Şimdi Ara

Merhaba arkadaşlar bir kaç soru sorabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusuma gaga tasi aldım meyveli portakali onu kemirdiklerinde ağzının kenarlarında ki tüyler hep turuncu oluyor bunun bi zararı olurmu

• fazla verme zararlı kimyasal sonuçta onun hepsinin bir arada tutmsaını sağlayan seyler
  • Fazla verme derken napmaliyim kafeste asılı duruyor cikariyimi napim yoksa çıkarıp çıkarıp mi takıim arada siradaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: muahbetkusu

Fazla verme derken napmaliyim kafeste asılı duruyor cikariyimi napim yoksa çıkarıp çıkarıp mi takıim arada siradaa

Yok kardeşim gaga taşı renkliyse onun rengi olabilir sonuçta gaga taşı yani kuşların gereksinim duyduğu birşey eğer seni rahatsız ediyosa bu renk beyaz renkte olanlarida var ondan alabilirsin.
  • Anladım sağolasın bi kaç bişey daha sorayım bari benim kuşlar hep ciflesiyor günde 3,4 defa dışı kusun kanadı iyce düşmüş o bel tarafı kuyruğunu yukarısı şişmiş yumurta var sanırım ciftlesince dışı kuş halsiz dusuyor bazen daha 8,9 aylık anca sanırım veya daha büyüktür ve yuvaligina bişe koymam gerekiyormu dışı girip saatlerce bazen çıkmıyor ordan
  • quote:

Anladım sağolasın bi kaç bişey daha sorayım bari benim kuşlar hep ciflesiyor günde 3,4 defa dışı kusun kanadı iyce düşmüş o bel tarafı kuyruğunu yukarısı şişmiş yumurta var sanırım ciftlesince dışı kuş halsiz dusuyor bazen daha 8,9 aylık anca sanırım veya daha büyüktür ve yuvaligina bişe koymam gerekiyormu dışı girip saatlerce bazen çıkmıyor ordan

Sürekli ciftlesiyorlar diyorsun dikkat et. Yumurta tıkanması olabilir yumurtlayamiyorsa. Zeytin yağı sür poposuna daha da yumurtlayamiyor veternere götürür sün artık. 2 güne bir yumurtlarlar. Ciftleştikten 1 ~2 gün. Sonra yumurtlaması lazım. Dikkat et bunlara.
  • Vallahi bilmiyorum 6 gündür çiftlesiyorlar ama yumurta var sanirim büyük büyük dışkı yapıyor
  • quote:

Vallahi bilmiyorum 6 gündür çiftlesiyorlar ama yumurta var sanirim büyük büyük dışkı yapıyor

Büyük dışkı yapıyorsa kesin vardır ama yumurtlamamasi sıkıntı yani. Poposu şişse yuvada fazla vakit geçirmesine rağmen yumurta yoksa. Kuş halsizse bi veternere götür. Yada yapabilirsen. Zeytin yağı ile popusunu bastirmadan ovarak yumurtayı aşağıya doğru itekle. Yanlış bi hareketin kuşa sebeb olur. Yumurtlayamazsada ölür vakit kaybetme en iyisi.
  • Bazen giriyo biraz vakit geçiriyo sonra çıkıyo giriyo ikide bide girip cikiyor ama poposu sis degil kanatlari düşmüş ve bel kısmı sis bide büyük dışkı yapıyor
  • quote:

Bazen giriyo biraz vakit geçiriyo sonra çıkıyo giriyo ikide bide girip cikiyor ama poposu sis degil kanatlari düşmüş ve bel kısmı sis bide büyük dışkı yapıyor

Yumurtlayacak kuşun kuyruk aşağı düşük durunca belde yani tam kuyruk dibinde şişlik gibi görünür. 6 gün dür ciftlesmeye rağmen yumurta YOKSA dikkat et diyorum. Bide karın bölgesi yani popoya yakın bölge şiş değilse o kadar çiftleşmeye rağmen bi icraat yoksa kısır da olabilir. Kuşunu en iyi kendin tanirsin. Elinle bile yokladigin zaman oval bi sertlik hissedersin yumurta varsa Eğer. Sen dikkatli ol. Yumurta tıkanması olmasın.
  • Yumurta var kesin eminim ama böyle kanat dusmesi falan 2,3 gün önce oldu belki sanırım bugün yumurtlar yatıyor yuvakikta
  • Yumurta sıkışmış olamaz hiç sanmıyorum baktım kontrol etim yumurta var elinle eleyince beli oluyor ama sıkışma olsa yumurta poposunda birazda olsa görünür sanırım o dediğin yerde sis biraz bana birazdahaa zaman var gibi geliyor
  • arkadaşlar kuş çiftleştikten sonra en gec ne zaman yumurtlar ?
  • quote:

arkadaşlar kuş çiftleştikten sonra en gec ne zaman yumurtlar ?

Boşuna yazdım o kadar şeyi demi. Gerçekten bazilarinizi hiç anlamıyorum.
  • Hayır boşuna yazmadin başkasına soruyorum 1 hafta dyo sana soruyorum 2.3 diyosun bi başkasına soruyorum 15 diyo yani benimde kafam karışıyor halen yumurtlama di poposu sis ama yumurta falanda gorunmuyo bakınca ama elinle eleyince var
  • quote:

Hayır boşuna yazmadin başkasına soruyorum 1 hafta dyo sana soruyorum 2.3 diyosun bi başkasına soruyorum 15 diyo yani benimde kafam karışıyor halen yumurtlama di poposu sis ama yumurta falanda gorunmuyo bakınca ama elinle eleyince var

kuşlar çiftleştikden 7-10 gün sonra yumurtlar, hiçbir muhabbet kuşu 2-3 güne yumurtayı oluşturup yumurtlayamaz. Dediğiniz gibi hergün çiftleşir, daha sonra yumurtaları dizmeye başlar, ilk yumurta geldikten sonra 2 güne bir yumurtlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmummy -- 10 Mart 2015; 11:32:51 >
  • Anladım peki bu yuvaligin içine kuş kumu koydum olur dimi bi sıkıntı olmaz Talas denedim ama ağzıyla aldı aldı geri ati kafesine disinaa
  • quote:

Anladım peki bu yuvaligin içine kuş kumu koydum olur dimi bi sıkıntı olmaz Talas denedim ama ağzıyla aldı aldı geri ati kafesine disinaa

Sorun olmaz, daha fazla rahatsız etmeyin, kendisi ayatlar yuvayı. Yem su verin yeter
  • tamam sağolasın eve geldim baktım daha yeni yumurta varmı diye ve var bugün bırakmış yumurtasının birini tam 8 gün içinde bıraktı yumurtasinni
  • Yuva temizliği falan nası olucak yapmam gerekenler ne olucak yumurtasını zarar verirmı kaç günde temizliğe yem şu kafes temizliği nasıl olmali
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.