Şimdi Ara

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]## (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
278
Cevap
20
Favori
74.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyse cuma gunü yazarım burdan:) inşallah hallolur
  • Ruhsat işlemlerini sabah gidip öğleden sonra halletmiştim ben aynı gün. Bugünde aracıma kavuştum, mükemmel bir araba
  • güle güle kullanın:)
    kaça maloldu
  • Mercedes-Benz Türk; yeni bir otomobil satın alan Mercedes-Benz sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun km ve süreye bağlı olarak (hangisi önce dolarsa) "Bakım Paketi" hizmetini, Türkiye sınırları içerisinde sabit fiyatlarla sunmaktadır.

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##
  •  ## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##

Bu da bakım sırasında yapılanların listesi...
  • ya bu spor mod var ya acaip birşey arkadaşlar :) insanı tahrik ediyor, sesi falan acaip hele bas çek yapıyorum inanılmaz bir ses geliyor araçtan boğuk boğuk :)
    500 km yaptım 215 Liralık yakıtla. ışık yanınca tekrar fulledim 220 lira aldı
  • İlk 1500 KM içinde yüklenmemek tavsiye ediliyor. :) Kitapçıkta var. Ben ilk depo (50 LT) ile maksimum 401 KM yol yapmıştım. Anlaşılan ben hakikaten agresif sürüyorum. 12 Lt/100 KM

The first 1,500 km
    The more you look after the engine when it is new, the more satisfied you will be with its performance in the future. Therefore, drive at varying speeds and engine speeds for the first 1,500 km. Avoid overstraining the vehicle during this period, e.g. driving at full throttle. Change gear in good time, at the latest when the rev counter needle is 2/3 of the way to the red area in the rev counter display. Do not manually shift to a lower gear to brake the vehicle.

Vehicles with automatic transmission:
    If possible, do not depress the accelerator pedal past the point of resistance (kickdown). Only select shift ranges 3, 2 or 1 when driving slowly, e.g. in mountainous terrain. After 1,500 km, you may gradually bring the vehicle up to full road and engine speeds.

• Drive program E is characterised by the following:
    comfort-oriented engine settings.
    optimal fuel consumption resulting from the automatic transmission shifting up sooner.
    the vehicle pulling away more gently in forward and reverse gears, unless the accelerator pedal is depressed fully.
    increased sensitivity. This improves driving stability on slippery road surfaces, for example.
    the automatic transmission shifting up sooner. This results in the vehicle being driven at lower engine speeds and the wheels being less likely to spin.

Drive program S is characterised by the following:
    sporty engine settings
    the vehicle pulling away in first gear
    the automatic transmission shifting up later
    as a result of the later automatic transmission shift points, the fuel consumption possibly being higher
  • Türkçe mealinide yazarsanız :)
  • Acele ile çeviri yapamadım. Özür dilerim.

Özetle "E" tercih ederseniz, konfora yönelik motor ayarları ve yakıt tasarrufu için de daha erken üst vitese geçiş... İleri ve geri viteslerde daha nazik...
    Bu nedenle tekerlekler spin'e daha az meraklı... Düşük motor devirleri....

"S" tercih ederseniz, spor motor ayarları, ilk kalkışta 1.vites ile kalkış, daha geç vites değişimi, dolayısı ile biraz daha fazla yakıt tüketimi...

Normalde "E" ile sürerken 1600 devir seviyelerinde araç tutunuyor. Vitesler çok erken değişiyor. Hiç motorun bağırdığını duymuyorsunuz. Tabii gaza kick down veya benzer matıkta abanmadıkça...
    "S" ile tam tersine yüksek devirlere çıkıldığı için ilk 1500 KM'de tavsiye edilmiyor...
  • bu kick down olayına iyi cevap veriyor c180
    ben acaip keyif alıyorum
  • bu arabayla uzun yol cok keyifli yaw

yakıt tuketimi şovu ile dönücem arkadaslar az sonra
  •  ## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##

Adapazarı - İstanbul arası yakaladığım bir değer. Tempomat 110 sabit... Çok az eğimli yol...
  • Unutmadan 180km/h'i geçtikten sonra aracın tam park sensör ve bilgi ekranı hizası arkasından rüzgarın etkisi ile olduğu belli olan bir ses fark ettim. Klima açık ve otomatik modda idi. Kapattım sonuç değişmedi. HoLY.oNE uzun yolda böyle bir durumla karşılaştın mı?
  • yarın bende uzun yola çıkıyorum bu yavruyla, bilgileri aktarırım
    birde sorum olacak.hani e-d-s-m modu yazan yer var ya orta yerde
    bazen oranın altında P harfi çıkıyor mavi P halinde
    neden öyle bilen varmı

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##
  • P harfi park yardımcısı size öneri getirdiğinde çıkar. Bir araca paralel durup P harfi ekranda iken OK tuşuna basarsanız size park manevraları konusunda yardımcı oluyor sensörlerden ölçüp... Ben 2-3 kere denedim, işe yarıyor ama tabii yavaşlatıyor insanı. Özetle Türkiye'de VW'lerde veya bugünlerde yeni Ford Focus ile aynı sisteme sahip. Tabii direksiyonu otomatik çevirmesi dışında...
  • ya birde aracı ilk çalıştırdığımda bilgi ekranında arka koltuğun rengi beyaz görünüyor
    sonra gidiyor, ne demek istiyor hocam orada.
    birde mercedese radyosu için teessüflerimi iletiyorum. Acaip dandik bir radyo sistemi var.
  • Dün eşimin aracı (2011 C180K AMG) ile Feneryolu-Maslak-Feneryolu-Maslak-Kemerburgaz arası yol yaptık.
    Yakıt tüketimini ne kadar düşer denemek adına
    Aracı E de kullandım 2 defa birinci köprüden geçtim, trafik çok tıkalı değildi ve bir sürü trafik ışığında durduk kalktık
    gazı hiç köklemedim, boşa atmadım, tempomat kullanmadım
    Yakıt tüketiminin fotografını ekliyorum
    Yalnız bu arabayı E de kullanmak hiç mi hiç zevk vermiyor
    Bana kamyon gibi geldi
    Arabayı kullandığım zaman S de kullanıyorum yakıt tüketimi 11 litrenin altına hiç düşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoper01 -- 10 Temmuz 2011; 13:52:09 >

• 5.5lt ortalama varda resimi atamadım pcye masaüstü oldğu için kısa zamanda atcam buraya..

edirne otobanında şiçinden çıktıktan sonra 160-220 arası gezinmeler sonucu nadirde olsa 120-140 lara inildi ortalama 9.5lt mi ne çıktı çok iyi be
  • Makyajlı kasalar çıktığından beri,eski yani 2009-2010 1.6 motorların pabucu dama atılmış ve horgörülüyormuş gibi bir izlenim söz konusu..Fiyat olarak az bir donanım eklemesiyle 45-50.000 Euro'yu bulan makyajlı aracın,2010 model olanını 1 ay evvel 30.000 Euro'ya aldım,Çok'da memnumum ancak araçta radyoyu kendim manuel bir türlü ayarlıyamıyorum,bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinrim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.