Şimdi Ara

Mercedes mi, BMW mi, Audi mi? Otomotivin Kralı Kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mercedes-Benz: Lüks ve konforun zirvesi.
    BMW: Sürüş keyfi ve performans denince akla gelen ilk marka.
    Audi: Şıklık ve inovasyonun buluştuğu yer.
    Sizce bu üç markadan hangisi gerçekten otomotivin kralı? Seçiminizde hangi özellikler belirleyici olurdu? Tasarım mı, performans mı, yoksa teknoloji mi? Yorumlarınızı ve tercihinizi öğrenmek istiyorum.
    Ben Mercedesciyim arabaya hayranlikla bakıyorum kendisi hayallerimi süsleyen bir araba. Mercedes mi, BMW mi, Audi mi? Otomotivin Kralı Kim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IYARASAI -- 15 Kasım 2024; 22:1:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İlk başta bu markaları konuşacaksak BMW 1-2 serisini, Mercedes A, GLA, GLB, CLA gibi giriş serilerini, Audi A1-A2-A3 serilerini dışarıda tutarak konuşalım, çünkü hepsi birbirinden beter kalitede.

D segmenti için ise benim gözümde BMW çok önde.

Mercedes 10 sene önceki gibi değil.

Audi de VAG grubunun modüler akımına kapıldı. Audi 'nin sürüşte verdiği güvenli hissiyatı tabii devam ediyor.

Yıldız = Kalite hikayesi eskide kaldı.

Modüler parçalar, toplu üretim vs. iç kaliteyi düşürdüler. Elektronik ve motor arızasını da çok duymaya başladım.

Dayanıklılık/güvenilirlik konusuna gelince de BMW özellikle 2016-2019 arası benzinli motorlarında(n13b16) sıkıntı yaşıyordu, ancak 1.5 3 silindir motoru(b38a15) ve 1.6 4 silindir (b48b16) motoru ile hatasını çok güzel telafi etti.

Ama günün sonunda olay para çokomel hesabına dönüyor.

Makam aracı kategorisinde alışveriş yapıyor olsam önceden S serisi derdim ama şimdi 7 serisi çok hoşuma gitmeye başladı. A8 'i kıyaslayamıyorum bile.

5 serisi - E serisi- A6 arasında ise yeni kasa 5 serisini görene kadar 5 demeye devam ederdim, ancak kasa görüntüsü bana hitap etmedi. Mercedes 'in her aracı birbirine benzediği için A6 'yı seçerdim.

3 serisi - C serisi - A4,A5 arasında BMW mi Mercedes mi kararsız kalabilirdim. Mercedes 'in içi çok cezbedici, ama bir noktada yorabilir gibi geliyor. Arkadan itişi de göz önünde bulundurunca yine 3 serisini seçerim.

Mercedes her sektör için araç üretir otomobil,kamyonet,kamyon,otobüs,tır vs.

Bmw ise otomobil ve motosiklet üretir.

Yani bana göre Mercedes devlettir, Bmw millet.

Mercedes devlet adamlarına yakışır, Bmw ise halka yakışır.

Audi,Volkswagen,Skoda,Seat bunlar aynı grubun araçları zaten, krallığı Mercedes ve Bmw paylaşır.

• İlk başta bu markaları konuşacaksak BMW 1-2 serisini, Mercedes A, GLA, GLB, CLA gibi giriş serilerini, Audi A1-A2-A3 serilerini dışarıda tutarak konuşalım, çünkü hepsi birbirinden beter kalitede.

D segmenti için ise benim gözümde BMW çok önde.

Mercedes 10 sene önceki gibi değil.

Audi de VAG grubunun modüler akımına kapıldı. Audi 'nin sürüşte verdiği güvenli hissiyatı tabii devam ediyor.

Yıldız = Kalite hikayesi eskide kaldı.

Modüler parçalar, toplu üretim vs. iç kaliteyi düşürdüler. Elektronik ve motor arızasını da çok duymaya başladım.

Dayanıklılık/güvenilirlik konusuna gelince de BMW özellikle 2016-2019 arası benzinli motorlarında(n13b16) sıkıntı yaşıyordu, ancak 1.5 3 silindir motoru(b38a15) ve 1.6 4 silindir (b48b16) motoru ile hatasını çok güzel telafi etti.

Ama günün sonunda olay para çokomel hesabına dönüyor.

Makam aracı kategorisinde alışveriş yapıyor olsam önceden S serisi derdim ama şimdi 7 serisi çok hoşuma gitmeye başladı. A8 'i kıyaslayamıyorum bile.

5 serisi - E serisi- A6 arasında ise yeni kasa 5 serisini görene kadar 5 demeye devam ederdim, ancak kasa görüntüsü bana hitap etmedi. Mercedes 'in her aracı birbirine benzediği için A6 'yı seçerdim.

3 serisi - C serisi - A4,A5 arasında BMW mi Mercedes mi kararsız kalabilirdim. Mercedes 'in içi çok cezbedici, ama bir noktada yorabilir gibi geliyor. Arkadan itişi de göz önünde bulundurunca yine 3 serisini seçerim.

• Acura, Lexus.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dönem dönem değişmekle birlikte BMW ve Mercedes 1. sıra için çekişiyor.

Arada derede bir kaç Audi modeli ön plana çıkıyor. Audi kendini Skoda, Seat gibi markalardan ayrıştırmadikca müşterisini VW'e kaybediyor eğer o sınıfta VW varsa. Yoksa da zaten BMW & Mercedes hep karşısında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen AG nokta

• Mercedes her sektör için araç üretir otomobil,kamyonet,kamyon,otobüs,tır vs.

Bmw ise otomobil ve motosiklet üretir.

Yani bana göre Mercedes devlettir, Bmw millet.

Mercedes devlet adamlarına yakışır, Bmw ise halka yakışır.

Audi,Volkswagen,Skoda,Seat bunlar aynı grubun araçları zaten, krallığı Mercedes ve Bmw paylaşır.

• wardstone kullanıcısına yanıt
    Yıldız = kalite hikayesi eskide kaldı diyorsunuz hocam, ama ben bunu biraz marka algısının değişmesiyle de ilişkilendiriyorum. Mercedes artık daha geniş kitlelere hitap etmeye çalışıyor, bu da iç kalite hissini azaltıyor eski kalitesinden uzaklaşmasi buna bağlı olabilir.BMW ise sürüş odaklı çizgisinden pek sapmıyor, ancak tasarım açısından son modeller biraz hayal kırıklığı yaratabiliyor. Günün sonunda ‘para çokomel’ hesabı kısmı çok doğru; premium markalar bile artık maliyetleri kısmak için taviz veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW mi DAHA ÜSTÜN AUDI mi?
    17 yıl önce açıldı
    Volkswagen mi? Renault mu?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel benzetme yapmışsınız hocam katılıyorum

• Eskiden Mercrdes - Audi - Bmw olarak sıralardım

ama son dönemlerde mercedeslerden gelen trim sesleri gündemde, ondan dolayı Audi - Mercedes - Bmw diyebilirim

Bmw bana eskiden beri güven vermiyor, marka imajı da bir mercedes ve audi kadar yok. Buna en büyük etken kullanıcı kitlesi olabilir. Eğer bmw tercih edersem sadece elektrikli olan modellerini tercih ederim, dizel gibi komplike bir yapısı olmadığı için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • audi en iyisi

• bmw

tabi benim için şu an Yerli olduğu için TOGGG Mercedes mi, BMW mi, Audi mi? Otomotivin Kralı Kim? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Kasım 2024; 17:58:41 >
  • Togg'a hiç biri yetişmez hocamm

• Mercedes çıtayı çok yukarıya çekti.

BMW tablet ekran koymaktan öteye gidemedi bu süreçte ve F30/F10 ile başlayan 14 yıl önce ki süreçte, trafikte en çabuk pert olup yok olup giden BMW modelleri oldu, aynı dönem üretilen W212'ler ve W204'ler hala taş gibi dipdiri ayakta.

Misal alırken benim aracın BMW'de karşılığı yok çünkü distribütörü de dandik. 1.6 motor araç satmaktan beyinleri yanmış başka bir şey satmak istemiyorlar.

• En iyi olanı sadece ''zaman'' belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 17 Kasım 2024; 18:51:31 >

• G20 arastirirken w205 fl aldim. Mercedes genel manada daha albenili geldi. Bazi ozellikleri diger markalarda daha ust segmentlerde bulunuyor. Bundan sonra da nasip olursa w206 almak isterim. Benim siralamam mercedes>bmw>audi olur.

• .98.443ncü Alman premiumlarını yarıştıralım konusuna hoş geldiniz.

Şu foruma katıldığımdan beri kaçıncı aynı başlıklı konudur unuttum.

Bir türlü karar verilemedi.

• Tabi ki yıldız önde ama ben şunlarıda görüyorum..

nedir onlar buyrun:

• Tabiki model veya segment segment cevabı değişebilecek bir soru bu bence. 3 markayı da bolca test etmiş olabileceğini düşündüğüm birini çağıralım, müsaitse genel hatlarıyla yorumlasın da okuyalım. @Podgoritsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.