Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.443
Cevap
193
Favori
589.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

Bunda lys puanı ne kadar önemli ; ya da önemi okuldan okula değişiyor mu ?

3.54 ortalamayla lys puanından 30 puan yüksekte bir puanla kapayan okula geçiş mümkün müdür ?

ortalamayla geçiş devam ediyor , merkezi yerleştirme puanıyla geçiş ondan bağımsız , sadece yerleştiğin seneki puanın o sene bölüme yetiyor olması şart . başka birşey istenmiyor okuldan okulada değişmiyor
  • yahu arkadaşlar cıldıracağım bu tr de.Boun ile Odtü ingilizce hazırlığı atlayamaz isen kabul etmioz dior.Ulan mal zaten tıp okuoz ingilizcemiz nasıl olsun pe allahım ya.Beyler topluca dilekçe gönderelim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler vakıf üni de hukuk okuyorum hazırlık bitti.birinci sınıfa başka bir vakıf ünide başlamak istiyorum puanım çok rahat yetiyor geçmek istedigim yere.bir arkadaşımız geçişi yapabilmem için en az 2 yarı yıl okumam gerektigini söyledi kendi okulumda.bu konunun ilk mesajındaki 4. Madde de bunun olmadıgını söylüyor.dogrusu nedir ?

• Yaptıkları gayet normal bir uygulama ortalama ile geçiştede ayni sey geçerli, dilekçe ile düzelecek birsey degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun, geçen seneki puanlarım bayağı yüksek...

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

Yaptıkları gayet normal bir uygulama ortalama ile geçiştede ayni sey geçerli, dilekçe ile düzelecek birsey degil

hocam bounu aradım fakat eğer 1. sınıfsan veya hazırlıksan azırlığı geçemediğin takdirde hazırlık okutuyorlarmış

• hocam bugünlerde osmangazi üniversitesinde yatay geçiş başvuruları başlayacakmış merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişi de kapsıyor mu yoksa eylülü mü bekleyecez?
  • Aslında hazırlık sınıfına almaları gerekir eğer atlayamazsan. Merkezi puanla geçişte böyle bir şeyi uygulamak ne kadar saçma yönetmeliğe aykırı aslında. YÖK ü arasanız diyecekleri şey üniversitelerin kabulleri değişebiliyor vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Aslında hazırlık sınıfına almaları gerekir eğer atlayamazsan. Merkezi puanla geçişte böyle bir şeyi uygulamak ne kadar saçma yönetmeliğe aykırı aslında. YÖK ü arasanız diyecekleri şey üniversitelerin kabulleri değişebiliyor vs.

evet tamamen saçmalık yöküde aradım aynı sizin desiğiniz şeyleri dedi.Hazırlığı atlayamazsan hazırlık okutursun amaç öğrenciyi hazırlamak.Neyseki ben 1. sınıfa daha başlamadım o yüzden başvurduğumda geçemesemde hazırlık okuyabiliyorum.

• Hocam siz de ne yaptınız? İki üniversitenin de mühendislikleri yüzde 100 İngilizce. Tabi ki hazırlık okumak zorundasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 21 Haziran 2014; 14:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Hocam siz de ne yaptınız? İki üniversitenin de mühendislikleri yüzde 100 İngilizce. Tabi ki hazırlık okumak zorundasınız.

hayır seve seve hazırlık okurum hatta 2 sene bile okurum fakat eğer hazırlık sınavını geçemezsen başvurunu kabul etmiyorlar 1. sınıf olmadığın sürece.
  • hazırlık sınıfından başvurunca kabul ediyorlar mı ? Üniversitelerden mi öğrendiniz bu bilgiyi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

hazırlık sınıfından başvurunca kabul ediyorlar mı ? Üniversitelerden mi öğrendiniz bu bilgiyi ?

boğaziçi dedi.Ama gidin sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly_emirates

hocam bugünlerde osmangazi üniversitesinde yatay geçiş başvuruları başlayacakmış merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişi de kapsıyor mu yoksa eylülü mü bekleyecez?

başvuruların bugünlerde başlayacağını nereden duydun?
  • 2014-2015 eğitim yılı için kayıt yaptırsak ve 1 ay sonra geçmek istesek mümkün mü yoksa hazırlık ya da 1. sınıfın bitmesi mi gerekir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

2014-2015 eğitim yılı için kayıt yaptırsak ve 1 ay sonra geçmek istesek mümkün mü yoksa hazırlık ya da 1. sınıfın bitmesi mi gerekir ?

Mümkün,zaten yanlış tercih madurları için de yapılıyor bu uygulama.
  • arkadaşlar yeni bir bilgi var mı?

• Anladım çok iyi aslında ama o sürede kontenjanları nasıl belirliyor acaba ösym o soru işareti
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Maddelerin birinde yazıyor %10 kontenjan ayrılıyor yalnızca bu iş için. Eğer daha fazla kişi başvurursa sıralanıyorlar puana göre.

• Çok teşekkür ederim bilgiler için
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.