Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: artı rep iyi forumlar

Arkadaşlar şimdi ben 2013 lys ile bulunduğum üniversiteye yerleştim. Bundan şu an faydalanabiliyor muyum? mf4'ten mf4'e geçeceğim. burda hazırlık okuyorum.

yararlanabilirsin
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misiniz?

Biraz daha açık yazayım.

Geçen sene(2013 lys) ile bir mühendisliğe yerleştim şimdi geçen seneki lys puanımla bir üniversiteye yerleşebiliyor muyum?

okuduğum bölümle gitmek istediğim bölüm neredeyse aynı birkaç dersleri farklı ikisi de mf4.

geçen seneki puanım 232. istediğim okul 219 ile kapatmış..

eğer bunlara göre yapabiliyorsam başvuru ne zaman yapacağım acaba yardımcı olabilir misiniz? başvurular ne zaman başlıyor ya da başladı?

İstediğim üniversite başka bir üniversite. Şu an bulunduğum değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı rep iyi forumlar -- 2 Haziran 2014; 23:12:22 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    Asıl söylemeyi unuttuğum başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Asıl söylemeyi unuttuğum başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum.

Yapabilirsin. Başvurulaf okul açılınca başlayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DesBurak kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim Hocam belki çok soru sordum arka arkaya ama kusura bakmayın.

Hocam emin misiniz?

Biraz daha açık yazayım.

Geçen sene(2013 lys) ile bir mühendisliğe yerleştim şimdi geçen seneki lys puanımla bir üniversiteye yerleşebiliyor muyum?

okuduğum bölümle gitmek istediğim bölüm neredeyse aynı birkaç dersleri farklı ikisi de mf4.

eğer bunlara göre yapabiliyorsam başvuru ne zaman yapacağım acaba yardımcı olabilir misiniz? başvurular ne zaman başlıyor ya da başladı?

Şunlara rağmen başvuru yapabiliyorum di mi? başvurular eylül'de mi başlayacak? 2013 puanımla yerleşiyor muyum yani.? nerde yazıyor linki de atarsanız okumak isterim.

• quote:

Özür dilerim Hocam belki çok soru sordum arka arkaya ama kusura bakmayın.

Hocam emin misiniz?

Biraz daha açık yazayım.

Şunlara rağmen başvuru yapabiliyorum di mi? başvurular eylül'de mi başlayacak? 2013 puanımla yerleşiyor muyum yani.? nerde yazıyor linki de atarsanız okumak isterim.

Evet gidebilirsiniz. Kontenjan var yüzde on ona büyük ihtimalle girersiniz. Bu konunun ilk mesajında yazıyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DesBurak -- 2 Haziran 2014; 23:18:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DesBurak kullanıcısına yanıt
    İnan heyecandan hiç ilk mesaja bakamadım hoam kusura bakma

Peki burdaki okulumdaki notlarla bi alakası var mı bu geçişin. Hazırlıktayım burda dediğim gibi sınıfı geçmem falan gerekiyor mu illa burda.

• fyilmaz kullanıcısına yanıt

İstediğim üniversite başka bir üniversite. Şu an bulunduğum değil.

ve birinci öğretim okuyorum ikinci öğretime geçmek istiyorum

Son olarakta bulunduğum yerdeki notlarım önemli mi? illa sınıfı geçmem falan gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı rep iyi forumlar -- 2 Haziran 2014; 23:33:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Kardeşim bu mesajın çoğu kişiye yardımcı olmuştur teşekkürler.
    Dostum ilk sayfaya baktım ama göremedim eğer varsa kusuruma bakma.Mesajda siz başvurmuşsunuz ama bir kez daha sormak istedim.
    1-Birden çok üniversiteye başvurabiliyoruz değil mi? Ben garanti olsun diye 10 üniversiteye falan başvurmak istiyorum.
    2-İkincisi başvurmak için gereken belgeler neler? Neleri gönderiyoruz acaba? Bir de mesajınız da kargolayın demişsiniz bizzat gidip elden vermek şart değil mi uzak şehirdeki üniversitelere belgeleri kargoyla yollasak olur mu?
    3-Geçmek istediğimiz bölümde ne kadarlık kontenjan kaldığını nereden öğrenebilirim? Eğer dolduysa başvurmamın bir yolu yok mu?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Evet şuan itibariyle birden çok yere aynı anda başvurmak mümkün
    Dilekçe ve ekleri, ekler; Öğrenci belgesi, ygs/lys sonuç belgesi, ösys sonuç belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi
    Elden teslim de olur kargoda olur farketmez.
    Kontenjanın ne kadar kaldığı/kalacağı başvurular değerlendirildikten sonra belli olur. He halükarda puanın yeten yere başvur.

• (kusura bakmayın bütün hepsini okuyamadım kafamdaki soru vardı ara sayfalarda)anladığım kadarıyla aynı puan türünden geçiş oluyor ben şimdi hazırlığı bitirdim seneye geçiş yapabiliyor muyum?
  • quote:

Hocam emin misiniz?

Biraz daha açık yazayım.

Kardeş biz ne anlatıyoruz burda aylardır sadece mf4 değil bütün puan türlerinde ki bölümlerde geçebilirsin yeter ki puanın tutsun .

Hocam özür dilerim diğerlerini pek okuyamadım. Yeni gördüm başlığı direkt size sormak istedim kusura bakmayın.

Peki diğer durumlar nasıl? Yazdıklarım sorular arasında? örneğin okul başarısı,birinci öğretimden ikinci öğretime vs.

• quote:

İstediğim üniversite başka bir üniversite. Şu an bulunduğum değil.

ve birinci öğretim okuyorum ikinci öğretime geçmek istiyorum

Son olarakta bulunduğum yerdeki notlarım önemli mi? illa sınıfı geçmem falan gerekiyor mu?

Puanın tutan her üni ve her bölüme geçiş yapabilirsin. Başvurular yök tarafından ilan edilecek bütün üniler için aynı tarihler olacak muhtemelen 2014 osys yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra olur çünkü yeni kazanlardan da hiç okumadan başka bölüme geçmek isteyenler olacaktır o yüzden 2014 taban puanlarınında oluşması gerekir başvurulardan önce. Birinci öğretim falan farketmez hepsinden hepsine olur. Notlar önemli değil sadece puana bakılıyor istersen hepsinde kal. Ama intibak yapılacağı için geçtiğin dersleri saydırma ihtimalin var. Başvuru için ilk mesajda örnek dilekçe ve ekler var onları hazırla gönder okula .

• quote:

Hocam emin misiniz?

Biraz daha açık yazayım.

o sene aldığın puanlarla tutan herhangi bir bölüme başvurabilirsin buna bağlı olarakta yerleşebilirsin
    başvurular dönem başlarında yapıldı ancak bu sene değişiyor sanırım konu sahibinden de bilgi alabilirsin aramızda konuyla en alakalı kişi o .
    herhangi bir üniversiteye herhangi bir bölüme , bulunduğun üniversitenin başka bir bölümüne başvurabiliyorsun yeter ki puanın tutsun

Hocam şimdiden gönderecek miyiz belgeleri yoksa yök'ün açıklayacağı tarihi bekleyecek miyiz? Benim gibi 2013^'te üniversiteye yerleşenlere ayrı kontenjan mı açılacak . Ya da eğer 2014 yerleştirme sonuçları beklenecek ve 2013'te yerleşenler ve 2014'te yerleşenler aynı kontenjana mı başvuru yapacak. eğer öyleyse puanlamaya göre sıralama sistemi nasıl işleyecek?

Benim de kafamı karıştıran başvuru kısmı hocam. Bu sene başında olmuştu bizim için geçiş olayı (2013 lys girişliyim) ben kaçırdım onu. O yüzden Bu bizim için 2.şans mı yoksa biz dahil değil miyiz pek anlayamadım ben

• quote:

Benim de kafamı karıştıran başvuru kısmı hocam. Bu sene başında olmuştu bizim için geçiş olayı (2013 lys girişliyim) ben kaçırdım onu. O yüzden Bu bizim için 2.şans mı yoksa biz dahil değil miyiz pek anlayamadım ben

2010da sınava giripte geçen sene bu kanunla yatay geçiş yapanlar var üniversitelerin duyurularını incelersen , dahiliz yani

Baktım da bulamadım istediğim üniversitenin sitesinde bir de diğerlerine bakayım.

Bir de şimdi sene başında da böyle bir geçiş oldu hocam 2013 girişliler geçti. E şimdi de 2013 girişliler geçebiliyorsa kontenjan durumu nolacak? İlk geçenler kontenjanı doldurmuşsa?

• Bir de şöyle bir durumum var. Puanım istediğim yerin ikinci öğretimine yetiyor birinci öğretime yetmiyor. Bu sorun yaratır mı?

• quote:

Baktım da bulamadım istediğim üniversitenin sitesinde bir de diğerlerine bakayım.

Bir de şimdi sene başında da böyle bir geçiş oldu hocam 2013 girişliler geçti. E şimdi de 2013 girişliler geçebiliyorsa kontenjan durumu nolacak? İlk geçenler kontenjanı doldurmuşsa?

her dönem başında yeniden kontenjan açılıyor
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.