Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.025
Cevap
34
Favori
124.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben tam geçen sene istediğim playayı almak için gittim bizim akrabanın evinde ikamet gösterdim sonra ikameti geri aldım. zaten istediğim plaka o semtte sıradan verildiği için ekstra bağış parası ödemedim.
  • Kimisi yoğun trafikte Eco modu zarar verir diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Her gün köprü trafiğine maruz kalan biri olarak Eco modu kapamalı mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

peki yeni sistem şu şekilde mi oldu şimdi,

mesela ataköy'de oturuyorum, istediğim plaka kartal ilçesine bağlı

bir süre öncesine kadar ikametgahı kartal'a taşımam gerekiyordu, artık gerekmiyor mu?

Plakayı hangi ilçenin verdiğini öğrenip orada akraba/arkadaş bulunup o eve ikametgah aldırmanız gerekiyor plaka için. Çok araştırdım başka bir yolu yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GooodJob

Kimisi yoğun trafikte Eco modu zarar verir diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Her gün köprü trafiğine maruz kalan biri olarak Eco modu kapamalı mıyım?

ben Eco Mode da dusuk hizlarda Manuel kullaniyorum M4Ten sonra otomatik moda geri donuyorum.
    Dusuk hizlarda 2000 devir cok fena vites degistirmek icin
  • Arkadaslar 2015 a200 lerde herhangi bir degisiklik olacak mi? Makyaj falan? Biyerde elmas gorunumlu izgara standart olacak diye okumustum.
  • aksoyevren A kullanıcısına yanıt
    Elmas izgara ve anahtarsiz calistirma standart olacakmis Amg pakette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pistachio kullanıcısına yanıt
    Sahane bir haber bu:) tesekkurler.
    Su araclara bir de uzaktan kumandayla calistirma ekleseler tadindan yenmeyecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pistachio

Elmas izgara ve anahtarsiz calistirma standart olacakmis Amg pakette.

Bu durum A180 için de geçerli mi acaba? Bilginiz var mı bu konuda?
  • Yakın zamanda servise gitmiş olanlar faturalarını özelden paylaşabilirler mi? Haftaya servise gitmeyi planlıyorum da.
  • FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Oldu bile. Konfigüratöre girerseniz Amg paket seçtiğinizde (motor olarak farketmez) direk üstünde geldiğini göreceksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oldu bile. Konfigüratöre girerseniz Amg paket seçtiğinizde (motor olarak farketmez) direk üstünde geldiğini göreceksiniz.

Mercedes gerçekten iyi çalışıyor.

Demin tam bunu araştırırken A serisinin 2015 sonu 2016 başı gibi makyaja uğrayacağını okudum moralim bozuldu biraz. 1-1.5 aydır aracı araştırıyordum ve gidip 2015 modeller geldiğinde 0km almaya karar vermiştim ama makyaja uğrayınca 0km aldığım aracım 9-10 ay içerisinde 5-10 bin TL değer kaybedecek. Hani yatırım amaçlı almıyorum ama alacağım aracın hemen eski kasa durumuna düşmesini de istemiyorum. Kararsız kaldım gerçekten. Bu fiyata da bu kadar donanımlı böyle bir araç almak mümkün değil. A3'ü A serisi kadar doldurursak çok daha pahalıya geliyor. 1 serisi zaten makyaj görecek. M paket alsanız bile bu kadar dolu olmuyor. 1 serisinin içine bindiğimde A'daki kadar etkilemiyor. Makyajlı kasada da bunun değişeceğini sanmıyorum. V40 ise almak istemiyorum. Ona da zaten şu sıralar makyaj gelir diye düşünüyorum. Bu segmentte araç almak gerçekten çok zor. Tam makyaj dönemi galiba şu an. Ne alırsak alalım hemen eski kasa durumuna düşecek.

Fikrinizi değiştirir mi bilmem ancak 200.000TL'lere çıkıldığında dahi bu donanımda bir araç bulunmuyor. BMW 2 serisinde geri görüş kamerası + ön park sensoru + cruise control + elektrokrom dış ayna yok. Aynı şekilde BMW 3 serisinde ön park, cruise, elektrokrom dış ayna yok. 3 serisinde olmayanlar 4de de yok. Mercedes'e geldiğimizde E serisine geri görüş kamerası ekletmek istediğinizde 20.000 TL istiyor, command online alınması gerekiyormuş çünkü. Sonuç olarak 200.000 TL bütçe ile bu araçtan upgrade edilecek bir araç bulamadım ve Mercedes A ile yola devam etmeye karar verdim.
    Bende daha dolu bir A200'e geçmeyi düşünüyordum ama bu makyaj olayı yüzünden erteledim. 2015'in son çeyreğinde gelecek muhtemelen.

Gerçi makyajla olacaklar az çok belli. Yeni tip direksiyon, led farlar, ntg 5 ve Cla'daki gibi orta konsolda düz tuşlar.

• makyajla ilgili bir kaynak varmı nasıl olcağıyla nezaman geleceğiyle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 2 Ocak 2015; 21:46:00 >
  • quote:

Bende daha dolu bir A200'e geçmeyi düşünüyordum ama bu makyaj olayı yüzünden erteledim. 2015'in son çeyreğinde gelecek muhtemelen.

Gerçi makyajla olacaklar az çok belli. Yeni tip direksiyon, led farlar, ntg 5 ve Cla'daki gibi orta konsolda düz tuşlar.

Direksiyon ve tuşlar çok umurumda değil aslında. Hatta ben mevcut direksiyonu daha çok beğeniyorum. Yeni tip direksiyon çok genç duruyor. Mercedes'in yakalamak istediği dinamik ve genç tarzı yansıtıyor. Mevcut direksiyon araca biraz da olsa Mercedes'in ağırlığını katıyor. Ama ntg 5 ve iç ambiyans aydınlatması gerçekten çok iyi. Küçük NTG 5 ekranıyla da şu an sundukları bluetooth ve geri görüş kamerasını standart sunabilirlerse çok iyi olur. Gidip mevcut donanımlardan çalmasınlarda en büyük korkum o. O kadar bekleyipte donanım yoksunu "dolu" paketler gelirse zamanıma acırım.

@dt1907 Makyajlı B serisinin içiyle aynı olacağını düşünüyorum A'nın içinin. Mevcut A ile B arasındaki farklar tabi yenisinde de olacaktır ama konsolun çoğunlukla şekli belli. Şu videoda B'nin çok detaylı bir incelemesi mevcut.
    https://www.youtube.com/watch?v=Pg9Nmq5fdfo&spfreload=10

@GooodJob Kesinlikle haklısınız hocam. Piyasada bakmadığım araç sanırım kalmadı. Premium ya da en azından premium'a yakın bir his veren hiçbir araçta bu kadar donanım yok. Gidip bomboş Passat ya da Highline'ı bile boş olan Golf almaktansa (sadece örnek) A serisi almak çok daha mantıklı oluyor. Özellikle Highline Golf'ü A AMG'ye yaklaştırmak için 8-10 bin TL'lik opsiyon almak gerekiyor. Üst sınıf araçları ise siz daha güzel özetlemişsiniz zaten. Bu Mercedes Türkiye'nin mi bir başarısıdır yoksa Mercedes'in kendi insiyatifiyle mi bu araçlar bu kadar dolu oluyor bilmiyorum ama gerçekten fiyatlar şöyle 5-6 daha ucuz olsa muhtemelen Mercedes ne VW'e ne Audi'ye ne de BMW'ye hiç satış kaptırmaz.

Donanimdan kisma gibi bir durum olsa dahi bunu kamera ve bluetooth ile yapilacagini hic sanmam. A serisinin dezavantajlarindan biri arka camin cok kucuk olmasi. Gorus acisi cok dar. Bu yuzden kamera cok ise yariyor. Bluetooth'u opsiyonel yapmak Mercedes gibi bir firmaya yakismaz, cok komik olur.

Ntg5 gelecek ama bizde yine standart audio 20 olacak. Ben yeni Cla'da sistemi inceledim. Acikcasi biraz hantal buldum. Menuler arasi gecis efektleri falan katmislar ama islemci bunu pek karsilayamiyor. Suanki sistem daha ilkel kalsada kullanis olarak daha iyi bence.

Cla'da opsiyonel 8" ekran (Comand Online degil) A serisinede opsiyonel olarak gelebilir.

Ambiyans aydinlatmada renk skalasi genisleyecektir yine Cla'da oldugu gibi. Standart olarak sari renk olur ama farkli renkler opsiyonel olarak gelir buyuk ihtimalle.

Farlar led olacagi icin far yikama kalkacaktir.

Ic mekanda tasarim olarak degisiklik olmayabilir ama malzeme olarak degisiklik olabilir. Boylece ufak tefek trim sesleri minimuma indirilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mercedes Turkiye'de ust duzeyde olan bir tanidigimdan duyduguma gore, Mercedes, Turkiye'de her segmentte yuksek satis politikasina karar vermis. Yani her klasmanda adindan soz ettirmek, satis skalasinda en ustlere cikmak istiyormus. Bu da sanirim standart donanimlarin dolulugu ve diger ekstralarla donus olacagi anlamina geliyor. Bence mercedes pastada yuksek paylara cikana kadar ekstralara abanacak.

Ben de A200 siparisi vermeden butun araclari inceledim. Citroen'e bile baktim :) Ama audisi de vw'i de ve hatta bmw si de yalan. Hicbirinde Mercedes tadi yok. A200'e bindigimde ilk hissiyatim, "birileri bu araci tasarlarken bayagi ugrasmis" oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksoyevren

Mercedes Turkiye'de ust duzeyde olan bir tanidigimdan duyduguma gore, Mercedes, Turkiye'de her segmentte yuksek satis politikasina karar vermis. Yani her klasmanda adindan soz ettirmek, satis skalasinda en ustlere cikmak istiyormus. Bu da sanirim standart donanimlarin dolulugu ve diger ekstralarla donus olacagi anlamina geliyor. Bence mercedes pastada yuksek paylara cikana kadar ekstralara abanacak.

Ben de A200 siparisi vermeden butun araclari inceledim. Citroen'e bile baktim :) Ama audisi de vw'i de ve hatta bmw si de yalan. Hicbirinde Mercedes tadi yok. A200'e bindigimde ilk hissiyatim, "birileri bu araci tasarlarken bayagi ugrasmis" oldu..

keşke dediğiniz gibi olsa.mercedes türkiye bu yüksek fiyat politikasıyla satışını yükseltmez.bmw 3 serisinde 1 serisnde mercedesin iki katı satıyor.bmw fiyatlarda düşük tutarak piyasayı premıumlarda 1. oluyor.

• aksoyevren A kullanıcısına yanıt
    Hocam mersoyu bende beğendim (ekran Hariç ) ama a3 ile bmw de haksızlık etmeyin bence :) Mersedesin en güzel tarafı en boş denilen aracı bile gerçekten dolu diğer markalara göre :)) A serisi için konuşursak emanet tablet haricinde ben içini çok beğendim. Koltukları m paket 116i haricinde en iyisi Şahsi görüşüm. En büyük kusuru forumlarda da oldukça eleştirilen sert Süspansiyonu :( ben a3 aldım ama xenonlu bir merso bulabilsem alabilirdim. Mercedesin kendisininde 0.59 ile kredi vermesi çok güzel bir olay. ki bunun Karşılığında tek istedikleri kaskoyu onlardan yaptırmanız. Fiyat da özellikle ilk defa araç alacaklar için çok iyi(Dışarıdan bu fiyata bulamaz Şahsi görüşüm :)) ) Peki arkadaşlar samimi olarak soruyorum . A3 ün yeni 110 beygirlik dizel motoru ile performans olarak kıyaslarsanız neler dersiniz ? S-tronic+tdi sportback mi DCT+Cdi a180 mi

• masmas1514 M kullanıcısına yanıt
    Valla sonucta hepimizin kisisel gorusleri tabi bunlar. Ben biraz fazla detayci olabiliyorum bazen. A3 un koltuguna oturup da dugmelerle oynamaya basladigimda yuzumde bir asilma oldu, fakat A200'e bindigim anda yuzume bir gulumseme geldi, en basit boyle ifade edebilirim.

Dizel konusunda da bir fikir soyleyemeyecegim cunku hic dizel aracim olmadi, cok kullandim ama hic almayi dusunmedim, hele zaten bu bahsettigimiz gibi fazla benzin yakmayan arabalar dusnulurse dizel pek akillica gelmiyor bana. Hani cip olsa tamam da.. Ayrica A180 dizelleri de pek tavsiye etmiyorum cunku begenmiyorum. Boyle bir araba olacaksa benzinli olsun, biraz da guclu olsun isterim. Zaten a180 dizellerde renault motoru kullaniliyormus. Bilemedim.. A3 ler de fena degil. Ama piyasada cok var herkesin altinda
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.