Şimdi Ara

Merhaba 2015 a4 kullananlar İstanbul içi yakıt tüketimi hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili dostlar 2015 model a4 177 bg olan model almaya niyetlendim ama teknik verilerdeki tüketim miktarı kafamı karıştı kullanan arkadaş varsa bilgi verirse Mutlu olurum İstanbul içi eğer büyük fark varsa 150 bg olanı tercih edebilirim görüşlerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: Uhrevimen

Sevgili dostlar 2015 model a4 177 bg olan model almaya niyetlendim ama teknik verilerdeki tüketim miktarı kafamı karıştı kullanan arkadaş varsa bilgi verirse Mutlu olurum İstanbul içi eğer büyük fark varsa 150 bg olanı tercih edebilirim görüşlerinizi bekliyorum

hocam bu forumdakiler genelde bu tür araç alıpda tüketimi hesap eden insanları aşağılamakla meşguller. O yüzden audi forumları var nette onlarda bir konu açın derim. Bende audi a4 1.4 tfsi alma arefesindeyim lpg ve yakıt değerleri hakkında bir türlü bilgi edinemedim.
  • Sağolsın mesaj için , tabi burada amacımız cimrilik yapmak değil tüketim verilerinin gerçekçiliğini sorgulamak ve karar vermek ne yazık ki bende hala gerçekçi bir veriye ulaşamadım . Tekrar sağolasın:)

• Uhrevimen kullanıcısına yanıt
    Aynı motor a5 quattro olanı var bizde. İstanbulda şehir içi 8 civarı yakıyor. Uzun yolda bi depoyla sabit hızla gidersen çok düşürebilirsin.6 litrelere kadar düşebilir. .Genel ortalama 7-8-9 civarı kullanıma göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _dangerfull -- 24 Şubat 2016; 20:29:26 >
  • _dangerfull kullanıcısına yanıt
    Tahmin ediyordum zaten ama yinede kullanandan duymak daha önemli . Teşekkür ederim
  • Kuzenim aldı 20 gün önce şu an ist trafiğinde ort tüketim 9,4 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphi3458 -- 25 Şubat 2016; 11:51:19 >
  • quote:

Sağolsın mesaj için , tabi burada amacımız cimrilik yapmak değil tüketim verilerinin gerçekçiliğini sorgulamak ve karar vermek ne yazık ki bende hala gerçekçi bir veriye ulaşamadım . Tekrar sağolasın:)

aynen öyle. Cimrilik değil ama yalnış anlaşılıyor. Adama diyorum senede 40-50 bin km yapıyorum fakat dizel alacak gücüm yok ancak benzinli alabilirim buna lpg uyarmı ? bi sürü dalga malga... mesele bu. Hayırlısı inşallah tez zamanda hayalinizdeki araca kavuşursunuz saygılar.
  • Amin hepimiz gönlümüzdeki araçlara bineriz inşallah

• Hocam Bursa sıkışık trafikte A5 Quattro 9,3 9,8 arası oynuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Sevgili dostlar 2015 model a4 177 bg olan model almaya niyetlendim ama teknik verilerdeki tüketim miktarı kafamı karıştı kullanan arkadaş varsa bilgi verirse Mutlu olurum İstanbul içi eğer büyük fark varsa 150 bg olanı tercih edebilirim görüşlerinizi bekliyorum

hocam bu forumdakiler genelde bu tür araç alıpda tüketimi hesap eden insanları aşağılamakla meşguller. O yüzden audi forumları var nette onlarda bir konu açın derim. Bende audi a4 1.4 tfsi alma arefesindeyim lpg ve yakıt değerleri hakkında bir türlü bilgi edinemedim.

Audi a4tfsi passat 1.4 tsi ile aynı araçtır. tüketim verisi yıllardan beri konuşulur bellidir. mesele kullanıma göre çok fark etmesidir. sakin kullanırsanız az yakar bu araçlar. bende 1.4 tsi passat mevcut. veri bulamamanızın sebebi doğru yerlerde aramıyor olmanızdır. araca LPG takılmıyor. takılırsa da hem pahalı hem tam verimli olmuyor. ayrıca o kadar yüksek bedel verilen bir araca sistemini değiştirerek farklı yakıt koymak er ya da geç sorunlara yol açacaktır. bunlar valfler, siindir çeperleri ve katalitik konvertörün erken ölümü olacaktır. Başka diğer ateşleme ve krank ile ilgili olası sorunlar daha geride kalır.

size önerim sakin kullanırsanız benzini dert etmeyeceğiniz yönündedir. ancak gerçekten ekonomi yapmak ve konfor yaşamak istiyorsanız size jetta tdi ya da a3 tdi önermemiz gerekiyor. aynı araç olmada da.

yakıt maliyeti olarak 180 hp dizel 2.0 a4 ile aynı gideriniz olur. hem litre harcaması bakımından hem de yıllık vergi farkını birkaç depo benzin olarak geri alacağınız için.

aşağılama durumu yok burda sıkıntı şudur. çok yüksek bedellerle araç aldıktan sonra biraz da içine benzin koyulabilir diye düşünüyoruz. Eğer gerçekten durumunuz sıkışık ise zaten bu aracı almamanız ya da bir nedenle almak zorunda iseniz uzun yollara gitmek için albea vs tarzı lpg li bir aracı daha kullanmanız uygun olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.