Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.442
Cevap
193
Favori
589.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semacan95

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

Eski üniyle iliski kesme nasıl oluyor?Üniler kendi aralarında mı hallediyor yoksa kabul edildikten sonra eski üniye gidip haber mi vermek gerek?

Onu tamamen geçtiğin okul hallediyor. Eski okulundan istiyor dosyanı senin birşey yapmana gerek yok hatta hi. haber bile vermiyorsun onlar senin yatay geçiş yaptığını yeni okul dosyayı isteyince öğreniyorlar.

Ben daha önce bayağı sorun yapmıştım bunu ama eski okuldan aradılar yazı gitmiş kaydı silip yolluyoruz dediler ama yeni okula geldi mi gelmedi mi bilmiyorum sizce yinede peşine düşmeli miyim bir sorun olabilir mi yoksa ben çok mu abartıyorum

Yurt dışından geçişte nasıl oluyor bu belge isteme işi zaten ne belgeleri istiyorlar eski okuldan lise diploması flan mı bu belgeleri ben tedarik edip versem yeni okula olur mu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Puanım 339,8. Geçiş yapmak istediğim bölüm o dönem 340,1 ile kapatmış. Başvuru yapamıyor muyum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızıtuborg

Puanım 339,8. Geçiş yapmak istediğim bölüm o dönem 340,1 ile kapatmış. Başvuru yapamıyor muyum ?

hayır tek şart puanının yüksek ve ya eşit olması
  • 2011 yılı girişliyim ve geçmek istediğim bölüm 2012 yılında açıldı yani 2011 taban puanı yok. Bu durum da geçiş yapamıyor muyum yoksa başarı sıralamasına mı bakılıyor ?
  • hocam ben Uludagdan pauye gecıs yapacağım burada hazırlık yok ama paude hazırlık var , bu sıkıntı olur mu , olmadı dıyelım gecısım normal okul sartından 1 ay sonra olacak Pekı bu sıkıntı olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: orkhan12

2011 yılı girişliyim ve geçmek istediğim bölüm 2012 yılında açıldı yani 2011 taban puanı yok. Bu durum da geçiş yapamıyor muyum yoksa başarı sıralamasına mı bakılıyor ?

hocam benım bıldıgım kadarıyla gecıs yapamıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ursabim

hocam ben Uludagdan pauye gecıs yapacağım burada hazırlık yok ama paude hazırlık var , bu sıkıntı olur mu , olmadı dıyelım gecısım normal okul sartından 1 ay sonra olacak Pekı bu sıkıntı olur mu

Hocam bir şekilde sınav yapabilirler geçemezsen hazırlık okutup sonra bölüme geçirebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

quote:

hocam ben Uludagdan pauye gecıs yapacağım burada hazırlık yok ama paude hazırlık var , bu sıkıntı olur mu , olmadı dıyelım gecısım normal okul sartından 1 ay sonra olacak Pekı bu sıkıntı olur mu

Hocam bir şekilde sınav yapabilirler geçemezsen hazırlık okutup sonra bölüme geçirebilirler.

bu yıl bu geçişlerin ön tarihe çekilebilme ihtimali var mı????
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkhan12

2011 yılı girişliyim ve geçmek istediğim bölüm 2012 yılında açıldı yani 2011 taban puanı yok. Bu durum da geçiş yapamıyor muyum yoksa başarı sıralamasına mı bakılıyor ?

Malesef oraya geçemezsin

• quote:

Sorun olmaz Geçtiğin yerde önce hazırlık okuturlar

• quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Sorun olmaz Geçtiğin yerde önce hazırlık okuturlar

hocam 1 ay gec olması hazırlıkta sıkıntı çıkarır mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

quote:

hocam mantıken ilk 1 ay geç gelen ögrencı sıkıntı cıkarır olur almazlar filan tav olurum :D
  • ben şuan 4.sınıfım ve okulum uzadı.bi dahaki başvuruların eylülde olduğunu düşünürsek ben o sırada 5.sınıf yani uzattığım yılda olacağım.o zaman başvurabiliyor muyum, yoksa en fazla 4.sınıf öğrencileri mi başvurabiliyor ?
  • Bölümlerin taban puanına bakılırken okul birincisinin puanı taban olarak mı sayılıyor?Okul birincileri düşük puanla girdiği için soruyorum.Yoksa taban puanlar birincilerden hariç mi belirleniyor?
  • Arkadaşlar acelem olduğu için okuyamadım. şimdi ben tıpta okuyorum. Bilgisayar mühendisliğine geçebilir miyim? ganom çok düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 6 Haziran 2014; 21:09:47 >
  • Bir soru daha. Mesela benim gitmek istediğim bölümle aramda 2 puan fark var,ben oraya başvursam ve tek başvuran ben olsam seçilir miyim,yoksa puanın altındayım diye yine de alınmaz mıyım?(pek gitmek istenilen bir il olmadığını düşündüğüm için kimse başvurmazsa diye belirttim)
  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    bu yatay geçiş türünde gano önemli değil,sınava girdiğiniz yıl o bölüm için istenilen puan türünün üstünde puanınız varsa geçiş yapabiliyorsunuz.(başvuran kişi kontenjandan fazlaysa kendi içindeki sıralamaya göre puanı yüksekten düşüğe doğru alıyorlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dent.Nur

bu yatay geçiş türünde gano önemli değil,sınava girdiğiniz yıl o bölüm için istenilen puan türünün üstünde puanınız varsa geçiş yapabiliyorsunuz.(başvuran kişi kontenjandan fazlaysa kendi içindeki sıralamaya göre puanı yüksekten düşüğe doğru alıyorlar)

mf3 ten mf4 e geçiş yapabiliniyor yani??
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

quote:

Orijinalden alıntı: Dent.Nur

mf3 ten mf4 e geçiş yapabiliniyor yani??

mf4 puanın bölümün taban puanından yüksekse evet yapılabiliyor.
  • hocam peki eğitim-öğretim yılından itibaren 1 ay okula ge başlamış olacağız ders kayıtlarını falan nasıl yapıcaz?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.