Şimdi Ara

Mengerler Davutpasa da yasadigim bir garip olay!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekranda cikan uyaridada "yakit alirken 1 lt yag ilave edin yaziyordu" servise gidin diye bir uyari yoktu.Kaldiki mercedes yol yardimi aradim ilk basta onlarda 1 litre yag ilave edebilecegimi soylediler.Kesinlikle serviste yapmalisiniz falan gibi bisey demediler.Ben nolur nolmaz kacak mi var diye servise gittim.
    Zaten onlarin ilave etmeye para istemesiyle disarda kendim ilave ederim diyince tabi oda olur yagin ozelliklerini yazalim ona gore ilave edersiniz dediler.

Kendi aracima yag su ilave etmekle garanti disi kalmasi cok sacma, kaputa kilit vursunlar ozaman sadece servis açabilsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratakyol008 -- 5 Temmuz 2021; 15:13:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O değil de 750 ml yağ fiyatına bak, 5 litre alsa 1.666 lira, sadece yağ! Filtre, conta derken 3.000 liraya periyodik bakım, Mercedesim yok iyi ki, üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim.

• ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, bende olabilir dedim zaten rodajdi falan derken...
    50 tl lik maliyeti olan yag icin para istemelerini yadirgadim zaten.zaten 1 ay sonra bakima gidicem 4200 tl bakim ucreti vericem, yapicaklari kucuk bi jestle musteri kazanmak varken boyle bi tutum sergileyip onlari tercih etmeme sebep oldular olay bu...

Mercedes diye biniyoruz iste kendimizi kandiriyoruz:), E alinca mercedes almis olunuyor kimilerine göre:))))

• quote:

Orijinalden alıntı: muratakyol008

Ekranda cikan uyaridada "yakit alirken 1 lt yag ilave edin yaziyordu" servise gidin diye bir uyari yoktu.Kaldiki mercedes yol yardimi aradim ilk basta onlarda 1 litre yag ilave edebilecegimi soylediler.Kesinlikle serviste yapmalisiniz falan gibi bisey demediler.Ben nolur nolmaz kacak mi var diye servise gittim.
    Zaten onlarin ilave etmeye para istemesiyle disarda kendim ilave ederim diyince tabi oda olur yagin ozelliklerini yazalim ona gore ilave edersiniz dediler.

Kendi aracima yag su ilave etmekle garanti disi kalmasi cok sacma, kaputa kilit vursunlar ozaman sadece servis açabilsin...

Üstat su değil de yağ çok önemli malum bunların spesifikasyonları var, yanlış yağ koyarsan ne olacak o durumu düşünmek lazım değil mi?

Servis öyle dediyse başka tabi, ben sadece varsayım yaptım. Yine de yol yardımın dediğiyle servisinki birbirini tutmayabilir bir ihtilaf durumunda, size telefonla söylemişler ne kanıt var ne bir şey.

• 250k kmde 2006 honda civic var, 4 lt yağ aldım tam 2.5 sene önce eksilttikçe eklemek için, hala 1.5 lt yağım var, sizinki bildiğiniz eksik gelmiş gibi bi durum

• çok garip 2020 model bi mercedesin yağ yakması

• Fiat Ducato'nın kitapçığında yağ seviyesini kontrol edin eksildiğinde ekleyin gibi bir şey yazıyordu. Tam hatırlamıyorum yarın bakarım. Kitapçığa bakar mısınız var mı böyle bir şey? Klima kontrolü için götürmüştüm ve ekleme yapılmış. Ücrette talep etmediler. Yani bu yeni alınan araçlarda normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 5 Temmuz 2021; 18:4:0 >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

Konu Sahibi muratakyol008 Bir onceki aracimi "Yag Yakiyor" diye 1 yil Renault yetkili servisinde ucretsiz eklemelerle 5 defa kontrol ettiler.Sonuc aracta alt tapanin oradan kaciriyor diyip tamire aldilar ve sonuc degismedi.(Bu motor uretimden kaldirildi)Bende mahkemeyle araci degistirdim.Kullanim kitapciginda yazsa bile onlari asla hakli gostermeyen daha ilk bakimi bile yapilmamis aracin bu kadar eksiltmesi normal degil.Size tavsiyem firmaya servis kabul formunu, yol bilgisayari ekran goruntusunun oldugu ve aldiginiz yagin faturasini iceren ister avukat ister kendiniz ihtar gonderin.İleride bu eksiltme azaladabilir artadabilir.Elinizde kanit olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuji -- 5 Temmuz 2021; 20:17:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Fiat Ducato'nın kitapçığında yağ seviyesini kontrol edin eksildiğinde ekleyin gibi bir şey yazıyordu. Tam hatırlamıyorum yarın bakarım. Kitapçığa bakar mısınız var mı böyle bir şey? Klima kontrolü için götürmüştüm ve ekleme yapılmış. Ücrette talep etmediler. Yani bu yeni alınan araçlarda normal mi?

Normal, bazı araçlar rodaj süresince yani ilk bakıma kadar sıvılar fazla tüketebilirler ayrıca klima gazı gibi bazı gazlarda daha az miktarda konmuş olabilir. Araçtan araca değişir bunlar.

• Acin aracin manuelini okuyun eger orada yaktigi yag yaziyorsa adamlar para alicak tabiki

Ama eger diyorsa ki 20k km yag eksiksiz gider o zaman araci tamir etmek zorundalar

• muratakyol008 M kullanıcısına yanıt

yağ ilave etmek üreticinin kendi kullanım klavuzunda da kullanıcının kendi yapabileceği işlemler arasında sayılır. hatta serviste yaptırırsanız ücret talep ederiz falan derler. garanti dışı kalması gibi bir şey söz konusu olmaz.

• Bu mercedes adam silkelemenin yolunu bulmuş gerçekten.

Çalıştığım 3 aylık sıfır atego kamyonda 5.000 kilometre olunca "ön aks kontrolü" diye bir uyarı çıktı.

Haliyle götürdük yetkili servise, bu standart bir kontrol uyarısıymış meğer. Arıza uyarısı falan değil yani,

Araç ağır vasıta olduğundan 5000 kilometrede ön aks kontrol ediliyormuş üreticinin standart bir prosedürü.

İşlem 1-2 dakika sürdü güya vidaları sıktılar ben göremedim bile.

150 lira ücret aldılar. Bunu yetkilide yaptırmazsan araç garanti dışı kalıyormuş.

Hani senin araçtaki gibi bir yağ ekleme durumu da yok ortada. Kendi prosedürleri gereği yaptıkları kontole 150 lira ödedik. mantıklı bir açıklama bile yapmadılar.

O gün hiç günümde değildim kavga etmek için, kendi amirim de boş ver öde gitsin deyince hiç tartışmadan ödeyip çıktım.

120.000 kilometrede değişen yağ ve hava filtreleri geliştirmesi güzel ama, araba zırt pırt uyarı verip servise para vereceksek ne anladık bu işten.

Gerçi ona da çalışma saati olarak 80-90 bin gibi bakım uyarısı verir dedi. Araba çok akıllı ama aklını hep mercedesten yana kullanıyo bok yiyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 5 Temmuz 2021; 22:56:55 >

• 5 litre castrol yağ (temizlik falan dahil) 550 TL ye değiştirdik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5400 km'de 800 ml yağ eksiltmesi çok fazla. Motor açmak için yüksek hızlara çıktınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili servisçilik maalesef böyle ülkemizde. oradaki muhatap olunan elamanlar sadece işçi ve çoğunun aldıkları maaşlar 3000-4000 tl'yi geçmez.

yani kısaca sizin arabanız yağ yakmış vs bu elemanların pek umurunda olmaz.

işi o işini yapsın diyen çok çıkar, haklılar da ama bu serzeniş gerçekleri değiştirmiyor.

en iyisi sizinle ilginecek olan başka yerlere gitmeniz. bir de mümkünse bu gibi yerlerde tanıdık edinmeye ya da tanıdık bulmaya çalışınız nacizane. o tanıdık daha çok ilgilenir aracınızla. bir de işi az olan yetkili servisler bir tık daha ilgili olabiliyorlar.

son olarak aracınız yeni olduğu için motor bi miktar yağ yakmış olabilir. 6-7 litre yağ kapasiteli sıfır mercedes motorunda 700-800-900 ml yağ eksiltme normal olabilir. kombi göstergede yağ eksik ikazı almanız bence çok önemlidir,markanın kalitesindedndir.çoğu markada bu durumu göremezsiniz.

yağ çubuğuna göre ekleme yapılıp durum takip edilmelidir. mercedes motorları özeldir,sıvıları da özeldir.motora uygun mercedes yağ kodunu karşılayan motor yağı ve diğer sıvıları tercih etmek motor ömrü ve sağlığı için elzemdir,çok önemlidir.

geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum. Bildiğim kadarı ile üretici tarafından ilk 5 bin-10 bin km aralarında yağ yakma normal karşılanıyor. Ama nadir görülecek bir olay. Buradaki saçmalık servisin üstün körü geçiştirme ile oldu bittiye getirmesi. Garantili araçta, hele ki 4-5 bin km deki araçta bunun yapılmaması gerekir. 40-50 liralık yağ için de 250 ücret talep etmeleri çok mantıksız. Mercedes Benz AG ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum.

• Tesekkurler

• luridline kullanıcısına yanıt
    Teskkurler, müsteri memnuniyetini önceleyen bi isletme olmadigini gormeme vesile oldu bu tecrübe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratakyol008 -- 6 Temmuz 2021; 11:0:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.