Şimdi Ara

Mercedes-Benz Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın ) (389. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.797
Cevap
299
Favori
715.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracı aldığım günden beridir kur %5 arttı aracın fiyatı %14

bu arada tesla 6 aydır 1 tl zam yapmadı

üreticilerin ahlak seviyesini göstermesi açısından manidar bence

• guvenxoca kullanıcısına yanıt

Ben de diyorum ki Borusan(BMW) vs kur farkını vs daha erken yansıtıp fiyatladı, Mercedes daha geç yansıttığı için döviz olarak fiyatı artmış gibi oldu, halbuki tam tersi oldu geç yansıttı. Mercedes bu sebepten ötürü ucuz kalmıştı zaten. BMW ile alakası bu. Misal 3 serisi ile C serisini kıyaslayın, bunların yurtdışı fiyatları neredeyse aynıyken 3 serisi bir kaç ay önce C serisinden çok daha pahalıya satılıyordu, şimdi yaklaştılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 4 Ekim 2024; 15:10:21 >
  • volkan450 V kullanıcısına yanıt

Bir kaç hesaptan yazan ruh hastası o eleman, muhtemelen ergen fln.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The_BUTZ T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hepsi ahlaksız, resmen bize ağır geçiriyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

Sen firmalara aldığı aracın kdv sini mahsup ettirip, kullandığı kredinin faizini de gider olarak yazdırırsan bu düzen böyle devam eder. Satılan premium araçların yarısından fazlası şirket üzerine alınıyor.

Geriye kalan bireysel müşterilerin de %90 ahmak olduğu için ben bu arabayı kaç euro ya alıyordum şu an kaç euro diye hesap edebilecek finansal okurluğa sahip değil, çünkü çoğu haketmeden para kazanıyor…

• emreq E kullanıcısına yanıt

2012’de euro ile audi almistim benim alacagim sirada euro dusmustu ve guzel kar etmistim.Ne olduysa firmalar doviz ile satistan vazgectikten sonra oldu.

Eger bu araclar dovizle satiliyor olsaydi 2018-2023 arasi bozulan arz talep dengesinde fiyatlar bu kadar sismemis olacakti cunku kafalarina gore fiyatlara zam yapamayacaklardi.Yani en basit mercedesin 2023’te 150 160k euroya sattigi arabayi gecen ay 94k euroya satmasi gibi bir durum olamayacakti.

Veya yakin tarih Borusanin mart 2024’te 100k euroya sattigi i5 40’i bugun 120bin euroya satmasi gibi birsey olamayacakti.Bakmayin 6 ayda doviz bazli %20 bazli artis dehset bir artis avrupanin herhangi bir ulkesinde boyle birsey yapamazlar.

Yani isin ozu once tuketici olan bilinclenme gerekiyor.

• EUS E kullanıcısına yanıt

Adamlar türk halkını çözmüş, şu ekonomik koşullarda peşin para ayda 100 bin adet araç satılıyor ya bişey diyemiyorum.

Bu arada ekleme yapayım, euro ile satıştan firmalar vazgeçmedi, devlet yasakladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 5 Ekim 2024; 0:11:46 >

Tek umidim çinlilerin bunlara ağır bir ders vermesi,

Cinlilere konan ek vergiden sonra zamlarin ayari iyice kacti,

devlet bi aradan cekilip engeller koymasa hepsi dersini alacak ama bizim ulkede vatandas lehine biseye musade edilmez

Hic sorma hocam bende anlam veremiyorum.Dun gittim E180 icin 5milyon fiyat aldim,Aylik 225 bin faiz getiriyor arabaya baktim ilk seride getirdikleri arka havalandirma arka aks headup airmatic gibi donanimlari cikarmislar motor zaten ölü sadece haraket ettirmeye yetiyor.Diyorsunki 5 milyon verdigim arabada nasil donanim eksik olabilir.

E segment arabanin torpido kapaginda ki kecenin maliyeti nedir ki bir kece koymadin.Almanlar bu kafayla giderse onumuzde ki senelerde bu arabalari kimseye satamayacaklar

İşin garibi almanyada euro bazında %15-25 arası indirim yapıyorlar stok araçlarda. Global kan ağlıyor, türk müşterisinin dünyadan haberi yok..

Millet 2019-2023 ivmesinde ki gibi yine fiyatlarda artis olacagni saniyorda yaniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 5 Ekim 2024; 17:43:23 >

Memlekette keriz bitmez, buduyorsun altından daha fazla çıkıyor :)

Sen hak edip kazanamıyorsun herhalde ağzına dolamışsın milletin kazandığınıda haset etme üzülme sende patronun arabasına biner gezersin birgün:)

• Kendine küfür ettirip dava açan tiplerdensin herhalde. Ya da ergensin. Aşağıya evimin resmini koyayım da odana geç, kapını kilitleyip ağla Mercedes-Benz  Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın ) 

Mercedes-Benz  Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın )

• Merhaba,

neredeyse son 1 senedir yazilan postlara baktim. Bilgilendim ithalat ve teslim surecleri hakkinda ama pek G serisi konusulmamis. Kasim 2024 uretim Subat 2025 teslim G serisi ile ilgili dikkat etmem gereken birsey var mi acaba? Ozel siparis ile online satin alma arasinda fark var mi? Ayni surec mi isliyor? Nakit odemeye indirim var diye gordum G400d icin Agustos 2024 dokumaninda Emre beyin paylastigi. G63 icin bir indirim yok sanirim. Bir de 2024 uretimi olanlar 2025 de fazla zam yemez diye dusundum. G serileri zamlardan diger modeller gibi mi etkileniyor yoksa farkililik gosteriyor mu?

Tesekkurler

• patriotss88 P kullanıcısına yanıt

Hangi kanaldan alırsanız alın bir fark yok. Fiyatlar ve indirimler Mercedes tr nin o aydaki elindeki stok maliyet ve satış adetlerine göre anlık olarak karar verilen şeyler. Bundan 6 ay sonrası için bir öngörüde bulunmak imkansız.

Özel sipariş verdiyseniz başınıza gelme ihtimali olan 2 adet olumsuz durum var. Birincisi size söylenen tarih kesin değil 1-6 ay gecikme yaşama ihtimaliniz var. İkincisi sipariş verdiğiniz araç tam olarak istediğiniz gibi gelmeyebilir, siparişi giren türkiye çalışanı yanlış veya eksik bir araç oluştutabilir yada araç üretime girdiği zaman istediğiniz donanımlar tedarik problemi nedeniyle size sormadan iptal edilebilir (sipariş formunda yazar bu)

Nereden biliyorsunuz dersen daha önce 2 araç sipariş etmişliğim var, ayrıca başkalarının başına gelenleri bayi yetkilisi de anlattı. O yüzden özel sipariş vermek riskli ve sizi sinir hastası yapabilir. Titiz ve sabırsız birisi iseniz istediğinize yakın bir aracın gelmesini bekleyip alın geçin. Ben takmam öyle şeyleri geniş bir adamım diyorsanız o zaman beklemek size kalmış. Şimdiden hayırlı olsun.

Tesekkurler Emre bey cevap icin. Aracin istedigim donanimda gelmemesi hic aklima gelen birsey degildi. Simdi dusununce, eylulde Mengerlere gelen bir G63 FL de keyless entry yoktu mesela. Onun disinda her yeni ozellik vardi. Ama yine de siparis verecegim cunku ancak siparis verip de vazgecen biri olursa onun aracini alabilirim ki istedigim ozelliklerde olmayabilir. Bir de zaten bu araci siparis veren de buyuk ihtimalle satin da alir diye dusunuyorum.

Tekrar tesekkurler..

• son zamanlarda evine kargo ile mengerler den bir dosya gelen var mı. benim ikametgah baska sehirde içinde kiracı olan eve gitmiş evde bulamamışlar. dosyanın bana ulasma ihtimali yok. önemlü bişey mi acaba peşine düşsem mi. 7 ay önce araba almıstım, ne ola ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan450 -- 11 Ekim 2024; 23:1:10 >
  • volkan450 V kullanıcısına yanıt

Ben de ayni donemde aldim onlardan Alımla ilgili harç dekontlari falan gondermisler. Önemli birsey degil. Çöpe gitti.

• Kasım 2024 kampanyası belli oldu mu?

• 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.