Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki hocam azami öğrenim süresi şartı var mı bu merkezi yerleştirme puanyla yatay geçişlerde benim puanım yetyior bisıkıntı yok ama 2005 girişliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahani

peki hocam azami öğrenim süresi şartı var mı bu merkezi yerleştirme puanyla yatay geçişlerde benim puanım yetyior bisıkıntı yok ama 2005 girişliyim

şu an mezun olmuşsun heralde mezunlar yerleşemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok ya kardeşim mezun değilim itüde uçak mühendisliği okuyorum hukuğa geçicem puanım hemen hemen girdiğim seneki hukukların hepsine yetiyor ea puanım ama sıkıntı azami öğrenim süresi şartını aşanlar bu haktan yararlanabiliyr mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahani

yok ya kardeşim mezun değilim itüde uçak mühendisliği okuyorum hukuğa geçicem puanım hemen hemen girdiğim seneki hukukların hepsine yetiyor ea puanım ama sıkıntı azami öğrenim süresi şartını aşanlar bu haktan yararlanabiliyr mu ?

2005 te girip nasıl bitiremion
    Hocam bırakın bitirin olulu sonra aınava giriersiniz

• Benim puanım yetiyor bölüm değiştirmek için.Yarın Anadolu üniversitesine gidip konuşacağım detayları yazarım.
  • Peki ikinci öğretimi yazabiliyormuyuz ben birinci öğretim okuyorum
  • Arkadaşlar Dumlupınar Üniversitesinde 4. senem 2010 girişliyim. Şu an Makine Mühendisliği okuyorum ve yine aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği bölümüne geçiş yapmak istiyorum.

Birkaç sorum olacak, konuyu epey okudum fakat benim durumumda bir arkadaşa rastlamak zor olacağı için mesaj yazmak ve sormak istedim. Cevaplarsanız çok memnun olurum zira benim için hayati bir mesele..

• Sadece hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri mi yoksa tüm öğrenciler mi başvuruda bulunabiliyor?
  • Kayıt olduğumuz yıldan 1 yıl sonraki taban puanlara göre mi, yoksa malum başvuruyu yaptığımızdan önceki yılın taban puanına göre mi kıyaslama yapacağız? Eğer son sınav değerlerine göreyse bana epey avantaj katıyor.
  • Başvurumuz kabul görür ve bölümümüz değişirse yeni bir 2014 ile başlayan okul numaramız mı olacak yoksa aynı okul numaramla mı devam edeceğim. Çünkü harcım bu yılın bitimiyle beraber ceza görerek artacak. Eğer yeni bir öğrenci numarası ile yeni kayıt muamelesi görecek olursam normal öğretim seçerek harç dahi ödemeyeceğim.
  • Velev ki kazandık ve bölüme yerleştik. Önceden aldığımız ve geçtiğimiz dersler ortalamaya etki edecek mi yoksa tamamen yok mu sayılacak?

Aklımda bir iki soru daha vardı fakat şuan hatırlamıyorum. Umarım cevaplarsınız. Saygılar, şimdiden teşekkürler..

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi $U$PeCT RoCKerS -- 31 Mayıs 2014; 18:58:06 >

• Aynen yukaridaki arkdasa katiliyorum kimler basvuruyor mesela ben 2.sinifim isletmedeyim, hukuga gecebiliyor muyum?yoksa arkdasin dedigi gibi sadece hazirlik ve 1.sinif ogrencileri mi basvurabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: $U$PeCT RoCKerS

Arkadaşlar Dumlupınar Üniversitesinde 4. senem 2010 girişliyim. Şu an Makine Mühendisliği okuyorum ve yine aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği bölümüne geçiş yapmak istiyorum.

Birkaç sorum olacak, konuyu epey okudum fakat benim durumumda bir arkadaşa rastlamak zor olacağı için mesaj yazmak ve sormak istedim. Cevaplarsanız çok memnun olurum zira benim için hayati bir mesele..

• Sadece hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri mi yoksa tüm öğrenciler mi başvuruda bulunabiliyor?
  • Kayıt olduğumuz yıldan 1 yıl sonraki taban puanlara göre mi, yoksa malum başvuruyu yaptığımızdan önceki yılın taban puanına göre mi kıyaslama yapacağız? Eğer son sınav değerlerine göreyse bana epey avantaj katıyor.
  • Başvurumuz kabul görür ve bölümümüz değişirse yeni bir 2014 ile başlayan okul numaramız mı olacak yoksa aynı okul numaramla mı devam edeceğim. Çünkü harcım bu yılın bitimiyle beraber ceza görerek artacak. Eğer yeni bir öğrenci numarası ile yeni kayıt muamelesi görecek olursam normal öğretim seçerek harç dahi ödemeyeceğim.
  • Velev ki kazandık ve bölüme yerleştik. Önceden aldığımız ve geçtiğimiz dersler ortalamaya etki edecek mi yoksa tamamen yok mu sayılacak?

Aklımda bir iki soru daha vardı fakat şuan hatırlamıyorum. Umarım cevaplarsınız. Saygılar, şimdiden teşekkürler..

• Googleden direk 2010 taban puanları diye aratın zaten yerleşenlerin puanını gösterir. Endüstri mühendisliği 412 puan 2010 yılında yanlış görmedi isem. Üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber genelde kurum içi olan muafiyetler ortalamaya katılıyor.
    Numara konusunda kararsızım ama büyük ihtimal değişir benim değişmişti çünkü diğer türlü saçma olur atıyorum 2den başladınız siz 2010kodlusunuz. Son sınav değerleri olmaz siz 2010da girdiniz şuan puanlar yerlerde 2010u dikkate alacaksınız.

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    Yani kesinlikle girdiğiniz yıldaki puanlara gore secim yapılıyor öyle mi? Genellikle ilk yılında yaptığı seçimden memnun olmayan arkadaşlar tercih yapmış. Bu yüzden bir yanlış anlama olmuş olabilir mi yoksa kesinlikle girdiğiniz yıldaki puanlara gore mi? Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Evet öyle diğer türlü çok mantıksız olur. Mesela 2010da sınavda 280 puan almış birisi devlet üniversitelerinde hiçbir makine mühendisliğini kazanamazken şuan 280 puan ile çok rahat makine muhendisligine girilebilir öyle birşeyde çok mantıksız ve haksızlık olur:-(

• yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    2010 değil 2011 e bakılacak. 2010 tercihlerinde taban puanları oluşturan kılavuz 2011 de yayınlanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramuli kullanıcısına yanıt
    Ösym sitesinde öyle googleden 2010 yılı taban puanları yazarsan direk yerleşenlerin taban puanı çıkıyor zaten

• Yaz dönemi başvuruları ne zaman olacak belli bir şey var mı ?
  • arkadaşlar ben şuan elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ama sakarya üniversitesi makineye geçmek istiyorum .bu sene girdim 1.sınıf bitti şimdi ben bu lys den sonra mı başvurucam sakarya üni ye bir de benim sıralamam 91k idi i.ö. makine sakarya da 96k ile kapatmış sanırım puan olarak da 14 puan yukarıdayım başvuru işi ne zaman yapılıyor bir de önümüzdeki eylül de sakarya da okumaya başlayabilir miyim ?

??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mode03 -- 15 Haziran 2014; 20:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

arkadaşlar ben şuan elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ama sakarya üniversitesi makineye geçmek istiyorum .bu sene girdim 1.sınıf bitti şimdi ben bu lys den sonra mı başvurucam sakarya üni ye bir de benim sıralamam 91k idi i.ö. makine sakarya da 96k ile kapatmış sanırım puan olarak da 14 puan yukarıdayım başvuru işi ne zaman yapılıyor bir de önümüzdeki eylül de sakarya da okumaya başlayabilir miyim ?

??

başvurular yök tarafından ilan edilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

arkadaşlar ben şuan elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ama sakarya üniversitesi makineye geçmek istiyorum .bu sene girdim 1.sınıf bitti şimdi ben bu lys den sonra mı başvurucam sakarya üni ye bir de benim sıralamam 91k idi i.ö. makine sakarya da 96k ile kapatmış sanırım puan olarak da 14 puan yukarıdayım başvuru işi ne zaman yapılıyor bir de önümüzdeki eylül de sakarya da okumaya başlayabilir miyim ?

??

Başvuru tarihleri okulun web sitesinde yayınlanır. Tabi eğer geçişin kabul edilirse makine 2. Sınıftan başlarsın.
    Neden bırakıyorsun peki makineyi seçmenin özel bir nedeni var mı

• Yerleştiğimiz üniversite taban puanı ile yatay geçiş yapmak istediğimiz Üniversite taban puanı çok yakın olmak zorunda mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Osliloskop

Yerleştiğimiz üniversite taban puanı ile yatay geçiş yapmak istediğimiz Üniversite taban puanı çok yakın olmak zorunda mı?

Merkezi yerleştirme puanı ile mi yoksa ortalama ile mi geçiş yapmayı düşünüyorsun?

• teşekkürler hocam

@yasin5306

kişisel sebepler bir de planlarım değişti makine şuan kafama daha çok yatıyor o yüzden
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.