Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de hukuk fakültesi öğrencisiyim. Bugün marmara ve anadolu üniversitesiyle telefonda görüştüm. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı iki okulda da başvuruları bahar döneminde alacağını söyledi. Sitede ocak ayında bununla ilgili duyuru yapılacakmış. Sanırım YÖK'e baskımız bir nebze de olsa işe yaradı. Size iki sorum olacak %10 mevzusunu anlamadım. Yani 500 kontenjanlı bir yere 51 kişi başvursa değerlendirme yapılamayacak mı ? Ve geçmek istediğim fakülte ile aramda 10 puan ikinci öğretimle de 20 puan var. Yerleşmeme kesin gözüyle bakıyorum diyemem. Güz döneminde bunu başaranlar da yardımcı olabilir mi ? Yani hangi puan ile nereye geçtiklerini söylerlerse bizim için daha yararlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turnassol

Arkadaşlar ben de hukuk fakültesi öğrencisiyim. Bugün marmara ve anadolu üniversitesiyle telefonda görüştüm. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı iki okulda da başvuruları bahar döneminde alacağını söyledi. Sitede ocak ayında bununla ilgili duyuru yapılacakmış. Sanırım YÖK'e baskımız bir nebze de olsa işe yaradı. Size iki sorum olacak %10 mevzusunu anlamadım. Yani 500 kontenjanlı bir yere 51 kişi başvursa değerlendirme yapılamayacak mı ? Ve geçmek istediğim fakülte ile aramda 10 puan ikinci öğretimle de 20 puan var. Yerleşmeme kesin gözüyle bakıyorum diyemem. Güz döneminde bunu başaranlar da yardımcı olabilir mi ? Yani hangi puan ile nereye geçtiklerini söylerlerse bizim için daha yararlı olur.

Arkadaşim 500 kontenjanli yere en fazla 50 kisi kabul ediyorlar kac kisi basvurursa basvursun. Benim sorunum daa şu ki geçmek istedigim okuldan puanim 18 puan fazla okul 13 kisi alacak ancak ilk gecislerde herkesin haberi yoktu acaba yerlesebilir miyim sizce? Bi de tip fakulteleri de yapabilir mi ara donemde gecis?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de anadolu universitesinin sitesinde kurumdisi yatay gecislerin bahar doneminde yalniz onlisanslar icin olacagi yaziyor

• Hocam okulun öğrenci işleri daire başkanlığını ara onlar daha net bilgi verirler. Ama bir bölüme hak tanıyıp diğerine hak tanımamazlık yapacaklarını zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fck93

Bir de anadolu universitesinin sitesinde kurumdisi yatay gecislerin bahar doneminde yalniz onlisanslar icin olacagi yaziyor
    Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş daha farklı bir durum. O yönetmelik değişiklikten önceki olması lazım
  • Peki ustteki mesajimda sordugum gibi geleceksene boyle bir sey olsa yerlesme ihtimalim nedir sizce? Yerlesebilir miyim?

• Ben GAZİ, PAÜ, SDÜ, AKÜ, CBÜ öğrenci işleri daire başkanlarıyla bizzat görüştüm. YÖK'ten yeni bir uygulama esası gelmediği sürece lisans ve önlisans bazında bahar döneminde alım yapılacak bilgisini ilk ağızdan aldım.
    BU geçiş sistemi ile tekrar teyit etmek gerekirse;

*Öğrencinin yerleştiği yılki kontenjanın %10'u kadar alım yapılacağı
    *Öğrencinin ders başarılarının dikkate alınmayacağı
    * Gerekli şartın sadece "Öğrencinin yerleştiği yılki puanının okulun puanından yüksek olması"

gerektiğidir. Başka bi şart yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doline Monjahu

Ben GAZİ, PAÜ, SDÜ, AKÜ, CBÜ öğrenci işleri daire başkanlarıyla bizzat görüştüm. YÖK'ten yeni bir uygulama esası gelmediği sürece lisans ve önlisans bazında bahar döneminde alım yapılacak bilgisini ilk ağızdan aldım.

* Gerekli şartın sadece "Öğrencinin yerleştiği yılki puanının okulun puanından yüksek olması"

Hocam buna uludağ üniversitesini de ekle bizzat konuşmadım lakin sofu nickli üye arayıp görüşmüş.
  • quote:

Ben GAZİ, PAÜ, SDÜ, AKÜ, CBÜ öğrenci işleri daire başkanlarıyla bizzat görüştüm. YÖK'ten yeni bir uygulama esası gelmediği sürece lisans ve önlisans bazında bahar döneminde alım yapılacak bilgisini ilk ağızdan aldım.

Farklı bir bölüm için yatay geçiş başvurusu yapabiliyor muyuz?onun hakkında bir şey söylediler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırat Üniversitesi hakkinda bilgisi olan var mi onlar ne diyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

quote:

Farklı bir bölüm için yatay geçiş başvurusu yapabiliyor muyuz?onun hakkında bir şey söylediler mi?

usta görüştüğüm bir öğrenci işleri müdürü ancak aynı bölümden bölüme geçiş yapılabileceğini söylemişti.

• Yatay geçiş için; " Aynı program olması gerekmektedir"
    Farklı program için yatay geçiş uygulanmaz.
  • Bu olay çok güzelmiş, umarım geçersiniz istediğiniz yerlere
    Başvuru yapacağımız okulun puanı girdiğimiz senenin puanı ile mi karşılaştırılıyor ki mantıklı olan bu ama yinede sorayım
    Ve bu yeni kanunu ilk mesajda paylaşırsanız ben gibi ilk defa görenler daha fazla bilgi sahibi olur
  • arkadaşlar uludağ üniversitesi tıp fakülteleri de dahil boş kalan kontenjanlara bahar döneminde alım yapılacağını söyledi. İnönü Üniversitesi almayacağız ama yök alın diye bir karar çıkarırsa alırız dedi.
  • inönü ünüversitesinin kararına kalmıo o işler cnm sonuçta yürürlükte şöyle diyor d bendinde ''üniversitenin ayrıca kontenjan ilan etmesinin gerekmediği'' .yani senin başvurman hakkın yinede inönüye.
  • Anlamiyorum bu Turkiyenin islerinden arkadas herkes ayri bi sey diyo yök de demiyo ki alin veya almayin

• Şimdi yapabiliyoz mu başvuru bahar döneminde

• Arkadasim bazi universiteler yapabilirsin diyor bazilari yapamazsin diyor. Universiteye mi kalmis bu durum ben anlamadim.

• evet öyle galiba...eskişehir osmangazi en son biz almıcaz ama her üninin kendi tercihi ..her üni kendi karar verir demişti ...eskişehir osmangaziye gidip bizzat tekrar soracağım bi gün inşallah .
  • Yeditepe Üniversitesi de tüm lisanslar için bahar yarıyılında yatay geçiş yapılabileceğini açıklamış arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.