Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(lütfen yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hatalı tercih sonucu istemediğim bölüme yerleştireleceğim.Kaydımı yaptırdıktan sonra direk geçiş başvurusu yapıp geçebilir miyim birkaç ayda yani güz döneminde.Yoksa bir yıl beklemek zorunda mıyım.Nolur yardım.Bilen biri varsa pm'ye gelsin

• Bahar yarıyılını beklemek zorundasın.
  • araştırdığım kadarıyla güz ve ilkbahar dönemi yatay geçişi oluyor ama genelde güz dönemi yani ağustosda başlıyor başvurular.Yani kazandığın sene okuyup dönem bittiğinde başvurman lazım. En azından telafisi var,başarılar
  • Yerleşme-kayıt 17 ağustosa kadar falan bitiyor diye

Hemen başvurursak olabilirmiş diye okudum fakat doğru olmayabilir

Veya
    Hazırlık falan varsa orada okursunuz sonraki sene asıl yere geçersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 4 Ağustos 2017; 17:49:52 >
  • carambols kullanıcısına yanıt
    sağol arkadaşım.Sıralamam geçeceğim bölüme kesin yetiyor.Risk olmaz değil mi.Kesin geçerim çünkü normal yatay geçiş değil
  • Besili B kullanıcısına yanıt
    Puanın eşit veya fazla olması lazım. YÖK, programın %30u kadar kontenjan ayırıyor. O programa yatay geçiş yapmak isteyen kişiler arasında değerlendiriliyor. Yani, senden yüksek puanlı kişi başvurursa o hak kazanıyor. Prosedür böyle işliyor.
  • Kardeşim Şubat tatilinde geçeceğin okul kontenjan açarsa geçersin açmazsa yazın açmak zorunda kesin geçersin.Sıkıntj etme puanın yüksekse hayırlı olsun.Dikkatli ol bundan sonra
  • sağol marakku
    Hocam peki geçmek istediğimiz programın 1. Öğretimine yetmeyip 2. Öğretimine puanımız rahat yeterse geçebiliyor muyuz?
  • Farketmez,tek kriter ÖSYM puanın yeterli olması. Okul başarı durumuna vs. bakmazlar.
    Hocam 2. Öğretim puanları daha düşük.

Mesela İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi 1. Sınıf merkezi puan ile yatay geçiş için kontenjan açınca İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi 2. Öğretime puanımız yetiyorsa ancak 1. Öğretime yetmiyorsa başvurabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahso

Mesela İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi 1. Sınıf merkezi puan ile yatay geçiş için kontenjan açınca İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi 2. Öğretime puanımız yetiyorsa ancak 1. Öğretime yetmiyorsa başvurabilir miyiz?

Söylediğim gibi puanınız yeterliyse başvurabilirsiniz. İkinci öğretim de buna dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahso

2. ögretime yetiorsa ona geçersin birinciye geçemezsin. bir yıl bekliceksin konunun sahibi arkadaş .bahar dönemi geçiş açmıyor çogu okul seneye bu zamanlar geçersin
  • seekandestroy kullanıcısına yanıt
    dediğin olay yatay geçiş için gerekli değil mi.ösys puanıyla 2.öğretimden 1'e geçebilirim değil mi
  • benimde kafam karışık bi sene hazırlık okudum ve değiştirmek istiyorum çünkü kaldım sınavı geçemedim seneye baska türkçe bölümde okumak istiyorum
  • Hayır kaydınızı yaptırdıktan sonra en az bir dönem okumanız gerekiyor. Bahar döneminde de tüm okullar yatay geçiş kontenjanı açmıyor fakat bakarsınız istediğiniz yer açmış mı açmamış mı diye. Eğer bahar döneminde açmadıysa ve güzden güze açıyorsa 1 senenizi bitirip ancak o şekilde geçebilirsiniz istediğiniz yere.
  • Bu konuda detaylı bilgil alabileceğim bir site var mı acaba... ?? Daha önce yapanlar detaylı bir konu açsa da yararlansak fena olmaz hani..
  • xitwa kullanıcısına yanıt
    En az 1 dönem şartını göremedim ben.

Merkezi yatay geçişle ilgili kaynakları okuduğumda
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Var. Kendim merkezi yatay geçiş yaptım oradan biliyorum. :)
  • Arkadaşlar bende yanlıs tercih yaptıgımı düşünüyorum :/ Puanım felan yetiyor istediğim üni ve bölüme. Şimdi 1. dönemin bitmesini mi bekleyeceğim. Lütfen help
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.