Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
879
Cevap
47
Favori
279.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyordum bugün ilk defa yazıyorum aracımın şanzuman beyni için ilk önce çıkmacılara baktım araken hasarlı bir vaneo gördüm belki içinizden de görenler olmuştur 10500tl sarılıyordu daha sonra bir çıkmacı almış şanzumanı sordum 500 tl sattım dedi şu an 18000 tl satılık sol ön camurluk ve sol iki kapı dıştan hasarlı satılık var benim şuan park sensörüne ihtiyacım var bu şekilde toplanıp ihtiyacımız nedir kaç para tutuyor adminin önderliginde alıp işimizi görsek güzel olmazmı koltuk isteyen arka park sensörü göstergesi arayan vs vs bence çok uyguna mal edileblir hemde tanışıp vaneolarımızla daha rahat ve güvenlli bir yolculuk yaparız

selamlar
  • kerim kardeş
    götürdüğüm son usta egr valfinin oraya çonta koymuş(bu sitenin eski sayfalarında egr valfinin sökülmesiyle ilgli resim var .o resimde 4 numaralı ok var.o okun olduğu yere çonta koymuş.conta çok ince bir saç parcasına benziyor).çontada tam oturmamış.alt üst demir arasında boşluk yapmış.bugun elimle kontrol ettim.yağ damlacıkları var altında.yada kirli su.sanırım egr valfini iptal etmiş gibi geldi bana.bir zararı olur mu? bu arada turboyu baktırdım .turbo ustasına.iyi dedi.sökmeye gerek yok .boşuna açarız dedi.test dürüşü yaptık.filan.cihaza bağlamadı.gayet iyi dedi.turbodan dolayı koyu duman atmaz dedi.enjektörlere baktır dedi. bu sorunu bulucağız az kaldı.
    yardımların için teşekkürler
  • eğer turbo konusunda emin olmuşsan o zaman sorun yok...ama motor havalandırma filtreni ya temizle ya değiştir...dumanda farkı görürsün...hala duman sorunu devam ediyosa enjektör konusunda ısrarcıyım...zaten enjektör sorunu varsa titreme olur...ama şanzuman için mercedes servisine göster arıza teşhisi koydur...şanzumanı hemen elletme derim ben...egr valfine gelince iptal edilirse bişey olmaz...çünkü egr valfi dumanı azaltan yanmamış yakıtı biriktiren bi sistem...ama devredeyse egr valfinin içinin temizlenmesi faydalıdır...sac contası olur zaten...ama yağ damlamasını bilemiyorum belki bi yerden bulaşmıştır...orda yağ olmaz...yanmamış yakıt birikir kömür tanecikleri gibi olur...ama şu bir gerçek ki senin adına üzgünüm...sorunun bir türlü düzelmedi...enjektörleri pompayı kaç defa söktürdün ellettin...yazık ya...vaneo hassas bir araba bu kadar ellenmesi hiç iyi değil...adam gibi bir ustan yoksa mercedes servisine git diyorum...başka çaren yok...o bakıyo enjektör pompa tamam diyo turbo arızalı diyo...bir diğeri turbo iyi enjektörler arızalı diyo...bu ne ya...çocuk oyuncağı mı bu...istanbul gibi biyerde usta sorunu olmaz...git kardeşim servise git belki para harcarsın ama garantili yapılır aracın....artık aynı yerleri ellettirip durma...turbo enjektör pompa bi de şimdi şanzuman çıktı ... ve 1 adım bile ilerleyemedin....neyse iyi düşün karar ver....bu böyle gitmez...

• merhabalar,

yeni "sahip" olan arkadaşlarada hayırlı olmasını dilerim, ALlah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...

24 Nisan'dan beri vaneo kullanıyorum, daha önce "lancer16" adıyla yazıyordum, ambiente, 2004, otomatik, 73 bin kilometrede aldım,

1. 1 depo ile 800 km yapıyorum, normal midir ?
    2. direksiyonda bir titreme var, 40-50 gibi hissettirmeye başlıyor, sağ-sol şeklinde bir titreme, 120'nin üzerinde de artıyor, lastikler sökülüp balans ayarı yapıldı, dengesizlikler giderildi ama titreme kesilmedi,
    3. sol arka camdan hareket halinde iken sürekli bir tıkırtı sesi geliyor, içten dışa doğru cama baskı yaptığımda ses kesiyor,
    4. yağ katkısı olarak bor konusunda ne düşünüyorsunuz, bir önceki arabamda (lancer) kullanmıştım, yakıt tasarrufunu hissetmiştim, fakat vaneo dizel, dizellerde nasıldır, carbon clean gibi katkı tavsiyelerinizi bekliyorum,
    5. servis kilometre periyodu ne olmalı, satın aldığım kişi 20 binde km'de bir gitsen olur demişti,
    6. birde bu arabanın sigortaları nerededir bulamadım, önde direksiyon altında far sigortalarını buldum da genel sigortaları bulamadım, özellikle çakmağın sigortası lazım...

saygılar,

• ARKADASLAR MERHABA KULUBU KURAN ARKADASA COK TESEKKUR EDERİM
    BENDE VANE 1,7 CDI İMAGİNATİON KULLANICISIYIM ARACIMDAN COK MEMNUNUM
    SATMAYA KIYAMIYORUM 2012 MODEL S60 OLDUGU HALDE BU ARABA BENDE BI TUTKU OLDU.
    SADECE BİR SORUNUM VAR BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ COK MEMNUN OLUCAM
    1.OTOTMATIK SANZIMANIM BAZEN KENDINI KORUMAYA ALIYOR ARACI STOP EDIP CALISTIRDIGIMDA ESKI HALINE GELIYOR.SANZIMAN BEYNINDE ARIZA OLDUGUNU SÖYLEDILER
    2.ARKA KOLTUK BASLARINDAN BİR TANESİ EKSİK :)
    SANZIMAN BEYNINDE ARIZA OLSA GIDERKEN PERFORMANSINDA HERHANGİ BİR DÜŞÜKLÜK OLMUYOR BİDE HP SİNİ ARTTIRMAK İÇİN NE YAPMAM LAZIM ŞİMDİDEN TESEKKURLER
  • arkadaslar ılkonce bu kulubu kuran arkadasa tesekkur ederım
    bende 1,7 imacinatıon kullanıcısıyım
    2 adet sorunum var
    1.ototmatık sanzımanın kartında arıza oldugunu tespıt ettıler sanzıman kendını korumaya alıyor.tekrar calıstırdıgımda eskı halını alıyor ekranda herhangi bir arıza gözukmuyor
    uzun yoldada performansında bı eksuklık olmuyor
    2.arka koltuk baslıklarımdan bir tanesi eksik :9
    aracımın hp sini arttırmak için ne yapmak gerekıyor şimdiden tesekkurler
  • merhaba ilk önce hayırlı olsun

yakıt konusunda 800 km normal

tıkırtı için bir şey diyemeyecegim

sigortalar ön yolcu koltugu paspasın altında aküde orada

selamlar
  • bakım için arabaya koyulan yag 20000 fakat türkiye şartlarına göre 10000 de bir bakım yaptırın derim benim gittigim servis bakım için türkiyenin 1000 de bir oldugunu bildirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebi67

merhabalar,

yeni "sahip" olan arkadaşlarada hayırlı olmasını dilerim, ALlah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...

24 Nisan'dan beri vaneo kullanıyorum, daha önce "lancer16" adıyla yazıyordum, ambiente, 2004, otomatik, 73 bin kilometrede aldım,

2. direksiyonda bir titreme var, 40-50 gibi hissettirmeye başlıyor, sağ-sol şeklinde bir titreme, 120'nin üzerinde de artıyor, lastikler sökülüp balans ayarı yapıldı, dengesizlikler giderildi ama titreme kesilmedi,
    3. sol arka camdan hareket halinde iken sürekli bir tıkırtı sesi geliyor, içten dışa doğru cama baskı yaptığımda ses kesiyor,
    4. yağ katkısı olarak bor konusunda ne düşünüyorsunuz, bir önceki arabamda (lancer) kullanmıştım, yakıt tasarrufunu hissetmiştim, fakat vaneo dizel, dizellerde nasıldır, carbon clean gibi katkı tavsiyelerinizi bekliyorum,
    5. servis kilometre periyodu ne olmalı, satın aldığım kişi 20 binde km'de bir gitsen olur demişti,
    6. birde bu arabanın sigortaları nerededir bulamadım, önde direksiyon altında far sigortalarını buldum da genel sigortaları bulamadım, özellikle çakmağın sigortası lazım...

saygılar,

Merhaba celebi67;

3. Maddedeki sorunu bende yasadim, sol arka kapinin dosemesini dahi soktum .... Ancak sorunun kaynagi acikta duruyormus; surgulu kapilar kapadiginda yerlerine oturmalari icin kılavuz gorevi goren, orta direk uzerine minte edilmis, kibrit kutusundan daha kucuk boyutta ucgen piramit seklinde metal kilavuzlar olmasi lazim. On ve arka kapilarin birlestigi yerde ustte ve altta olmak uzere ve her hapi icin ikiser tane olacak. Sorun bunlarin gevsemis olmasi, elinle muayene ettiginde rahatlikla anlarsin, uygun bir tornavida ile sikabilirsin.... Umarim ise yarar...

5.madde : benim arabam benzinli, srvis periyodu 15.000 kilometre

6. Madde: Sag on koltugun onunde, yerde paspasin altindaki kapagin altinda....

İyi geceler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dozy53

arkadaslar ılkonce bu kulubu kuran arkadasa tesekkur ederım
    bende 1,7 imacinatıon kullanıcısıyım
    2 adet sorunum var
    1.ototmatık sanzımanın kartında arıza oldugunu tespıt ettıler sanzıman kendını korumaya alıyor.tekrar calıstırdıgımda eskı halını alıyor ekranda herhangi bir arıza gözukmuyor
    uzun yoldada performansında bı eksuklık olmuyor
    2.arka koltuk baslıklarımdan bir tanesi eksik :9
    aracımın hp sini arttırmak için ne yapmak gerekıyor şimdiden tesekkurler

Merhaba dozy53;

Otomatik sanziman sorunun cozumu %98 ihtimalle benim ki ile ayni olacak. Benim mesajlarimi okursan 8Mayis tarihli olanda aciklama ve bir link goreceksin... Orada gayet iyi aciklanmis, ihtiyac olursa yaptigim calismanin fotograflarini gonderebilirim. Kisaca anlatayim;

1. Sol on koltuk ve vites kolunun oldugu konsol sokulecek,

2. Vites kolunun mekanizmasi disariya cikartilip, linkteki fotograflarda da gorebilecegin kontrol karti cikartilacak,

3. Kontrol karti, itinali bir elektronikci tarafindan lehimleri ve baglantilari tazelenip akabinde tiner emsali bir kimyasal ile temizlenecek ve sistem geri toplanacak.....

Bu sekilde cok binliralar vermeden sorun hallolacak insaallah.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinerdem

merhaba ilk önce hayırlı olsun

yakıt konusunda 800 km normal

tıkırtı için bir şey diyemeyecegim

sigortalar ön yolcu koltugu paspasın altında aküde orada

selamlar

eyvallah,

orada akü işareti vardı, dün açtık sigortalar çıktı meydane...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borasu

quote:

Orijinalden alıntı: celebi67

merhabalar,

saygılar,

Merhaba celebi67;

3. Maddedeki sorunu bende yasadim, sol arka kapinin dosemesini dahi soktum .... Ancak sorunun kaynagi acikta duruyormus; surgulu kapilar kapadiginda yerlerine oturmalari icin kılavuz gorevi goren, orta direk uzerine minte edilmis, kibrit kutusundan daha kucuk boyutta ucgen piramit seklinde metal kilavuzlar olmasi lazim. On ve arka kapilarin birlestigi yerde ustte ve altta olmak uzere ve her hapi icin ikiser tane olacak. Sorun bunlarin gevsemis olmasi, elinle muayene ettiginde rahatlikla anlarsin, uygun bir tornavida ile sikabilirsin.... Umarim ise yarar...

5.madde : benim arabam benzinli, srvis periyodu 15.000 kilometre

6. Madde: Sag on koltugun onunde, yerde paspasin altindaki kapagin altinda....

İyi geceler

eyvallah arkadaşım,

bendeki tıkırtıya "içeriden dışa doğru cama baskı yaptığımda kesiyor" gibi bi deneme yapmıştım, sanki cam ile kaporta aksamı arasında bir bir temas söz konusu, bakalım ustam bişeyler yaptım devam ederse kilitçiye ayar yaptırırız dedi, bugün alıp bi dener yazarım...

• bu arada direksiyondaki titreme ve hareketin kaynağını tespit ettik, sol rotil arızalı, sipariş verdik parça bekliyoruz, Zonguldak'ın yollar berbat, bu gidişle belediyeye dava açıcam,

aracına bor atan varmı arkadaşlar, varsa yorum alabilir miyiz ?
  • ben bor attım herhangi bir faydasını göremedim kullanılan yaglarda zaten gereklı katkı malzemeleri mevcut durumda
  • arkadaşlar aracta merkezi kilitte prolem var kapılar arac çalışırken otomatik kapanıyor fakat iç aydınlatma devreye giriyor kilitleri acmadan sönmüyor

kumandadan kilileme yapıncada bir kere dügmeye basınca kilitlenip acılıyor bir daha basınca kilitlenip acılıyor ve kilitleniyor iç lambada aşşagı yukarı 15 dakika sonra sönüyor
    bir arkadaşım kullandıkları vitodada buna benzer problem oldugunu sürgülü kapının içinden kaynaklandıgını söylediler
    bende ustaya sordum kilitciye gidilecegini bütün kapılara bakılacagını arızanın kilitten oldugunu ve 300 tl masraf tutacagını söyledi

bu ve buna benzer problem yaşıyan vamı

çözümü nasıl buldular

2 park sensörünü 110 tl demişler ankarDA cıkmacıda 150 tl dediler benim ikisi arıza veriyor nerden bulabilirim

selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozy53

ben bor attım herhangi bir faydasını göremedim kullanılan yaglarda zaten gereklı katkı malzemeleri mevcut durumda

Castrol magnateg kullan ve katkı kesinlikle kullanma. Sonra o katkı maddelerini fincanlardan ve pistonlardan çıkarmak için kazımak zorunda kalırsın.
  • quote:

arkadaşlar aracta merkezi kilitte prolem var kapılar arac çalışırken otomatik kapanıyor fakat iç aydınlatma devreye giriyor kilitleri acmadan sönmüyor

kumandadan kilileme yapıncada bir kere dügmeye basınca kilitlenip acılıyor bir daha basınca kilitlenip acılıyor ve kilitleniyor iç lambada aşşagı yukarı 15 dakika sonra sönüyor
    bir arkadaşım kullandıkları vitodada buna benzer problem oldugunu sürgülü kapının içinden kaynaklandıgını söylediler
    bende ustaya sordum kilitciye gidilecegini bütün kapılara bakılacagını arızanın kilitten oldugunu ve 300 tl masraf tutacagını söyledi

çözümü nasıl buldular

2 park sensörünü 110 tl demişler ankarDA cıkmacıda 150 tl dediler benim ikisi arıza veriyor nerden bulabilirim

selamlar

Merhaba;

Kapıların kumanda ile kapatılması esnasında anormallik ile iç lambaların kendi kendine yanması sorunu bende de oldu... Sorunun kaynağı yan sürgülü kapıların yan tarafında bulunan 3 adet bakır pimler ile kapılar kapatılınıca bu pimlerin karşışılığına denk gelen 3 adet bakır yüzeyin kirlenmesi/oksitlenmesi, dolayısıyla temazsızlık yapmasıydı. Pimler ile karşılıklarını ince bir zımpara ile temizleyince sorun kalmadı, zımpara buluncaya kadar deneme için herhangi metal bir aletle hatta kontak anahtarının ucu ile bahsettiğim yerleri temizlemeye çalışın. Biraz kazıyınca alttan parlak bakır çıkıyor zaten. Ama kersin çözüm zımparalanması ve hatta biraz yağlanması ki oksitlenmesi daha geç olsun.

Hatırlatma: Merkezi kilit ve iç lambalarla SORUNUNUZ YOKSA bile söz konusu pim ve karşılıklarını bakım kapsamında temizlemenizi tavsiye ederim....

Umarım işinize yarar, kolay gelsin.....

• quote:

arkadaşlar aracta merkezi kilitte prolem var kapılar arac çalışırken otomatik kapanıyor fakat iç aydınlatma devreye giriyor kilitleri acmadan sönmüyor

çözümü nasıl buldular

selamlar

300TL Masraf tutar diyen ustanızı bi daha değerlendirin, samimiyetinden emin olun derim size.....

Piayasa çok kötü, sanayiye düşmeye görün...... Ben olabildiğince kendi işimi kendim halletmeye çalışıyorum, internet sayesine çok şey öğrendim BU ADRESİ mutlaka inceleyin....

Tekrar kolay gelsin......

• ilginize teşekkür ederim

problem ilk başladıgında karşılıklardan dediler zımpara yapıldı fakat düzelmedi şasedeki karşılıklar degiştirildi fakat problem devam ediyor

300 tl derken usta devamlı gittigim kişi arızayı hangi kapıda oldugunu tespit edilemediginden kapılar sökülüp kilitlere bakılacak
  • quote:

ilginize teşekkür ederim

problem ilk başladıgında karşılıklardan dediler zımpara yapıldı fakat düzelmedi şasedeki karşılıklar degiştirildi fakat problem devam ediyor

300 tl derken usta devamlı gittigim kişi arızayı hangi kapıda oldugunu tespit edilemediginden kapılar sökülüp kilitlere bakılacak

Geçmiş olsun. Bu genel olarak bütün vaneolarda var. Sorunun çözümü genelde kapının üzerindeki tırnak ile şasenin üzerindeki karşılığında olur. İki tarafıda zımparalarsa ve düzgün bir kapı ayarı yaparsa geçecektir diye düşünüyorum. Sürgü kapılar normal kapılardan daha komplke kapılar olduğundan belirli aralıklarda kapı ayarı yapılması gerekmektedir. Kapı tam kapanmıyordur belki. Neyse tekrardan geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.