Şimdi Ara

Mercedes C200 Kompressor - Volvo S60 2.0T (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
22.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cakmazo

quote:

Orijinalden alıntı: ULTIMATE93

volvo derim,
    sizin kriterlerinizin çoğuna uyuyor
    agır başlı kaliteli güvenli güçlü isveç tarzı mercedesle aynı sınıf fakat daha geniş görünümlü
    c serisi mercedesten daha klas bir araba
     Mercedes C200 Kompressor - Volvo S60 2.0T

Detaylı fotolar için teşekkürler. Yalnız s60 la c200 aynı sınıf araçlar değiller. Bildiğim kadarıyla s60 segment olarak e200 e rakip oluyor. S80 ise mercedes in s sınıfı araçlarına karşılık geliyor yani c200 ün aslında sınıf olarak s40 la karşılaştırılması gerekiyor. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

S80 T6 kullanıyorum ve hiçbir zaman aracımı mercedes S sınıfı ile kiyaslayamam. Çünkü kıyaslanmaz. Mercedes'e büyük haksızlık olur.

• Orijinalden alıntı: bal974

Detaylı fotolar için teşekkürler. Yalnız s60 la c200 aynı sınıf araçlar değiller. Bildiğim kadarıyla s60 segment olarak e200 e rakip oluyor. S80 ise mercedes in s sınıfı araçlarına karşılık geliyor yani c200 ün aslında sınıf olarak s40 la karşılaştırılması gerekiyor. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

S80 T6 kullanıyorum ve hiçbir zaman aracımı mercedes S sınıfı ile kiyaslayamam. Çünkü kıyaslanmaz. Mercedes'e büyük haksızlık olur.

Evet bu ifade sizin gerçekçi ve samimi olduğunuzu gösteriyor ancak segment olarak mercedes s sınıfının volvo daki rakibi s80.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakmazo -- 5 Eylül 2011; 0:45:56 >
  • quote:

Yanlış biliyorsunuz . S60 C200 ile aynı sınıf , S80 E segmenti bir araçtır E200 ile aynı sınıf
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilysblc

quote:

Yanlış biliyorsunuz . S60 C200 ile aynı sınıf , S80 E segmenti bir araçtır E200 ile aynı sınıf

Yanlış biliyor olabilirim ancak araştırıp tekrar netleştireceğim bu konuyu. Ancak mantık yürütürsek Mercedes c class, e class, s class volvo da ise s40, s60, s80 sıralamaların ve segment lerin bunlara karşılk geldiğinden emin olduğumu düşünmekle beraber tekrar araştıracağım.

• Orijinalden alıntı: cakmazo

Orijinalden alıntı: bal974

Evet bu ifade sizin gerçekçi ve samimi olduğunuzu gösteriyor ancak segment olarak mercedes s sınıfının volvo daki rakibi s80.

S80, BMW 5 serisi, Mercedes E serisi, audi A6 aynı sınıfta araclardir.

Mercedes S serisi, BMW 7 serisi, VW Phaeton, Audi S8 vs. Aynı sınıfta araclardir.

• Volvo'da sınıf kayması var aslında biraz.Her iki marka da Premium olarak değerlendirildiğinde S60-C,S80-E serisine denk gelmektedir.Doğrusu budur.
  • Sınıf konusunda yanıldığımı farkettim, bilgilendirme için teşekkürler.
  • Ben o kasa C serisini pek beğenmiyorum. Sadece dış görünüşünden bahsediyorum. Model yılının düşük olması, fiyatının pahalı olması ve tipini çok beğenmediğim için ben alacak olsam S60 alırdım. Gerçekten S60 ya da Volvo diyelim ileride araba alacağım zaman ilk bakacağım markalardan biridir.
  • fiyat farkı çok fazla olmasa karar vermesi çok güç olabilir. şu durumda benim tercihim fiyat farkından dolayı s60 olurdu tasarımı eskiyecek bir araba değil bana göre, eski s80 ler yenisi çıktığında eskimedi s60 böyle bana göre.
  • göz ardı edilmemesi gereken bir konuda araç iç hacmi ve yakıt tüketimi...

bu konuda yüksek devirde +220 Km hızla volvo 65-70 krş c200 ise 80 kuruşu geçebiliyor...

İç hacim ve konfor konusunda volvo önde sanırım... - kullanılabilir iç hacim -

Ayrıca bagaj konusuda aynen öyle...

bakımları tam zamanında ve iyi bir şekilde yaptırıldığında volvoda tüp taktırırsanız evet kesinlikle tüp taktırmaktan bahsediyorum :D performansta zerre düşme olmuyor - kontağı açtıktan sonra ilk 1dk hariç - merc.lr bu konuda başarılı değil yıpranıyor :(

Tüp ile 160 - 200 Km arası şehirler arasında 23- 25 krş - +220 km hızla 37-40 krş...

parça fiyatı keza daha pahalı olduğunu düşünüyorum.

(Volvo 2008 - C200 2007) karşılaştırması
  • Tüm yorumlardan yola çıkarak şöyle bir izlenim elde ettim. Volvo yu tercih edenlerin tamamı olmasa da çoğunluğu tavsiye ederken sanki emin değiller gibi bir duyguya kapıldım ve son olarak tasarıda volvonun tercih edilmesi daha mantıklı görünse de iş icraata gelince yine mercedes e kayacak gibi düşüncem var.

Şuanki fikrim mercedes ten yana sebebi de volvo nun hassas şanzımanının beni korkutuyor olması.
  • bu yorumdan sonra sakın Volvo ile ilgilenme bile. Kararını vermişsin. hayılısı olsun
  • Tüm yorumlar için teşekkürler sonuç olarak mercedes e karar verdim. Nedenlerine gelince

1. İkinci el alım satım kolaylığı ve volvoya nazaran daha belirgin fiyat aralığı
    2. Mercedes te bilinen kronik bir problem bulunmaması (volvo daki hassas şanzıman sıkıntısına karşılık)
    3. Uzun yol yakıt tüketimi mercedes (6-7 lt) Volvo (7.5-8.5 lt)
    4. Gereksiz detay olarak görünse bilewww.euroncap.com testlerinde 2001 de piyasaya çıkan aynı sınıf araçlar içerisinde mercedes tek 5 yıldızlı güvenlik puanına sahip (volvo s60, audi a4, bmw 3 serisinin tamamı 4 yıldız)
  • Nihayet 4 gün önce bej renk 2003 model c200 almış bulunmaktayım. Genel izlenimler:

Uzun yol yakıt tüketimi benim için ankara istanbul arası 6.4 lt ortalama ile gayet idealdi

Önceki aracım olan 2001 passat 1.8t ye nazaran daha sessiz ve daha konforlu bir yolculuk yaptığımı söyleyebilirim.

Motor performansı olarak yine 150 beygirlik 1.8t ye nazaran daha iyi gaz tepkileriyle karşılaştım ve gayet mutlu olduğumu söyleyebilirim. Daha detaylı bahsedecek olursak yüksek hızlarda özellikle 150 km üzeri hızlarda arabanın tam gazla daha atik olması memnuniyet verici

Kötü yönlerine değinirsek arka koltuk diz mesafesinin darlığı ve yine passata nazaran daha küçük bagaj hacmi beni biraz üzdü

Bütün bunların dışında iki gün önce cyclone marka multimedya sistemi taktırdım ve orta konsolda orjinal bir görüntü sergiledi ve özellikleri şimdilik gayet kullanışlı görünüyor.

Herkese iyi forumlar dilerim.

• s60 a laf söylenmez o araç mercedes in yanında tek eksiği o kadar konforlu değildir.
  • Mercedes "yıldız"ı al git derim. Bence S60 çok yaşlı duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

Mercedes "yıldız"ı al git derim. Bence S60 çok yaşlı duruyor

Öyle oldu biraz teşekkürler.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ş.dışı 6,4 gayet iyi bir değer bence ş.içi tüketimi ölçme şansınız oldumu acaba bir de sakınca yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ş.dışı 6,4 gayet iyi bir değer bence ş.içi tüketimi ölçme şansınız oldumu acaba bir de sakınca yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?

Merhaba, şehir içi ankara trafiğinde 9-10 lt civarı tüketim var, fiyat olarak 190 bin km de servis bakımlı 2003 model 37.000 tl ye aldık. Umarım aydınlatabilmişimdir.
  • Model
    C 200 Kompressor Elegance Aut.
    Kasa Tipi
    Sedan/44 Kapı
    Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı)
    13,4 lt / 7 lt
    Motor Gücü (hp)
    163 hp

Fabrika değerlerine göre oldukça iyiymiş tekrar hayırlı olsun sağlıkla kullanın..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.