Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
879
Cevap
47
Favori
278.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba borasu sanzıman sorununu gıderdıggın yerde bende yaptırabilirmiyimm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozy53

merhaba borasu sanzıman sorununu gıderdıggın yerde bende yaptırabilirmiyimm

Merhaba;
    Umarım e-postalarımı almışsınızdır, 40 tane civarında fotoğraf gönderdim. Sorunun giderildiği yere gelince; malesef evin önü! Yani kendim yaptım, ancak eli takım tutan herkes sökebilir diye düşünüyorum..
    Kolay gelsin...
  • borasu cok tesekkur ederım resımlerını aldım en kısa zamanda bende tamiratını yapıcam ıyı bır elektronıkcı buldum bıde sorun sansızamandakı tas denen olayda catlaklar olusabılıyormus sanzıman ısınınca bu catlaklardan sızıntı olup arac kaydırma ve f durmuna dusuyormus 200 bını gecen arabalarda sanzıman sorunları cıkıp sanzıman sokuluyor ve tasın onarımı yapılıp beyın sorunu cözuluyormus
    borasu tekrar tesekkur ederımmm
  • bagaj kapagının ayrarını kontrol edın
  • hüseyinerdem kardeşim...bir yardım da benden sana...vaneo mu ilk aldığımda bende de aynı sorun oldu...kendim halk otobüsçü esnafı olduğumdan çok şükür elim fazlasıyla anahtar tutuyor...ve narin hassas işlerden anlıyorum...zımparalama yada temizleme yollarına başvurdum fakat düzelmemişti...ankarada vaneo ma parça aldığım abime gittim...beni akıllı bir mercedes elektrikçisine götürdü...sağ sürgülü kapının döşemeli olan yerin altındaki plastik yerin kenarında tornavidayla az bir kastırdı...plastik parça üstten tırnaklarıyla çıktı...ve incecik bir kablo soyulmuş ve temas sorunu olduğundan kapı ya 2-3 defa da kilitleniyor yada kilitlenmiyor ve iç lamba ışığı 10 dk civarında sönüyor...sonuçta o soyulmuş kabloyu ekledik güzelce birleştirdik ve bantladık dolayısıyla sorun çözüldü...yani kablo çok gergin ve boşluk payı olmadığından kopma ihtimali varmış...neyse bir de bunu dene hüseyin kardeş...masraf : 20 TL yani 300 TL ile arasında çok fark var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimdedecam

hüseyinerdem kardeşim...bir yardım da benden sana...vaneo mu ilk aldığımda bende de aynı sorun oldu...kendim halk otobüsçü esnafı olduğumdan çok şükür elim fazlasıyla anahtar tutuyor...ve narin hassas işlerden anlıyorum...zımparalama yada temizleme yollarına başvurdum fakat düzelmemişti...ankarada vaneo ma parça aldığım abime gittim...beni akıllı bir mercedes elektrikçisine götürdü...sağ sürgülü kapının döşemeli olan yerin altındaki plastik yerin kenarında tornavidayla az bir kastırdı...plastik parça üstten tırnaklarıyla çıktı...ve incecik bir kablo soyulmuş ve temas sorunu olduğundan kapı ya 2-3 defa da kilitleniyor yada kilitlenmiyor ve iç lamba ışığı 10 dk civarında sönüyor...sonuçta o soyulmuş kabloyu ekledik güzelce birleştirdik ve bantladık dolayısıyla sorun çözüldü...yani kablo çok gergin ve boşluk payı olmadığından kopma ihtimali varmış...neyse bir de bunu dene hüseyin kardeş...masraf : 20 TL yani 300 TL ile arasında çok fark var :)

ilginiz için teşekkür ederim bende ankaradayım sizin için uygunsa ustanın telefonunu alabilirmiyim

• Sayın vaneo kullanıcıları
    2 ay önce adığım vaneomla sanayi sanayi dolaşıyorum.arabanın birçok sorununu çözdüm.aldığım zamankinden çok farklı oldu ama hala şu sorunları çözemedim.
    1.araba rolentide gaza basınca siyah duman atıyor ve 4 bin devirden sonra stop ediyor.epc ve motor arıza lambası yanıyor.aracı bu şekilde kullanınca 100 km gecmiyor. cihaza bağlattığımda reel basınç gözetimi-azami basınç aşılmış uyarısı veriyor.siliyorsun tekrar rolantide gaza yüklenip 4-5 bini bulunca stop ediyor. Bu arda arac 4 gündür mercedes Kolaman servisinde araştırılıyor.Şu ana kadar birşey bulamadılar.Sadece buldukları şey mazot filitresi orjinal değilmiş.onu değiştirmişler.aynı arızalar devam ediyor.bugün de yakıt sistemini sökecekler hadi hayırlısı.bakalım ne çıkacak.Fikri olan varsa paylaşalım
  • hüseyinerdem kardeş gittiğim usta şaşmaz da...ama numarası yok...fakat şaşmaz da ki ustaları beğeniyorum...şu ana kadar yamuk yapmadılar...paracı değiller...yada bana iyileri denk gitti...vaneoma aldığım bütün parçalar aydın mercedes özel servis tir...dükkan sahibi Ali Abimin cep numarası : 0533 729 30 95 ... karabüklü vaneo su olan kerim den numaranı aldım dersen sana her konuda yardımcı olucaktır...çünkü aracımı ilk aldığımda şaşmazda hemen hemen bütün dükkanları gezdim...Ali abim den daha hesaplı daha esnaf birisini görmedim...Allah razı olsun bana her konuda yardımcı oldu...hem orjinal parçalar mevcut hem de motor bakım bölümü var...eğer başka bir ihtiyacın varsa güvenilir yere göndererek yardımcı olur...elektrikçiye de seni yönlendirecektir...

yusuf kardeşim senden uzun süredir haber alamamıştım...sırf dertlerinden kurtulman için bıkmadan usanmadan başıma gelen her olayı seninle paylaştım...bildiğim her şeyi seninle paylaştım...ama bikaç sorunun harici çoğu sorununu halletmişsin...buna sevindim...sonunda koluman mercedes servisine arabanı götürdün ve en doğrusunu yaptın..bakalım ne arızası çıkacak...ama yakıt sorunu olduğu belli...yusuf kardeş eğer senin yakıt hortumlarında tıkanıklık yoksa senin sorunun enjektör yada enjektör hortumları yada enjektörlere bağlı müşürlerden kaynaklanıyo diye aklıma gelmeye başladı...bu arada turbonu yaptırdın mı...çünkü aklıma başka hiç bişey gelmiyo...araban yakıt sorunu olduğundan gaz yemediği için otomatik stop ediyor...büyük ihtimal enjektör veya bağlantılarıyla alakalı bir arıza çıkacak diye tahmin ediyorum...senin arabanı görmeyi çok isterdim...inan komple kendim söküp tek tek özenerek toplardım...

• İyi günler,
    Hazıran ayında, İskenderunda 2004 model Mercedes Vaneo 1.7 CDI Trend, dizel, manuel fitesli, 27 AZ 731 plakalı aracı aldım.
    Araçtan şu anda memnunum. Araçla alakalı birkaç soru soracağım cevaplayan olursa memnun olurum.
    1- Araça yokuş kalkış desteği(hill holder) taktırmak istiyorum, bu mümkünmü, mümkünse bu parçanın fiyatı ne kadardır?
    2- Araça yokuş hız zabitleyici(cruise) taktırmak istiyorum, bu mümkünmü, mümkünse bu parçanın fiyatı ne kadardır?
    3- Aldığımda araçın tek kontak anahtarı vardı, araçın ilk sahibi Gazi Antepli bir arkadaşmış, kendisine ulaşamadım, bu site aracılığı
    ile bu arkadaşı tanıyan varsa, kendisinden yedek anahtarı soracaktım. Yoksada, yedek anahtarı çıkarabileceğim bir adres varmı?
    Servise sordum, 500-600 TL arası bir fiyat istedi
    4- Bazen arka sağ kapı acılmıyor. Diğer kapıları kapatıp acıp veya kilitleyip actıktan sonra acılıyor

• sayın kerem kardeş ve diğer arkadaşlar

Bugün arabamı yetkili servis Kolomandan aldım.1 haftadır yetkili serviste kaldı.Çıkan sonuç şu
    1.enjektör ve pompa 3.kez söküldü ayarları bakıldı.herşey normal.enjektör ve pompadan emin olduk.
    2.Bütün motor ve elektrik sistemi expertiz edildi.Ciddi bir soruna rastlanmadı.
    3.Stop etme ve siyah duman olayını REİL BORUSUNA bağladılar.Birtek o parcayı elimizde olmadığı için deneyip test edemedik dediler.Reil borusu almanyadan gelir ancak dediler.
    4.REİL borusunu çıkmacılarda bulabilirmiyim A ve B serisinki olurmu?
    5.Şanzımanda yağ kaçağı başlamış.Lifte kaldırıp bakınca bariz gözüküyor.Neden Olabilir? Bugün şanzımancıya gidecegim bakalım ne çıkacak.İnşallah basit bir arızadır.Şanzıman arıza fiyatı korkutuyor beni.Servis eğer ciddi bir arıza çıkarsa A serisinin çıkma şanzımanını bul tak dedi.Çünkü aynısı imiş.Bu arıza benim yüzümden oldu sanki.Arabayı tam otamatik sanıyordum.oysa tiriptonikmiş.vitesle oynayınca(ileri viteste sağa-sola) manuele gecmiş ve ben vites değiştirmedim.ve araba 80-90 km hızda 5 bin devirleri görmüştü gecen hafta.Bu haftada arıza verdi.Bakalım ne çıkar.

• Merhaba arkadaşlar. Bu kulübün kurucusu olarak borcum nedeniyle vaneo aracımı acilen satmam gerekiyor. Daha önce de buraya yazmıştım ancak bir süredir maalesef satamadım. İlgilenen arkadaşlar için ilan aşağıdaki linktedir. Saygılar.

http://forum.donanimhaber.com/m_62997690/tm.htm
  • şanzıman terleme yapmış.araba 1 haftadır serviste yatıyordu.yattığından dolayı yağ birikmiş gibi olmuş.2 tane servise gittim.hiç biri şöyle bezle silip tekrar yağ geliyormu diye bakmadı.hemen şanzıman inecek.3 bin lira tutar dediler.bende şanzımancıya gittim.bezle sildi.temizledi.bekledik yağ gelmedi.uzun süre araba kullanılmazsa yapar dedi şanzımancı.bende sevindim tabi.bu ustalar beni öldürecek.azdaha şanzımanıda açtıracaktım.siz siz olun bir iş yaptırmadan önce en az 3 usta dolaşın...
  • 2004 MODEL VANEO 1,7 CDI MERCEK UYGULAMASI

• quote:

Orijinalden alıntı: mzakinci

İyi günler,
    Hazıran ayında, İskenderunda 2004 model Mercedes Vaneo 1.7 CDI Trend, dizel, manuel fitesli, 27 AZ 731 plakalı aracı aldım.
    Araçtan şu anda memnunum. Araçla alakalı birkaç soru soracağım cevaplayan olursa memnun olurum.
    1- Araça yokuş kalkış desteği(hill holder) taktırmak istiyorum, bu mümkünmü, mümkünse bu parçanın fiyatı ne kadardır?
    2- Araça yokuş hız zabitleyici(cruise) taktırmak istiyorum, bu mümkünmü, mümkünse bu parçanın fiyatı ne kadardır?
    3- Aldığımda araçın tek kontak anahtarı vardı, araçın ilk sahibi Gazi Antepli bir arkadaşmış, kendisine ulaşamadım, bu site aracılığı
    ile bu arkadaşı tanıyan varsa, kendisinden yedek anahtarı soracaktım. Yoksada, yedek anahtarı çıkarabileceğim bir adres varmı?
    Servise sordum, 500-600 TL arası bir fiyat istedi
    4- Bazen arka sağ kapı acılmıyor. Diğer kapıları kapatıp acıp veya kilitleyip actıktan sonra acılıyor

İYİ GÜNLER. Sorularınızın numarasına göre cevap vereceğim.
    1) Bu araca yokuş kalkış desteği taktıramazsınız. Bu aracın otomatik viteslerini tercih ederseniz geri kaydırma olayı onlarda çok azdır.
    2) Hız sabitleyici taktırabilirsiniz ama onu takabilecek usta bulmanız zor ayriyetten 1500 tl gibi minimum bir masrafı olacaktır.
    3) Anahtar Almanya'dan istenmektedir ve maliyeti 400-500 tl arasındadır. Mecburen bir servisten istemeniz gerekmektedir.
    4) Kapı kolu içerisinde bir tırnak var, bazen sokme takmalarda o tırnak kırılabiliyor. Bu yüzden açılma sorunu yaşanabiliyor. Tekrardan söktürüp baktırmanız gerekmektedir.

Size tavsiyem aracı satıp otomatik olan Ambiante modelinden alın. Yapacağınız masraflara zaten o aracı alırsınız.

• Teşekür ederim.
  • merhaba

şanzuman yag kacagı bende vaneomu ilk aldıgımda bakan servis yag kacagı oldugunu söyleyip gösterdş şanzumnla defransiyelin birleşim yeri hatta bu arıza arac muayenede rapora yazılmış ama muaneden geciyor hafif kusur bakan servis şanzuman inecek dedi

bostancı sanayide gittigim servis keceden oldugunu bildirdi şanzuman inmeden degişti

selamlar
  • gecen hafta kahramanmaraştaydım arabamı götürdügüm serviste direksiyon pompasına baktırdım özel servis var yetkili servis gaziantepte kısa bir süre önce maraştaki tek vaneonun direksiyon arızası olmuş çıkması suriyeden 350 tl gelmiş gecen sene otomatik şanzuman beyni arızasında suriyeden 1500-2000 tl getiriliyordu şu an karışıklık var düzelince parcalar cok uyguna geliyor

selamlar
  • Tüm VANEO cular tatilde anlaşılan, kimseden ses çıkmıyor...... Herkese iyi tatiller, sanayiden uzak günler diliyorum.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

2004 MODEL VANEO 1,7 CDI MERCEK UYGULAMASI

Arkadaşlar aracımı satışa çıkartığımdan mercek farlarımı ayriyetten satışa çıkartım. En son 350 tl ye bırakıyorum. Telefonum 0541 550 00 08. Almak isteyenler bana buradan ulaşabilir.

• Selamlar bende vane 1.7 trend manuel var araç boştayken şanzımandan lıkı lıkı ses geliyor ama debriyaja bastığımda ses kesiliyor viteste iken de ses gelmiyor usta volant dan geldiğini söyledi bunların volant yaylı çift katlı olandan mı yoksa kuru volant mı bilmiyorum başka bir usta da şanzıman içindeki gurup dişlilerinin takıldığı milin bilyalarından geldiğini söyledi bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim ayrıca sürekli sağ aks kafasını bozuyor sağa tam döndüğünde tık tık tık diye ses yapıyor neden sürekli aks kafasını bozar
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.