Şimdi Ara

Mercedes, Berlin fabrikasında insansı robotları test etmeye başladı: İşte videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mercedes, Berlin fabrikasında insansı robotları test etmeye başladı: İşte videosu
    Otomobil fabrikaları onlarca yıldır devasa endüstriyel robotlarla üretim yapıyor. Ancak, son yıllarda gelişen insansı robot teknolojileri, otomobil üreticilerini cezbediyor. Bu üreticilerden biri de Mercedes. Alman üretici, Berlin'deki fabrikasında insansı robot denemelerini başlattığını açıkladı.

Şirketin test ettiğin robotlar, ABD'li Apptronik tarafından geliştirildi. Mercedes'in de yatırım yaptığı şirketin Apollo isimli robotları, Berlin-Marienfelde fabrikasında test ediliyor. 

Robotlar başlangıçta iç lojistik için kullanılıyor ve tekrarlayan görevlere odaklanıyor. Bileşenleri veya modülleri, üretim hatlarına taşıyarak teknisyenlere yardımcı olmaları planlanıyor. Ayrıca, parçaların ilk kalite kontrollerini yapmak için de kullanılabilecekleri belirtiliyor.

Mercedes, robotları teleoperasyon ve artırılmış gerçeklik yoluyla eğitiyor. Bu süreç, robotların otonom olarak çalışmayı öğrenmelerini sağlayarak sürekli denetim ihtiyacını azaltıyor. Robotlar ayrıca, bataryaları azaldığı zaman kendilerini prize takıp şarj edebiliyor.

Mercedes'in Dijital Fabrika Kampüsü de gelişmiş yapay zekayı kullanıyor. Tesiste, çalışanların üretim veritabanlarına erişmesine ve en iyi üretim yöntemleri ile makine bakımı hakkında sorular sormasına olanak tanıyan bir Dijital Fabrika Sohbet Botu Ekosistemi bulunuyor.

Ayrıca Bkz.Renault Espace makyajlandı: İşte tasarımı ve özellikleri

Diğer otomobil üreticileri de insansı robotları test ediyor

Mercedes insansı robotları kullanmayı planlayan tek otomobil üreticisi değil. Tesla kendi insansı robotu üzerinde çalışmaya devam ederken, BMW geçen yıl Güney Carolina fabrikasında gelişmiş robotlar kullanmaya başladı. Çinli Dongfeng Motors de geçtiğimiz sene fabrikasında yapay zeka destekli bir robot kullanmaya başladı. Apollo'ya çok benzeyen Dongfeng'in robotu, denetimlerde ve lojistikte yardımcı oluyor. Gelecekte, insansı robotları üretim hatlarında daha fazla göreceğimiz kesin.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/03/mercedes-humanoid-robots/

• Tehlikeli ve sağlık riski taşıyan işlerde robot kullanmayı anlarım ama üretim sürecini tamamen robotlaştırmaya çalışarak üreticiler kendi ayaklarına sıkıyorlar. Kimseyi çalıştırmazsan kimseye maaş ödemezsin. Kimseye maaş ödemezsen ürettiğin arabanı alacak insan bulamazsın.

Bu robotlaşma işinde bir denge kurulması gerekiyor. üreticiler kar hırsıyla ya da rekabette geri düşmemek kaygısıyla aşırıya giderlerse, herkes için sonuç hüsran olur.

Bunu sadece otomotiv üreticileri içinm söylemiyorum, tüm endüstriler aklını başına almalı.

• Tehlikeli ve sağlık riski taşıyan işlerde robot kullanmayı anlarım ama üretim sürecini tamamen robotlaştırmaya çalışarak üreticiler kendi ayaklarına sıkıyorlar. Kimseyi çalıştırmazsan kimseye maaş ödemezsin. Kimseye maaş ödemezsen ürettiğin arabanı alacak insan bulamazsın.

Bu robotlaşma işinde bir denge kurulması gerekiyor. üreticiler kar hırsıyla ya da rekabette geri düşmemek kaygısıyla aşırıya giderlerse, herkes için sonuç hüsran olur.

Bunu sadece otomotiv üreticileri içinm söylemiyorum, tüm endüstriler aklını başına almalı.

• olası bir savaşta bu fabrikaların çoğu savaşa araç yerine robot üretecek gibi duruyor. enteresan bir gelecek. ancak insanlar için acı dolu olabilir. bilmeyenler için 2. dünya savaşında bu fabrikalar savaş için araç gereç üretmişlerdir.

• SKYNET ayak sesleri

• Üstün alman teknolojisi inovasyonu yanlış yerde arıyor.

Gidip elektronik sitstemler falan geliştirmesi lazımken nelerle uğraşıyorlar.

Sonra vay efendim çin geliyor diye zırlıyorlar. Adamlar batarya teknolojilerinde çığır üstüne çığır açıyor, gel görelim dünyanın geri kalanında tık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Mart 2025; 16:32:40 >
  • bir yandan iyi bir yandan kötüağır işlerde olabilir ama tamamen robota geçerlerse o firmalardan araç almamak lazım çünkü kendi işine son verilir,o yüzden teknoloji bazen iyi değil.

• Yıldızı da göğüs kaputa basmış vicdansızlar hemen, ama atletik ve yakışmıslar bence Apollo reiz kazanır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.