|
Bildirim
|
Ahhahahahah otomatik alıp trafikte manuel kullanıp yokuslarda boşa alıp arabayı stop ederken 50 şekle girmek.
2 yıl garanti ile böyle oluyor, bizim ülkeye müstehak tabi |
kullanımı manuelden daha zahmetli bir teknoloji harikasi: desege
hayal bile değildi gerçek oldu. |
Almayın işte şu DSG'leri bu kadar basit bir çözümü var, neden hala ısrar ediliyor anlamış değilim.
|
Bir araçta kavrama olduğu sürece, ister ayak ister robot yönlendirsin, kullanım prensibi düz vites araba gibidir. Kavramayı yıpratmamak için gaz verirken devrini buldurup kullanmanız gerekir. Prensip gaza ve frene düzgün basmak. Trafikte sürekli kavramayla gidersen düz viteste dayanamaz. Yakıt tüketiminden çok hissiyat ve minimum aktarma kaybı nedeniyle üretilmiş şanzımanlardır. Şehir içi kullanım için tam otomatik tercih edilmelidir.
|
kardeş otomatik vites araç alıp bunlarla uğraşacaksan düz vites al kafan rahat olsun. otomatiğin keyfini süreceksen d ye al devam et . elinde patlamasından korkuyorsan dsg alma
|
Bizim cekirdek ailede iki tane dsgli 1,6 dizel arac var. Esek niyetine biniyoruz daha sorun cikarmadi. Benim aracim 70binde, babamin araci 80binde.
Ha bu yolda birakmaz demek degil. Ama dsg si sorun cikarmayan cevremde kimse yok demek de inandirici degil. He 100 bin km’de kavramasi biter basimin ustune, duz vites a4’umuzde de 100binde bir baski balata seti degistirirdik. |
Şu an km 297 binde. Şanzıman hiç ellenmedi. Geçişleri kusursuz. 1-2 geçişi hariç diğer geçişleri hissetmiyorsunuz. Tabii benim araç atmosferik ve motor torku nispeten düşük. Turbolu motorların şanzımanı daha çabuk bozduğu biliniyor.
Yağ bakımına üreticiler gerek yok diyor ama bu işin içinde olan herkes de gerek var diyor. Sonuçta o da bir yağ, zamanla bozuluyor. Bana gelirsek, her 60 bin civarı yağı değişirim. Sıfır km bir otomatik aracım olsa onun yağını da 60-80 bin civarı değiştirirdim. Aisin bir çok üretici tarafından kullanılıyor. En eskisi de volvo olsa gerek. 1960'lardan beri sürekli Aisin'le çalışıyorlar. Powershift olmayan bütün otomatik volvoların şanzımanı (eski S80 T6 istisna) tam otomatik Aisin'dir. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 19 Aralık 2018; 14:23:23 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duggac -- 19 Aralık 2018; 14:43:3 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 19 Aralık 2018; 15:58:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|