Şimdi Ara

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]## (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
20
Favori
74.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cumartesi öğleden sonra sıfır araç teslim aldık. C180 2016 AMG
    Heyecandan mı acemilikten mi bilinmez, aracın KM sine bakamadım.
    Satış temsilcisi de gösterge ayaları nasıl kontrol ediliyor ayrıntılı anlatmadı işin açıkcası.

Gel gelelim eve gelipte kullanma klavuzunu kurcalayıp, aracın KM sine bakmayı öğrenince bir bakayım dedim.

Sonuç bugun 22KM yapmışım aracın toplam KM si ise 42 gözüküyor yani sıfır diye bana 20KM yapmış araç satılmış.

Sıfır araç alan arkadaşlar aracı kaç KM ile teslim almışlardı.

Konu hakkında fikirinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.
  • Merhabalar. 2009-2012 c180 kompresörlerde egzantrik dişli kırılması gibi bir kronik arıza var mıdır?. Özellikle turbo cgi lerde çıkmış. Acaba bu sorun sık yaşanan bir sorun mu yoksa bazılarında mı oluyor. Bu sorunun olmaması için ne yapılabilir. Yada yolda kalmamak için önceden tespit edebileceğimiz birşey var miďir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TcpIp -- 18 Aralık 2016; 19:59:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • New beetşe ımı satıp c serisi alma düşüncem var , 75 78 lere 100 000km altı c180 yada c200 alıp lpg ile kullanmayı düşünüyorum.
    Sadece kompressorlülere lpg oluyor diye biliyordum ama youtube da biçok video var facelift olarak lpg uygulanan.Onların olayı nedir??
    Özette lpg hangilerinde sorunsuz , ve özellikle lpgli w204 kullanan arkadaşlar memnunlarmı? hangi kiti kullanıyorlar? tüketimleri ne alemde? tavsiye ederlermi??
  • merhaba arkadaşlar 2011 model 90.000 km ful orjinal boyasız 7gtronic 1.8 170hp 90.000TL ye alabiliyorum tavsiye edermisiniz 5 yaşında bir araç için çokmu fazla rakam?
  • W204 lerde yani c180 kompresörlerde lpg de hiçbir sorun yok.

-23 derecede bile benzinden lpg ye geçişini hissetmedim.

Tüketim en az 10 faktörden etkilendiği için ( sürüş tarzı, klima,motor bakımı, lastik havası, trafik durumu, yük, iklim, rakım vs vs vs ) bence çok takma kafana

Ama illaki rakam diyorsan uzun yolda 9 lt / 100 km lpg yakıyor bende, klima hep açıktır

• asbengu A kullanıcısına yanıt
    Yalnız C180 CGI 7G- Tronic lere LPG olmuyor diye duymuştum doğrumudur bu ?
  • Değerli arkadaşlarım. Şu aralar 2003 ile 2006 yıllar arası c230 ile c320 model arası araçlar arasında kalmış durumdayım. C230 kompresorlu c320 komprsor yok. Hangisini almak mantıklı ,ben kontağı açıp 4000-5000 lere kadar her devirde ve her vitese aracın performanslı olmasını istiyorum. Bende 2000 CC dizel mondeo var. Bu aracimi aratır mi? Birde 5 ileri otomatik vitesi nasıl bu iki aracın, gaz tepkileri anı hizlanmasi, ve bu sanzimani hangi firma üretmiş ,Bu sanzimanin adını bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden tşk ederim

• merhaba
    ben olsam c320 yi seçerim. çünkü araç 6 silindir ve atmosferik bir motor. kompresör motora göre hem daha masrafsız hemde mercedes in en uzun ömürlü motoru. performans olarak da inan daha az yakıtla daha çok verim alabilirsin.
  • Furkann_06 kullanıcısına yanıt
    CGI motorlara lpg uyumlu fakat fiyatı pahalı. sıvı sistem bağlanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b.mutaf

merhaba
    ben olsam c320 yi seçerim. çünkü araç 6 silindir ve atmosferik bir motor. kompresör motora göre hem daha masrafsız hemde mercedes in en uzun ömürlü motoru. performans olarak da inan daha az yakıtla daha çok verim alabilirsin.

Ilginiz için çok teşekkür ederim. Yani 2003 model c320 komoresorlu c230 dan daha mı performanslı? Yani sollamalar ara hizlanmalar? Söyle kontağı açtıktan sonra tabiri ciazse her devirde ondan daha mı performanslı ?

• Sayın arkadaşlar,
    Kısmet olursa aracımı satıp 2011-2012 model C180 AMG almak istiyorum. Bence eski kasa yenisinden hem çok daha güzel hem de çok daha konforlu. Sizlere sormak istediğim bu aracın 1.8'ini mi almak mantıklı yoksa 1.6'sını mı? Yakıt ve performans yönünden ne dersiniz? Açıkçası haftasonu keyif aracı olarak kullanma amacında olduğumdan LPG falan düşünmüyorum. 10 litrelere kadar da yakıtı problem etmiyorum.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Sayın arkadaşlar,
    Kısmet olursa aracımı satıp 2011-2012 model C180 AMG almak istiyorum. Bence eski kasa yenisinden hem çok daha güzel hem de çok daha konforlu. Sizlere sormak istediğim bu aracın 1.8'ini mi almak mantıklı yoksa 1.6'sını mı? Yakıt ve performans yönünden ne dersiniz? Açıkçası haftasonu keyif aracı olarak kullanma amacında olduğumdan LPG falan düşünmüyorum. 10 litrelere kadar da yakıtı problem etmiyorum.
    Teşekkürler

1.6 cgi ya da kompressor olanlara bakın. 1.8 cgi'lara eksantrik problemi oluşabiliyor. LPG düşünmüyorsanız 1.6 cgi uygundur.
  • Arkadaşlar 2012 c180 1.6 kompressor araç hep Eco modda çalışıyor. Sonra S ye geçiyoruz. Hep S de çalışmasını nasıl sağlarız. Menülerde bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Sayın arkadaşlar,
    Teşekkürler

1.6 almaya bakın. Cgi ya da kompressorun performansta belirgin farkı yok. Kompressor karışıkta 10 lt ortalama yakar. Ş arası 7.5, ş içi 12 lt bendeki tüketimler. Cgi 1 lt daha az yakar. 7 ileridir. Daha sessizdir. Kompressorde kompresörün hoş bir uğultusu var. Emin olamamakla beraber yüksek hızlarda kompressorun sanki daha iyi hızlandığını düşünüyorum.

Edit:ilave

İlk makyajlı modellerde 7ileri viteste sorunlar vardı. Sanırım 2013te düzeldi. Forumu epeydir takip edemedim arkadaşlar bilgilendireceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 7 Mayıs 2017; 22:45:6 >

• Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşımda 2011 w204fl amg 1.8cgi var, arkasında çift çıkı ( sağ ve solda ) egzos çıkışı var, altına bakmadımda egzosun orjinal olduğunu manifolda kadar iki çıkış olarak devam ettiğini söylüyor. var mı böyle bir c180 araştırdımda pek birşey bulamadım ( aracı satınalmayı düşünüyorum )
  • arkadaşlar şu yedek akü arızası konusunda bilgisi olan yok mu, kimsenin mi başına gelmedi?
  • konu biraz zayıf kalmış. pek katılım yok. mbclubtr.com a da bakmanızı tavsiye ederim.
  • Merhaba arkadaşlar bizde 2017 model w205 kasa c200d comfort model mercedes var. Yol bilgisayarındaki menüde yakıt bilgileri kısmında anlık yakıt tüketiminin yanında charge yazan ve frene bastıkça yeşil renkle dolup boşalan bir kısım var. Kullanma kılavuzuna baktığımda reküperatif fren sistemi yazmışlar ama çok açıklayıcı bir bilgi bulamadım.Şimdi benim merak ettiğim şey bu araba hibrit mi yani dizel motorun yanında ufak menzilli bir elektrik motoru mu var yoksa sadece frene bastıkça tekerden ürettiği elektriği aküyü şarj etmek için mi kullanıyor? İkinci sorum da şu araçta collision prevent assistant plus var yani çarpışma önleme asistanı araba öndekine çok yaklaşınca ya da aniden yaya fırlayınca yola sesli ve görsel olarak uyarıyor ancak kılavuzda dediğine göre eğer bu uyarıları sürücü dikkate almazsa araba kendiliğinden fren yapar yazıyor ama biraz kafa karıştıcı bir şekilde yazmışlar. Acaba bu araç kendiliğinden fren yapıyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Merhaba,

2012 model w204 FL 1.6 CGI araca sahibim. Ustamın söylediğine göre hıza duyarlı, elektrikli direksiyon var araçta.

Bugün kışlıkları çıkartıp yazlıkları taktırdım. (225 45 R17 Michelin) Taktırdıktan sonra farkettim ki direksiyonda muazzam bir sertleşme var. Daha öncesinde kışlıklar varken yanlış hava basımı sonucu (hava 25lerdeyken) da aynı sertleşme vardı. Havalarını düzelttikten sonra sorun ortadan kalkmıştı.

Şimdi ise tüm lastikler 36 olmasına rağmen sertleşme sorunu devam ediyor. Özellikle yüksek hızlarda sertleşmesi çok iyi fakat düşük hızlarda (10-40 km/sa) direksiyonun sertleşmesi dönüşlerde sıkıntı yaratıyor.

Sorunun nereden kaynaklanabileceğini ve çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

Merhaba,

2012 model w204 FL 1.6 CGI araca sahibim. Ustamın söylediğine göre hıza duyarlı, elektrikli direksiyon var araçta.

Bugün kışlıkları çıkartıp yazlıkları taktırdım. (225 45 R17 Michelin) Taktırdıktan sonra farkettim ki direksiyonda muazzam bir sertleşme var. Daha öncesinde kışlıklar varken yanlış hava basımı sonucu (hava 25lerdeyken) da aynı sertleşme vardı. Havalarını düzelttikten sonra sorun ortadan kalkmıştı.

Şimdi ise tüm lastikler 36 olmasına rağmen sertleşme sorunu devam ediyor. Özellikle yüksek hızlarda sertleşmesi çok iyi fakat düşük hızlarda (10-40 km/sa) direksiyonun sertleşmesi dönüşlerde sıkıntı yaratıyor.

Sorunun nereden kaynaklanabileceğini ve çözüm önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.
    W204 ün direksiyonu pamuk gibidir sizin araçta bir sıkıntı var hocam gösterin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.