|
Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti!
-
-
Çok iyi, normalin yarısı kadar tüketiyor neredeyse.
-
Çölde dağda karda çamurda bataklıkta 1000+ yapanlar istanbula gelince dökülüyor nedense. Genelleme yaptım evet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel demo yapmışlar. Zaten Alıcı kitlesi başta o görgüsüzler olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya lanet olsun ya. Abi neden neden? Bir araba elektrıkli olunca neden böyle tasarımlar yapıyorsunuz. 10-15 sene sonra artık yakıtlı araba tasarımı göremeyecekmiyiz? 1 tane elektrikli olupta göze hoş tasarım görmedim. Hepsi uzay mekiği gibi. Ya ne gerek var böyle bir beklentimizmi var da ben mi bilmiyorum? Yılların birikimi olan araba karakterleri kayboluyor. Her markanın başından geçen tasarımcıları kendilerinden bişeyler katmış belli bir karakter oluşturmuş sırf elektrikli diye sabuna benzer tasarım yapıyorlar. Bir bmw nin mercedesin volvonun hangi marka olduğunu logosuna bakarak öğrenilmez dışarıdan ben bmw im der. Şimdi absürt tasarımlarla artık arabanın logosuna bakıcaz bu neymiş diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iyi de bataryalar sıcakta daha iyi çalışır zaten. soğuk menzili düşürür.
-
Çok sıcak olduğunda da şarj hızlı bitiyor.
34c için çok sıcak diyemeyiz.
-
Elektrikli araba üretirken tipsiz yapma zorunluluğumu var ne bu çirkin tasarımlar.
Şöyle hızlı bir araştırma yaptım, ortalama bir araç için 70km civarı hızlarda hava direnci, toplam direncin yaklaşık yarısına eşitleniyor diyor. 100km üzeri hızlarda ise hava direnci araç üzerindeki en önemli direnç oluyor. Bu durumda araçların aerodinamik tasarımla yönelmesi çok normal. Öncelik aerodinami olduğu zaman da, tasarım kısmında çok bir özgürlük kalmıyor. Nasıl bütün uçaklar benzer tasarıma sahipse, araçlar da aynı oluyor. Pil teknolojisi geliştikçe, tasarımlar daha da özgürleşecektir diye düşünüyorum. Ayrıca şehir içi kullanıma odaklanan, menzilin çok da önemsenmediği Mini, Fiat 500, Renault R5 gibi çok güzel araçlar da var.
İkinci bir konu ise, yıllardır gelişen araba tasarımları içten yanmalı motor üzerinden gelişmiş durumda. Örneğin, daha büyük motoru koymak için uzayan ve yükselen motor kaputları... Artık buna ihtiyaç yok, hepsi daha kısa ve alçak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 16 Mart 2024; 22:37:7 >
-
-
Veriler iyi. 1000+KM NET mezili 4 kişi + %50 yüklü bagaj + standart kullanım tarzı + karışık çevre koşullarında D segment araçla yapabilir ve 10DK'da %10-%90 arası şarj olursa bu iş tamamdır. Kimsenin aklında şüphe kalmaz. Bi de fiyatı akaryakıtlı muadilinden %20-30 daha uygun olmalı ki cezbetsin. Bir gün olacak İnşallah.
Tipi asiri guzel
Ben 5 yıl içerisinde yukarıda yazdıklarınızın tamamının gerçekleşeceğini düşünüyorum. Hatta şarj süresi 10DK bile değil 7-8DK olmasını bekliyorum
-
Bende bundan 5 yıl sonra EV araçların hibrit veya farklı bir konuma evrileceğini düşünüyorum, çünkü gerçekten çevreci değiller.
-
+klima da açık olsun
-
Standart kullanım tarzında bu dahil hocam. Arabanın olsa klimayı sürekli kullanırdım ben.
Yine ufak bir Google sorgusu...
Resimdeki C serisi Mercedes'in sürtünme katsayısı 0.24. Haberdeki EQXX'in 0.17. Aralarında %40 fark var. "Menzil rekoru" kırması için tasarlanan bir araba için oldukça önemli bir fark.
-
O zaman filtre kahve de yapabilsin.
-
Çöl sıcağı ve 34 derece, ben de gerçek sandım. Yazın gelip Alanyada test etsinler bi de ona da cehennem sıcağı başlığı atarlar sanırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çölde dağda karda çamurda bataklıkta 1000+ yapanlar istanbula gelince dökülüyor nedense. Genelleme yaptım evet. |
34c için çok sıcak diyemeyiz. |
Benzer içerikler
- youtube video indirme programı
- office 2024
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
- google anılar
- iphone alarm çalmıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X