Şimdi Ara

Merkezi sistem uyduda bazı kanallar çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apartmanda dün bireysel uydular söküldü ve merkezi sistem uydu takıldı. Ama Turksat'ta önceden çıkan kanalların bazıları (Euronews, Halk TV, Sports TV gibi 60-70 kanal) şimdi çıkmıyor. Kablo aynı kablo, receiver aynı receiver.

Sorunu uyducuya söyledim. Receiver'ınızın yazılımı ve program listesi baştan yüklenmeli dedi.

Receiver'ı aldığım yere gittim, orada taktılar cam gibi çıkıyor bütün kanallar. Yazılım güncellemesiyle alakası yok, kanallar burada çıkıyorsa orada da çıkar dediler. Ya LNB ayarı doğru yapılmamış ya da multiswitch girişinde problem var dediler.

Uydu teknolojileri hakkında çok bilgim yok, o yüzden kafam karman çorman oldu.

Sorunun kaynağı ne olabilir arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzgungulucuk -- 19 Ekim 2016; 0:24:14 >

• Yok mu bu işlerden anlayan, yardımcı olabilecek arkadaşlar?
  • Evinizde tek uydu alıcısı mı bağlı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolga68 kullanıcısına yanıt
    Yok tek uydu alıcısı var. Sırf denemek için bir tane internetten ısmarlayacağım neredeyse!
  • Sorun çözüldü arkadaşlar.

Başka bir uyducu gelip uydu bulucuyla evde denedi, onda da çıkmadı kanallar. Kabloları, santrali ve lnb'yi kontrol etti. Sorunun kaynağı santralmiş. Receiverımda hiçbir problem yokmuş meğerse. Beni az kanala razı etmeye veya boşu boşuna yeni uydu alıcısı aldırtmaya çalışmışlardı.

Receiverınız merkezi sisteme uygun değil, receiverınızı değiştirin kablolarınızı yenileyin demişlerdi. Beş kuruş harcamadan çözüldü, uyducunun servis masrafını da fatura ettirip yönetimden tahsil ettim.

Hakkınızı arayın. Aklın yolu bir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.