Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

quote:

Gazi Üniversitesi benden onaylı olmasını istedi. Yani öğrenci işlerinden onaylı olarak almam gerekiyormuş. Senin basvuracağın üniversite nasıl istiyor arayıp sormalısın.

Ne gibi bir bahaneyle alabilirim?bizim öğrenci işleri biraz cins

yatay geçiş yapacağın üniversitenin senden istediğini söyle. vermek zorundalar. eger bu belge olmazsa yatay geçiş yapamiyorum falan de. dogruyu söyle. eger vermezlerse öğrenci işleri şube müdürünü yada doğrudan öğrenci isleri daire baskanini bul ve sikayet et, belgelerimi vermiyorlar de.

Hocam sorunsuz bi şekilde aldım da sadece 1. Sınıfın ders içeriklerini aldım diğer sınıfları istemezler heralde

Yüksek ihtimalle istemezler.

Teşekkürler hocam cuma başvuru mu yapcam hayırlısıyla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Onaylı ders içeriklerini almadigimdan dolayi başvurumu almadilar. Şimdi onu akup yollayacagim tekrardan. Ayrıca öğrenci işlerindeki adam okula alınma ihtimali cok düşük, 1 kişi belki alırlar demiş :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

Onaylı ders içeriklerini almadigimdan dolayi başvurumu almadilar. Şimdi onu akup yollayacagim tekrardan. Ayrıca öğrenci işlerindeki adam okula alınma ihtimali cok düşük, 1 kişi belki alırlar demiş :(

kontenjanın %10 u kadarını almaları lazım
  • Düşünüyorum da 200 kontenjanlık bi bölüme 20 kişi alacaklarını sanmıyorum ya sizce de çok değil mi? Yine 5 kişi falan alırlar vardır bu işte bişey. Kontenjan yetmemesinden korkuyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyhun94

Düşünüyorum da 200 kontenjanlık bi bölüme 20 kişi alacaklarını sanmıyorum ya sizce de çok değil mi? Yine 5 kişi falan alırlar vardır bu işte bişey. Kontenjan yetmemesinden korkuyorum ben.

İstanbul uni aciklamis kontenjanlari gayet de %10 u kadar aliyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ricardo8 R kullanıcısına yanıt
    Sevindim :) hocam link atabilir misin istanbul üninin?
  • ricardo8 R kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam gördüm şimdi gerçekten %10u kadarmış :) umutlandım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Onaylı ders içeriklerini almadigimdan dolayi başvurumu almadilar. Şimdi onu akup yollayacagim tekrardan. Ayrıca öğrenci işlerindeki adam okula alınma ihtimali cok düşük, 1 kişi belki alırlar demiş :(

Bende öyle biliyorum ama bahar yılı olduğundan olabilir. Bir de dersler uyusmazsa nolacak ki?

• ThunderVoid kullanıcısına yanıt
    Dilekçeye 1. dönemde gördüğün derslerin içeriklerini yazıcaksın sonra onu değerlendircekler hangi derslerin içeriği aynı hangilerinin farklı diye. Sana söylerler hangi derslerden sorumlu olacağını. Bana öyle demişlerdi kayıt olduktan sonra yapıcan tabi bu işlemi.
  • quote:

quote:

quote:

Bende öyle biliyorum ama bahar yılı olduğundan olabilir. Bir de dersler uyusmazsa nolacak ki?

Dersler uyuşmazsa o dersleri mecburen alacaksın.O yüzden sıkıntı olacaktır diye düsünüyorum mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: .ProtoN.

quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

sadece farklı bölümü istersek mi oluyor? mesela sene başında yerleştiğim puan ile farklı bir üniversiteye gidebiliyordum. bölümler aynı. şuan diğer üniversiteye geçiş yapabiliyor muyum?

Başka okulada geçilebilir hocam.Zaten yatay geçiş yönetmeliği bu .

yani hocam okuduğum okuldaki bölümü şuan puanımın yettiği başka üniversiteden okumaya devam edebilir miyim?

Tabiki hocam bahsettiğiniz merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişç 21 eylül 2013 te resmi gazetede yayınlandı.Ve bu senenin başında ilk kez uygulanmaya başlandı.Tek şart puanınızın yetmesi.

Anladım hocam. yarın bi diğer okulun öğrenci işlerini arıyım ben o zaman. teşekkürler

Öğrenmişken paylaşıyım. Farklı okulda aynı bölüm için de yatay geçiş yapılabiliyormuş. okulun öğrenci işleri bana ilgili evraklar ile birlikte okula gelmem dahilinde kayıt yapabileceğimi söyledi. Son başvuru 10 mart imiş. (Selçuk Üniversitesi) İlk dönemin derslerini alıp almayacağıma ise komisyon karar veriyormuş. Sanırım başvuracağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dersler uyuşmazsa o dersleri mecburen alacaksın.O yüzden sıkıntı olacaktır diye düsünüyorum mutlaka.

Kabul edildikten sonra alacağım 1 ders olur sanırım. Bi kaç ders uyuşmuyor sadece. Öyle olursada problem olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kabul edildikten sonra alacağım 1 ders olur sanırım. Bi kaç ders uyuşmuyor sadece. Öyle olursada problem olmaz.

Makinadan nereye geçmeyi düşünüyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Makinadan nereye geçmeyi düşünüyorsun?

Yine aynı bölüm fakat uyuşmazlıktan kastım şu; Misal ben Bilgisayar Destekli çizim dersini bahar yılında alacağım bulunduğum üniversitede. Fakat geçmek istediğim üniversite için ilk dönem ve ikinci dönem için; Bilgisayar Destek I ve Bilgisayar Destek II diye ayırmış ve ikinci dönemde B.Destek.Ç II dersini verecekler.

• arkadaşlar bu dilekçenin bölüm değiştirme ile ilgili olan kısmı ile değiştirilmiş hal var mı?
  • Ek madde 1 denilen kisim onu anlatiyor zaten

• kardo bende gazıye gecıs yapıcam lakın tam evraklar ne istediler senden ? Suan kayıtlı olduğum okul açılmadı . acildiktan sonra öğrenci belgesini falan al ki 2. Dönem kaytlı olduğunu bilelim demişti gazide ki ablacık ' sizin okul acıldıktan sonra mı aldın herseyini sen ? Son başvuru ne zamanmıs ayrıca ne zaman kayıt yaptırırz tam olarak ? Ben ankaralıyım zaten okulda yakın dersleri kaçırmadan girsem nasıl olur ki ..

• merhaba arkadaslar herkezden farklı bi sorum olucak bilen arkadaşlar yardım ederse .....

Şimdi ben " MTOK "programıyla girdim, bilimsel hazırlığı çatır çatır okudum yani .. sonracıma suan 2. Sınıftayım başvuru yapıcagım unıye (gazi üniversitesi) dilekcede mtok diye başvuru yapıcam orası tamam ama bu hazırlık sınıfını tekrar okurmuyum eğer okuycaksın derslerse dilekce falan verip muaf olabilirmiyimm sizce ?? Sonuçta 2011 girişlıyım hazırlığı okuduk lakin okumamıs gibi yeni sene kartımızda numaramız 2012 girişlı diye geçiyor .

Bu "hazırlığın" transkırıpını ayrı mi alıyoruz ? Ya da başka bi belge falan mı alcaz ? Elimde transkırıpm var hazırlıga dair hiç bi cacık yazmıor güme gitmek istemiyorum ... Napsak naparız arkadaşlar bi söyleyin yaaw ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rec06

kardo bende gazıye gecıs yapıcam lakın tam evraklar ne istediler senden ? Suan kayıtlı olduğum okul açılmadı . acildiktan sonra öğrenci belgesini falan al ki 2. Dönem kaytlı olduğunu bilelim demişti gazide ki ablacık ' sizin okul acıldıktan sonra mı aldın herseyini sen ? Son başvuru ne zamanmıs ayrıca ne zaman kayıt yaptırırz tam olarak ? Ben ankaralıyım zaten okulda yakın dersleri kaçırmadan girsem nasıl olur ki ..

16 marta kadar başvurman gerek. Ben belgelerin hepsini bu hafta çıkarttım. Sende belgeleri öğrenci işlerinden isterken 3'er adet iste. Gazi bizden bir daha isteyecekmmis aynı belgeleri. 1 adette yedek olsun fazladan.

Gazinin sitesinden öğrenci işleri'ne gir. Oradan takip et durumu. Orda gerekli belgelerin listeside var.

Ben derslere girmeye başladım kaybım olmasın diye. Sonuçlar açıklandıktan sonra ingilizce hazırlık atlama sınavına sokacaklarmis bizi. Gecersekte bölüme baslayacakmisiz. Yaklasik vize tarihine denk geliyor baslamamiz.

• prob. Olmuyorsa bende gıreyım derslere ya . Alısma evresı falan var ısınalım bı an once dı mı .. Ingılızce hazırlık okumadım benm ıntıbak mtok hazırlıktı .. Tutkı bu yaptıkları sınavı gecemedık napcaz beklycezz mı onumuzdekı seneyı ?

Ayrıca ; Okula alıstın mı ?senin ki kaçıncı sınıftı ?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.