Memurum bir etonol davasından dolayı nitelikli dolandırıcılık ve rüşvetten yargılanıyorum, rüşvet kesinlikle yok zaten ama nitelikli dolandırıcılıkta kanıtlarım yok. diyelim ben o suçtan yargılandım nasıl bir ceza alırım memuriyetim gidermi birde diyelim ki 2 yıl bi ceza aldım hgba çıkarmı sicilim tertemiz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Memurum nitelikli dolandırıcılık - rüşvet yargılanıyorum
-
-
Cevabı kendinizde bulabilirsiniz DMK açın Devlet memurluğundan çıkarma kısmını bulun daha sonra DMK 48/5' e bakın bakalım nitelikli dolandırıcılık suçu yüz kızartıcı suçlar kapsamına giriyor mu? Bu bağlamda hangi kanuna bağlı memur olduğunuz da önemli 657 mi 926 mı? Eğer 926 iseniz mahkemece suçsuz bulunsanız bile TSK Personel Kanunun ilgili maddeleri gereği memuriyet görevinden çıkartılabilirsiniz. Nitelikli dolandırıcılık suçuyla Rüşvet suçu arasında mahkeme illiyet bağını kolayca kurabilir Buna da hazırlıklı olun. Avukatınızın bunu bilmesi gerekir. Geçmiş olsun
-
Peki bu suçlar için düşük ceza alsam hagb çıkarmı yani yüz kızartıcı suç olduğunu biliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Somut olayı bilmiyorum yorumlamak zor TCK madde 158 nitelikli dolandırıcılık suçunu ve verilecek ceza konusunda yardımcı olabilir. HAGB için 2 yıldan az hürriyeti bağlayıcı ceza veya adli para cezası şartı var. Size sadece şu hususu hatırlatmak isterim HAGB beraat değildir. Anladığım kadarıyla mahkemeden işlediğiniz iddia edilen suça ilişkin olarak hagb yönelik bir karar alabileceğinizi değerlendiriyorsunuz. Bu sayede memuriyet görevinize devam etmeyi umuyorsunuz. Maalesef sonuç istediğiniz gibi olmayabilir. Bu konuda hukuki yardım almanız şiddetle tavsiye olunur.
-
Nitelikli dolandırıcılıktan 2 yıl ceza alırsanız HAGB çıkabilir, siciliniz temiz kalır. Ancak hüküm kesinleşirse memuriyetiniz sona erer çünkü dolandırıcılık memuriyete engel bir suçtur. HAGB olursa memuriyetiniz etkilenmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X