Şimdi Ara

merkezi ısınmadan çıkmak/girmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Müteahhit apartmanı yeniden yapacak ve bir daire verecek.

Fakat benim dünyada en nefret ettiğim şey merkezi ısıtma. Sağlık sorunları nedeniyle geceleri soğuk ortamda durmamam gerekli. Bu durumda geceleri merkezi ısıtma kapatıldığı için elektrikli kalorifer yakmak zorunda kalacağım.

Daha bina yapılırken ben istemiyorum merkezi ısıtma kombi takacağım deme şansımız var mı? (diğer daireler kendileri merkezi ısıtmada kalacaklar) ya da bunu diyebilmek için neler yapmalıyız?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreone -- 6 Aralık 2013; 15:15:06 >

• foreone kullanıcısına yanıt
    Herkes bireysel ısınma istediğine dair imza vermeli, ikisi aynı anda olmuyor.
  • Birde bildigim kadari ile birkisi yazin bile ben Üşüyorum merkezi isitma acilsin dendiginde acilmasi gerekli hatta acmassa mahkeme tazminat hakki doguyor diye biliyorum .

Bir arkadasim yonetici merkezi isitmq sistemini mart ayinda cogunluk karari ile kapatmisti. Biri itiraz etti 80 dairleik kopparatif iki aydaha merkezi isitma aktif çalıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla 15 derecenin altındaki sıcaklıklarda kazanın yakılması gerek. Toplantı esnasında alınacak bir kararla bu sıcaklık daha da artırılabilir. Gece kazanın kapatılması gibi bir durum olamaz. Hoş bizim yönetici daire sahiplerini çok düşündüğü için Ankaranın ayazında 0 derece gece sıcaklığında kazanı 01- 06 saatleri arasında kapatıyordu. Kulakları çok çınlamış olacakki şu anlık bu uygulamadan vazgeçti.
  • Teşekkürler,
    ben daha tek bir eve gitmedim merkezi ısıtması olup da gece 12de kaloriferi sönmeyen. bina daha yapılırken diğerlerinden onay alsam çıkamaz mıyım merkezi ısıtmadan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreone -- 6 Aralık 2013; 23:19:55 >
    Bina daha yapım aşamasındaysa oturup konuşup merkezi sistemi tümüyle iptal edebilirsiniz.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    binada 20 daire var yeni binada 26 daire olacak.

ve bu 20 kişiden en fazla 1-2 tanesi kombiye razı olur gibi. zaten müteahhitin de yanaşacağını zannetmiyorum.

bir ihtimal tek başıma erkezi ısıtmadan çıkma ihtimalim olur dersem ki ben gece de açılmasını talep ederim yasal olarak da yakmak zorunda kalırsınız diye.

ya hep ya hiç olması çok kötü. bir çıkış yolu olmalı ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDEN ÇIKMAK İSTEMİYORUM
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni yapılan binalarda merkezi ısıtma zorunluluğu var diye biliyorum
  • akula06 A kullanıcısına yanıt
    Oy birliği ile yaptırmayabilirsiniz, tesisatın doğalgaz olması şartı ile.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    arada binanın yapımı durakladı. 2 sene sonra yıkım aşamasına geçildi sonunda.
    benim okuduğum kaynaklarda 1000 m2 den büyük olunca bina, merkezi ısınma zorunlu oluyor diyor.

eğer oy birliği ile bireysel olarak yapılabilecekse ikna edebilirim daire sahiplerini.

ama sanırım önce merkezi yapılıyor, sonra herkes birden kombiye geçiyor diğer sistemde.
    Zorunlu olabilir fakat yapım aşamasında oy birliği ile bireysel yaptırabilirsiniz muhtemelen, araştırmak gerekiyor.

Bu arada daha yeni yanı başımıza 10 bloktan oluşan yeni site inşa edildi ve tüm daireler kombili yapıldı madem merkezi sistem mecburi müteahhit nasıl bireysel sistem yaptırabildi, dairelerin satışları da başladığına göre iskan da alabildi demek.
  • Zorunlu olması saçmalık kesinlikle almıyorum merkezi sistem olan biryeri ortak işi sevmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreone

arada binanın yapımı durakladı. 2 sene sonra yıkım aşamasına geçildi sonunda.
    benim okuduğum kaynaklarda 1000 m2 den büyük olunca bina, merkezi ısınma zorunlu oluyor diyor.

eğer oy birliği ile bireysel olarak yapılabilecekse ikna edebilirim daire sahiplerini.

ama sanırım önce merkezi yapılıyor, sonra herkes birden kombiye geçiyor diğer sistemde.

Kardeş merhaba.

Eski binadaki daire sahipleri yeni binadan daire alacak sanırsam.
    BU arkadaşlar ek olarak kombi için para ödemek zorunda kalacak bu durumda herkesi memnun edebilmen biraz zor.

İNsallah senin istediğin gibi olur herkes bireysele geçer
  • dandik bir 2+1 400 lira kira veriyorum 230 lira merkezi sistem aidat v.s adam keyfine göre yakıyor geceler yanmıyor bu merkezi sistemi icat edeni sikeyim

ülkedeki insanlar 3. dünya ülkesininin bile vatandaşı değilken bu merkezi sistemde yaşayanlar 6. dünya ülkesinden bile değiller hiç yaşamıyorlar

sikeyim böyle işi

230 lira boşa para alıyor kahpeler ben gece yaşıyorum gece neden açılmıyor bu o.c ları ile uğraşmak için bile para gerekli aq bu ülkenin anassını sikeyim ben o.c ları hayvan yaşayacak niyetine bina dikmiş kahpeler

herşeyde bireyselleşin aq
  • akula06 A kullanıcısına yanıt
    o zorunluluğu geitreni sikeyim ben o.c ları
  • Arkadaşlar lütfen uslubunuza dikkat ederek konuşun tek siz yoksunuz burda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.