Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A serisini incelemedim ama incelemeyide düşünmüyorum araç tanıtımı başladığından beri.

Bmw 1 serisi konusundaki durum devam ediyor bu sınfıta rakiplerinden farklı olan hem yeterli malzeme kalitesi aşırıya kaçmayan tasarımı ve özellikle mekanik ve sürüş üstünlüğü ile rakiplerinden bir adım önde.

1 serisini kabul edemeyenlerin sığındığı nokta içi dar araç çöp oluyor neyse.
  • Merc en ucuz Modelli, tutup S Class kalitesi beklenemez, geçenlerde bu forumdaş BMW 5 serisinde kapı hatasını tespit eden değilmiydi?

Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı
  • Bilgilendirme için teşekkürler görkem. Müsait bir vakit bende teste gidip bilgilerimi paylaşırım.
  • quote:

Öyle olsa iyi, ekmek çok ama köfte yok.

A serisinin fiyatı C-segmenti HB'ler içinde başı çekecek ama kalite ve sundukları bakımından BMW 1'i, V40'ı geçtim sanırım Golf'ün, Focus'un, Astra'nın falan gerisinde kalacak.
  • o paraya temiz c180 alınır
  • bu aracin cikmadini bekliyorduk kardesime almak icin ama hayal kırıklığı yarattı bende... yine de bir gidip inceleyecegim yolumun ustu zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Heyecana gelip tasarıma muhteşem harika dedik te fotoğraflarda gördüğümüz çoğu A serisi AMG paket.

A serisinin tasarımı tamam gayet iyi hoş ama AMG paket olmayanları Jülyet gibi bir tasarım harikasının yanından bile geçemez.

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Merc en ucuz Modelli, tutup S Class kalitesi beklenemez, geçenlerde bu forumdaş BMW 5 serisinde kapı hatasını tespit eden değilmiydi?

A serisinde yok B serisinde yok hadi C serisinde de olmasın. E yerine de 5 serisi tercih edilsin. Eee hangi Mercedes'ten bahsedeceğiz artık kaliteli diye? 300.000 lira verip alınan araçları da kaliteli olsun bir zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Görkem öncelikle eline sağlık.Video tam bir dumur olmuş.
    Ben 1 serisi sürdüğümde gayet yeterli ve güzel gelmişti.Araba sadece biraz dar o kadar.Benim kullandığım sportline dı,koltuklar genişlediği için bir nebze bu sorun da aşılmıştı.Yol tutuş desen bence çok güven veriyordu.
    Geçen Jetta da kullandım o hiç hoşuma gitmedi mesela.
    Eğer test ettiysen iki aracı(a ve 1)karşılaştırabilirmisin?
    Bu arada daha sürmesemde ben Şener in filo indirimiyle v40 a talip oldum.

Daha önce test sürüşü izlenimi yazmıştım onu koyayım.

Görkem Test No: 15  

BMW 116i

Uzun bi ara vermişiz bu işe ama tekrar başlamak gerekirmiş gerçekten

Bugün Borusan'da tadı damağımda kalan bir test sürüşü gerçekleştirdik..

İlk önce aracı showroom'da inceledik. Kesinlikle resimdekilerden daha güzel gözüküyor. Hele Deniz mavisi araca öyle bir oturmuş ki kaportayı yalayasım geldi ..

Aracın içerisine oturduğumuzda direksiyon ve konsolun alışık olduğumuzda biraz daha yüksek olduğunu gördüm tabi bunda BMW nin klasik popoyu koltuğa gömen sürüş pozisyonunun da etkisi var. İç mekan tasarımı açık söyleyeyim kötü. Hiç yok sadeymiş yok yumuşak plastikmiş muhabbetlerine girmeyeyim çok sıkıcı ve boş geliyor bana. Göstergeler X6-X5 X3 5 serisi 3 serisi alayında aynı olmuş ve Hyundai yapsa küfrederiz .. Vites topuzu şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi topuzlardan biri bana göre.. Aracın kalitesi ve işçiliği mükemmel ancak dediğim gibi tasarımı bana hiç çekici gelmiyor. Onun dışında düğmelere dokunuş hissi mükemmel direksiyon malzemesinden tutun da diğer iç mekanla ilgili her şey çok güzel.

Valla ne yalan söyleyeyim. 136 bg diye burun kıvırarak girdim ben de. Anıl şirketten ayrılıp yola çıktığından hafif bi üstünden geçti motorun. Dedim herhalde yapabileceği bu ancak her şey düz yola çıkınca belli oldu. İddia ediyorum bu aracı 100 kişiye test ettirseler 95 kişi bu arabaya 136 bg demez. Kopup gidiyor. Şanzımanla öyle mükemmel uyumu var ki hayran kaldım. Tam otomatik şanzımanın geldiği son nokta herhalde. U çekerek şöyle bir sarsayım dedim ESP devreye girmeden hemen kendini topladı araç. Ayrıca kazık fren testinde de o kadar stabildi ki o performansı da görünce gerçekten arabanın bana ne vermek istediğini anlamaya başladım.

Direksiyona ilk geçtiğimde aklıma gelen şey aynalar ve görüş açısı oldu. Kaputun uzunluğundan falan sıkıntı çıkar diye düşünüyordum fakat o çıkıntıyı görmek bile keyif verdi bana.

100 den sonra fitillerden bayaaa bir ses içeri giriyordu ama. Motor sesi yalıtımına ise 10 üzerinden 6.5-7 veririm.

136 lığı böyleyse cidden 170 liği bu arabanın inanılmaz keyif verir. Yıllar boyu sahibine "Beni satma" diye bağırır, kendini sevdirir.

BMW nin verdiği hissin 10da 1ini buldum bu araçta. A200 7 ileri otomatiği test etmeden bir şey diyemem yani karşılaştırma tam doğru olmaz ancak 1 serisi yol tutuş, yalıtım (rüzgar sesi hariç) malzeme ve işçilik kalitesi, sürüş pozsiyonu, frenler, tokluk hissi disiplinlerinde açık ara önde.
    İç mekan daha doğrusu komple tasarım olarak A serisi; şu an tercih etmek için tek sebep gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 2 Ekim 2012; 12:21:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Vay anasını herif bizden gizli gitmiş ya la test sürüşüne.

Sende reno'yu pek seversin zaten , reno motorlu mercedes kullanıyorsun bide.

Bi ara bende gidip yoklayım.

Her şey bir anda oldu, açıklayabilirim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

BMW nin verdiği hissin 10da 1ini buldum bu araçta. A200 7 ileri otomatiği test etmeden bir şey diyemem yani karşılaştırma tam doğru olmaz ancak 1 serisi yol tutuş, yalıtım (rüzgar sesi hariç) malzeme ve işçilik kalitesi, sürüş pozsiyonu, frenler, tokluk hissi disiplinlerinde açık ara önde.
    İç mekan daha doğrusu komple tasarım olarak A serisi; şu an tercih etmek için tek sebep gibi duruyor.

Anladım Görkem,
    Bu saattten sonra sırf adı ve tasarımı için araç almam zaten.
  • Biraz önce Eskişehir yolundaki A180 CDI aracı bir arkadaşımla beraber test ettik. Burada video da ses yapan kısma da özellikle baktık herhangi bir ses çıkmadı. Araba gereksiz yere yerden yere vurulmaya çalışıyor. Araç sınıfına göre çok kaliteli, bir çok parçası zaten C, E, CLS ile aynı. Arabanın her yerinde E Serisi kalitesi beklemek çok yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

Ben herseyden cok gorunuse onem veririm. Yeterli param olsa alacagim ilk araba olurdu.

70-80 bin liraya da gıcırtılı arabaya binmek ilginç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

Ben herseyden cok gorunuse onem veririm. Yeterli param olsa alacagim ilk araba olurdu.

70-80 bin liraya da gıcırtılı arabaya binmek ilginç...

İyide bende önem veririm tasarıma ancak gerçek fotoğraflarda araç gayet sıradan duruyor AMG'siz özellikle arkası ciddi anlamda kötü olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tspeedy

Biraz önce Eskişehir yolundaki A180 CDI aracı bir arkadaşımla beraber test ettik. Burada video da ses yapan kısma da özellikle baktık herhangi bir ses çıkmadı. Araba gereksiz yere yerden yere vurulmaya çalışıyor. Araç sınıfına göre çok kaliteli, bir çok parçası zaten C, E, CLS ile aynı. Arabanın her yerinde E Serisi kalitesi beklemek çok yanlış.

kardeş çoğu zaten alacağından değil sırf mercoya gıcıklığına laf söylemiş yorumlardan çok çok belli oluyor test eden arkadaş araçları hangi kritere göre test ediyor anlamışta değilim ? auto motor sportun testini bakalım malzeme ve diğer şeyler için nediyor benim için referans odur sonrada kendimdir, alacak olanlar bence kendileri gidip baksın aracımı trabzon hassoylara bakıma götürdüğüm zaman bakacam nasılmış bu a serisi sunuda söylim su anda avrupa amerikada sınıfının en iyi aracı olarak gösteriliyor arakadaşın testini okuyunca çok şaşırdım ama saygı duyuyorum...

• 10 snlik hesap makinesiyle çekilen videoyla arabayı yerden yere vurmak ilginç... bi binin sürün kendi fikrinizi verip öyle kötüleyin başkasının aklı ile değil....
  • Ben de bugün aynı aracı test ettim. Videoda arkadaşın bahsettiği ses sorununu görmedim. Aracı test eden arkadaş o sesleri nasıl çıkarmış hayret ettim. Onu tebrik etmek istiyorum. Ses çıkartacağım diye bir yerleri kırmış olabilir.
    Bir B sınıfı kullanıcısı olarak aracın kalitesinin kesinlikle B sınıfından aşağı olmadığını düşünüyorum. Motor sesine gelince test eden arkadaş sanırım hayatında dizel araba kullanmamış. O kadar ses olması gayet normal. Gidip de bu arabadan E sınıfındaki yalıtımı ve sessizliği beklemek çok yanlış olur. Ne kadar ekmek o kadar köfte
    Kaldı ki ben arabayı çok beğendim. Arkadaşın dediklerinin hiçbirine katılmıyorum. Gereksiz yere arabaya çamur atma olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: firestarter06

Ben de bugün aynı aracı test ettim. Videoda arkadaşın bahsettiği ses sorununu görmedim. Aracı test eden arkadaş o sesleri nasıl çıkarmış hayret ettim. Onu tebrik etmek istiyorum. Ses çıkartacağım diye bir yerleri kırmış olabilir.
    Bir B sınıfı kullanıcısı olarak aracın kalitesinin kesinlikle B sınıfından aşağı olmadığını düşünüyorum. Motor sesine gelince test eden arkadaş sanırım hayatında dizel araba kullanmamış. O kadar ses olması gayet normal. Gidip de bu arabadan E sınıfındaki yalıtımı ve sessizliği beklemek çok yanlış olur. Ne kadar ekmek o kadar köfte
    Kaldı ki ben arabayı çok beğendim. Arkadaşın dediklerinin hiçbirine katılmıyorum. Gereksiz yere arabaya çamur atma olmuş...

B sınıfı derken? Mercedes-Benz B mi yoksa B segmenti mi?

• 2012 Mercedes B 180 sport paket demek istemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: firestarter06

2012 Mercedes B 180 sport paket demek istemiştim

Zaten platformları aynı. Kalite olarak da pek farkları yok. B'de hiç değilse biraz iç hacim var. A'nın yanında ucuz bile kalıyor. A alacağıma B alırım, en azından uzun yolda kriz geçirmem.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.