Şimdi Ara

MERCEDES CL 63 AMG vs MASERATI GRANTORISMO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
11.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

MERCEDES CL 63 AMG vs MASERATI GRANTORISMO

(En Son Oy Tarihi: 28.2.2025)
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Yakında bir bomba patlar bence.

•  MERCEDES CL 63 AMG  vs MASERATI GRANTORISMO
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

MERCEDES CL 63 AMG  vs MASERATI GRANTORISMO

bu nedir coskun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

√ Konfor
    √ Karizma
    √ Estetik
    √ Güzellik
    √ Zerafet
    √ Güvenlik
    √ Performans
    √ Şuku

• Mazut!
  • Bence de maserati, mercedese ben coupe araçları yakıştırmıyorum nedense.
  • 2. masvette mi geliyor yoksa

MASERATI GRANTORISMO
  • CL daha kalitelidir,daha hızlıdır,daha konforludur ama Maserati daha özeldir elbet..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

√ Konfor
    √ Karizma
    √ Estetik
    √ Güzellik
    √ Zerafet
    √ Güvenlik
    √ Performans
    √ Şuku

• bence tasarım olarak Maserati çok daha ileride. cl63ü yakından da gördüm otobanda da gördüm. bende herhangi bir heyecan uyandırmadı. çok ağır bir duruşu var fakat sportif bir ruhu yada çekiciliği yok.

ntv 0-100 programında da tanıtılmıştı bu araç. gerçi o programda hiçbir aracı eleştirdiklerini görmedim fakat detayları güzel anlatıyorlar.

http://video.ntvmsnbc.com/0-100-8-ocak-2010.html
  • Farklı olmak güzeldir.Beyaz renk Maserati GRANTORISMO
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Kusura bakmasın kimse ama Maserati'nin yanında Mercedes'in esamesi okunmaz. Mercedes aile arabası da üretir, en ağır ticariyi de. Maserati sadece prestij arabası üretir, süperspor coupe ve sedan'lardan başka ürününü bulamazsınız. 30 bin euro'ya Mercedes alabilirsiniz ama Maserati'nin lastiğini alamazsınız. Bunları söylememe sebebim de bu marka imajı ve prestij farkını belirtmek. Bu yüzden tercihim Maserati GT olurdu.

30 bin euroya nasıl lastiğini alamıyoruz bildiğin Pirelli PZero , aşağıda meganeda duruyor aynıları

• bende mesarati diyorum.
    nede olsa müzik,telefon ve navigasyon cihazı benim arabamdakinin aynısı
  • Maserati tabiki de.

Hatta Aston martin düşünürseniz daha güzel olur.
  • maserati daha yılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

bende mesarati diyorum.
    nede olsa müzik,telefon ve navigasyon cihazı benim arabamdakinin aynısı

• amaç farklılıksa tabii ki Maserati.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Kusura bakmasın kimse ama Maserati'nin yanında Mercedes'in esamesi okunmaz. Mercedes aile arabası da üretir, en ağır ticariyi de. Maserati sadece prestij arabası üretir, süperspor coupe ve sedan'lardan başka ürününü bulamazsınız. 30 bin euro'ya Mercedes alabilirsiniz ama Maserati'nin lastiğini alamazsınız. Bunları söylememe sebebim de bu marka imajı ve prestij farkını belirtmek. Bu yüzden tercihim Maserati GT olurdu.

30 bin euroya nasıl lastiğini alamıyoruz bildiğin Pirelli PZero , aşağıda meganeda duruyor aynıları

Veyron'un lastiklerle aynı herhalde

• Böyle bir kıyas bana pek mantıklı gelmesede prestijli olan ortada değil mi. Kimin elinden çıktığına
    bakmak bile yeterli bir koşuldur bence. farina :) Yansıtılan hisler ortada.
    Dediğim gibi bu iki makine ve marka baz alındığında daha prestijli olan, his yükleyen, sportif ruh
    taşıyan, tasarımda farklılık ve zerafeti sunan Maserati'dir. Mercedes'in bu tip model ve upgradeleriyle
    İtalyan zanaatkarlığıyla baş etmesi zaten mümkün görünmüyor. Bilen bilmeyen bir çok insan için bu iki
    araç ardı ardına geçtiğinde dikkati daha fazla yine GT çeker. Bakışları değiştirip, düşünceye sevkettirebilen
    bir duruşu var.
    GT daha özgün duruyorken CL sanki bodylenmiş tekrar elden geçirilmiş hissi uyandırıyor. (Zaten öyle değil mi:))
    CL önden gayet ağır, çekici ve sportif duruyorken özellikle arkadan ve yandan bakıldığında o hissi, duruşu anında
    terkettiriyor. Bunun gerçek bir sport veya GT olduğuna yıldız hastaları hariç ikna edebilmek pek mümkün değil bence.
    Anlatmaya çalıştığım gibi herşey makinenin gelişi değil geçip gidişidir de. CL o ilk etkiyi anında kaybettiriyor arkadan
    malesef. Aynı şeyler iç mekan içinde geçerli. CL'de konfor, ağırlık ve kaliteyi hissediyorken GT sportifliği yorumsuz
    veriyor direk. GT bir pininfarina dahası california gibi makinelerin çizgilerini barındırıyor. Ön bölümü far ve ızgara hattı
    bence daha iyi olabilirdi ama bu haliyle bile Mercedes'le kıyaslanabilecek bir düşüklük göremiyorum. :)

Birde bu tip araçlar için bence tasarım en geçerli kıstas değil amaç ve beklentiler de çok önemli. Sportifliğin ancak
    kokusunu veren hisli, genel kullanımlı araçlar bunlar. İkisinin de eksik kaldığı noktalar olacaktır. Mercedes size
    daha kapsamlı bir konfor sunacak ama arkadaşınızda ilk önce bir S serisi hissi uyandıracaktır. Kapsamlı kullanımda
    ihtiyaçları karşılar ve ben düzde gazlarım çokcana derseniz verebilecekleri daha iyi olur ama şamzımanından şüpheliyim hocam. :)
    Maserati'de ben çokca gezeyim, çok şey sunsun bana, şehirler arasıda basayım çokça derseniz mutlu etmeyecektir. Sportif
    kokusu çok yerinde ama motoru tatmin etmez bence.
    Velhasılkelam denecek hem çok şey var hemde bu ikisine hiç bir şey yok. :)

Etki + heyecan = first italian design. Maseratti markası ve GT'de sundukları.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.