirmeyen futbol takımlarının borçlarına devlet kıyak yaparken de sesi çıkmaz.. Ben ise 5500 lira olarak aldığım öğrenim kredisini ödeyemedim diye e haciz konacak korkusu ile 12500 lira kredi çekerek kapattım, eli boşun birisi gelip tüm memurlara laf etsin ha?

• quote:

Orijinalden alıntı: LastTimes

doğru işten kaçan çok insan var, vatandaş geliyor bana diyor ki ne iyi insansınız aşağıda da aynı birim var bana demediğini bırakmadılar diyor, çok karaktersiz insan mevcut maalesef
    katip misin hocam? ben de katiplik ve ikm için mülakatlara girdim ama ikisini de kazanamadım çok mutsuzum aslında ama yapacak bir şey yok. katiplik çok çok zormuş istifa eden çok oluyormuş öyle diyolla
  • Simdi hocam memurlukta kidem vardir. En kidemsiz 5 birim calisiyor ise kidemli 1 birim calisir hatta hic calismaz oranin supervisorudur kritik durumlarda mudahale eder. Piramit seklinde iner bu performans. Bunun kontrol mekanizmasi oranin AMİRİNDE olmalidir. Amir cort ise dingonun ahirina doner orasi.

Sorun su ki, vatandas bekletiliyorsa orada sikinti vardir. Vatandasin isini aninda cozmen gerekir. Burada bu rol kidemli personelin koordinatorlugunden gecemektedir. Elini tasin altina sokar. Sokmuyorsa ayar verici AMİR modeli zaafiyetindendir

Diger sorun sudur ki 5 kisinin yapacagi ise 10 kisi atanir, 3-4 kisi var gucu ile calisirken digerleri yatmaya meyillidir. Kidemli vasfi ortadan kalkar, yatmaya meyilli personelin alayi kendini kidemli sanar. AMİR e yalakalik yapar gemisini yuruten kaptandir der

Babam 27 yillik memurdu, 3 kisinin yapacacagi isi tek basina halleder vatandasin isini aninda cozerdi. Geri kalan memurlar isin ucundan azicik tutar coguda hic calismazdi neredeyse. Sabah aksam cay sigara lak lak. En buyuk sorun budur ki ensesine vur ekmegini al rolunde calisan memurdur. Sikayet etmez, aman kotu olmayayim parami hak edeyim der. Yine burada AMİR statusunde ki adamin zaafiyeti nedeniyle olur. Calisan calismayan ayrimi yapamaz.

Sonuc ayar verici bi AMİR geldi mi her sey duzelir. Cok etken var yani. Maalesef Turkiyede durum hep boyle. Daha cok bekleriz sirada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 0:5:26 >
  • Hic unutumam bir gun kan veriyorum koltuga oturdum hemsire bayana "Gunaydin kolay gelsin" dedikten sonra "ay cok tesekkur ederim yaklasik 20. Kisisiniz bi siz gunaydin dediniz" diyerek mutlulugunu dile getirdi. Sevindi baya. Hani konu ile alakasiz ama hep azarliyor diye kizilan hemsireden de bi animi paylasmak istedim.

• Çalışan memur görmek isteyenleri İcra Dairelerine bekleriz. Şüphesiz devletin gider borusu icra dairesidir ve ırgat gibi çalışanları da icra memurlarıdır kalıbımı basarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

Değişik görüşlerde arkadaşlar var, herkese saygım sonsuz, hatta memur arkadaşlar gelip genelleme yapmayalım falan demişler sizler de haklısınız. Bugün yediğim cezaya itiraz için idari mahkemeye gittim. Sanki işini zorla yaptırıyorlarmış gibi olan bir kadınla bir süre uğraştıktan sonra itiraz dilekçemi kabul ettirdim. Veznedeki adam 280 lira borcunuz dedi. Ne? Zaten haksızlığa uğrayıp 3000 TL ceza ödemişim, bir de buna itiraz etmek için 300 lira daha mı dolandırılacağım? Zaten umudum da yoktu itirazdan, verin dilekçemi diyip çıktım ve son zamanlardaki favori memur yuvam olan çevre ve şehircilik il müdürlüğüne gittim.
    Plana göre ceza ile ilgilenen birime çıkıp bir muhattap bulup içimdekileri döküp mahkemeye veremediğim dilekçeyi de buyrun okursunuz diye bırakıp rahatlayıp çıkacaktım. Bir çıktım kata tüm odalar bomboş. Başka bir birime gidip sordum, bugün resmi tatil mi dedim hayır dediler, öğle tatilinde miyiz dedim ona da hayır. Peki dedim bu birimdeki memurların hepsinin mi acil işi var da odalar bomboş? Göreve çıkmış olabilirler beyefendi diyor. Yahu hepsi mi arkadaşım hepsi mi 20 tane memurun birisi mi kalmaz?? İyice sinir küpü olup bağıra çağıra çıkmak zorunda kaldım. Bu tarz arkadaşların maaşındaki en ufak hakkım asla ve asla helal değildir. Kim ki bu adamları destekliyor ve böyle yeenim diyorsa da ilk karşıma çıkandan tüm hırsımı çıkaracağım.

Ha bir de çalışın siz de memur olun o zaman diyenler değişik mahlukatlar gelmiş. Sizin zihniyetinizin...
    hocam sen yanlış yapmışsın. kamuda memur varsa amirde vardır. mahkemede personeli yardımcı olmuyorsa müdüre oda yoksa izin isteyip hakime durumunu anlatırsın. diğer kurumlarda ise yine müdürü bularak meramını dile getirebilirsin. daha hala bir çözüm bulamıyorsan gerekli yerlere şikayette bulunabilirsin.
    mesai saatinde görevi başında bulunmamak disiplin suçunu oluşturur

• 10 yıllık infaz ve koruma memuruyum.
    Burada memurlara laf atan insanlara tek diyeceğim, gelinde bizim yaptığımız işi yapında görelim.
    Sanki özel sektörün içinde herkes akşama kadar durmaksızın çalışıyorda burada memurlara laf atıyor.
    Tamam dediğiniz tipte memurlar mevcut, ama bu onların amirlerininin ihmalkarlığından kaynaklı.
    Tut bakalım tutanağı bak nasıl it gibi işine asılıyor.

Cezaevinde çalışmak diğer yerlere benzemez.
    İti kopuğu serserisi, delisi ile uğraşıyoruz.
    aldığımız maaş dibine kadar helal.

Özel sektör çok iyiydi de bizmi tercih etmedik?
    Yıllarca asgari ücretin üç kuruş üstüne sabah girdiğin saat belli, akşam çıktığın saat belli olmayan saatlerde çalıştık.
    patron takımının canı cehenneme, işçisine zam yapmaya geldimi, eh piyasa bozuk falan safsata ile zam yapmaz, ama kendisine son model 500 binlik araba alır.
    yıllık iznini kullandırtmamak için kırk takla atar.

Özel sektörün dişlilerinde harap olacağıma, memur olurum adam gibi yaşarım dedim..
    Allaha şükür saatim belli, maaşım yeterli...

• Balık baştan kokar arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanın o işini yapmayan memurlar hakkı ile gelmemiştir oraya. Torpil, açıktan alım hırla son yıllarda orta yaşlı biri ise öyledir. Yatan yaşlı memurların ise amirlerinde iş yoktur. Köpek gibi çalışırım ama kendini ilah gibi gören torpille gelen yönetici ezer geçer böyle bir yer kamu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    O sınavın memurlardan önce millet vekillerine, bakanlara gelmesi lazım. Sıradan bir memur bir ton sınavdan geçip oturuyor bir koltuğa. Koskoca millet vekili ise sınavı düşünmüyor bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Memurluk bana göre tembellerin işidir, ki zaten kendiniz görüyosunuz anlatmaya gerek yok Özel sektörde başarılı insanların kazandığı paralara memurların hayalleri bile ulaşamıyor
    Ozel sektor kollarini acmis seni bekliyor :)) yasami cok kolay saniyosunuz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.