Arkadaşlar iyi güneler... Yeni evime taşındım. Sitede digitürk altyapısı hazır olduğu söylendi sadece digitürk reciverını takmam yeterli dendi. Duvarda 3 tane anten çıkışı var bunlardan birisi dişi ikisi erkek. Dişi olanla normal türksat ve hotbird uydularını izliyorum fakat digitürk reciverından dişi çıkışa taktığım zaman çalışmadı digitürk. O erkek çıkışlar ne içindir??? Yoksa onlardan biri digitürk ve bi dişi dönüştürücü gibi bişeymi lazım??? Bi yardımcı olun lütfen. Belki çok iyi anlatamadım ama bu konularda hiçbi bilgim yok. Yardım yardım yardım lütfen çok önemli
arkadaşlar yokmu yardım eli uzatacak birileri. lütfen yardım
ben digitürk üyesiyim. Kusura bakmayın o dediğiniz ayrımları bilmediğim için hangisine üye olduğumu bilmiyorum. Digitürk kartık takılı cihazın üstünde.
Çalışmıyor derken sinyal mi gelmiyor ne oluyor? anlayamadım.
evt sinyal gelmiyor galiba. Yani daha doğrusu ekrana hiçbirşey gelmiyor. Televizyon karlaması gibi bişeyler oluyor ekranda başka bişey yok. Normal uydu cihazını taktığım zaman hiçbir problem yok kullanıyorum.
Ekrana hiç bir şey gelmiyorsa senin digitürk kutunda problem olabilir. Scart veya renkli girişlerede dikkat et düzgün bağlandığına... En azından bir uyarı ekranı gelmesi lazım...
anladım kutuda problem olacağını zannetmiyorum çünkü diğer evimde kullanıyordum ordan söktüm getirdim. Dediğiniz hususlar olabilir bağlantılara daha özen gösterip tekrar deneyim bugün. Neticeyi yarın paylaşırım. Teşekkürler şimdilik
dişi-erkek uyuşmazlığı varsa araya bir t al dene.. şu üzerinde 2 erkek 2 dişi giriş-çıkış olan 2 tl lik aparat.. gerçi merkezi de zaten zayıf olan sinyal daha da zayıflayabilir.. digitürk evin içine kadar gelen kabloda kurulu olabilir ama bazen benim özel bağlantıda bile sinyal zayıflığından çekmiyor..
aktivitasyon bedeli vermek saçmalık... tekrar tekrar deneyin.. elindeki cihazla sinyal ölçüyor.. alıyor 45 tl..
gaz sızdırmazlık raporuna parayı kesen mühendisler odası gibi..
adamlar yatıp kalkıp nereden ne yontabiliriz.. onu düşünüyorlar.. walla brava...
Yüksek ihtimalle santraldan digiturk(mdu4),turksat hotbird olma ihtimali var,ayrı olarak digiturte indirmiş olabilirler,2 ihtimal üzerinde durursak ya tek hatta 3 var yeni apartmansa mdu4 takılıdır,hangi kutuyu kullandığını söylememişsini,philps veya dcr vestel ise optionlardan mdu4 seçmen gerekir.ikinci ihtimal diğer 2 adet olan erkeklerde biri anten biri digitrurk olabilir,onuda deneyerek öğrenebilirisin bana sorarsan yönetici veya görevliye sorarak en kısa zamanda cözersin ama en önemlisi eski kutular varsa seçeneklerden mdu-2-3-4 denemen gerek yeni apartmansa mdu4 olma ihtimali yüksek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme