Şimdi Ara

Merkezi ısıtmadan ferdi ısınmaya geçiş hk. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartmanımız 14 daireli , net 1950 metre kare. ( 2000 yılından önce inşa edilmiş )

Apartmanımızın dublex katında ikamet ediyoruz.

Apartman inşa edildiğinden beri kömür kullanılıyor.

Bu sene ferdi ısınmaya geçmek istiyoruz.

10 kat maliki ferdi ısınma için apartman yönetimine dilekçe verdi ve kabul edilerek apartman defterine işlendi.

Akabinde Samgaz'a gidilerek ısınma için abonelik işlemleri başlatılmıştı ki apartman kat maliklerinden biri (ferdi ısınmaya istemeyen bir kat maliki) 10 kişiyi şikayet etmiş ve bunun üzerine Samgaz apartman aboneliğini incelemeye almış.

Bildiğim bir kanun var 2000m2 ile ilgili.

Bu 2000 m2 altı için %51 oy çokluğu sadece 2009 'dan sonra inşa edilen binalar için mi geçerli yoksa herhangi bir kısıtlama yok mu ?

Bu konuyla ilgili aşağıdaki linkteki gibi bir konu var ;ama bina inşaat yılından hiç bahsedilmemiş.
    Yani bu durumda herhangi bir kısıtlama yok sanırım ki doğrusu da bu değil midir ?

http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?action=printpage;topic=1282.0

Eve kombiyi aldık ,taktık bile ; ama sistem merkezi ve kolun sistem olduğu olduğu için kalorifer bağlantılarını yapamadık , böylece bekliyoruz.

Not:Binanın doğal gaz hattı yapılı ve her dairenin kapısına kadar gelmiş durumda.
    Hatta binada sıcak su kullanımı için ;yani mutfak için abonelik alınmış ve mutfaklarında doğal gaz kullanan kat malikleri var.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 22 Kasım 2013; 21:09:22 >

• Tulû kullanıcısına yanıt
    Binadaki temel değişikler kanunen oy birliği ile alınır, tek bir malik hayır derse merkezi sistemden kombiye geçemezsiniz. En azından ben böyle biliyorum. Olay yalıtım olsaydı temel değişikliğe girmediği için dediğiniz %51 oy çokluğu geçerlidir. Tek umudunuz hayır deyen tek bir kişi kalması ve mahkeme kararı ile geçebilmeniz.

Fakat verdiğiniz linkte 2000m² altı binalarda Doğalgaz için ayrıcalık tanınmış gözüküyor.

"Apartmanınız 2000 m2 (İkibin metrekare) altında ise , doğalgaza geçiş için karar alınacak toplantıda (toplantı çağrısında ilgili konunun görüşüleceğinin belirlemesi gerekir) en az yarısından bir fazla sayıda (sayı ve arsa payı için ayrı ayrı olarak salt çoğunluk aranır) kat malikinin (arsa payı ve bağımsız bölüm sayısı salt çoğunluğu) veya vekilinin bulunması gerekir. Bu sayıda kat maliki veya vekilinin de kombili bireysel ısıtma sistemine geçişine olumlu oy kullanması gerekir. Eğer olumsuz oy kullanacak kat malikleri veya vekilleri varsa ; onların sayısı kadar olumlu oy kullanacak kat maliki veya vekilinin de toplantıda hazır olması gerekir.

Ancak doğalgaz kullanmak maksadıyla olmayan (ferdi ısınma elektrik, odun, kömür, LPG ve benzeri yakıtlar ile yapılacaksa) ferdi ısınma istekleri, oybirliği ile alınacak kararlarla mümkündür."

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Evet 2009 yilinda böyle bir kanun çıkmış ; 2000mt2 ve altındaki binalarda oy çokluğu ile merkezi ısınmadan ferdi ısınmaya geçmek mümkün : burada bina inşaat yılının 2009 ve sonrası veya önce olması önemli değil sanırım ki hiç bir belgede böyle bir kriter görmedim .

Ferdi ısınmayı istemeyen kişi 10 kişiyi mahkemeye vermekle tehdit ediyor ;biz de o durumda icraya gideriz dedik .
  • kardeş son durum ne oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.