Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iksinkaresi

arkadaşlar şimdi geçiş yapmak istediğim okulda çan sistemi var bizim okulda ise geçme notu 60 ben oraya geçtiğimde not ortalamam nasıl hesaplanacak? burda 61 le verdiğim ders ordaki çanın altında kalırsa kalmış mı sayılacağım yada burda 59 la veremediğim ders orda çanın üstünde kalırsa ne olacak?

okuldan okula değişir ama genel olarak eski okulundan cc ve üstünü geçmiş sayıyorlar ama bu notları ortalamaya dahil etmiyorlar sadece muaf oluyorsun saydırabildiğin derslerden diğer dersleri de bir daha almak durumunda kalıyorsun ama üniversitenin intibak yönetmeliğini okumanı tavsiye ederim.
  • calisci C kullanıcısına yanıt
    şimdi baktım dediklerinin aynısı yazılmış ama kafama bişey takıldı benim ortalamam neye göre hesaplanacak şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iksinkaresi

şimdi baktım dediklerinin aynısı yazılmış ama kafama bişey takıldı benim ortalamam neye göre hesaplanacak şimdi?

senin ortalaman yok, yeni başlamış gibi olacak atıyorum 1. dönemi bitirdin, şimdi geçtiğin okulda 2.dönemi de 3,00 ortalamayla bitirdin diyelim. 1.sınıf sonundaki ortalaman 3,00 olur. 1.dönemdeki notlar hiç etki etmez yani
  • calisci C kullanıcısına yanıt
    anladım çok sağol aslında işime gelir bu
  • arkadaşlar başvuru yapacağımız okulun puanının altında olunca hiç şansımız olmuyor mu yoksa e maddesine göre başvuru yapsak olur mu sizce
  • eminerhan E kullanıcısına yanıt
    e maddesinde yazılanı bilmiyorum ama puanın başvuru yapacağın okulun puanının altına ise kesinlikle olmaz tek şart üstünde olması zaten onuda ihmal edemezsin
  • http://ogrenciisleri.comu.edu.tr/images/form/dosya/dosya_760824.pdf burda yazan e maddesini okuyun bi ben ona dayanarak başvurmak istiyorum
    e maddesinde okulun belirlediği kontenjandan fazla başvuru olursa başvuranlar arasından puanı en yüksekten başlanarak alım yapılır deniliyo
  • %10 geçmemesi durumunda başvuran öğrencilerin kaydı alınır da diyor ama
    öyle diyo tamam ama başvurmak yeterli değil koşullarada uymak lazım ki tek koşulları var o da puanın bölümün taban puanının altında olmamalı .m maddesinde açıkça belli
     Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi)
  • ARKADAŞLAR SİZE BİR SORUM OLACAK LÜTFEN DİKKATE ALIN ŞU AN BÖLÜM TÜRKÇE OLDUĞU HALDE HAZIRLIK OKUYORUM ÇUKUROVA PSİKOLOJİDE.BEN ÖRNEĞİN MERSİN ÜNİVERSİTESİNE YATAY GEÇİŞ YAPABİLİR MİYİM? ORASI YÜZDE 30 İNGİLİZCE GÖRÜYOR DERSİ YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTESEM PROBLEM OLUR MU LÜTFEN CEVAPLARINIZI ESİRGEMEYİN
  • Yapabilirsin kardeş. Çukurova da okuduğuna göre puanın mersin psikolojiye de yetiyordur. Bende mersin psikolojiye başvurdum, hayırlısı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler benim geçmek istediğim üniversite ve bölüm bu yıl ilk defa alım yaptı, onuda 2. ek yerleştirme ile aldı.1 yerleştirme ile almadı.puanım yetiyor geçiş yapabilirmiyim.

az önce öğrenci işlerini aradım sanırım öğle molasındalar. İkna edici bir konuşma yapmam için hangi konulara vurgu yapmalıyım.Geçmek istediğim kütahya üniversitesi , sitesinde merkezi yerleştirme puanı ile ilgili bir açıklama yok malesef..
  • benim bölümüm ygs ile girdim ama bölüme lysden de alınıyor.Ygs puanımla lysden alan bir okula geçme ihtimalim var mıdır ?
  • Arkadaşlar bugün Anadolu Üniversitesi'ni aradım ve bana önce bölümü sordular, hazırlık mısın dediler hayır dedim bu dönem mühendislik fakültesi öğrenci alımı yapmayacak sene sonu alım yapacak dendi.Ben de YÖK'ün yeni çıkan maddesini okudum, bu okula bağlı şu an kontenjanlar dolu olduğu tekrarladı.Ben şimdi ne yapmalıyım bu durumda ve İstanbul Üniversitesi'ne geçmekten vazgeçtim zira İngilizce okuyorum şu an Türkçe Bölüme geçmek koyar baya.Şu anki okulumda bir dönem daha okumak çok zor benim için.Ege Üniversitesi'ne başvurabilir miyim? Zira 0.1 puan düşük puanım kabul ederle mi?
  • Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranacak. bu madde şöle mi demek oluyo tam anlamadım ya mf4 ile grdim ben bi okula mesela başka bir okul aynı bölümü ygs1 ile alıyo yurt içindeki okulların en düşük puandan yüksekse başvurabilir mi dmek bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Arkadaşlar benim soruma hala cevap yok mu

Ben bu bölüme ygs 6 ile girdim. Tm ile alan üniversiteleri de var aynı bölüm.Bunlara geçiş yapabiliyor muyum?

bölüm ve fakülte adı aynıysa sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreddyKinger

Ekim 2013 te Afyon Kocatepe Üniversitesinden Aydın Adnan Menderes Üniversitesine merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaptım.Öğrendiğim bilgilere göre bahar dönemi için tekrar yatay geçiş şansı verilmiş ben daha önce yararlandım bu haktan şimdi tekrar yatay geçiş yapabilir miyim ?

hocam araştırdınız mı oluyor muymuş? ben de sizin durumu merak ediyorum da bilgilendirirseniz çok mutlu olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminerhan

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranacak. bu madde şöle mi demek oluyo tam anlamadım ya mf4 ile grdim ben bi okula mesela başka bir okul aynı bölümü ygs1 ile alıyo yurt içindeki okulların en düşük puandan yüksekse başvurabilir mi dmek bu

gayet de öyle demek oluyor da nerde geçiyor bu madde?

• bn şimdi başvuru yapayım mı yapmayayım mı arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.