Şimdi Ara

Mercedes C200 Kompressor - Volvo S60 2.0T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
3
Favori
22.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi iki araç arasında tercih noktasındayım. 2003-2004 C200 ya da 2006-2007 S60 arasında kaldım. Benim için önemli olan, performans, konfor ve sürüş keyfi. Mercedes 163 bg lik 2.0 kompressor motoruyla, volvo yine 2.0 Turbo olmak üzere 180 bg lik motor seçeneğiyle karşımıza çıkıyor.

Tespitlerime göre

Volvo :

Artıları: konfor, biraz daha üstün performans, malzeme kalitesi
    Eksileri: Hassas otomatik şanzıman, ikinci el alım satım sıkıntısı ve esnek fiyat aralığı

Mercedes:

Artıları: Sorunsuz otomatik şanzıman, standart donanım üstünlüğü, ikinci el alım satım kolaylığı
    Eksileri: Bilindik mercedes kalitesinden biraz daha uzak olması, sınıf olarak s60 tan küçük iç mekan ve bagaj, konfor

Fiyat aralıkları: C200 2003-2004 model 45-50 bin TL
    S60 2007-2008 model 35-50 bin TL

Tüm bu bilgleri göz önüne alırsak benim içim mercedes sorunsuz motor ve yürüyen aksamı ve ikinci el alım-satım kolaylığıyla bana daha yakın görünüyor. Ancak performans ve konfor olarakta volvo tam karar vermemi engelliyor. Değerli yorumlarınızla beni aydınlatacağınızdan eminim.

Örnek araçlar:
    Mercedes
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-tamamen-orijinal-avantgarde-c200-komp-ustelik-e1-paketli-57742542/detay/

Volvo
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-orjinal-full-full-2008-model-80000km-de-volvo-s60-2-0-turbo-53872430/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakmazo -- 28 Ağustos 2011; 18:53:38 >

• Arkadan itişin sürüş zevkine diyecek yok dolayısıyla mercedes c200 sizin için daha iyi bir seçenek gibi.

Bana sorarsanız S60 c200 den çok daha iyi bir araçtır. Mercedes C serisi sırf mercedes e biniyorum diyebilmek için alınan bir otomobil gibi geliyor bana.

Uzun süre binecekseniz gidin Volvo s60 alın hem farkınız olsun hemde 2.0T motorun keyfini çıkarın.
  • Makyajlı kasa e200 komp. bakın derim kaymak gibi otomobil.

2001 civari ama DOLU olsun yoksa tat alamazsınız tecrübeyle sabit.

• Bende bu iki arabayı uzun zamandır inceliyorum c200 komp. avantgarde daha hoşuma gidiyor tercihim de mercedes den yana
  • Her türlü c200 18" amg jantlarla harika görünüyor
  • Cevaplar için teşekkürler acaba volvo daki otomatik şanzıman hassaslığı ve sorunları hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • Volvo - aynı fiyatta daha üst model olacak yani hem daha diri hemde karizma bir görünüm verir...

hassaslık şuan kullandığımız araçta yok - 2008 -

güvenlik üst düzeyde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 5 Eylül 2011; 0:06:51 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ekspres-plaza-dan-2005-mercedes-c-180-k-avantgarde-56964154/detay/#

alcaksanız böyle makyajlı olanları tavsiye ederim,önceki serinin kronik sorunları oldğunu duymuştum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakmazo

Cevaplar için teşekkürler acaba volvo daki otomatik şanzıman hassaslığı ve sorunları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

s60 kullanıcısıyım. O bahsettiğin sorun için 2005 model sonrasında düzeltildi diye biliyorum. Aşağıdaki modellerde de illa olacak diye bir şey yok. Kullanıma bağlı sanırım. Benim s60 2003 model, 115 binde şimdilik bir sorun görünmüyor. Olursa da 2000-3000 tl bir masrafı olur deniyor.

s60 ile ilgili daha başka bilgilere ihtiyaç duyarsan Volvo bölümündeki s60 konusuna bakabilirsin.
  • Mercedes diyorum bombayı bırakıp kaçıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: cakmazo

Cevaplar için teşekkürler acaba volvo daki otomatik şanzıman hassaslığı ve sorunları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

s60 kullanıcısıyım. O bahsettiğin sorun için 2005 model sonrasında düzeltildi diye biliyorum. Aşağıdaki modellerde de illa olacak diye bir şey yok. Kullanıma bağlı sanırım. Benim s60 2003 model, 115 binde şimdilik bir sorun görünmüyor. Olursa da 2000-3000 tl bir masrafı olur deniyor.

s60 ile ilgili daha başka bilgilere ihtiyaç duyarsan Volvo bölümündeki s60 konusuna bakabilirsin.

Teşekkür ederim ben de 2005 sonrası modellerde o sorunun giderildiğini duymuştum ancak insanın kafasında yine de bir soru işareti kalıyor. Mercedes in bilinen hiç bir kronik problemi tespit edilememiş. Açıkcası her iki aracın da içine oturma imkanı buldum S60 bir üst sınıf olduğu için konforu ve genişliği daha cazip geldi. Ancak dış görünüş konusunda tabi bu zevk meselesi ve sorunsuzluk konusunda mercedes daha cazip geliyor bakalım yorumlara göre son kararımı vereceğim.

• Bir süre konuyla ilgilenemedim değerli üstadların yorumlarını bekliyorum iyi forumlar.
  • yol tutuş olarak fena değil ilandaki mercler. volvo da mağlum güvenlik hassasiyet. ama s60 biraz fazla yaşlı görünmüyor mu? merc daha dinamik geliyor göze. bi de 2. el satış olayı var tabi. mercedes derim bu yüzden.
  • Şu c200 birde dizel olaydı
  • V O L V O.................
  • Fikirlerini belirten arkadaşlar nedenlerini de belirtirse çok sevinirim.
  • volvo derim,
    sizin kriterlerinizin çoğuna uyuyor
    agır başlı kaliteli güvenli güçlü isveç tarzı mercedesle aynı sınıf fakat daha geniş görünümlü
    c serisi mercedesten daha klas bir araba

• iki aracıda hiç kullanma şansım olmadı hatta araç giderken içine bile binmedim ancak her iki kasayıda incelemişliğim var
    bu nedenle yorumlarım tamamen kasa ile ilgilidir ve hiç tereddütsüz kendi seçimim s60 olurdu.
    şanzımanla ilgili problemde yukarıda HiGHWAYMOUSE arkadaşın belirttiği gibi 2005 yılından itibaren yok diye biliyorum.
    volvonun model yılının daha yeni olacağı, kullanıcı kitlesinin aracı bu süre zarfında yıpratmayacağı varsayımıda volvo tercihi için ayrı bir neden.
    ama hangisini alırsanız alın bence hata yapmış sayılmazsınız bu nedenle gidin iki aracıda adam akıllı inceleyip birde test sürüşü yaparsanız sizin için en doğru kararı verirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTIMATE93

volvo derim,
    sizin kriterlerinizin çoğuna uyuyor
    agır başlı kaliteli güvenli güçlü isveç tarzı mercedesle aynı sınıf fakat daha geniş görünümlü
    c serisi mercedesten daha klas bir araba

Detaylı fotolar için teşekkürler. Yalnız s60 la c200 aynı sınıf araçlar değiller. Bildiğim kadarıyla s60 segment olarak e200 e rakip oluyor. S80 ise mercedes in s sınıfı araçlarına karşılık geliyor yani c200 ün aslında sınıf olarak s40 la karşılaştırılması gerekiyor. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.