Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.442
Cevap
193
Favori
589.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler osmangazi örgünden , anadolu üniversitesi açıköğretime geçmek istiyorum. bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulver1 -- 11 Haziran 2014; 16:10:23 >
  • Şimdi beyler ben 2012 de dil puanı ile İngilizce öğretmenliği kazanmıştım. Şimdi bu sene beden eğitimi spor meslek yüksekokuluna (besyo) girmeyi düşünüyorum ama nasıl olacak. Onların mülakatı oluyor. İlk gidip mülakatlarına girmem mi lazım nasıl oluyor tam olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulver1

Beyler osmangazi örgünden , anadolu üniversitesi açıköğretime geçmek istiyorum. bilgisi olan var mı ?

Geçebilirsin puanın tutuyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olympooos

Şimdi beyler ben 2012 de dil puanı ile İngilizce öğretmenliği kazanmıştım. Şimdi bu sene beden eğitimi spor meslek yüksekokuluna (besyo) girmeyi düşünüyorum ama nasıl olacak. Onların mülakatı oluyor. İlk gidip mülakatlarına girmem mi lazım nasıl oluyor tam olarak.

Merkezi puanla almıyorsa geçişte o puanı kullanamazsın

• Arkadaşlar bir bakın sayfanın en altında * 21/9/2013-28772 sayılı Resmi Gazete Madde-1 hükmünce yürürlükten kaldırılmıştır. ibaresi bulunuyor hakkımızı aldılar mı bu ne acil cevap verebilirmisiniz?
  • Son gelişmelerden haberi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5Maverick2

http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/18082

Arkadaşlar bir bakın sayfanın en altında * 21/9/2013-28772 sayılı Resmi Gazete Madde-1 hükmünce yürürlükten kaldırılmıştır. ibaresi bulunuyor hakkımızı aldılar mı bu ne acil cevap verebilirmisiniz?

hocam sayende kısa süreli kalp krizi geçirdim , 21 eylül 2013de bu yasa yürürlüğe girdi aynı gün kaldırılmış olamaz heralde , devamında yatay geçişler yapıldı çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsuBLK -- 18 Haziran 2014; 2:14:48 >

• Benide bir stres aldı ama nerede yazıyor ki kaldırıldığı gün, yani gerçekten kaldırılmış olabilir mi ?
  • Yökü arayıp sordum henüz öyle bir şey yok, tarihi de okullar açıldıktan sonra olur dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5Maverick2

http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/18082

Arkadaşlar bir bakın sayfanın en altında * 21/9/2013-28772 sayılı Resmi Gazete Madde-1 hükmünce yürürlükten kaldırılmıştır. ibaresi bulunuyor hakkımızı aldılar mı bu ne acil cevap verebilirmisiniz?

Hocam sen tamamen yanlış anlamışsın beni de korkuttun vallah şimdi en altta yazan ' 21/9/2013-28772 sayılı Resmi Gazete Madde-1 hükmünce yürürlükten kaldırılmıştır.'
    cümleden bunu çıkartın ama 'MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin amacı, önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerin yükseköğretim kurumlarındaki fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer yükseköğretim kurumlarındaki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş ile çift anadal, yandal ve yükseköğretim kurumları arasında kredi aktarımında uyulması gereken usul ve esasları düzenlemektir.' o bu maddeyi kastediyor yani eş değer programdan kasır hukuksa hukuk işte işletmeyse işletmeye geçebilirler diye. Bİzim maddemi ise ek madde 1 yani şu 'EK MADDE 1 ? (Ek:RG-21/9/2013-28772)
    (1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitenin diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için eğitim öğretim döneminin başlamasından itibaren en geç bir ay içinde başvuru yapabilir ve bu durumdaki adayların başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek ilgili yıl için söz konusu diploma programının ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının %10'unu geçmemek şartıyla yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.'

• Haa tamamdır, sağolasın açıklama için. Bu geçişlerin tarihleri falan yök tarafından belirnecek diyorlardı açıklandığında paylaşırsanız sevinirim beyler.
  • fukoko F kullanıcısına yanıt
    ben şuan eem den makineye geçebiliyorum değil mi benim istediğim okul ( sakaryai.ö.) 140 kişi kont. açıyor ama bu geçişler için 14 kişi alıcaklar benim sıralamam geçen sene taban sıralamanın üzerindeydi büyük ihtimalle bu senede üstte kalıcam başvurmayı düşünüyorum

şuanlık değişen ya da benim başvurumu etkileyecek birşey oldu mu ? üstteki maddeleri tam anlayamadım ondan dolayı soruyorum kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

ben şuan eem den makineye geçebiliyorum değil mi benim istediğim okul ( sakaryai.ö.) 140 kişi kont. açıyor ama bu geçişler için 14 kişi alıcaklar benim sıralamam geçen sene taban sıralamanın üzerindeydi büyük ihtimalle bu senede üstte kalıcam başvurmayı düşünüyorum

şuanlık değişen ya da benim başvurumu etkileyecek birşey oldu mu ? üstteki maddeleri tam anlayamadım ondan dolayı soruyorum kusura bakmayın

şimdi şöyle oluyor girdiğiniz senenin puanı önemli puanınınız istediğiniz bölümün puanınan eşit veya yüksek ise başvurabilirsiniz daha sonra kontenjana göre sıralayıp en yüksekten alçağa doğru yerleştiriliyor.
  • Arkadaşlar, ben de üniversite ve bölüm değiştirmek istiyorum ve kesin olarak değişmesini istediğim için aynı fakültenin farklı bölümlerine birden fazla tercih yapabilir miyim?
    Mesela;
    birinci tercihim a bölümü
    ikinci tercihim b bölümü

gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galiyevist

Arkadaşlar, ben de üniversite ve bölüm değiştirmek istiyorum ve kesin olarak değişmesini istediğim için aynı fakültenin farklı bölümlerine birden fazla tercih yapabilir miyim?
    Mesela;
    birinci tercihim a bölümü
    ikinci tercihim b bölümü

gibi?

evet yapabilirsin
  • fukoko F kullanıcısına yanıt
    tamam hocm sağol yerleştiğim sene istediğim yerin 14 puan üzerindeydim
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bir de anladığım kadarıyla başvurular için okul başladıktan en geç 1 ay içinde yapılması gerekiyor.
    Bir ay önemli bir süre, bu süre içerisinde derslere katılabilir miyiz aceba :) geri kalmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galiyevist

Teşekkürler. Bir de anladığım kadarıyla başvurular için okul başladıktan en geç 1 ay içinde yapılması gerekiyor.
    Bir ay önemli bir süre, bu süre içerisinde derslere katılabilir miyiz aceba :) geri kalmayalım.

evet tek kötü yanı bu malesef bende okulu bırakacaktım böyle olursa 2-3 hafta daha gitmek zorunda kalacağım , ilk çıktığında üniveresiteler takvimi kendi düzenliyordu fakat şimdi YÖK düzenleyecekmiş açıklama bekliyoruz inşallah daha erken bir tarihe alırlar
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    inş erkene çekerler. tekrar teşekkür ederim.
  • Bunda lys puanı ne kadar önemli ; ya da önemi okuldan okula değişiyor mu ?

3.54 ortalamayla lys puanından 30 puan yüksekte bir puanla kapayan okula geçiş mümkün müdür ?
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.