Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: genç sol bek

Hocam ben şimdi 1. sınıfım dolayısıyla hazırlık okumadım, sınavı geçemezsem beni almıyorlar hiçbir şekilde hazırlığa değil mi?

Öyle bir şey olmaz kesinlikle, puanın tuttuğu halde ve ilk yüzde on a girdiğin takdirde hiç bir şekilde seni almıyorum diyemez. Seni önce hazırlık tan başlatır hazırlık okuturlar sonra fakülteye gönderir ama sen hazırlık görmemişsin yada hazırlık ta kalkmışsın i yüzden yatay geçiş yapamazsın diyemez bunu üstüne basa basa söylüyorum. Eğer puan şartı tuttuğu halde sizi bundan dolayı reddelerlerse açık söylüyorum aninda idare Mahkemesi'ne başvurun ve yürütmeyi durdurma talep edin. Bu Yönetmeliğin şartları açık ve yok yürütme kurulundan unilere gönderilen yazı var puan dışında başka hiç bir şartın aranamayacagi açıkça yazıyor. Bakın daha öncede yazdım yine yaziyorum okulların öğrenci işlerini arayıp kafanızı karıştırmayın, yökün takvim açıklamasını bekleyin sonrada dilekçe ile eklerini hazırlayıp kargo ile fakülte ye gönderin. Kimseyle muhatap olmanıza soru sormaniza gerek yok eğer puan şartı tutuyorsa ve başvuranlar içinde ilk yüzde onluk sayı içindeysen başka hiç bir şart yok.
    Bizim biz bu işi ta Eylül 2013 te yani ilk başladığında kuzenim icin yaptık. O zaman kimsenin haberi yoktu hiç bir üniversite bunu bilmiyordu ama dosya hazırlayıp tam 6 üniversite ye kargo ile gönderdik hiç birine de sormadık böyle bir şey var olurmu diye sorsak hepside olmaz yok öyle bir şey derlerdi, biz dilekçede yönetmeliği yasal Dayanak olarak detaylı bir şekilde yazdik sonuç : Ekim sonu gibi hepside olumlu cevap verdi. Tabi biz birini tercih etmek zorunda kaldık. Sonrada o dilekçe yi buraya örnek olarak koydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu mesajın çoğu kişiye yardımcı olmuştur teşekkürler.
    Dostum ilk sayfaya baktım ama göremedim eğer varsa kusuruma bakma.Mesajda siz başvurmuşsunuz ama bir kez daha sormak istedim.
    1-Birden çok üniversiteye başvurabiliyoruz değil mi? Ben garanti olsun diye 10 üniversiteye falan başvurmak istiyorum.
    2-İkincisi başvurmak için gereken belgeler neler? Neleri gönderiyoruz acaba? Bir de mesajınız da kargolayın demişsiniz bizzat gidip elden vermek şart değil mi uzak şehirdeki üniversitelere belgeleri kargoyla yollasak olur mu?
    3-Geçmek istediğimiz bölümde ne kadarlık kontenjan kaldığını nereden öğrenebilirim? Eğer dolduysa başvurmamın bir yolu yok mu?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: genç sol bek

Hocam ben şimdi 1. sınıfım dolayısıyla hazırlık okumadım, sınavı geçemezsem beni almıyorlar hiçbir şekilde hazırlığa değil mi?

Öyle bir şey olmaz kesinlikle, puanın tuttuğu halde ve ilk yüzde on a girdiğin takdirde hiç bir şekilde seni almıyorum diyemez. Seni önce hazırlık tan başlatır hazırlık okuturlar sonra fakülteye gönderir ama sen hazırlık görmemişsin yada hazırlık ta kalkmışsın i yüzden yatay geçiş yapamazsın diyemez bunu üstüne basa basa söylüyorum. Eğer puan şartı tuttuğu halde sizi bundan dolayı reddelerlerse açık söylüyorum aninda idare Mahkemesi'ne başvurun ve yürütmeyi durdurma talep edin. Bu Yönetmeliğin şartları açık ve yok yürütme kurulundan unilere gönderilen yazı var puan dışında başka hiç bir şartın aranamayacagi açıkça yazıyor. Bakın daha öncede yazdım yine yaziyorum okulların öğrenci işlerini arayıp kafanızı karıştırmayın, yökün takvim açıklamasını bekleyin sonrada dilekçe ile eklerini hazırlayıp kargo ile fakülte ye gönderin. Kimseyle muhatap olmanıza soru sormaniza gerek yok eğer puan şartı tutuyorsa ve başvuranlar içinde ilk yüzde onluk sayı içindeysen başka hiç bir şart yok.
    Bizim biz bu işi ta Eylül 2013 te yani ilk başladığında kuzenim icin yaptık. O zaman kimsenin haberi yoktu hiç bir üniversite bunu bilmiyordu ama dosya hazırlayıp tam 6 üniversite ye kargo ile gönderdik hiç birine de sormadık böyle bir şey var olurmu diye sorsak hepside olmaz yok öyle bir şey derlerdi, biz dilekçede yönetmeliği yasal Dayanak olarak detaylı bir şekilde yazdik sonuç : Ekim sonu gibi hepside olumlu cevap verdi. Tabi biz birini tercih etmek zorunda kaldık. Sonrada o dilekçe yi buraya örnek olarak koydum.

Hocam içimi rahatlattınız kaç gündür araştırıyorum. Puan şartım 32 puan gibi uçuk bir şekilde tutuyor ben eylülde birkaç üniversitenin Jeoloji bölümüne dilekçe ile yollayacağım.

• 1.sınıf tarih i.ö okuyorum.fakat bu yeni yatay geçiş yönetmeliğine göre geçiş yapmak istiyorum.tarih bölümünü 6 ve daha fazla puan farkı ile tutan üniversiteler var.sizce yatay geçiş yapsam kabul edilir mi? ayrıca 2.ögretimden 1.ögretime geçme hakkım var mı ? son olarakta geçiş yaptıgımda şuan ki üniversitede geçtigim dersler sayılır mı.yani 1.sınıftan mı başlarım yoksa 2.sınftan mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1313

1.sınıf tarih i.ö okuyorum.fakat bu yeni yatay geçiş yönetmeliğine göre geçiş yapmak istiyorum.tarih bölümünü 6 ve daha fazla puan farkı ile tutan üniversiteler var.sizce yatay geçiş yapsam kabul edilir mi? ayrıca 2.ögretimden 1.ögretime geçme hakkım var mı ? son olarakta geçiş yaptıgımda şuan ki üniversitede geçtigim dersler sayılır mı.yani 1.sınıftan mı başlarım yoksa 2.sınftan mı ?

puan farkı olması tabiiki iyi ama net birşey söylenemez bölümün ne kadar tercih edildiğine bağlı olarak tahmin yürütebilirsin . 2.öğretimden 1.öğretime geçiş yapabilirsin .geçiş yaptığın okulda değerlendirmeye alıyorlar onların insiyatifine kalmış dersleri sayma ve ya bırakma
  • bundan yararlanmak için tüm lys türlerine girmiş olmak mı gerekiyor ?
  • Arkadaşlar şu intibak olayı nasıl oluyor? Gideceğim üniversitede dersleri sayarlar herhalde yoksa öğrenci işlerini arayıp konuşmam mı gerekir önceden?

• TsuBLK kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekbr10

bundan yararlanmak için tüm lys türlerine girmiş olmak mı gerekiyor ?

hayır giriş yaptığın seneki üniversite puan türlerinin tercih ettiğin yerin puanından yüksek olması gerek sadece.
    bütün lys lere girme olayındaki mantık şu , ilerde farklı bir alanda bölüme geçmek isterseniz (örneğin eşit ağırlıktan sayısal & yabancı dil bölüme ) o türden bir puanınız olsunki başvuru yapabilesiniz
  • arkadaşlar yök başkanının bizimle ilgili olrak açıklamıs buyrun okuyun.

Star.com.tr
    YÖK Başkanı'ndan üniversite öğrencilerini sevindirecek açıklamalar! | STAR
    http://haber.stargazete.com/guncel/yok-baskanindan-universite-ogrencilerini-sevindirecek-aciklamalar/haber-890396

• Arkadaşlar ya yeniden tercih etmek istediğimiz bölüm bi sene sonra açılmışsa? o zaman hangi yıldaki taban puana bakılıyor ya da tercih etme hakkımız olmuyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadox1313 -- 2 Haziran 2014; 16:45:29 >
  • Merhaba daha önce yazdim bi soru ama bilen cikmadi umarim bu sefer cevaplayan olur.bu duzenlemede capla ilgili de bir seyler var, cap ta fakulte engeli kalkti mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sadox1313

Arkadaşlar ya yeniden tercih etmek istediğimiz bölüm bi sene sonra açılmışsa? o zaman hangi yıldaki taban puana bakılıyor ya da tercih etme hakkımız olmuyor mu ?

bir sene sonra açılmışsa başvuru yapamıyorsun tek başına okuyacak halin yok ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

quote:

Arkadaşlar ya yeniden tercih etmek istediğimiz bölüm bi sene sonra açılmışsa? o zaman hangi yıldaki taban puana bakılıyor ya da tercih etme hakkımız olmuyor mu ?

baştan başlamaya razıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadox1313 -- 2 Haziran 2014; 18:34:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

quote:

baştan başlamaya razıyım

yatay geçiş başvurusu yapman için o seneye ait bir taban puanı olması gerekiyor , o sene yoksa bölüme başvuramazsın bir sene sonra sınava girip yerleşmiş kişiler başvurabilir çünkü o zaman öğrencisini almıştır belli bir taban puanı vardır

• not ortalaması'nın yanında yerleşme puanına bakılmasın allah rızası için ya birakın geçen not ortalamasıyla geçsin isteyende sadece yerleştirme puanıyla geçsin
  • Arkadaşlar şimdi ben 2013 lys ile bulunduğum üniversiteye yerleştim. Bundan şu an faydalanabiliyor muyum? mf4'ten mf4'e geçeceğim. burda hazırlık okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artı rep iyi forumlar

Arkadaşlar şimdi ben 2013 lys ile bulunduğum üniversiteye yerleştim. Bundan şu an faydalanabiliyor muyum? mf4'ten mf4'e geçeceğim. burda hazırlık okuyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar şimdi ben 2013 lys ile bulunduğum üniversiteye yerleştim. Bundan şu an faydalanabiliyor muyum? mf4'ten mf4'e geçeceğim. burda hazırlık okuyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım

Gecilebiliyor 2.sene baslamadan. Bilen var mi ne zaman basvurular ?

• Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misiniz?

Yoksa sizin yorumunuz mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.