Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rec06

merhaba arkadaslar herkezden farklı bi sorum olucak bilen arkadaşlar yardım ederse .....

Şimdi ben " MTOK "programıyla girdim, bilimsel hazırlığı çatır çatır okudum yani .. sonracıma suan 2. Sınıftayım başvuru yapıcagım unıye (gazi üniversitesi) dilekcede mtok diye başvuru yapıcam orası tamam ama bu hazırlık sınıfını tekrar okurmuyum eğer okuycaksın derslerse dilekce falan verip muaf olabilirmiyimm sizce ?? Sonuçta 2011 girişlıyım hazırlığı okuduk lakin okumamıs gibi yeni sene kartımızda numaramız 2012 girişlı diye geçiyor .

Bu "hazırlığın" transkırıpını ayrı mi alıyoruz ? Ya da başka bi belge falan mı alcaz ? Elimde transkırıpm var hazırlıga dair hiç bi cacık yazmıor güme gitmek istemiyorum ... Napsak naparız arkadaşlar bi söyleyin yaaw ?

Gazi hazırlığımızı saymayacakmis. Ister okumuş olalim ister atlamis olalim. Herkesi hazırlik muafiyet sinavina tabi tutacakmis. Bende hacettepede hazirlik okudum ve gectim, kabul etmiyolar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rec06

prob. Olmuyorsa bende gıreyım derslere ya . Alısma evresı falan var ısınalım bı an once dı mı .. Ingılızce hazırlık okumadım benm ıntıbak mtok hazırlıktı .. Tutkı bu yaptıkları sınavı gecemedık napcaz beklycezz mı onumuzdekı seneyı ?

Ayrıca ; Okula alıstın mı ?senin ki kaçıncı sınıftı ?

Küçük sınıf derslerinde hocalardan izin iste derse girmek için. Buyuk gruplarda gerek duymuyorum ben, farkedilme ihtimali düşük diye.

Yapacaklari ingilizce sinavini gecemezsen hazirlik okuman gerekecek. Ancak sinav cok kolay olur tahminimce. Simdiden ingilizce calis.

Edit: okula alıştım. Ortamı güzel bence. Benim ortak dersim yok ve 1. Sınıftan başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 21 Şubat 2014; 7:09:31 >
  • Başvuru kabul edildikten 2 hafta sonra vizelerim başlayacak sıkıntı ya acaba ben de mi şimdiden gitsem okula? Ama ya kabul edilmezsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyhun94

Başvuru kabul edildikten 2 hafta sonra vizelerim başlayacak sıkıntı ya acaba ben de mi şimdiden gitsem okula? Ama ya kabul edilmezsem?

Hocam dediğiniz gibi.İnşallah kabul edilirsiniz ama edilmezseniz o zaman sıkıntı çıkar
  • Legnd kullanıcısına yanıt
    Evde de sıkılıyorum benim okulum 3 Martta açılıyor evde duracağıma okula gitsem diyorum ama kabul edilmezsem de boşa gitmiş olurum. Bi de belki sınıf çok kalabalık olucak ben öğrenci değilim diye almıcaklar kavga çıkartırım valla hiç gerek yok böyle şeylere :D Evde iktisata giriş makro iktisattan okumaya başladım zaten hakeza matematik türev integrali de çalışıyorum yetiyo bana :)
  • arkadaşlar benim durumumu kısaca açıklayayım çok kafam karıştı, yardım bekliyorum.

ben devlet üniversitesinde okuyorum fakat %50 veya tam burslu vakıf üniversitesine geçmek istiyorum. bölümüm aynı olacak.

mümkün değil mi bu?
  • aböRjin kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla devletten özele geçmek mümkün ama burs olmuyor diye biliyorum. Ama emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyhun94

Bildiğim kadarıyla devletten özele geçmek mümkün ama burs olmuyor diye biliyorum. Ama emin değilim.

nerden öğrenebiliriz onu
  • aböRjin kullanıcısına yanıt
    Buradaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışır. En kötü yatay geçiş yapmak istediğin okulun öğrenci işlerine sorarsın.
  • Seyhun94 kullanıcısına yanıt
    hocam bende adanalıyım çukurova üniversitesi gerçekten çok güzel bi üniversite üstelik kendi şehrinmiş geçersen süper olur. benim geçmek istediğim üniversite benim bu yıl ki yerleştirme puanımdan 10 puan yüksek geçebilme ihtimalim var mıdır acaba eğer fazla talep olmazsa alırlarmı? , bilginiz varmı bu konuda.
  • hocam yerleştiğin senenin bir sonraki senesinin mi taban puanı esaas alınıyor ben bu sene yerleştim ve 2014 taban puanları zaten şimdi yoktur süremizde kısıtlı nasıl olacak bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

Arkadaşlar birkaç şey paylaşmak istiyorum.

Öncelikle EVET bütün bölümlerden bütün bölümlere geçiş mümkün. Geçiş yaptığınız üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak; önceki üniversitede aldığınız hazırlık eğitimi yada ortak derslerden muaf kabul edilebilirsiniz. Üniversite ile iletişime geçip sormakta fayda var.

İkinci olarak yerleştiğiniz sene girdiğiniz ygs ve lys sınavlarının sonucu elde ettiğiniz puanlar nelerse sadece o puanlar ile yerleşebiliyorsunuz. Örneğin tm1 ile yerleştiniz ve mf1 puanınız yok ise mf1'den yatay geçiş yapamazsınız(doğal olarak). Yani sahip olduğunuz bütün puan türlerinden geçiş yapabilirsiniz.

Üçüncü olarak hangi yılda üniveristeye yerleştiyseniz bir sonraki senenin taban puanlarını baz alın. Örneğin 2010'da yerleşen birisi ösym'nin 2011 tercih klavuzundaki taban puanları dikkate almalı. 2013 girişliler ise 2014 ösym klavuzu olmadığı için dersanelerin oluşturduğu puanlara bakmalı. Her üniveristenin elinde zaten var hangi yılda en son kaç puanla öğrenci aldığı. Ösym klavuzunun çıkmasını beklemezler.

Son olarak eğer işlemlerinizin hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız üniversitenin ilgili birimlerine gidin ve yüz yüze görüşün(her üniveristenin sistemi farklı, kimisinde yatay geçişlere genel öğrenci işleri bakıyorken kimisinde bölümün öğrenci işleri yada dekanlık vs. ilgileniyor.
    Eğer gitme imkanınız yoksa telefon edin, mail ile hiç vakit kaybetmeyin. Mail attığınız kişi keyfi yerinde iken size dönüş yapar ama telefonla ararsanız işi olmadığı sürece size cevap verir

hocam yerleştiğin senenin bir sonraki senesinin mi taban puanı esaas alınıyor ben bu sene yerleştim ve 2014 taban puanları zaten şimdi yoktur süremizde kısıtlı nasıl olacak bu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem0156

hocam bende adanalıyım çukurova üniversitesi gerçekten çok güzel bi üniversite üstelik kendi şehrinmiş geçersen süper olur. benim geçmek istediğim üniversite benim bu yıl ki yerleştirme puanımdan 10 puan yüksek geçebilme ihtimalim var mıdır acaba eğer fazla talep olmazsa alırlarmı? , bilginiz varmı bu konuda.

Hocam adanali olan benim :)) bolumunuz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

Hocam adanali olan benim :)) bolumunuz nedir

ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum

• sanırım özel üniversiteye geçişlerde burslar okulun insiyatifi dahilinde. arayıp konuşmak faydanıza.
  • quote:

hocam yerleştiğin senenin bir sonraki senesinin mi taban puanı esaas alınıyor ben bu sene yerleştim ve 2014 taban puanları zaten şimdi yoktur süremizde kısıtlı nasıl olacak bu ?

2014 puanlarina bakmalisin.
    Universiteler kendi aldığı ogrencilerin puanlarına bakarak kendi fakultelerinin taban puanlarını bilirler zaten.
    Sende dersanelerin hazırladığı taban puanlara bakmalisin, aşağı yukarı dersaneler doğru tahmin ediyor.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 25 Şubat 2014; 19:22:40 >
  • quote:

quote:

Universiteler kendi aldığı ogrencilerin planlarına bakarak kendi fakultelerinin taban puanlarını bilirler zaten.
    Sende dersanelerin hazırladığı taban puanlara bakmalisin, aşağı yukarı dersaneler doğru tahmin ediyor.

Girdiğin seneye bakmak gerekmiyor mu ? Ben 2012'de girmiştim sınava, başvururken hangi yılın taban puanını dikkate almam gerek ?
  • quote:

quote:

Universiteler kendi aldığı ogrencilerin planlarına bakarak kendi fakultelerinin taban puanlarını bilirler zaten.

peki hem merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapıp kabul edilirsek o dönem mi kaydımızı yapıyoruz yoksa bir sonraki sene mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

quote:

Girdiğin seneye bakmak gerekmiyor mu ? Ben 2012'de girmiştim sınava, başvururken hangi yılın taban puanını dikkate almam gerek ?

2012 ye bakacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

quote:

2012 ye bakacaksın.

Hayır 2013'e bakmalisin.

Edit: yani 2013 yilinda osym'nin yayinladigi tercih kitapcigi senin kriterin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 25 Şubat 2014; 19:20:09 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.