Yaklaşık 3 ay önce laptopdan kurtulayımhızlı performanslı bir makinam olsum dedim bir masa üstü ps toplamakararı aldım, sistemim şu;
İşlemci:İntel Q6600 2.40GHZ Ram :OCZ 1Gb dual CH x 4 Anakart :Gigabyte GA-P35C - DS3R Ekran Kartı: Pegasus 256 mb - 256 bit PSU: Gerçek 650 W. El yapımı HD: 160Gb X 2 SATA - 250 X 1 SATA - 120 Gb X 1 İDE - 20 X Gb 1 İDE Kasa : Termalteke Viking CPU soğutucu: Termalteke Sonic Tower Ekran Kartı S. : Coolmasters 2 eksoz ön arka-fan +2 temiz hava fanı+1 cpu fanı
makina bu geleyim soruna,
Aldığımda makinamı bir hevesle kendim topladım kasama kurduktan sonra 8 sata girişi olmasına rağmen birtürlü sata hd lerime windows kuramadım, yani ön yükleme yapıyor, hd yi görüyor, dosyaları atıyor ve kuruluma başlamadan önce ps kapanıp açılacak diyor kapanıyor bidaha da açılmıyor.Neyse o zamanlar birkaç denemeden sonra anakartın ide girişide olduğundan elimde olan 20 gb'lik bir İDE hd kurdum ama bin bir sıkıntı ile bi şekilde oldu ama nasıl bilmiyorum bu sistem 3 ay gitti sonra 1 hafta önce formatladım yeniden kurdum ama sorunsuz kurdu yine ideye diğer HD'lerimide makina gördüğünden onlarıda kullanıyorum ama sistemi yükleyemiyorum. Neyse 20 Gb bana programlarıma bir dönem sonra yetmemeye başladı gittim 120 Gb ide aldım ama bu sefer onada kurmadı aynı sorunu verdi xp yükledim olamdı vista yükledim olmadı 64 bit vista yükledim olmadı çıldırmak üzereyim bir gün yüzü göremedim makinada gerçekten anlayan bir ps uzmanı bulsam götüreceğim ama bir kaç firmaya götürdüm onlarda benim gibi pek güven almadım şu an 20 gb ide'de kurulu sistemle ps'mi açtım. Nedir bu makinanın derdi ne yapayım ne olur bilgili arkadaşlar bana yardım edin, elime bir balyoz alıp kırmak geliyor içimden bu makinayı artık inanın.
1. işletim sistemi kurmadan hdd leri ntsc dosya formatı ile biçimlendirdin mi?
2. hiç sata kablosunu değiştirip denedin mi? Başka bi sata kablosu al oda olmadı farklı sata girişine tak
3. Ankartın bios menüsünden sata yı etkinleştir
4. oda olmadı disket ile sata sürücüsünü yükle
5. Anakartın biosu gğncelle bunu kendi ieadenle yaparsan yap araştır bios güncelleme tehlikeli diye biliyorum
6. ankartının modelini araştır kullanıcılar ne gibi sorunlarla karşılaşmışlar
şu an aklıma gelenler bunlar..bende profosör değilim fakat kendi kendime öğrendim ..belki amatörce fikirler denemekte fayda var
Sonuç olarak bilgi verirsen sevinirin bende merak ettim
Dostum bunun benzeri bir sistemi bende kurdum aynı hevesle jurmayı istedim makinemi doğal olarak fakat windows kurulurken tam ayarlarını save edecekken reset atıyor makine 1 haftadır pc sizim kafayı yiyecektim çok araştırdım zannedersem sorunu çözdüm sorun ocz ramler.. gigabyte anakart ram seçiyor bence şimdi yeni anakart siparişi vardim inş yarın gelcek denicem çok mağdur oldum inan bana.. sorun bence ram ler bak sistemim şu daha deneyemedim bile
yarın yeni anakartım gelecek msi p6n platinum sana haber veririm ama bence kesin anakarttan ram seçiyor buna kanaat getirdim..
minimalist ilk etapta yapılabilecek her şeyi yazmış. fakat benim gigabyte anakartlarda yaşadığım sorunların haddi hesabı yok o yüzden bu marka anakartlaraçok güvenle yaklaşamıyorum. senin sata hdd yi başka bi bilgisayara takıp onun üzerine sistem kurmayı dene en azından hdd arızalımı onu tespit edersin
quote:
Orjinalden alıntı: syrinx
minimalist ilk etapta yapılabilecek her şeyi yazmış. fakat benim gigabyte anakartlarda yaşadığım sorunların haddi hesabı yok o yüzden bu marka anakartlaraçok güvenle yaklaşamıyorum. senin sata hdd yi başka bi bilgisayara takıp onun üzerine sistem kurmayı dene en azından hdd arızalımı onu tespit edersin
Evet ilk olarak bunu denemende fayda var pratik bi fikir
Son aldığın 120 gb ide hdd de sistemi kurmadıysan bir sorun var gibi görünüyor....
Yukarıdaki @minimalist söylediklerini yap..... Gerçekten yapman gerekenleri söylemiş... + Sistemi kurarken mümkünse sistemindeki diğer disklerin kablolarını çıkart... + Her ihtimale karşı biosunu default ayarlarına getir..
Eğer yine olmadıysa 20 Gb lik diskinin ghost, acronis true image gibi programlarla bekabını alıp diğer Hddlere atabilrisin.. Tabi o gibi programlarla bekap almadan da 20 GB lik diskindeki sistemi diğer disklerine aktarabilirsin....Bu sayede Xp yi kurman gerekmeden istediğin disk üzerinden XP yi çalıştırabilmen mümkün....
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için, ilk işim önerilerinizi deneyip sonucu buraya yazmak olacak.Fakat yarın iş güç şimdilik ben kaçayım.Görüşmek üzere, İyi geceler.