Herkese iyi bayramlar dilerim, geçen hafta 3008 imizi sattık ve şimdi aklımızda C200 D almak var Aldığım 3008 aracın konusu https://forum.donanimhaber.com/2016-nissan-x-trail-2016-peugeout-3008-kararsizligi--140888824 Şimdi mercedes kullanan arakdaşlara sormak istiyorum, bütçemiz 400-410K bu bütçe ile de 2018 model ve 30bin km de c200d comfort alabiliyorum. Aynı yıl ve km AMG paket olunca fiyat 490Binlere geliyor. Açıkçası çok daha dolu ve güzel görünüyor ama o doluluk olan özelliklerin hiçbirini kullanmayı düşünmüyorum. Konunun amacına gelirsek, C200D Comfort alınca 1-2 yıl sonra satmak istersem pişman olurmuyum? |
Mercedes C200d Comfort ve AMG: Farklılıklar ve Paket Sıralaması
Mercedes C200d Comfort ve AMG modelleri, Mercedes-Benz'in C serisindeki popüler iki seçenektir. Her iki model de güçlü ve verimli 2.0 litrelik dizel motora sahiptir, ancak donanım seviyeleri ve sürüş dinamikleri açısından önemli farklılıklar gösterirler.
Donanım Seviyeleri
-
C200d Comfort: Standart donanım özellikleri arasında 17 inç alaşım jantlar, LED farlar, çift bölgeli klima kontrolü ve MBUX bilgi-eğlence sistemi bulunur.
-
C200d AMG: AMG Line dış paketi, spor koltuklar, AMG direksiyon simidi ve siyah tavan kaplaması gibi spor odaklı özellikler ekler. Ayrıca daha büyük 18 inç alaşım jantlar ve geliştirilmiş süspansiyon ile donatılmıştır.
Motor ve Performans
-
Her iki model de maksimum 163 beygir gücü ve 400 Nm tork üreten aynı 2.0 litrelik dizel motora sahiptir.
-
AMG modeli, 0-100 km/s hızlanmasını 7,5 saniyede tamamlarken Comfort modeli 7,7 saniyede tamamlar.
-
AMG'nin daha sert süspansiyonu, virajlarda daha iyi tutuş sağlar, ancak Comfort modelinin sürüşü daha yumuşaktır.
Paket Sıralaması
Mercedes-Benz C200d Bluetec'in şu paket sıralaması mevcuttur:
- Comfort
- Avantgarde
- AMG Line
Mercedes-Benz C200d serisinin genel paket sıralaması ise şöyledir:
- Pure
- Comfort
- Avantgarde
- AMG Line
Hangisi Senin İçin Uygun?
Mercedes C200d Comfort, konfor ve verimlilik arayanlar için idealdir. AMG modeli ise daha sportif bir sürüş deneyimi ve daha dinamik bir görünüm isteyenler için daha uygundur. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.