Şimdi Ara

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]## (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
278
Cevap
20
Favori
74.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • deren05 başka bir başlık altında da yazdım.

Eski kasa ile yeni kasa arasında en önemli fark 7G-Tronic vites ve 1.8 motor... İç görünüm eleştirilen basit yapıya önemli bir cevap... Zira çok pahalı modellerde bulunan direksiyonla aynı kalitede...

Sıfırın fiyatı ile ikinci elin fiyatı yerine... İkinci el yeni kasa ile ikinci el eski kasa farkına bakmak lazım.
    Şu an yeni kasaların ikinci eli oturmadığı için değerlendirme yapmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 21 Temmuz 2011; 17:21:34 >
  • Selamlar beyler ;

benide ekleyebilirsiniz .

C180 K AMG Body Kit Blueefiency 2010 Kasa (Ruhsat 2011)
  • Tekrar Merhabalar,bugün aracı (2010 C 180 ) alalı tam 1 ay oldu,tüketim verilerine gelince:

Normal kullanım,sürekli D modunda,Tamamı şehir içi kısmen dur kalk olarak : 600 TL karşılığı--1560 Km.

Km'de 38 Kuruş olarak hesapladım..sizce bunu manuel kullanımla biraz daha düşürebilirmiyim ya da bildiğiniz bir yöntem varmı aciliyetle öğrenmek isterim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deren05

Tekrar Merhabalar,bugün aracı (2010 C 180 ) alalı tam 1 ay oldu,tüketim verilerine gelince:

Normal kullanım,sürekli D modunda,Tamamı şehir içi kısmen dur kalk olarak : 600 TL karşılığı--1560 Km.

Km'de 38 Kuruş olarak hesapladım..sizce bunu manuel kullanımla biraz daha düşürebilirmiyim ya da bildiğiniz bir yöntem varmı aciliyetle öğrenmek isterim..

dostum AMG paket mi bide rengi nediir üst tarafa doğru ekleyim diye soruyorum..

yakıt tüketimin bence gayet iyi hatta harika denilebilir..daha da düşürmenin yolu ayağına hakim olmak üst vitesleri tercih etmesini sağla arabanın şiçinde dur kalklara dikkat et.hemencecik 5.vitese geçmeye çalışman gerek..70-80 gibi bir hızda gidersen 1500dd felan ceviriyor bu devirde,gayet ekonomik oluyor

ama dayanamaz kimse dayanılmıyor daha doğrusu orası ayrı

• Dostum yorumun için teşekkür ederim,tamamiyle katılıyorum,bayağı bir kasarak bu verileri yakaladım,tabiri caizse ayağım havada gidiyorum gaz pedalında,gülü seven dikenine katlanır misali,ara sıra gazlamak gerekiyor ama dünyanın en pahalı benzini kullanınca böyle oluyor maalesef.

Bu arada;
    1.Manueli ne zamanları kullanmak gerekir ya da siz kullanıyormusunuz sürekli?
    2.Geçen gün ani bir U dönüşü yaptığımda ESP ışığı yandı söndü bunun anlamı nedir?
    3.6 Tane CD'yi nasıl koyabilirim ve Radyoyu bir türlü manuel ayarlayamıyorum,aslında ayarladım fakat yuvarlak düğmeden ayarladığım kanallar çıkmıyor önceki sahibinin radyo kanallarını dinlemek zorunda kalıyorum,elle bastığımda numaralara benimkiler çıkıyor.
    4.Araç 40.000'de ne zaman lastik değiştirmemi önerirsiniz.
    5.Son olarak,araç garantide ama en yakın arkadaşımın özel Mercedes servisi var,kısmen daha az öderim yetkiliden ancak garantisi ne olur bilmiyorum.

C 180 Blue efficiency--Teronit Gri

Selamlar.

• quote:

Dostum yorumun için teşekkür ederim,tamamiyle katılıyorum,bayağı bir kasarak bu verileri yakaladım,tabiri caizse ayağım havada gidiyorum gaz pedalında,gülü seven dikenine katlanır misali,ara sıra gazlamak gerekiyor ama dünyanın en pahalı benzini kullanınca böyle oluyor maalesef.

Bu arada;
    1.Manueli ne zamanları kullanmak gerekir ya da siz kullanıyormusunuz sürekli?
    2.Geçen gün ani bir U dönüşü yaptığımda ESP ışığı yandı söndü bunun anlamı nedir?
    3.6 Tane CD'yi nasıl koyabilirim ve Radyoyu bir türlü manuel ayarlayamıyorum,aslında ayarladım fakat yuvarlak düğmeden ayarladığım kanallar çıkmıyor önceki sahibinin radyo kanallarını dinlemek zorunda kalıyorum,elle bastığımda numaralara benimkiler çıkıyor.
    4.Araç 40.000'de ne zaman lastik değiştirmemi önerirsiniz.
    5.Son olarak,araç garantide ama en yakın arkadaşımın özel Mercedes servisi var,kısmen daha az öderim yetkiliden ancak garantisi ne olur bilmiyorum.

C 180 Blue efficiency--Teronit Gri

Selamlar.

sizin donanım seviyeniz luxury sanırım,manual kullanımdan kastınız vites topuzunu sağa sola itmekse o manual kullanım olmuyor..fakat yakıt tüketimini düşürmek isterseniz yüksek devirlere çıkmasını önlemek için sağa doğru itersiniz vites değişsin hemen diye bunun yararı oluyor evet :)

2.U donusu yaparken gaza fazla yüklenmişssiniz bu nedenle esp devreye girmiştir bir sorun yok yani..
    3.6 tane CD changer yok sanırım araclarımızda enb azından ben oyle biliyor..manual ayarlamak için YILDIZ tuşuna basın sonrada istediğiniz frekansı girin bu şekilde ayarlıyorsun dostum..
    4.bu yıpranmaya bağlı birazda net birşey söyleyemiceğim kullanım kitapçığında yazar diye düşünüyorum,uzmanlardan bilgi alın..
    5.yetkili servise götürün bence çok fazla fark olcağını düşünmüyorum garantisi sürmesi için bakımları yaptırmak gerekiyor..

• arkadaşlar merhaba, yenı kasada gündüz aydınlatma farı gece olduğunda otomatik olarak sönüyor mu yoksa kısa farlarla yanmaya devam mı ediyor?
  • Arkadaşalr geçen gün makyajlı 2011 c 180 1.8 cgi amg paket test etme imkanım oldu.Kısaca;
    1-İçinin malzeme kalitesi çok iyi.
    2-Göstergeler çok okunaklı, klima v.s paneli çok kullanışlı.
    3-Arka diz mesafesi yeterli düzeyde,Boyum 1,86.
    4-Direksiyonun tasarımı metalik kaplamalar çok şık.
    5-hız sabitleme kolunun konumu çok ilginç geldi ama o da çok güzel.
    6-Motor çok sessiz çalışıyor.
    7-G tronik yolları diğer kullandığım otomatik dsg gibi vitesler gibi direkt değil sağlı sollu ilerliyor, değişik geldi alışık olmamamda dolayı.
    8-Motorun tepkileri çok iyi, çok yüksek hızlara soluksuz tırmanıyor ve g tronik kesintisiz çalışıyor, herhangi bir sallanma yığılma ses filan olmuyor,dsg ile neredeyse ayı.
    9-Direksiyon tepkileri çok net,
    10-yol tutuş çok iyi
    11-Frenleri harika, özellikle dozu iyi ayarlanmış, çok sert ve hemen tepki veren frenleri sevmiyorum.
    12-Yüksek hızlarda rüzgar sesi duymadım yalıtım çok iyi,
    13-Amortisörler biraz sert gibi geldi ama bir sorun yok gayet güzel işini görüyor.
    14-Yeni nesil araçlarda ön konsol ile ön cam arası mesafe epey uzunken c 180 de bu mesafe daha kısa tutulmuş.Daha iyi mi daha kötü mü bilemem.

Son olarak c180 enfes bir makine.Kesinlikle tavsiye edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

Arkadaşalr geçen gün makyajlı 2011 c 180 1.8 cgi amg paket test etme imkanım oldu.Kısaca;
    1-İçinin malzeme kalitesi çok iyi.
    2-Göstergeler çok okunaklı, klima v.s paneli çok kullanışlı.
    3-Arka diz mesafesi yeterli düzeyde,Boyum 1,86.
    4-Direksiyonun tasarımı metalik kaplamalar çok şık.
    5-hız sabitleme kolunun konumu çok ilginç geldi ama o da çok güzel.
    6-Motor çok sessiz çalışıyor.
    7-G tronik yolları diğer kullandığım otomatik dsg gibi vitesler gibi direkt değil sağlı sollu ilerliyor, değişik geldi alışık olmamamda dolayı.
    8-Motorun tepkileri çok iyi, çok yüksek hızlara soluksuz tırmanıyor ve g tronik kesintisiz çalışıyor, herhangi bir sallanma yığılma ses filan olmuyor,dsg ile neredeyse ayı.
    9-Direksiyon tepkileri çok net,
    10-yol tutuş çok iyi
    11-Frenleri harika, özellikle dozu iyi ayarlanmış, çok sert ve hemen tepki veren frenleri sevmiyorum.
    12-Yüksek hızlarda rüzgar sesi duymadım yalıtım çok iyi,
    13-Amortisörler biraz sert gibi geldi ama bir sorun yok gayet güzel işini görüyor.
    14-Yeni nesil araçlarda ön konsol ile ön cam arası mesafe epey uzunken c 180 de bu mesafe daha kısa tutulmuş.Daha iyi mi daha kötü mü bilemem.

Son olarak c180 enfes bir makine.Kesinlikle tavsiye edilir.

Bu arada test sırasında gerek bilgisi, gerekse de nezaketiyle bize eşlik eden bayraktarlar mercedes sorumlusu Sayın Osman Bey' e de teşekkürlerimi sunarım.

• bende aynı şekilde Mengerler Kadriye Hanıma ve Bahadır beye teşekkürlerimi sunuyorum
    obsidien siyah metalik Amg sahibi olarak, gerçekten çok doğru tercih yaptığımı düşünüyorum
    1250 tl lik yakıt aldım şu anda 3200 kilometrede araba
  • Tekrar merhabalar,cevaplar için teşekkür ederim..evet aracım luxury donanım,yalnız bu sabah araba biraz gürültülü çalıştı yaklaşık 10 Sn.kadar,acabi normalmi,sonradan çalıştırdığımda gürültülü olmadı ya da araba sıcaktı anlamadım,bir de ek olarak çift eksozu değiştirmek istiyorum,elips şeklinde olanlardan nerden bulabilirim ve ne kadardır bir fikriniz varmı?

Selamlar
  • Merhabalar,

Bizdede 2005 model c220 cdi classic sport var sizinde bileceğiniz gibi w203. Listeye eklenirsem sevinirim :)

Tüketim olarak biraz abes kaçacak ama şöyle bir resim paylaşayım :)

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.K D®!FT K!NG -- 25 Temmuz 2011; 21:05:54 >
  • quote:

Tekrar merhabalar,cevaplar için teşekkür ederim..evet aracım luxury donanım,yalnız bu sabah araba biraz gürültülü çalıştı yaklaşık 10 Sn.kadar,acabi normalmi,sonradan çalıştırdığımda gürültülü olmadı ya da araba sıcaktı anlamadım,bir de ek olarak çift eksozu değiştirmek istiyorum,elips şeklinde olanlardan nerden bulabilirim ve ne kadardır bir fikriniz varmı?

Selamlar

o çift egzosu değiştirip krom taktırdım dostum..ilk önce almanyadan sparişla amg paket egzosu geldi ama onu takmak için egzosu kesip biçmek gerekiyordu içim elvermedi,bu nedenle daha çok araştırıp sanayiden buldum adam yaptı güzelce saolsun..sanayiyi biraz arastırırsan bulursun bence dostum

@D.K D®!FT K!NG

listede ilk w203 olcaksın dostum,tüketim iyiymiş abes kaçmaz çünkü c180k ile 5.5lt gordum

gerçi 20km lik değer seninki gibi 200 değil ama çaktırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 25 Temmuz 2011; 21:51:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Tekrar merhabalar,cevaplar için teşekkür ederim..evet aracım luxury donanım,yalnız bu sabah araba biraz gürültülü çalıştı yaklaşık 10 Sn.kadar,acabi normalmi,sonradan çalıştırdığımda gürültülü olmadı ya da araba sıcaktı anlamadım,bir de ek olarak çift eksozu değiştirmek istiyorum,elips şeklinde olanlardan nerden bulabilirim ve ne kadardır bir fikriniz varmı?

Selamlar

o çift egzosu değiştirip krom taktırdım dostum..ilk önce almanyadan sparişla amg paket egzosu geldi ama onu takmak için egzosu kesip biçmek gerekiyordu içim elvermedi,bu nedenle daha çok araştırıp sanayiden buldum adam yaptı güzelce saolsun..sanayiyi biraz arastırırsan bulursun bence dostum

@D.K D®!FT K!NG

listede ilk w203 olcaksın dostum,tüketim iyiymiş abes kaçmaz çünkü c180k ile 5.5lt gordum

gerçi 20km lik değer seninki gibi 200 değil ama çaktırma

Doğrudur ben baktım mesajlara az çok 8lt falan gördüm en aşağı o yüzdendir bu söylemim :) Hem 2.2 motor olunca biraz daha zor oluyor düsürmek hem de evet uzun km olması önemli :D

• hocam peki o 5.vitesteki devir mi,bana pek öyle gelmedi de :)
  • quote:

hocam peki o 5.vitesteki devir mi,bana pek öyle gelmedi de :)

Yok canım 5.viteste 130-140 olur heralde o devirde en az, o yolun sonuna yaklaşılınca cekilmis bi resim 3. vites olmalı, ortalama hız 89kmh yazıyor zaten önemli olan o :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.K D®!FT K!NG

quote:

Yok canım 5.viteste 130-140 olur heralde o devirde en az, o yolun sonuna yaklaşılınca cekilmis bi resim 3. vites olmalı, ortalama hız 89kmh yazıyor zaten önemli olan o :)

değer iyi ya,maşşallah.yani o devirde o hızı yapması imkansız dizel bide baya hızlı olması gerek..rengi nedir aracın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D.K D®!FT K!NG

quote:

değer iyi ya,maşşallah.yani o devirde o hızı yapması imkansız dizel bide baya hızlı olması gerek..rengi nedir aracın

## Mercedes-Benz C Serisi Sahipleri Bilgi Ve Paylaşım Yıldız Kulubü [W202-W203-W204-W205]##

Plakayı özel olarak kapatmadım yanlış anlaşılma olmasın, fotoğrafları ilan vermek için editlemistim öyle kalmıs :)

Birde unutmuşum söylemeyi, araç Touring :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.K D®!FT K!NG -- 25 Temmuz 2011; 22:43:10 >

• baba-oğul :)

• @coolcool

maşallah ikiside birbirinden güzel ve yakışıklı :)

ve o bahsettiğim tüketim değeri dostlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.