Şimdi Ara

Mersin HRP Honda Bayi Forza Kampanya Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konuyu burda uzun uzun anlatacağım ve hondanın artık eskisi gibi bir marka olmadığını müşteri memnuniyeti ve prestijden uzaklaştiğini ve bu tür bayilerden uzak durmanızı sağlamak amaciyla tavsiye niteliğinde bir yazi olacak.

Arkadaşlar. HONDA TURKİYE 1 MAYISTA Honda Forza 300 cc motorlarda kendi internet sitesinde kampanya yayinladi ve dedi ki : 1 mayis 31 mayis haziranda 16.800 tl olan Forzalar bu tarihler arasinda 15.400 tl ye düştü . Bahar kampanyası falan filan. Neyse ben buna istinaden bana en yakında bulunan Honda bayisine gittim . Buda Mersin HRP honda bayisidir. 14 mayısda bu motoru bana 16.800 tl den sattılar. Faturamida 14 mayista kestiler. Ben kendilerine bakın kampanya var bnm bu motoru 15.400 tl den almam gerekiyor dememe ve israrlarima rağmen bana 16.800 tl lik fatura kestiler. Neyse ben durmadim diğer il ve ilçelerdeki Honda bayilerini aradım . Forzalarda kampanya varmiş ne kadardan satiyorsunuz dedim. 15.400 den gelin buyrun alın dediler. 18 Mayista motorumu teslim aldim 16.800 tl ödeyerek ve HONDA Turkiyeyi aradım. Bakın dedim ortada boyle boyle durum var bu bayiniz bana bu kampanyayı kullandırtmadi ve benden 1300 tl fazla para aldı dedim. Honda TURKİYE'de merak etmeyin bu konuyla biz ilgileneceğiz diyerek beni yatistirdi. Aradan bir hafta gectikten sonra bana kazık atan bayiden bir telefon geldi, lutfen bayimize gelin dediler gittim ve bana dedilerki size 500 lira verelim bu sikayetinizi geri çekin . Ben bunu kabul etmedim ve bayiden ayrıldım. Tekrardan HOnda turkiyeyi arayarak bana 1300 tl kazık atan bayiniz 500 tl sus payı vererek şikayetimi cekmemi istediler dedim. Tekrardan Honda Turkiye beni yatistirdi ve bununla ilgilenecez dediler. Arkadaşlar aradan 1 hafta daha geçti ne bayiden ne Honda turkiyeden ses seda yok. Bende buna istinaden gittim Mersin 2. Tuketici Mahkemesine dava açtim . Kampanyada reklamda sahtecilik ve tukeyiciyi yanıltmakdan dolayı.
    Bayiye tebligat ulaşmiş ve beni ariyorlar. Davayi geri çekin zararinizi ödeyeceğiz diyorlar. Fakat davayi geri çekme taraftari değilim zararimi ödeseler bile çünkü asıl bombayi şimdi anlatiyorum.
    Motoru almadan önce Mersin HRP honda bayisinden 850 TL lik motor aksesuari aldım. Parayi peşin ödedim aksesuarlar elimizde yok 1 hafta içinde gelir teslim alırsınız dediler.
    Arkadaşlar 850 tl ödeyerek istediğim aksesuardan 3 gün sonra caydım yok dedim ben bunu istemiyorum, ödemiş olduğum 850 tlyi ya bana iade edin veyahut onun yerine elinizde bulunan başka bir aksesuar alacağım dedim kabul etmediler ve bana dedilerki bu sipariş ettiğiniz 850 tl lik aksesuarları başka bir musteriye satmadan size paranızı iade edemeyiz veya karsılıgında baska bir aksesuar almanıza izin veremeyiz dediler. 2 aydan beride 850 liram bu bayiden rehin tutulmaktadır. Bununla ilgili 2 aydır hiçbir sekilde tarafıma bilgi verilmeyip o parayi unutmam istenmektedir.
    Arkadaşlar bu bayinin bana yol açmiş olduğu toplam zarar kampanyadan 1300 + aksesuarda 850 = toplam mağduriyetim 2350 tl dir.
    145 lirada dava açmak için harç ödedim . onu saymiyorum bile. 2350 tl lik bir mağduriyetim söz konusu ve bayi bnm bu meblayi unutmami istemektedir. Honda Turkiyede bu duruma ses çıkarmamaktadır.

Arkadaşlar yorumu size bırakıyorum. Honda gibi bir firmanın bu derece alçalmasi ve müşteri memnuniyetinden çok ama çok uzaklaşmasını sindiremiyorum.
    Bu bayiden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Mahkeme sonucunuda bu başlık altında herkesle paylaşacağım.
    Bu konununda kamuoyunun haberdar olmasını istiyorum . Belki en azından birileri görürde bu mağduriyetimin destek olur diye bu yaziyı paylastım.

• geçmiş olsun aksesuar konusunda sizdede sorun var hocam keşke ilk başta almasaydınız. ama motor konusunda haklısınız. ben olsam parayı verip almazdım diğer bayilerde fiyat araştırır öyle giderdim. zaten bayiler kampanya olaylarından zarar etmezler bayilere kim bilir o motor kaca geliyor onlar kaç paraya satıyor.

inşallah davayı kazanırsınız.
  • Hocam zorla mi normal fiyattan verdiler, kampanyali olduğunu bildiginiz halde neden odediniz?

Motosiklet sektorunde is yapanlar esnafliktan haberleri yok malesef. Aksesuarcisina gidersin sanki kufur etmisizcesine trip atar, servisine gidersin yine ayni.

Gecenlerde ben her zamanki gittiğim istanbul esengul servise gittim parca sormak için.
    Pcx arka ic camurluk sordum, Basta anlamadi on çamurlugun fiyatini verdi 120tl, daha sonra motorun ustunde gösterdim bakinca o daha pahali dedi, hemen arkami dönüp çıktım.
    Bir daha da kapisindan geçmem.
    Internette ayni parca 20tl, servis 50 tl dese yine tamam diyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duygu sömürüsü....Nerdeyse silah zoruyla sattılar diyecek......

• 16800 ise niye alıyorsun. git başka bayiden al sonra ağlıyorsun burda. senin derdin eğlence aramakmış ya da birilerini dava etmek . haksızsın demiyorum ama sende de suç var
  • Hocam anladığım kadariyla siz motoru sipariş verdiğinizde kampanyadan haberdar degildiniz sonra ogrendiniz ve buna itiraz ettiniz ama bayi buna yaklasmiyor bence sonuna kadar hakkınızı arayın bayi burada çakallık yapmaya çalışmış.

• Arkadaşlar motoru kredi ile aliyorum. Adamlar bana kampanya fiyatı kadar kredi kullandirtmak yerine kampanyasız meblağ kadar kredi kullandiriyorlar. Herşey bayide olup bitiyor, ben bu esnada bakın kampanya var diyorum siteye bakın diyorum hayir yok Diyorlar ve diretiyorlar. Yahu ben bu motoru zaten alacağim niyetliyim kampanyali veya kampanyasız almaya niyet etmişim. Fakat kampanya var iken neden kampanyasız fiyattan alalim. Insan kendini enayi hissetmez mi ? Neyse herşey olup bittikten sonra ben diğer bayileri ariyorum ve diğer bayiler bana motorun kampanyali fiyatını Söylüyorlar gelip alabileğimi Söylüyorlar . Yukarda beni haksız bulan iki tane arkadaşın tüketici haklarindan haberi var mi acaba ? Veya boyle birşey onlarin başina gelse ne yaparlardi. Burdan insanlari hakli veya haksız seklinde klavye kullanarak nitelendirmek Ayıptır hakimmisiniz siz? Olay mahkemeye vuku etmiş . Bunun kararını mahkemeler verecektir. Ben sadece size yaşanan olaylari anlattim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adana VW servis tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    İzmir BMW servis
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi siz kampanya var diye almaya karar vermişsiniz gidip bayi ile kampanyasız fiyattan ödeme yapmışsınız sonra paramı geri verin diye şikayet ediyorsunuz. Bu, pazardan aldığınız bir malzemenin fiyatını başka yerde daha ucuza görüp ben fazla para verdim,farkını geri verin demek gibi birşey. Bayinin sizi kampanyadan faydalandırmaması zaten hata. Aksesuar konusunda ise tamamen haksızsınız, size malzemenin sipariş edilmesi için ödeme yapmanız gerektiği belirtilmiştir. Firmalar satmayacağı aksesuarı stok bulundurmak istemez. Ben vazgeçtim almıyorum demekle para iadesi veya yerine başka bir ürün alamazsınız. Keşke mahkemelik olmasaydınız bu konuda lehinize bir karar çıkması ihtimali çok az. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir. Ben objektif bakış açısıyla baktığımda bayiiyi kampanya fiyatı ile satış yapmadığından dolayı haksız buluyorum. Ama işin içinde kredi kullandırma gibi bir durumlar varsa kampanya fiyatından kullandırmak zorunda değiller. O kısmı çok anlamadım. Peşin para verip alsaydınız keşke, veya krediyi kendiniz halletmeliydiniz.
    Sonuçta Honda size zararınızı karşılayacağını belirtmiş ve çözüm sunmuş, siz mahkemeden ne gibi bir karar çıkmasını bekliyorsunuz. Mahkeme de size uzlaşı tavsiye edecektir. Burası Amerika değil öyle tüketici hakları falan filmlerdeki gibi olmuyor maalesef. Bomba dediğiniz aksesuar siparişinden ise hiç ümitlenmeyin bence. siz bence yersiz yere sinirlenmiş ve işi çıkmaza götüren taraf gibi görünüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 25 Haziran 2015; 22:11:43 >

• hocam kredili veya kredisiz satın alsan bile aynı fiyat bişey değişmiyor. Arada koçfinans var bayi parasını direk kocfinanstan aliyor . ben ise kocfinansa borclaniyorum.
    Bayi bana gel paranı verelim dedide ben istememisim gibi anlatmissin olayı. Arkadaslar bayi bana bnm magduriyetini karsılayacak bir teklif sunmadi. Tamam diyor ama yapmiyor. Yanı atiyorum su kadar parayi size verelim ve bu davadan cekilin diyor fakat parayı vermiyor. Davayı iptal yazısı getirin paranızı veririz diyorlar. Ben nasıl guvenecegim bu bayiye adamlar bana kampanya kullandırtmadi 1300 tl para aldı nasıl guvenebilirim. davayi cektim diyelim odemeyi yapmadi bana ne olcak peki ? tekrardan dava açma sansımda yok . iki ucu boklu değnek . bugun bile bayi beni cagirip deseki bak kardes biz senı 5 lira zarar ugratmisiz . 3 lirasini verelim helalleselim dese ben ztn kabul edecem . Ama bunuda yapmiyorlar. Ben daha ne yapabilirim ?
  • Hocam sıkıntı şurda, Ben o bayiye girdiğimde zaten kampanyadan haberdardim. Motorumu beğendim kredi evrağini imzaladim belki on kez bakın siteye girin kampanya var bi fiyat olmaması gerekiyor dedim bayi sahibine. israrla bana hayir kampanya falan yok dediler. alel acele kredi kullandırttırıp evrakları imzaladim. Motoru henuz teslim almadim . ordan cıktım .Ertesi gün İşgillendim ve bana en yakın 120 km ötedeki diğer bayileri telefonla aradım, bu motor ne kadar su kadar dediler kampanyali fiyatimi evet dediler gelin alın dediler. Ertesi gun bayiye gittim, bakın diger bayiyi aradim kampanya var sizden 1300 tl asagi satiyorlar ben size demistim dedim. Bayi bana faturanızı kestik artık yapacak bisey yok dedi.
    Boyle bayilik olur mu arkadasım ? Bu resmen adam dolandırmanın feriştahıdır. Ayın 14 ünde fatura kesmişler ki ben 15 inde imza attim. Aynı 18 indede bana motoru teslim etmişler. Adamlar her türlü evraklarlada istedikleri gibi oynuyorlar .
  • hocam genel olarak haklı olabilirsiniz fakat,

1- kampanyalı olduğunu bildiğiniz motoru neden yüksek ücret ödeyerek aldınız ? ödeme yapmamanız gerekirdi. Bu tamamen sizin hatanız, honda türkiyenin aradakı farkı geri vermemesi onların hatası.

2- sipariş verdiğiniz ürünler muhtemelen yurtdışından size özel geliyor. Parça siparişinde olduğu gibi bunda da ben istemiyorum diyemezsiniz siparişten sonra buda sizin hatanız, bu siparişlerin 2 aydır gelmemesi ve size bilgi verilmemesi ise hondanın hatası.

kısaca net haklı bi durumunuz yok malesef. Karşılıklı hatalar var, uzlaşmaya bakın derim
  • Siz bu indirimi bildiğiniz halde ne diye gidip o motoru o bayiden alıyorsunuzki ? Madem böyle bir kampanya var biliyorsunuz ? suç sizde. 850 liralık ekipman için ise tüm tüketicilerin 7 gün içinde iade hakkı bulunmaktadır bu konuda da tüketici hakları ile ilgili şikayet gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bence 500 tl sus payını alın ve uğraşmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Şimdi siz kampanya var diye almaya karar vermişsiniz gidip bayi ile kampanyasız fiyattan ödeme yapmışsınız sonra paramı geri verin diye şikayet ediyorsunuz. Bu, pazardan aldığınız bir malzemenin fiyatını başka yerde daha ucuza görüp ben fazla para verdim,farkını geri verin demek gibi birşey. Bayinin sizi kampanyadan faydalandırmaması zaten hata. Aksesuar konusunda ise tamamen haksızsınız, size malzemenin sipariş edilmesi için ödeme yapmanız gerektiği belirtilmiştir. Firmalar satmayacağı aksesuarı stok bulundurmak istemez. Ben vazgeçtim almıyorum demekle para iadesi veya yerine başka bir ürün alamazsınız. Keşke mahkemelik olmasaydınız bu konuda lehinize bir karar çıkması ihtimali çok az. Yine de hukukçu arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir. Ben objektif bakış açısıyla baktığımda bayiiyi kampanya fiyatı ile satış yapmadığından dolayı haksız buluyorum. Ama işin içinde kredi kullandırma gibi bir durumlar varsa kampanya fiyatından kullandırmak zorunda değiller. O kısmı çok anlamadım. Peşin para verip alsaydınız keşke, veya krediyi kendiniz halletmeliydiniz.
    Sonuçta Honda size zararınızı karşılayacağını belirtmiş ve çözüm sunmuş, siz mahkemeden ne gibi bir karar çıkmasını bekliyorsunuz. Mahkeme de size uzlaşı tavsiye edecektir. Burası Amerika değil öyle tüketici hakları falan filmlerdeki gibi olmuyor maalesef. Bomba dediğiniz aksesuar siparişinden ise hiç ümitlenmeyin bence. siz bence yersiz yere sinirlenmiş ve işi çıkmaza götüren taraf gibi görünüyorsunuz.

Tuketici kanununa gore siparisinden cayabilir. Hatta kullanmamis oldugu takdirde belli bir zaman diliminde iade de yaoabilir. Forumdaki yarginin aksine diger kampanya olayi daha karisik zira tavsiye edilen fiyattir o yani bayi istedigi fiyattan satabilir.

• Aynı şekilde Mersin de yaşıyorum.Motosikletimi alalı 1 hafta oldu.Ben de ilk başta Honda ya gittim.Danışacak yetkili bulunmuyor, herkes kafasına göre bir şeyle uğraşıyor, hepsi birbirne yönlendiriyor, karışık bir ortam.... Bir yetkili de müşteriyle ilgileniyor.. Müşteri gittiğinde oradaki yetkiliyle biraz konuştuk(CBR 125 almaya niyetim vardı).Orada pazarlığı da yapıp bitirmeye niyetim vardı.Fakat baktım pek yardımcı olmaya hevesli gözükmüyordu.Daha motosikleti satmadan böyleyse yarın öbür gün bir sorun oluşsa ilgilenmeyecekleri belliydi.Direk yamaha bayisine gittim ve YBR 125 i aldım.Ellerinden gelen her şeyi yaptılar.Gayet memnunum.Hocam bu anlamda haklı.Hondada bir vurdumduymazlık, umursamazlık mevcut.İsteseler siparişi her türlü iptal ederler.Mersindeki motosiklet düşünen arkadaşlara tavsiye; Hondaya bulaşmayın abi. Yamaha da yamahayla ilgisi olmayan bir hatayla bile ilgilendiler, sesleri çıkmadı.Adamlar işin peşini bırakmadı ve gerçekten uğraştılar.Neyse ki fatura çıktı ve motosikleti aldım.

• Her türlü haklısınız da burada arkadaşların ve benim anlamadığım şu, siz bile bile neden pahalı olanı alıyorsunuz :) Yani haberdar olduğunuz bir kampanya var ve bu kampanyayı uygulamayan bir bayi var neden satın aldınız? Bayi laf cambazlığı ile oldu bittiye mi getirdi ne oldu da bile bile imza attınız? Davayı inşallah kazanırsınız ve bile bile de almış olsanız o farkı iade almanız gerektiğini düşünüyorum.

Motosiklette aksesuar ise değişik bir durum, genelde stokta olmadığı için sipariş verilip getirtiliyor, satın alanın cayması durumunda da elde kalıyor. Bu konuda bayilerin stoklu çalışmasını hepimiz isteriz ama ticari olarak Türkiye'de çok satılan modellerin haricinde aksesuarı stokta tutmak imkansız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    yanlız her üründe bu tüketici kanunu işlemez. Özel sipariş edilen yedek parça ve aksesuarlarda, iade ve cayma hakkı yok. vitrine konan ve hergün satılan bir mal değil.
    Kampanya konusu bence de dediğiniz gibi olabilir. bayinin bir zorunluluğu bulunmuyor.
    Arkadaş neden fazla ödeme yaptığını açıklayamıyor. Kandırıldım diyor ama herşeyden haberi var. üstüne üstlük gidip bir de aksesuara para veriyor sonra onu da iptal etmeye çalışıyor. Bu forumlardan da beklediği desteği sanırım bulamadı. Ne diyelim herşeyin hayırlısı olsun.
  • Helal olsun. Parasinin pesine dusen bi tuketici gormek guzel. Ozellikle sus payini kabul etmemene cok sevindim. Mahkemelik olsunlar. Ayni zamanda yabanci Honda genel merkezlerine yazmak lazim bu olayi.

Baya bir kisi motorun yuksek fiyat oldugunu bile bile niye aldin diyor. Konu sahibi arkadas diyorki kampanyali yada kampanyasiz zaten alicaktim. Benzeri hic basiniza gelmedi. Negatif bi cevap alinca alisveris konusu urun ne ise birakip gittiniz mi ? Yoksa ihtiyaciniz oldugu icin tamam farki neyse veriririz diyip aldiniz mi?

Arkadasin herhangi bir sucu yok o sadece tuketici. Asil sorun Honda. Musterisine kampanya yok diyerek yuksek fiyat ceken daha sonra yukaridan emir gelince sus payi veren rezil Honda. Boyle bir sey Japonya'da olsa Honda' in yonetim kadrosu harakiri yapardi. Bizde kim bilir belki de hepsi planlidir. O bayinin kulagini kimse cekmemistir.

Konu sahibi hocam davanda israrci ol. Uzun surer kisa surer bilemem ama senin gibi insanlar sayesinde boyle rezil rusva olaylari demir dover gibi vura vura sekillendiriyoruz. Sanmiyorum ki HRP Honda bir daha kampanyasiz motor satmaya calissin.

• müşteri velinimet falan değildir. ben 20 yıllık iş hayatında bunu anladım. honda'nın bu ilk mevzuu değil. müşteriye kötü davranırlar bayileri burunlarından kıl aldırmaz servis deseniz müşteri memnuniyeti sıfır. ama gel gör ki millet yine alıyor yine alıyor. Honda civic almak isteyip de her gidişimde vazgeçip çıkmışımdır.
  • Burda bana bazı arkadaşlar kampanyayı bile bile niye aldın diyorlar. Yahu arkadaşım bayiye ben kampanyanın var olduğunu bilerek gittim. Bayiye ısrarla bakın sitede kampanya var görüyorum ısrarla soylememe rağmen hayir o eskidir. Bize ulaşan birşey yok. Kampanya falan yok yanlış görmüşsünüzdür diyerek , beni kampanyanın olmadığına o an ikna ettiler. Bayi bu ya bayi HONDA nın mersin temsilcisi o an ona inanmayipta napacaksın Honda bu diyorsun, O esnada kredimi kullandım imzami attim cıktım mayıs 15 . Geldim ofisime kusku icinde kaldım diger bayileri aradım boyle boyle bu motoru alcam kampanya varmi dedim, evet var buyrun gelin alın dediler. Ertesi gün imzayi attıgım bayiye gittigimde artık imzayi attiniz kredinizi kullandırttık geri donus yapamayiz dediler. Bakın ben imzayi 15 mayis ta atiyorum . Bayiye gidis gunum 15 mayis. Faturam 14 mayisda kesilmis. 16 mayisdada cayamayiz diyorlar. 18 mayısta motorumu teslim edip Evet kampanya varmis diyorlar. Sonra ben Honda Turkiyeyi ariyorum. Sizi dava edeceğim bu nasıl rezalet diyorum. Honda turkiyede bayisini ariyor. Bayide beni yanına çağırıp 500 tl sus payi teklif ediyor . Honda turkiyeden şikayetinizi çekin diyor. Arkadaslar bunlar normal seylermi ya ? Bu olayla Japonyadaki Hondada olsa milyon dolarlık tazminat davaları açılır honda kendi kendini kapatır.
    Ya bu kadar acık acık herseyi anlatiyorum millete daha halen millet beni suclu goruyor. BAYİ BENİ DOLANDIRDI ARKADASIM BUNUN ADI DOLANDIRICILIKTIR. BEN DE TUKETİCİ HAKLARINA İSTİNADEN DAVA ACTİM..

Aksesuar konusuna gelecek olursak , sipariş edip ödemesini yaptiğim fakat hiç elime alıpta kullanmadan siparisin iptalini istedim bu aksesuarların onlarda kabul etti.
    Alarm kiti - canta ve egzoz kaplaması oyle cok ozel seylerde degil surekli sattiklari seyler toplamda 850 tl odedim. Ne para iadesi yapiyorlar nede bu paraya istinaden başka birsey almama izin veriyorlar.
    Ne yapayim o 850tl yide unutup ustune cizik mi cekeyim ? Dağ başımı burası ?

Bakın yazdıklarımı iyi okuyun Mahkemede hakim karsısındada bir bir bunların aynısını anlatacağım.
    Eğer bu yazdıklarıma istinaden halen beni suçlu göreniniz varsa içinde kusura bakma arkadaşım ama ortaçağda yaşıyorsun heralde. Yıl olmuş 2015 şu olayları mübah karşılalamak gerizekalılığın daniskasıdır affedersiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.