Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Size katılmamam mümkün değil. Maalesef ki bu virüs Türk milletine yayılmış durumda. Genelleme virüsü de aynı şekilde. Bir de şu var: Forumun, özellikle konu dışı ile ülke ve Dünya gündemi bölümlerinin genel yaş durumu, bunun dışındakilerin de genel kitlesi belli.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Torpil yapıp atananlar, haram yiyenler de var ama genel olarak çok çalışan, çok yüksek puan alan atanıyor. Tabii bir de sicilin temizse. (Kirli olup atananlar da gördüm aslında.) Gerçi bazı alanlarda atama sayıları yeterli değil ama durum böyle. Ayrıca üstteki bazı arkadaşların da yazdığı gibi kimi memurluklar cidden zor ve iş yükü ağır cinsten. Bana denk gelmedi ama başını sallayanlar da mutlaka vardır. Yine de bunu herkese genellememek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 11 Aralık 2019; 23:56:32 >
  • Burada dedikodu yapacağınıza çalışmayan memurları şikayet edebilirsiniz.Örneğin sizin işinizi kasti yapmayan bir memuru.Tabii ispatlayamazsanız bu size 657 sayılı kanunun 25.maddesi olarak geri döner.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece kpss ile kisi seçilirse sonuç bu olur

Nitelikten cok ezberci sistem benim dedem doğduğunda vardi ve hala devam ediyor ve de devam edecek malesef.

• Devlete sırtı dayama diye bir kültür var bizde tek yapman gerken hayatında asla karşına çıkmayacak soruları sınavları halledip sırtını devlete dayamak, git gel al maaşı ne ürettin hiç işi bilen bunu uyguluyor bu onların suçu değil öncelikle baştakilerin sonra bu sistemi düzeltmeyen kişilere oy veren halkın, memurlukta en değerlilerinden biri belkide öğretmenlerimiz, soruyorum bu çocuklar neden böyle neden, zaman doldurmak içinmi iyi insanlar yetiştirmek içinmi oradasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 12 Aralık 2019; 0:19:3 >
  • Ergenler dışındaki kitlenin geneli bu zaten. "Ben olamadım, kimse olamasın, herkes ateşe verilsin." kafasında gezdikleri sürece daha çok konu açarlar.
  • Genelde masa başı büro memurları yatıştadır. Adliye ve Sağlık kurumları yoğun olduğu için rahat değildir. Benim gibi sağlık çalışanı memurların yattığını görmedim. Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Korgeneral kullanıcısına yanıt
    Onda da torpil olayı girecekti. O yüzden olmadı. Daha çok yalakalık yapan yüksek not alır yalakalığı sevmeyen düşük not

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşini düzgün icra eden herkese saygım var.

Fakat yan gelip yatana saygım yok.

Memurluk konusuna gelince bazen bir iftira yetiyor yani bu ülkede hiçbir şeyin garantisi yok.

• Torpilin en çok döndüğü kurumlar yerel yönetimlerdir. Torpille gelen adama iş yaptıramazsın, şikayet edeceği dayısı vardır ve ona iş buyurmak yürek ister.
  • Bazilari memurlarin guvencesinin kalkmasi gerektigini soylemis ve performans sistemi onermis. Boyle bir sistem kulaga mantikli geliyor ancak uygulama nasil olur ben size soyleyeyim. Herhangi bir siyasi iktidar doneminde olacaklar soyledir;

Torpilli diye tabir edilen memur calismamaya devam eder, torpilsiz memurlardan bir kisminin gorevine cesitli sebeplerle son verilir yerlerine yeni torpilliler gelir. Daha cok calismayan memurlar ile daha cok soylenmeye baslarsiniz. Ustelik isten atilma korkusu ile kanunsuz herseyi yaptirirsin bircok memura. Al sana muhtesem performans sistemi. Memurun siyasi iktidardan korunmasi icin is guvencesi sarttir ve bu bircok ulkede mevcuttur bize has bir uygulama degil.
  • İnsan memur olunca 7/24 köle gibi çalışsın mı?

Memur değilim ama bu konular ve konu sahibi gibi tipler sadece bizim ülkeye ait olan pislik kıskançlık hasetlik nefret hisleri ile konu açmış

Bir şirketin genel müdürlüğünde çalışıyorum , sigara içme alanimiz her daim full , bilgi işlemciler langırt oynuyor kimisi masa tenisinde , kimisi gelmiş saat 9 da hayır memur olunca ne olacak sırtından kırbacı eksik etmeyelim mi böyle olunca mutlu mu olacaksin , lan hayatta nefes almaktan başka vasfı olmayan tiplerin memur eleştirmesinden artık baydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 12 Aralık 2019; 5:9:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Maaşını falan bilmem ama yıllık iznini istediğin zaman kullanabilmek büyük nimet, adam iki bayram arasına yıllık iznini koyuyor 2 ay yok piyasada. Burada sorun memurların çok hakkı olması değil memur olmayanların çok ezilmesi. Bizde memur gibi rahat çalışalım, patronları zengin edelim diye sabah gün doğmadan yola çıkıp gece karanlığında eve giriyoruz. Özel sektörün şartlarının memurlukla eş olması gerek. Haftada 45 saat diye bir çalışma süresi avrupada yok, maksimum 35 olmalı bu süre.
    Esas mevzu da bu zaten. Memurun özlük hakları var ama özel sektör çalışanının yok. Özel sektörde de devletin çok sağlam denetim yapması gerekiyorken resmen işverenin insafına insanları teslim etmişler.

Ülkenin şu kötü zamanlarında bile kafası rahat olanlar aileden zenginler ile memur olmalar en basitinden. Özel sektörde şu an herkes potansiyel işsiz durumunda.

• madem öyle sende olsana elinden alanmı var.
  • ''Büyük bir meblağ ceza yedim''
    Sen kanuna kurala uyma sonra ceza ye onuda 10 dakikaya halletmeyen memurları yargıla , yok öle nane :)mesai saatlerinde halledecen hadi bakimm :)
  • İslam alimleri memurluğu pek tavsiye etmezler. Gidin başka iş yapın memur olmayın der. sebebi işte budur, kul hakkı vasıl oluyor hem bir çok kişinin kul hakkı. insan memur olunca rahat hissediyor kendini. neredeyse bütün memurlarımız böyle. ben bağcılarda SGK ya gittim. o zamanlar arçelik yetkili servisinde çalışıyordum. bulaşık makinası arızası için gittiydim. üst katlara çıktık. hani vatandaşın olmadığı yere. abi bir çay ocakları var, çaycısından tut en üst memuruna kadar bir eli kıçlarında diğer ellerinde çay sohbet muhabbet gırgır şamata free takılıyolardı. ulan yazık be bu devlet size bunun için mi maaş veriyor diye hayıflandım kendimce. bu yetmezmiş gibi birde memur maaşı yetmiyor diye salya sümük ağlıyolar. ulan asgari ücrete bi zam yapılacak 2 aydır kaç para yapsak diye düşünüyorlar. NERDESİN EY ADALET !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Özelleştirilmesi lazım. 5 milyon devlet memurunun yerine 1 milyon özel sektör personeli koysan, işler hem daha hızlı hem daha düzgün ilerler.
    Tamam eleştirin, yazın, çizin ama kaynağınız eş-dost, feysbuk vs. olmasın.
    www.dpb.gov.tr
    Kamu Personelinin Kurum Türlerine Göre Çalışan Sayısının Dağılımı
    http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/istatistik/kamu-personelinin-butce-turlerine-gore-calisan-sayisinin-dagilimi-504

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 12 Aralık 2019; 10:1:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bazen oturup düşünüyorum devlet ne için var diye ?

eğitim desen eğitim cılkı çıktı herkes özele gönderiyor
    hastane desen parası olan özel sigorta yaptırıyor özel hastaneye gidiyor
    sınır güvenliği desen sınır diye birşey kalmamış elek gibi
    emniyet toplum huzuru desen uyuşturucu içen bağımlı yada hapisane kaçağı elinde bıçakla bir bakmışsın seni öldürüyor kolluk kuvvetinin ne yaptığı muamma
    evine zarar gelse sigorta karşılıyor
    arabana zarar gelse sigorta karşılıyor bunlarada para ödüyorsun...

peki ben devlete bu kadar vergi ödüyorum ki harcadığımın en az yüzde 20 si devlete gidiyor karşılığında ne alıyorum ?

hadi onuda geçtim birde arada askerlik yaptım vatani görev diye yani diyeceğim şu devlet milleti sömürmek için mi var yoksa sadece bizim ülkede mi bu.?

biri çıkacak yol köprü diyecek arkadaşım arabası olan en kötü senede 500 lira devlete para ödüyor bırakta yapsın zaten karayolu ağının 10 da 1 i paralı...

düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
    Harika yazmissin hocam Ben de ekleyeyim

Hukuksal surecte sorun ciksa mahkemeye gidiyorsun bir dunya masrafi oduyorsun bide kendine avukat tutuyor sun o da parali

Pasaport ehliyet kimlik hersey parali

Biz devlete maastan %20 kesip veriyoruz bu paranin ustune bir daha her hizmet icin tonla para veriyoruz.

Devletin %20 kesintiyle size sagladigi hizmetler
    -e devletten askerlik sorgulama
    -ikametgah alma

• Tabi lan delisin. Memurluk gibisi var mı? Lisede millet okuldan kaçıp, serserilik yaparken sen öss'ye hazırlan. Üniversitede millet okula sınavdan sınava uğrarken sen sabahın köründe okulda ol. Yıllarça çalış, çabala. Kpss'ye hazırlan. Dersaneydi, kitaptı carttı curttu derken dünya para&emek harca. Sınavı kazan. Sonra mülakata gir. Torpilin olmadığı için yazılısından 90+ aldığın sınavlardan elen. Doğal olarak psikolojik olarak çöküş yaşa ama hemen toparlan çünkü mecbur tekrar sınava gireceksin başka çaren yok. Neyse ikinci üçüncü denemede falan filan şanslıysan atan. Siyasi tanıdıkları sayesinde torpille iş, mevki, makam sahibi olan, gücü elinde tutan cahil cühelayla uğraş. O da yetmesin çok bilgili, kültürlü, iş ahlakı üst seviyede vatandaşın birinin devlet dairesine işi düşsün. Sen de o sırada çay&kahve iç! Valla kıyak iş!

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.