Şimdi Ara

Mercedes-Benz Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.797
Cevap
298
Favori
716.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu ağaçlı yol fotoğrafından bezdim resmen :)

• Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin. Denemeye devam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet hızından ziyade daha çok ping le alakalı olduğunu düşünüyorum. 1000mbit internetim var, aynı şekilde ödeme ekranında hata veriyor. Kaliteli bir internet lazım.

• merhabalar, ben de dün aracımı alabildim. yardımcı olması için ekşi sözlük'te paylaştığım tecrübe yazımı sizlere aktarmak istedim:

dün itibariyle online olarak aracımı aldım, bu sistem ile araç almak isteyenlere yol göstermesi açısından naçizane önerilerimi paylaşmak istedim:

öncelikle sisteme üye olmak ve profildeki doldurulabilir tüm alanların mutlaka doldurulup kaydedilmesi gerekiyor. (en az 50.000 tl kullanılabilir limiti olan kredi kartı bilgisi dahil) adres bilgisi e devlette kayıtlı olduğu şekilde girmek gerekli.

hızlı bir internet erişimi önemli. ben 500mbit fiber üzerinden, pc, chrome ile yaptım işlemlerimi.

her ne kadar profil oluştursak da, araç rezerve ekranına

geldiğimizde tc kimlik, semt, adres bilgisi ve dropdown listeden seçilecek il bilgisi boş geliyor. dolayısı ile bu bilgileri de hızlı bir şekilde girebilmek için notepad’de kopyala yapıştır yapmak üzere hazır tutuyoruz.

sisteme 15dk’da bir stok bilgisi yükleniyor. haftasonu hariç ve gece saatleri de dahil olmak üzere. bazen az bazen çok ama bazen de hiç. ara saatlerde ise bakmanın hiçbir anlamı yok.

14 geçe 29geçe 44geçe ya da 59 geçe refresh’e başlıyoruz. yenilediğimiz sayfa, araçların listelendiği sayfa değil ilk ana ekranda filtrelemenin yapıldığı sayfa olacak. bu adres

sitedeki çerezlerin kurbanı olmamak adına sayfayı f5 ya da yenile butonu ile yapmayacağız. çünkü sistem bir süre sonra sayfayı önbelleğe alıp bize yenilenmiş sayfa yerine pc ram’ine kaydedilmiş sayfayı getirecek. çözüm ise: yukarıda paylaştığım sayfayı yer imlerine kaydedip yer imleri işaret çubuğuna kaydetmek, ve buradan sürekli açmak.

bir önceki session’dan kalan araç listesi değiştiyse bilin ki yeni araç yüklenmiştir, bundan sonra olabildiğince hızlı olmak gerekiyor. araçları görüntüle butonuna basıp, ilgili arabayı rezerve et tuşuna basacağız burada sistem yoğunluktan dolayı sayfayı geç yükleyecek, olmadı mı acaba diye bir daha basmıyoruz.

açıldıktan sonra formu doldururken de ilerle butonlarına bastığımızda buton rengi mavinin tonu değişiyor. tekrar basmıyoruz, bekliyoruz. bayi seçerken de ben sitenin konumumu kullanmasına izin verdim, şehre göre arama seçili geliyor çubuğa tıklayınca konuma göre arama yapılması için yönerge çıkıyor. bu şekilde daha hızlı seçim yapılabilir.

ödeme sayfasında (3d secure) telefonunuza bildirim ya da sms gelecek onu da hazırda bulundurmak gerekli.

rezervasyon tamamlandıktan sonra ise bir süre sonra seçtiğiniz bayinin sistemine düşüyor ve size ulaşıp sonraki süreçleri aktarıyorlar.

genel bilgi vermek gerekirse:

aracın şu an nerede olduğu, yaklaşık ne kadar sürede size teslim edileceği bilgisi paylaşılıyor. (benim araç gümrükteymiş 15 gün içinde teslim edilebileceği bildirildi.)

sonrasında size seçtiğiniz aracın şasi numarası ile tüm donanımlarının detaylı yazılı olduğu bir belge gönderilecek. bu belge dijital olarak imzalanıyor. (sms aracılığı ile)

sonrasında bir takım evrak işleri var, zorunlu değil ama satış temsilcisinin tavsiyesi ile ben bayiye gidip bizzat yaptım. 150.000 tl kapora gönderiliyor. bu yapılan rezervasyonu kesin hale getirmek için. ve 2 gün içinde yapılması gerekli. tam olarak ödemenin yapılması gereken son gün ve saati içeren bir mail de size iletiliyor olacak zaten.

sonrasını henüz yaşamadım ama verilen bilgiler çerçevesinde; araç geldiğinde fatura oluşturulacak ve liste fiyatında bir değişiklik yok ise önceden ödediğiniz 200 bin tl düşülerek kalan bakiyenin 5 gün içinde tamamlanması istenecek. bu ödeme de mercedes benz türk a.ş. ye yapılacak. yine bu bayiye trafik tescil işlemleri için noter üzerinden bir vekaletname vermeniz gerekiyor (örneğini bayi paylaşacak sizle) ve bu işlemler için hizmet bedeli olarak 4 küsur bin tl bayiye ödeme yapılacak.

hayırlı olsun.

Mercedes-Benz  Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prenzlauerberg -- 23 Mayıs 2023; 12:47:20 >

• dayanamadım Koluman'ı aradım. Valla bizimde yapacak bişeyimiz yok, ellerinde tuşlu telefonlu 50 yıllık mercedes kullanıcılarına bile çocuklarınıza söyleyin onlar baksın diyorlarmış.

Bu arada o ağaçlı yok illallah ettirdi. benden bugünlük pes...

• simsekutkua S kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun hocam renk ve fiyat neydi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim bağlantım acayip yavas sayfa açılmıyor

• prenzlauerberg P kullanıcısına yanıt

Almanyadaki mercedes yöneticileri bunu görse bize güler 😊

2 milyon a araba alacak vatandaşın çektiği eziyete bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine liberal K kullanıcısına yanıt

dağ grisi , 2.058.000 TL ye geldi. Araç gümrükteymiş bayii aradı, bu aya faturalaması yetişecek dendi.

• emreq E kullanıcısına yanıt

sorma hocam eziyet ki ne eziyet

Satışa hazır araç mıydı hocam sizinki, benim aldığım a200 satışa hazırdı ama ne zaman gelceği bir türlü paylaşılmadı bayiye soruyorum bilmiyoruz diyor ısrarla

• Hem stok hem tedarik sürecinde alınan araçlarda

Satış temsilcisi arkadaşların araçların nezaman bayiye geleceği hakkında bilgisi yok.

Biz süreçle ilgili sizi bilgilendireceğiz diyorlar.

Ekranlarına düşmüş siparişler online sipariş veren müşterileri arıyorlar.

• ulubey35 U kullanıcısına yanıt

satışa hazır değildi, tedarik sürecindeydi. Sorumlu arkadaş aracın durumunu bildirdi, gümrükleme alanında olduğunu bir aksilik olmaması halinde bu aya faturalanacağı ve teslimatın haziran başı olacağı ön görülüyor.

Çok iyi tedarikteki araç bu kadar kısa sürede geliyorsa satışa hazır olan 5-10 güne gelir gibi

• Normalde fatura işi bayilerde idi, şimdi mercedes tüm faturaları kesecek. 10 muhasebeci daha istihdam etmedilerse teslimat baya uzar. Yoksa araç çok hızlı gelir.

• prenzlauerberg P kullanıcısına yanıt

hocam teşekkürler ama bn sürekli 504 gateway hata sı alıorum neden acaba?

• Mercedes-Benz  Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın )
  • 11 milyonluk s400 de bile ödeme adımında hata alıyorum yok böyle bişey ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün ve bugün inanılmaz adet düştü sisteme. Böyle devam edecek mi acaba.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.