Şimdi Ara

Mercedes C 180K' nın Performansı neden kötü? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
2
Favori
25.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kemalb

Arkadaşlar, herkes motor performansını konuşmuş şimdiye kadar. Peki
    C180 lerin sürüş konforu nasıl, iç donanimlari yeterlimi. İçeriye gürültü geliyormu , yada hiç görültü gelmeyen
    hangi araçla karşılaştırabilirsiniz. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

aynen konu hemen yarışlara geliyor
  • C180K nın max torku 230 Nm dir, Passat'ın ise dizel olduğu için torku 320 Nm dir. Bu koşullarda yolda da biraz rampa varsa 2.0 lık passat C180K yı çok çok rahat geçebilir.
  • Tork tork tork. Bu tork muhabbeti öldürecek beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Tork tork tork. Bu tork muhabbeti öldürecek beni.

tork muhabbeti gerçekten önemli yokuşlu yollarda. c180 passattan lükstür yada değildir bunu bu forumda tartışmak istemem şahsen.ancak beygiri aşırı derecede düşük olmasına rağmen yokuşta fındık kadar motor ve turbo ile kesilmeyen ticarileri görüyoruz.
  • CLS500 bile yürümüyor C180K mı performanslı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

CLS500 bile yürümüyor C180K mı performanslı olacak.

CLS 500 yürümüyor gerçekten evet. Uçuyor daha çok. Özellikle de yollarda gördüğümüz araçlarla kıyaslarsak.

2000'lerin başındaki ruhsuz 500 motorlardan bahsetseydiniz belki anlayabilirdim ancak özellikle CLS'lerde kullanılan 5000cc lik motorlar gerçekten çok güzel, ivmelenme hissini belli bir aralıkta değil en düşükten en yüksek devire kadar güzel yayan bir motor.

Ayrıca CLS 500 gibi bir araca "yürümüyor" demek için CLS 55 AMG ya da daha üstünü kullanıyor olduğunuzu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

CLS 500 yürümüyor gerçekten evet. Uçuyor daha çok. Özellikle de yollarda gördüğümüz araçlarla kıyaslarsak.

2000'lerin başındaki ruhsuz 500 motorlardan bahsetseydiniz belki anlayabilirdim ancak özellikle CLS'lerde kullanılan 5000cc lik motorlar gerçekten çok güzel, ivmelenme hissini belli bir aralıkta değil en düşükten en yüksek devire kadar güzel yayan bir motor.

Ayrıca CLS 500 gibi bir araca "yürümüyor" demek için CLS 55 AMG ya da daha üstünü kullanıyor olduğunuzu düşünüyorum.

Yok hocam estağfurullah. Zamanında forumda CLS500 yürümüyor diyenler filan vardı. Ondan dolayı yazmıştım.

Ben E300 CGI ve E350 CDI kullandım en iyi motorlu taşıt olarak.

• Ben söylediklerimin hala arkasındayım.
    Hatta bu konuyu açtıktan sonra yine 1 tane C180 ile yanyana yürümüştük(tabii plansız habersiz). 180 km ye kadar az da olsa önde gidiyor Passat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Doc

Performansı düşük demek için iki aracı da alır bir piste gidersin. Önce 1. araçla sonra 2. araçla birkaç tur atıp sonra zaman turu atarsın. Hangisi daha hızlıysa o daha performanslıdır. Saygılarımla

aynen The Doc

Bir de adamın ayağınımı görüyosunuz canım, sen basmışşın gidiyosundur, mercedesteki başka başka şeyler düşünüyordur
  • eğim olayına söyleyecek benimde birkaç sözüm var.türkiye yollarında %20 ve daha üstü eğim olan birçok yol var şehir merkezleride dahil.yalnız böyle eğimli yollara 110 km hızla girilebilrmi o konuda fikrim yok...
  • quote:

quote:

Attraction isimli arkadaş olabilir mi o yürümüyor diyen?Eger o ise 3 kere direksiyonunu kırdı arabanın.Varın siz anlayin nasıl sürdüğünü :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

quote:

quote:

Attraction isimli arkadaş olabilir mi o yürümüyor diyen?Eger o ise 3 kere direksiyonunu kırdı arabanın.Varın siz anlayin nasıl sürdüğünü :D

Yanlış hatırlamıyorsam bahsettiğiniz arkadaş Z06 kullanıyordu en son. Onun "yürümüyor" demesi gayet normal. CL 500 ile SL 55 AMG karışlaştırma şansım olmuştu, iki yakın araçta bile dağlar kadar fark vardı. O nedenle Z06 kullanan sürücü Cls500'ün direksiyonunu kırmakla kalmaz, üstüne vites kolunu de parçalar.

• 2.0 tdi 140 hp önce Tsi 122 hp motoru geçsin C180K şöyle kalsın
  • allah herkese akıl fikir versin
  • Şu şunu geçer muhabbetleri ve benzer konular baydı artık.
  • Vay be 2011 yılına geldik hala şu forumda neler tartışılıyor.Allah akıl fikir versin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Zaten ancak 200 e kadar arkasında gidebilirsin.

200 den sonra 2.0 dizel motor + dsg de kurtaramaz seni.

Açar arayı gider merso.

Ayrıca merso rüzgara karşı giderken , sen onun arka tamponunda rüzgar boşluığundan yararlanarak ilerlemişsin.

Tampon tampona gitmen normal.

Çıkın gerede otobanına.4 şeritli kocaman yol.Yan yana gazlayın.

Rüzgar faktörüde araya girecek ve en az 1 araba fark atacağından eminim mersonun..

katılıyorum.
  • Arkadaşlar bende c 180 amg 1.6 var ve performansı gayet iyi passat 140 hp dsg felan bunlar kafa tutamaz c 180 e bizzat kendim gördüm kullanıcı çok önemlidir M moduna yani manuele alıp c 180 le gazı diplediginiz zaman anlarsınız ne kadar seri olduğunu şuana kadar geçtiğim arabalar bunlar c 180 le: opel insignia 160 hp turbo,passat 2.0 tdı 140 hp, jetta 1.4 tsı dsg, audı a4 2.0 tdı yani bu tip arabaları c 180 affetmiyor.. bazı kişiler demiş 220 cdı daha seri kesinlikle yanlış c 180 1.6 156 hp lik motoruyla kalmıyor benzinli olması ve kompressor olması performans açısından çok avantajlı yanlış anlamayın kendi arabam diye söylemiyorum c 180 e yavaş diyen arkadaşlar yanılıyor gayet hızlı ve atak bir araba maşallah kompressor onu canavar gibi hızlandırıyor..
  • yani c 180 in 1.6 motor olması sizi yanıltmasın hakkını fazlasıyla veriyor benzinli ve kompressor olması çok başka birşey yani passat 2.0 tdı 140 hp dsg ile kıyaslanması çok yanlış yol uzadıkça c 180 5-6 araba mesafesi kadar fark atıyor passat'a bizzat kendim arkadaşımla kapıştım kalkışta passat biraz c 180 e kafa tutuyor ama 100 km/h hızdan sonra mercedes açıldıkça açılıyor ve passat çok büyük bir farkla arkada kalıyor yenik düşüyor..
  • sizin o c180 dediğiniz araç mercedes in doğanı veyahut şahinidir.. Mercedes performansından bahsetmek o araçta neredeyse imkansız. 1.4 tsı 140 hp dsg aracımla bir arkadaşımın c180 ini denedik düzlükte c180 in en son farlarının parıltısı görünüyordu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.