Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myaser

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: genç sol bek

Beyler iyi akşamlar, ben 2013 girişliyim (2013-2014) Gıda Mühendisliği okumaktayım lakin uzun zamandır geçişleri takip ediyorum ekim ayında olan geçişlerde başka bölüme geçilmiyor cevabını aldığımda takibi bırakmıştım şimdi bu başlıkta tekrar kafamda sorular oluştu sizlere bunları soracağım mantık çerçevesi içerisinde cevaplar alırsam sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

2013 yılında Gıda Mühendisliğini 230 civarı bir puanlar kazandım, bölüme ısınamadım ancak derslerim ve ortalamam iyinin üstünde. Hep kafamda Jeoloji Mühendisliği okumak vardı ancak tercih dönenimde yazmadım ve pişman oldum içimde bir ukde kaldı adeta. Geçmek istediğim yer Dokuz Eylül Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği (İÖ) puanı yaklaşık 197. Başvurular halen geçerli mi veya tekrar açılacak mı? Açılacaksa 230 puanla 197 puanlık yerin beni kabul etme olasılığı nedir?

Güz döneminde okul başlayınca bir ay içerisinde basvuracaksin geçme ihtimalin yüksek

ben istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği(İÖ) hazırlık sınıfındayım ve kalacam.2013 girişliyim. mf- 4 puanım 395.
    çukurova elektrik elektronik müh. geçmek istiyorum. çukurova EEM 2013 te 384le kapatmış. ikinci öğretimi 352 ile kapatmış.ayrıca çukurova eem %100 ingilizce.
    1-)hazırlıkta kalmam
    2-)%30 ingilizceden %100 ingilizceye geçmem
    3-)2.öğretimden 1. öğretime geçmem
    SORUN OLURMU???

Konunun ilk mesajını okursanız orada sorularınızın cevabı var zaten öncelikle mesajlarda bulamadığınız şeyleri sorarsanız herkes için daha faydalı olur. Birincisi bu sistemin hazırlık ta dahil puan tutması dışında hiç bir şartı yok . Hazırlıkta ister kal ister geç, istersen sen başında kaydı yaptırıp bir sene hiç okula gitme hiç bir dezavantajın olmaz eylül ayında puanın tutan yerlere yine de geçiş yapabilirsin. İkincisi yine aynı yani puan dışında hiç bir şart olmadığı için ister türkçeden ingilizceye geç istersend de ingilizceden türkçeye. Üçüncüsüde aynı yine... Sorun olmaz sadece yerleştiğin yılın taban puanlarına bakacaksın.

Bir başka arkadaş sormuş aynı üni de bölüm değiştirebilirmiyim diye; Evet puan tutuyorsa başvurulabilir. Yalnız birden fazla bölüme -hangisi olursa diye- müracaat edecekseniz her bölüm için ayrı dilekçe verin. Bu başvurduğunuz bölümler aynı fakültede olsa bile ayrı ayrı dilekçe ve ekleriniz hazırlayın ve teslim edin. Çünkü her bölüm kendisi değerlendirme sıralama yapacak.

• Hiç bir okul bu sisteme hazırlığı geçmiş olma şartı koyamaz şu anda çünkü yönetmeliğe bariz aykırı olur. eğer hazırlık varsa ve geçiş yapan öğrenci hazırlığı geçmemişse en fazla onu hazırlıktan başlatır yada muafiyet sınav hakkı verir o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 30 Mayıs 2014; 0:34:37 >
  • ben de ingilizce işletme düşünüyorum hocam iyi iyi birbirimizin yoluna taş koymuyoruz
  • Aynen hocam zaten benim gibi kaç kişi vardır Gıda mühendisliğini bırakıp Jeolojiye geçen o bakımdan birazda rahatım ve 32'ye yakın puan üstündeyim bölümün.
    Hocam dediğin gibidir umarım, Öğrenci işlerindeki bayan öyle deyince bir an şaşırmıştım zaten ama çok ilgili konuşmuştu benimle. @fyilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genç sol bek -- 30 Mayıs 2014; 1:59:50 >
  • valla işletmenin ögrenci işleri öyle demişti 1.sınıfın güz dönemine yani ilk geçiş için yukarda bahar demişimgliba düzelteyim onu
  • quote:

Hiç bir okul bu sisteme hazırlığı geçmiş olma şartı koyamaz şu anda çünkü yönetmeliğe bariz aykırı olur. eğer hazırlık varsa ve geçiş yapan öğrenci hazırlığı geçmemişse en fazla onu hazırlıktan başlatır yada muafiyet sınav hakkı verir o kadar.

Hocam zaten muhafiyet hakkı gibi bir şey değil mi söylediği? Bana "muhafiyeti geçemezsen seni değerlendirmeye almayız" demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canavar Cafer

valla işletmenin ögrenci işleri öyle demişti 1.sınıfın güz dönemine yani ilk geçiş için yukarda bahar demişimgliba düzelteyim onu

Umarım yoktur öyle bir şey.
  • quote:

quote:

Hiç bir okul bu sisteme hazırlığı geçmiş olma şartı koyamaz şu anda çünkü yönetmeliğe bariz aykırı olur. eğer hazırlık varsa ve geçiş yapan öğrenci hazırlığı geçmemişse en fazla onu hazırlıktan başlatır yada muafiyet sınav hakkı verir o kadar.

Hocam zaten muhafiyet hakkı gibi bir şey değil mi söylediği? Bana "muhafiyeti geçemezsen seni değerlendirmeye almayız" demişti.

Birkaç hafta önce ben de araştırmıştım bu durumu. Osmangazi Üniversitesinin Öğrenci İşlerini aradım, bana da aynı yanıtı verdiler. Muafiyet sınavını geçemediğin takdirde geçiş yapamıyorsun, dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^rof

quote:

quote:

Birkaç hafta önce ben de araştırmıştım bu durumu. Osmangazi Üniversitesinin Öğrenci İşlerini aradım, bana da aynı yanıtı verdiler. Muafiyet sınavını geçemediğin takdirde geçiş yapamıyorsun, dediler.

Arkadaslar ordaki metni iyi okumak lazim (deu icin) dedikleri su.Yerlestiginjz sene hazirlik okuduysaniz yani hazirlikli bir bolum kazandiysaniz burdaki muafiyeti gecemeseniz dahi hazirlik okursunuz.Ancak hazirliksiz bir bolumden gelirseniz ve gecemezseniz iptal olur gecisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben şimdi 1. sınıfım dolayısıyla hazırlık okumadım, sınavı geçemezsem beni almıyorlar hiçbir şekilde hazırlığa değil mi?
  • quote:

Hocam ben şimdi 1. sınıfım dolayısıyla hazırlık okumadım, sınavı geçemezsem beni almıyorlar hiçbir şekilde hazırlığa değil mi?

Hazirlik sinavina girip gectiysenjz durum farkli ama hic okumadiysaniz evet almiyorlar gibi görünüyor su an

• Tamam hocam.
  • ben gazi tıptan odtü endüstriye geçebilirmiyim
  • Ya arkadaşlar sorduğunuz soruların çoğu ilk sayfada mevcut. Hala tıptan mühendisliğe geçebilir miyim diye soranlar var?
  • Herkese merhaba, benim sorum su, bu dizenlemeyle beraber cap la ilgili birkac sey de yapildi, cap in önündeki aynı fakulte engeli kalkti mi?

• benim anladığım oluyor ama arkadaşın biri mf3 den kazandıysan mf 3 den bir bölüme geçiş yapabiliyorsun demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin selvi

benim anladığım oluyor ama arkadaşın biri mf3 den kazandıysan mf 3 den bir bölüme geçiş yapabiliyorsun demişti

Yasa ilk çıktığında sadece aynı bölümde üni değiştirebiliyordun bahar döneminde değiştirildi farklı bölümler arasındada oluyor eğer puanın tutuyorsa

• quote:

Orijinalden alıntı: semacan95

quote:

benim anladığım oluyor ama arkadaşın biri mf3 den kazandıysan mf 3 den bir bölüme geçiş yapabiliyorsun demişti

Yasa ilk çıktığında sadece aynı bölümde üni değiştirebiliyordun bahar döneminde değiştirildi farklı bölümler arasındada oluyor eğer puanın tutuyorsa

gelecek yıl için hazirandamı yapmam gerekiyor bilgin var mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semacan95

quote:

gelecek yıl için hazirandamı yapmam gerekiyor bilgin var mı

Her eğitim öğretim yılının ilk 1 ayı içinde yani eylül ekim gibi ilk mesajda detaylı yazıyor tüm şartları oku bence

• harp okullarında okuyanlar bu geçişten yararlanabiliyormu?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.