Şimdi Ara

MERKEZİ YATAY GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl(3-7 ağustos) bir bölüme kayıt yaptırırsam yine bu yıl(başvurular 30 ağustos tarihine kadar) merkezi yatay geçişle kaydımı başka bir üniversiteye alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: OmafyaMarX

Arkadaşlar bu yıl(3-7 ağustos) bir bölüme kayıt yaptırırsam yine bu yıl(başvurular 30 ağustos tarihine kadar) merkezi yatay geçişle kaydımı başka bir üniversiteye alabilir miyim?

bu arada puanım merkezi yatay geçişle geçmek istediğim üniversitenin bölümünün puanına uyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinavmarx

quote:

Orijinalden alıntı: OmafyaMarX

Arkadaşlar bu yıl(3-7 ağustos) bir bölüme kayıt yaptırırsam yine bu yıl(başvurular 30 ağustos tarihine kadar) merkezi yatay geçişle kaydımı başka bir üniversiteye alabilir miyim?

bu arada puanım merkezi yatay geçişle geçmek istediğim üniversitenin bölümünün puanına uyuyor.
    1 dönem beklemek gerekliymiş.bazı yerlerde bu yönde bilgi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut25

1 dönem beklemek gerekliymiş.bazı yerlerde bu yönde bilgi var.

Gidersem eğer gittiğim bölümü hazırlıkta dondurucam ..Peki bu geçişi etkiler mi?
  • Yökü aradığımız zaman 1 dönem okumalısınız diyor ama yönetmeliğe göre sorun yok ne yapıcaz bir fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edaakk

Yökü aradığımız zaman 1 dönem okumalısınız diyor ama yönetmeliğe göre sorun yok ne yapıcaz bir fikri olan var mı?

aynı fikirdeyim yok öyle diyor ama biz ağustos da kayıt yapıyoruz ve şartlarımız tutuyor ne olacak ?
  • twitterdan popüler hocalara tweet attım sizde destek çıkarsanız belki sesimizi duyarlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YATAY GEÇİŞ
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hazırlık hariç 2 dönem okuman lazım o üniversitede. Onun dışında geçiş yapamazsın. Çünkü haksızlık olur. Gelecek yaz okul notların iyiyse öğrenci işlerinden transkriptini alıp ona başvurabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teixeira28

Hazırlık hariç 2 dönem okuman lazım o üniversitede. Onun dışında geçiş yapamazsın. Çünkü haksızlık olur. Gelecek yaz okul notların iyiyse öğrenci işlerinden transkriptini alıp ona başvurabilirsin.
    bende dün yökü aradım minimum bir dönem geçmesi gerketiğini söyledi.ama yönetmelikte böyle bir şey yazmıyor...
  • Arkadaslar benim bahsettigim merkezi yatay gecis ..merkezi yatay gecis de universitedeki not ortalamasi degil universite yerlesme puanin onemli

• Arkadaslar bildiklerinizi paylasir misiniz?

• Up.Bende cevap bekliyorum.bir arkadasimin puani gecmek istedigi taban puana yetiyor ne yapmasi lazim?kimi yerdr 1 yil kimi yerde 1donrm diyor farkli seyler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

Up.Bende cevap bekliyorum.bir arkadasimin puani gecmek istedigi taban puana yetiyor ne yapmasi lazim?kimi yerdr 1 yil kimi yerde 1donrm diyor farkli seyler var.
    http://www.yok.gov.tr/documents/10279/13167014/2014-2015+G%C3%BCz+ve+Bahar+D%C3%B6nemi+Ek+Madde+1+Uygulama+%C4%B0lkeleri/26c9ba8b-5eaf-4142-ae08-fa18fb73863f

Bu linkteki 6. maddeyi yazıyorum:

6.İlgili yılda ÖSYS sonucunda herhangi bir yüksek öğretim programına kayıt olan öğrencilerin başvuru yapamamasına, (Öğrencilerin tercihleri doğrultusunda yerleştikleri yüksek öğretim kurumlarında eğitime başlayarak, ilgili yüksek öğretim programına ve yüksek öğretim kurumuna intibak sürecini geçirdikten sonra, yatay geçiş sürecinin mantığına uygun olarak diğer yüksek öğretim programlarına geçiş için başvuruda bulunmalarının daha faydalı olacağı hususu göz önüne alınarak, ilgili yılda ÖSYS'de yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerin bir sonraki dönem/yılda yapılacak işlemler sırasında başvuru hakkı bulunmaktadır.)

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: K4RT4L

http://www.yok.gov.tr/documents/10279/13167014/2014-2015+G%C3%BCz+ve+Bahar+D%C3%B6nemi+Ek+Madde+1+Uygulama+%C4%B0lkeleri/26c9ba8b-5eaf-4142-ae08-fa18fb73863f

6.İlgili yılda ÖSYS sonucunda herhangi bir yüksek öğretim programına kayıt olan öğrencilerin başvuru yapamamasına, (Öğrencilerin tercihleri doğrultusunda yerleştikleri yüksek öğretim kurumlarında eğitime başlayarak, ilgili yüksek öğretim programına ve yüksek öğretim kurumuna intibak sürecini geçirdikten sonra, yatay geçiş sürecinin mantığına uygun olarak diğer yüksek öğretim programlarına geçiş için başvuruda bulunmalarının daha faydalı olacağı hususu göz önüne alınarak, ilgili yılda ÖSYS'de yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerin bir sonraki dönem/yılda yapılacak işlemler sırasında başvuru hakkı bulunmaktadır.)

Of 2013te okul açıldıktan 1ay sonra izin vermişler sanırım aynı yıl ya da 2014te de bahar döneminde izin vermişler yine biz yalan olduk
    Bu madde eski hem ya her yerde bunu savunuyorum ama eskiden üni Kayıtları Eylül - merkezi geçiş başvuruları Ağustostu
    Şimdi üni kayıtları Ağustos başı - merkezi geçiş Ağustos sonu keşke böyle bir imkan verseler bize işte tarihler de tutuyor çok Çaresiz hissediyorum ya bahar döneminde öğrenci almak da üniversitenin keyfine kalıyormuş ah ah nasıl geçecek koca dönem şimdiden içim sıkıldı

Yeni bilgi olursa herkes yazsın birbirimizi haberdar edelim
    Sorum :
    üniversiteler bahar döneminde yer açıp açmayacakları ne zaman yayınlarlar çünkü Ağustos umudum azaldı şimdi tek umudum bahar dönemi o da bekleyip hayal kırıklığı olmasın :(((((

• quote:

Orijinalden alıntı: Buketbuz

quote:

Orijinalden alıntı: K4RT4L

Of 2013te okul açıldıktan 1ay sonra izin vermişler sanırım aynı yıl ya da 2014te de bahar döneminde izin vermişler yine biz yalan olduk
    Bu madde eski hem ya her yerde bunu savunuyorum ama eskiden üni Kayıtları Eylül - merkezi geçiş başvuruları Ağustostu
    Şimdi üni kayıtları Ağustos başı - merkezi geçiş Ağustos sonu keşke böyle bir imkan verseler bize işte tarihler de tutuyor çok Çaresiz hissediyorum ya bahar döneminde öğrenci almak da üniversitenin keyfine kalıyormuş ah ah nasıl geçecek koca dönem şimdiden içim sıkıldı

Yeni bilgi olursa herkes yazsın birbirimizi haberdar edelim
    Sorum :
    üniversiteler bahar döneminde yer açıp açmayacakları ne zaman yayınlarlar çünkü Ağustos umudum azaldı şimdi tek umudum bahar dönemi o da bekleyip hayal kırıklığı olmasın :(((((

Alıntıları Göster
    hoacm bahar döneminde çoğu üniversite açmıyor .dersler falan kasrışmasın diye... evet dediğiniz gibi umutumuz azalıyor ağustos için tarihlerde tutuyor neden böyle bir geçiş sağlanmıyor acaba yaaaa inşalllah ağustosta geçiş hakkı verrirler yeni yerleşeler için...

• Arkadaşlar yökü tekrardan aradık malesef yarım dönem okumak intibak zorunluymuş

• Ben de aradım belli değil daha dediler herkese farklı diyorlar. ..

• Up

• reus47 R kullanıcısına yanıt
    önlisanslarda bahar döneminde geçiş oluyor ama lisanslarlarda genelde 2 dönem okumak gerekiyor. bu yönetmelik değişmez. çünkü üniversiteler 2.3.4. sınıf kontenjanı açtılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.